Майчинството счетоводно - 43

• 37 111
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne  благодаря за бързия отговор!
Направих справка в сайта на нои и там пише, че двата болнични са предадени. Без 3-я

2 25.8.2011 г.-31.8.2011 г.
23-232-02-00019102/28.09.2011 г.
Основен документ
Актуален статус на документа: В момента се обработва

3 31.8.2011 г. 12.9.2011 г.
23-232-02-00019102/28.09.2011 г.   
Основен документ
Актуален статус на документа: В момента се обработва

това какво означава, че са предадени и двата на 28.09 и ви трябвало до 13.10 да ги преведат, така ли?
А другия за 45 дни преди термина, също съм го предала в счетоводството заедно с номер 3-болничен на 13.09, каква може да е причината да не е предаден в НОИ.
Заплатите ни ги превеждат на 22 число.

Срокът за превод от НОИ е 15 работни дни -това прави до 19.10.2011 год. Ще ти преведат и двата, които са за м. 08.2011, а този който е с дата на издаване през м. 09.2011 ще бъде преведен в НОИ след 22.10., когато ще ви преведат заплатите за м. 09. - доколкото разбрах това е датата на изплащане на заплатите, нали? Така е по НИИПОНОИ - https://docs.google.com/document/pub?id=1HdETtAlPsXj5UQL389MHy2K … AyvUxtVO-CZKqsrhs

# 571
да 22 е датата на изплащане на заплатите.
Т.Е на тези двата- от 25.08 и 31.08, които вече пише, че са постъпили в НОИ ще бъдат изплатени до 19.10, а другия от 12.09  след заплатите.

# 572
  • София
Lady Brinne, благодаря отново!

# 573
  • София
Имам един въпрос Simple Smile Знам, че болничните се изплащат до 15 дни от внасяне на болничния в НОИ. Ако болничният покрива 2 месеца, за втория месец от кога се броят въпросните 15 дни. От деня, в който са внесени осигуровките за месеца ли? Ако е така от нои как разбират, че осигуровките са внесени. Опитвам се да предвидя кога ще си получа следващата сума. Simple Smile
Благодаря.

# 574
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Имам един въпрос Simple Smile Знам, че болничните се изплащат до 15 дни от внасяне на болничния в НОИ. Ако болничният покрива 2 месеца, за втория месец от кога се броят въпросните 15 дни. От деня, в който са внесени осигуровките за месеца ли? Ако е така от нои как разбират, че осигуровките са внесени. Опитвам се да предвидя кога ще си получа следващата сума. Simple Smile
Благодаря.

За нашата фирма НОИ плаща обезщетенията на служителите на първата възможна дата от новия месец.

# 575
  • София
За тук си е въпросът  Peace

Здравейте. Не съм много сигурна дали въпросът ми е за тази тема, но ще си го задам Simple Smile Става дума за тази отпуска по бащинство - 15 дни от изписването (ако не се лъжа) на детето.
1. Има ли значение дали имаме брак или не? Бащата ЖЗ ще го признае, полага ли му се? - Щом признава детето, то му се полага отпуск
2. Доколкото разбрах се изплаща от НОИ, така ли е? - да, както другите обезщетения
3. Тези 15 дни към полагащите се 40 и няколко дни болнични ли се броят или са отделно? - отделно
4. От болницата издават някаква бележка и с нея после как точно се процедира? - бележката е за деня на изписването и се представя на работодателя му заедно с декларацията за ползване на наотпускът от 15 дни при раждане на дете
Благодаря много предварително.

Много благодаря! Само тази декларация откъде се взима?

# 576

Здравейте. Не съм много сигурна дали въпросът ми е за тази тема, но ще си го задам Simple Smile Става дума за тази отпуска по бащинство - 15 дни от изписването (ако не се лъжа) на детето.
1. Има ли значение дали имаме брак или не? Бащата ЖЗ ще го признае, полага ли му се? - Щом признава детето, то му се полага отпуск
2. Доколкото разбрах се изплаща от НОИ, така ли е? - да, както другите обезщетения
3. Тези 15 дни към полагащите се 40 и няколко дни болнични ли се броят или са отделно? - отделно
4. От болницата издават някаква бележка и с нея после как точно се процедира? - бележката е за деня на изписването и се представя на работодателя му заедно с декларацията за ползване на наотпускът от 15 дни при раждане на дете

Ето например  в сайта на НОИ:

http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.13.doc

# 577
  • София

Ето например  в сайта на НОИ:

http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.13.doc

А на каква база се изчислява този болничен? Тоест колко месеца назад се гледа?

