Кухните - 39 тема

• 77 871
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
Има ли начин ключът за лампичките над мивката да се постави на дъното на горните шкафове вместо на гърба на кухнята? Другият ми вариант е да го скрия вътре в горния шкаф, но не съм сигурна, че ще е много удобно.

# 721
CoB , при мен лампичките над кухненския плот се включват с дистанционно -изглежда точно като за аларма на автомобил. Не помня точно колко струваше, но бе приемлива сума- не ми се видя много оскъпяващо. Осветлението е с диодна лента.

# 722
СоВ май говори за триъгълните луни, а другото е Лед осветление. Иначе включването може да се постави на абсолютно навсякъде, но трябва да е предвидено предварително, за да са прекарали кабели до там. Ако е в шкафа ще отнема място в шкафа, пък и неудобно ми се вижда, да отваряш всеки път шкафа, когато искаш да светнеш или угасиш.

# 723
Ами в момента има един кабел точно където ще са лампичките. Иначе, да, говоря за лунички или както там се наричат, а не за диодна лента. Всички кабели ще са зад шкафа. По принцип според проекта трябваше да има ключ, от който да се включват там, тоест да е някъде на гърба. За сега сме оставили само една жица и аз се чудя дали има начин този ключ да е монтиран на дъното на горния шкаф, понеже не искам да се вижда. Трябва ли да е някакъв по-специален ключ? До колкото ми се струва тези, които са си за стената няма да станат за дъно на шкаф.

# 724
  • Варна
СоВ, няма нужда да имаш отделен ключ за лампичките. Нашите са тип пирамидка (под горните шкафове) и са 3бр, като само на едната има ключ- на самото тяло си има фабрично копченце. Като го цъкна и се включват всички лампички. Естествено може всяка по отделно да е с ключ ама на мен ми е безсмислено да цъкма всяка лампичка поотделно, затова сложиме едната да контролира другите.
Ей такива са:
http://www.rabalux.bg/products/105867/

и си представи че едната има едно черно копченце на дясната страна.

Кабелите ги прекарахме вътре в шкафовете, защото исках ако нещо стане да не разглобяваме цялата кухня. Не ми пречат изобщо, защото е недебел кабел, който се движи плътно по ръба и отнема пренебрежително малко място.

# 725
Благодаря, arnavonit ! Нямам представа как ще е при нас. Осветлението и трансформатора са си включени в проекта на кухнята и в спецификацията пишеше, че трябва да има изведен ключ. Май ще чакам да я монтират, за да видя кое къде ще слагам.  Sad

# 726
  • Балчик
Ей такива са:
http://www.rabalux.bg/products/105867/

и си представи че едната има едно черно копченце на дясната страна.

Кабелите ги прекарахме вътре в шкафовете, защото исках ако нещо стане да не разглобяваме цялата кухня. Не ми пречат изобщо, защото е недебел кабел, който се движи плътно по ръба и отнема пренебрежително малко място.

И при нас е така, със същите лампи, монтирани под шкафа, а кабелите- вътре в шкафа.

# 727
Аз помолих мебелната фирма да ми направи ключ за осветлението на горния шкаф, който се намира точно над мивката, на дъното на горния шкаф. С две ключета - едното включва лампичките, другото мелницата за буклук вградена в мивката. И пак се извинявам, че не мога да направя снимка. Ключът е за външен монтаж, за осветление, с две ключета, продават ги масово. Удобно е - за 5 години нямам възражения.

# 728
Искам да се посъветвам нещо с Вас. Добър вариант ли е кухня, която е с тъмен корпус от ПДЧ - удлайн мока или нещо подобно, светли вратички крем гланц от МДФ, светъл плот от технически камък в подобен на вратичките цвят и гръб от ПДЧ - тъмният цвят? И изобщо функционален ли е вариантът технически камък плот и гръб ПДЧ, а и как биха се свързали - с лайсна или по друг начин? Много ми се иска и гърбът да е от камък, ама нещо цената ми идва в повечко. Другият ми вариант е гърбът да е от тъмни /като корпуса/ стъклокерамични малки плочици, но едва ли ще намеря такива, които да са в максимално подобен нюанс на корпуса, за да не стане прекалено шарено. Не искам и лакобел - да красив е, но ми казаха, че не бил особено удароустойчив.
Та такава е моята дилема и нещо не мога да я реша сама.  newsm12 newsm12 newsm12

# 729
Какаво значи ударостойчив?!? да няма да блъскаш по гърба на кухнята си с тежки предмети.Само поддръжката му е повечко,че по-лесно събира прах,но ако само това за удароустойчивостта те притеснява,няма такова нещо.

ПП.Имам гръб лакобел.

# 730
Не виждам проблем, гърба и плота да са различни.

# 731
  • Варна
Може да направиш вместо цял гръб само 30см от технически камък.
Тогава няма да имаш никакви лайсни на ъгъла между плот и гръб.

# 732
Варианта 30см камък и нагоре плочки е много добър, и стои хубаво, мяркала съм го. Иначе си сложи плочки, има безброй десени наподобяващи камък, все ще се намери нещо подходящо. Фаянса е поне концептуално по- близък до камъка от колкото ПДЧ- то за гръб.

# 733
Искам да се посъветвам нещо с Вас. Добър вариант ли е кухня, която е с тъмен корпус от ПДЧ - удлайн мока или нещо подобно, светли вратички крем гланц от МДФ, светъл плот от технически камък в подобен на вратичките цвят и гръб от ПДЧ - тъмният цвят? И изобщо функционален ли е вариантът технически камък плот и гръб ПДЧ, а и как биха се свързали - с лайсна или по друг начин? Много ми се иска и гърбът да е от камък, ама нещо цената ми идва в повечко. Другият ми вариант е гърбът да е от тъмни /като корпуса/ стъклокерамични малки плочици, но едва ли ще намеря такива, които да са в максимално подобен нюанс на корпуса, за да не стане прекалено шарено. Не искам и лакобел - да красив е, но ми казаха, че не бил особено удароустойчив.
Та такава е моята дилема и нещо не мога да я реша сама.  newsm12 newsm12 newsm12

Разгледай по назад в темата съм пуснала няколко снимки на моята кухня - корпус венге със вратички на светлата мока....плота и гръбчето са венге, но не виждам проблем да са комбинация от двата цвята на кухята....никое гръбче не е особено удароустойчиво.....ако си харесаш пък комбинация от камък и плочки вече всичко е въпрос на визия

# 734
Какаво значи ударостойчив?!? да няма да блъскаш по гърба на кухнята си с тежки предмети.Само поддръжката му е повечко,че по-лесно събира прах,но ако само това за удароустойчивостта те притеснява,няма такова нещо.

ПП.Имам гръб лакобел.
- Ами от две фирми за производство на мебели ми казаха, че ако съм го ударела дори и леко с метална дръжка на тенджера или тиган, може да се спука - т.е. притесненията ми са само в областта около котлоните. На другите места не мисля, че ще има проблем.

Иначе благодаря на всички за отговорите.  Hug
Аз също мисля, че най-целесъобразно от гледна точка на издръжливост и почистване са плочки, но ме притеснява да не се съберат много различни цветове, съответно нюанси - корпус, вратички, уреди, плот и гръб. Това е, защото подът е леко шарен /максимално изчистен като цветове и нюанси корк/, а на тавана над шкафовете има гипскартон, който е в тъмен цвят, а стените са бледо бежови. Държах много на топлата настилка, тъй като кухнята е много студена, поради разположението си, макар и да е максимално изолирана. Ако беше някакъв едноцветен гранитогрес, нямаше да има проблем, ама по-важното за мен беше подът да е топъл.
Може да направиш вместо цял гръб само 30см от технически камък.
Тогава няма да имаш никакви лайсни на ъгъла между плот и гръб.
- това също ще го помисля като идея и ще коментирам с мебелистите.
Не знам, толкова не харесвам шарени неща, но нямаше как да направя компромис с пода. Освен накрая всичко да е в един цвят - корпус, вратички, плот и гръб, пък дано не се слива много.
Оф, ще го мисля newsm78

Общи условия

Активация на акаунт