Майчинството счетоводно - 43

• 37 104
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
anilevI ,за септември трябва да ти изплатят 20 работни дни.По-добре пиши мейл,ако има грешка ще я коригират.Да не би мин месеца да са ти изплатили един ден повече или нещо подобно и сега да компенсират.
за месец 8ми имам изплатени за 23 дни... на кой мейл да пиша  Rolling Eyes

Много благодара за бързия отговор

# 586
  • София-Младост
Благодаря Ала-Бала. На отговора ти "ДА" - при това положение първото е навършило две и термина за второто е след тази дата, следователно все пак е възможно за един малък период от време и отговора на първия ми въпрос все пак да е "да", нали? Simple Smile
Гледа се 45-дневния болничен, а не термина за второто дете.
Lady Brinne  вече е отговорила Simple Smile

# 587
  • Пловдив

август са си 23
на НОИ Варна пиши/вв сайта има мейлове/.нали там е рег фирмата

# 588
  • София-Младост
anilevI ,за септември трябва да ти изплатят 20 работни дни.По-добре пиши мейл,ако има грешка ще я коригират.Да не би мин месеца да са ти изплатили един ден повече или нещо подобно и сега да компенсират.

Ключа тук не е ли , че си от Варна...нямахте ли един ден почивен за празник на града...затова са ти 19.

# 589

Ключа тук не е ли , че си от Варна...нямахте ли един ден почивен за празник на града...затова са ти 19.
да 15ти август е деня на Варна...но това за пръв път го чувам че не се смята...то по-тази логика софиянци махат ли ви деня на София,който беше наскоро ooooh!
Ще пиша мейл

Благодаря ви,нямаше да се досетя за това Confused сама.

bowuu

# 590
  • София
Ние тогава си ходим на работа.  Wink

# 591
  • Пловдив
Ние тогава си ходим на работа.  Wink

а варненци ходят ли на работа на техния ден на града
anilevI,работеше ли се на тази ден.ако не,е нормално да ти изплатят 19 дни за септември

# 592
Здравейте, налага се да се върна на работа и да прекъсна майчинството си. Бебето в момента ще навърши 8 месеца. Имах бегли спомени, че до навършването му на 2г, аз ще получавам от НОИ 50% от обещетението за майчинство, но май не било така и важало само за едната година, в която се получава 240лв. т.е за втората година само? Така ли е?
Ако горното се окаже вярно, дали има смисъл да си прехвърлям майчинството на някой друг? Тогава той(тя) колко пари ще взимат - колкото взимам аз в момента или на база техния осигурителен доход Confused
Благодаря предварително!

# 593
  • София
Ние тогава си ходим на работа.  Wink

а варненци ходят ли на работа на техния ден на града
anilevI,работеше ли се на тази ден.ако не,е нормално да ти изплатят 19 дни за септември

Тази г. почиваха - съобщаваха го по медиите.  Peace

# 594
  • Пловдив
Здравейте, налага се да се върна на работа и да прекъсна майчинството си. Бебето в момента ще навърши 8 месеца. Имах бегли спомени, че до навършването му на 2г, аз ще получавам от НОИ 50% от обещетението за майчинство, но май не било така и важало само за едната година, в която се получава 240лв. т.е за втората година само? Така ли е?
Ако горното се окаже вярно, дали има смисъл да си прехвърлям майчинството на някой друг? Тогава той(тя) колко пари ще взимат - колкото взимам аз в момента или на база техния осигурителен доход Confused
Благодаря предварително!

да,така е,ако се върнеш сега няма да получаваш обезщетение докрая на 410 те дни.след като изтекат 410 те дни ще получаваш 120 лв към заплатата
може да прехвърлиш обезщетението на таткото/само на него може за периода след 6 я месец до края на 410 те дни /-смята се въз основа на неговите осигуровки 18 м назад

Тази г. почиваха - съобщаваха го по медиите.  Peace

ами значи няма какво да се чудим

# 595
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥, благодаря за отговора!
На таткото не мога да го прехвърля, защото човекът си работи, но на какви условия трябва да отговаря човек, за да му се прехвърли майчинството? Трябва ли да е роднина? Майка ми е пенсионерка, но и управителка на собствена фирма - при това положение става ли? На чужд човек може ли (детегледачка)?

# 596
  • София-Младост
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥, благодаря за отговора!
На таткото не мога да го прехвърля, защото човекът си работи, но на какви условия трябва да отговаря човек, за да му се прехвърли майчинството? Трябва ли да е роднина? Майка ми е пенсионерка, но и управителка на собствена фирма - при това положение става ли? На чужд човек може ли (детегледачка)?
След първата годинка може само на баба и дядо, осигурени. Майка ти, ако се осигурява за ОЗМ няма проблем с прехвърлянето...само да се прецени по отношение на неината фирма дали им апроблем...в смисъл не би следвало да извършва дейност за този период.

# 597
Б;агодаря ви момичета,наистина нямах представа  Embarassed,то нали не ходя на работа ooooh!
ВЪпреки това писах мейл

Много сте бързи и мили Hug

# 598
Ала-Бала,  Hug

Значи сега няма да ми плащат нищо, като се върна на работа, но аз ще продължа да си плащам огромните данъци и осигуровки и след 4 месеца, когато стават въпросните 410 дни, ще почнат да ми плащат по 120лв.....Много умно са го измислили!
Сори за оффа, стана ми тъпо.
За прехвърлянето на майчинство не се бях сещала, но от работата ми ме попитаха във връзка с прекратяването на майчинството ми, дали детегледачката ни е от програмата за детегледачки (не и знам официалното име), та реших, че това е някаква опция, ама явно не става.

Благодаря ви много за бързите и компететнти отговори   bouquet

# 599
  • София-Младост
Ала-Бала,  Hug

Значи сега няма да ми плащат нищо, като се върна на работа, но аз ще продължа да си плащам огромните данъци и осигуровки и след 4 месеца, когато стават въпросните 410 дни, ще почнат да ми плащат по 120лв.....Много умно са го измислили!
Сори за оффа, стана ми тъпо.
За прехвърлянето на майчинство не се бях сещала, но от работата ми ме попитаха във връзка с прекратяването на майчинството ми, дали детегледачката ни е от програмата за детегледачки (не и знам официалното име), та реших, че това е някаква опция, ама явно не става.

Благодаря ви много за бързите и компететнти отговори   bouquet

Значи решението да се върнеш на работа си е твое. Държавата ти предлага да си стоиш с детенце 410 дни и да получаваш обезщетение близо до заплатата ти.
Има програма за детегледачки, но аз лично не съм запозната с нея.

Общи условия

Активация на акаунт