# 578
  • Пловдив

А на каква база се изчислява този болничен? Тоест колко месеца назад се гледа?

18 м назад

# 579
Здравейте,
Днес очаква превод от НОИ за месец септември(9ти месец)по справката която си правя от сайта им,има две колони в едната е написано ИЗЧИСЛЕНОТО обещетение ,а в другата ИЗПЛАТЕНОТО обещетение,до сега винаги свете суми са били напълно еднакви,но за този 9ти месец е различно-изчислено ми е обещетение за 20 дни,а ще ми бъде изплатено с ден по-малко за 19 дни...ЗАЩО е това-знам че имаше много почивни дни септември и т.н,но по мои сметки 20 дни си бяха работните.
на кой телефон да се обърна за справка,че са 10на за Варна- и изобщо те могат ли да ми обяснят какво е това сега...все пак не е малка сумата за ден Confused...а вие можете ли да ми помогнете?

Много благодаря предварително bowuu

# 580
  • Пловдив
anilevI ,за септември трябва да ти изплатят 20 работни дни.По-добре пиши мейл,ако има грешка ще я коригират.Да не би мин месеца да са ти изплатили един ден повече или нещо подобно и сега да компенсират.

# 581
Здравейте!

Имам следния въпрос, относно застъпеното майчинство: Възможно ли е да се води застъпено майчинство, при положение, че второто дете е родено след навършването на 2 години от първото дете?

Доколкото прочетох справката в началото на темата, това е възможно, при условие, че към датата на рождения ден е започнал 45 дневния болничен преди термина за второто. Дали го тълкувам правилно? Т.е. - ако рождения ден на първото дете е 15 юни, то болничния за раждане на второто трябва да е с дата най-късно 14 юни, дали е така?

И още едно положение, което не ми е ясно - ако разликата е по-голяма от горния случай, да речем 3 месеца, и майката е в неплатено майчинство (6те месеца за гледане на дете до 8 г.) дали тогава става застъпено майчинство или не? В крайна сметка майката не е преустановявала майчинството или й се взимат 18 месеца преди раждането за формиране на обезщетението?

# 582
  • София-Младост
Здравейте!

Имам следния въпрос, относно застъпеното майчинство: Възможно ли е да се води застъпено майчинство, при положение, че второто дете е родено след навършването на 2 години от първото дете? НЕ

Доколкото прочетох справката в началото на темата, това е възможно, при условие, че към датата на рождения ден е започнал 45 дневния болничен преди термина за второто. Дали го тълкувам правилно? Т.е. - ако рождения ден на първото дете е 15 юни, то болничния за раждане на второто трябва да е с дата най-късно 14 юни, дали е така? ДА

И още едно положение, което не ми е ясно - ако разликата е по-голяма от горния случай, да речем 3 месеца, и майката е в неплатено майчинство (6те месеца за гледане на дете до 8 г.) дали тогава става застъпено майчинство или не? В крайна сметка майката не е преустановявала майчинството или й се взимат 18 месеца преди раждането за формиране на обезщетението?-Майката не може да ползва този неплатен преди първото дете на е навършило 2г. Така, че ако тя го ползва означава, че детето вече навършило 2г. и за застъпване не се говори изобщо.

# 583
Благодаря Ала-Бала. На отговора ти "ДА" - при това положение първото е навършило две и термина за второто е след тази дата, следователно все пак е възможно за един малък период от време и отговора на първия ми въпрос все пак да е "да", нали? Simple Smile

# 584
Благодаря Ала-Бала. На отговора ти "ДА" - при това положение първото е навършило две и термина за второто е след тази дата, следователно все пак е възможно за един малък период от време и отговора на първия ми въпрос все пак да е "да", нали? Simple Smile

Да, възможно е да се застъпят, ако 45 дневния болничен започне преди първото дете да навърши 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт