Бургаски мами:) - 2 част

• 28 912
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
january, , извинявай ама се обърках, много нови хора и информация наведнъж..  Laughing ти при кой лекар ходиш да те следи?

За паралелното мнение, съжалявам, ама и аз ще те разубеждавам  Joy  мене ако питаш, се зареди с упоритост и запази един час при Попов, та да знаеш поне, че ще си те прегледат от- до и на всичките въпроси ще ти отговорят и то НЕ с нежелание  Peace  То в това е смисълът!

Аз ще звъня в сряда за час Wink  

# 571
Аз да се похваля - днес си купих чаршафи и олекотени завивки за бебето. Доволна съм вече. Термометър също взех. Много се чудех и накрая купих дигитален на бертони, който става подмишнично, орално и анално. Simple Smile
За 1 седмица коремът ми порастна ужасно много и малкият се бунтува, та чак ме боли!
Тия дни ще взимам сгъваема кошара. Препоръчайте ми магазин!!!

на Метро имаше промоция на Бертони на 2 нива за 84лв. Ако не греша кошарата включва поставка за повиване (не знам точно как се нарича) и играчки за кошарата.

# 572
Alexa_, аз ходя на ЖК при Стоянов/дава дежурства в Транспортна болница и във Военна болница/. Нямам оплаквания от него до момента. Смятам, че е страхотен специалист. Втората ФМ правих по стечение на обстоятелствата в Девата при Ризова - и до сега съм с резерви, заради случай на приятелка...
При Попов на този етап със сигурност няма да се пробвам. Нищо лично - такава ми е нагласата.
Пък и ми се иска да "тествам" още един лекар от Девата/Св.София, защото клоня за раждане при тях, макар че не съм на 100% убедена...

# 573
Разбира се, ти си решаваш Simple Smile Надявам се не е заради лоши отзиви от Попов, защото аз от никой не съм чувала  newsm10

И аз се интересувам от специалистите в Дева Мария и като тебе гледам да "пробвам" лекарите оттам  Heart Eyes , за да имам впечатление за повечето. Знаеш ли , може да си харесам някого оттам, толкова колкото Попов (което силно ме съмнява) и да си го включа в избора на екип   smile3521

Та би ли споделила за Ризова (ако предпочиташ - на лични), аз с нея съм се срещала само веднъж на 4Д. Нарочно си я избрах, за да изградя някакво мнение, ако е възможно за 10-15мин.

А за Дорийска някой може ли да каже нещо? (приемам и на лични  Hug )

# 574
  • Бургас
january, контракциите се появяват предимно вечер при родилки с наближил термин. Иначе подготвителните контракции са по всяко време и май трябва да почват към 8 месец. Окситоцина в тялото се произвежда, когато е намалено производството на адреналин, а именно вечер. Въпросния окситоцин е хормона предизвикващ контракции.
Аз не искам да те притесняват тези контракции, защото и аз ги имах през почти цялата бременност, но не бих те похвалила че си намалила дозата хапове. Айде но-шпа може, но магнерота си го пий поне до влизането в 8 месец и си почивай повече. Още повече че и крампи си имала. Миличка, не е шега работата. Може да е безобидно но може и да е опасно - 50 на 50, готова ли си да рискуваш, заради още 2 опаковки магнерот?  Hug   Аз имах и родилни напъни в 4-5 месец, а после с МАгнерота се чувствах перфектно, като го спрях пак почваха контракции. Аз съм несериозна и забравях да го пия, та към 7 месец го спрях тотално, но си имах плашещи контракции, чак в болницата ходих веднъж. Сега се чудя на себе си какъв акъл съм имала да рискувам така! Ама то - хормони! Можеш ли да се противопоставиш на природата?  Mr. Green

# 575
Здравейте на всички мамчета,успях най-накрая да пиша и аз ,колкото пъти се опитвах бебешори нещо сe вълнуваше и неможех ама така е....
На болничките да оздравяват по бързо не е сега момента за такива вирусни истории Peace
Видях,че нещо Бояджиев споменавате ,ами честно да си кажа и аз не останах от него със добри впечатления ,всъщност докато ходих при него преди да забременея ,като чели се държеше много мило пък после нещо му стана и точно заради това безотговорно и незаинтересовано му поведение се отказах от него и се нахендрих  буквално при Нина Добрева!Както се казва от "трънта на глог"пиша за нея защото четох,че има мами ,които се интересуват от АГ във Девата е при нея моя съвет е да не ходите мамчета Naughty
Владиии, изобщо не ти е рано за подготвителни ,дори се бавиш  Mr. Green и спокойно всичко ще е оки доки /за изпита съм пас Rolling Eyes т.е пак  Blush
За Дорийска несъм чувала хубави неща ,а и като бях в Девата не ми хареса отношението и.
Аз също подкрепям мнението за животинчето на Анито,ако беше нашо бау бау за ,което бях писала сигурно щеше да си е при нас та то е като още едно бебе хахха и с мъжо щяха да са три:)))
mimoza може да провериш за кошарки в магазина зад операта или във Хиполенда в мола нашата кошарка от там я взехме ,две нива + повивалник с колелца и гриф за играчки.
Спокойна нощ на всички мамчета  bouquet

# 576
  • Бургас
Добро утро!
Вие сте нощни птици бе, през ден няма активност, нощно време-да  Laughing

Мен цяла нощ ме мъчи зъб и направо не знам какво ще се прави като трябва да лежа и да не се напъвам, а ако ида на стоматолога си, ще е обратното.Аз имам адски страх и винаги ми действат с упойки, но сега..И ще трябва минимум 3 пъти да отида и да чакам поне час пред кабинета /това е всеки път/, а сега нали се пазя...
Да се надявам временно да мине и като родя както и с предната бременност, тичах при стоматолога.
Мами, аз останах с впечатлението, че сте доволни само от Попов, ама не плашете така останалите, че сега сме доста по-уязвими и на мен малко ми трябва да психясам  Grinning
Радвам се, че вече имаме и фейсгрупа  Hug

# 577
Добро утро сладки мами:)  bouquet  bouquet  bouquet

Дейзи - първо браво на теб, че ни създаде и групичка във фейсбука. Много се радвам, че там ще можем също да си пишем, да споделяме снимки суперррррррррррр:)

Гери - успех днес на прегледа и ще чакаме да ни пишеш как е минало.

alexa - не ти препоръчвам д-р Дорийска. Може да е била " лекар" някога, но сега за мен не е никакъв специалист. Тя става само за следене на бременност без проблеми т.е. не може да види ако има проблем, а нали това е по - важното. Ако нямаме проблеми то и лекари не ни трябват. Ти си решаваш.

Хайде до после:)

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 08:07 от tania_burgas

# 578
Добро утро,момичета. Laughing
Гледай ги ти,по кое време са се разписали снощи. Wink
Бонбонче,моят съвет е да си отидеш на зъболекар,първо защото не е хубаво да търпиш болка,второ защото точно сега зъбите ти могат да пострадат сериозно.Повярвай ми,защото говоря от опит-през първата ми бременност загубих един зъб,защото според тогавашният ми зъболекар не можел нищо да направи докато съм бременна.Е въпросният зъб започна да се руши и първото нещо,което направих след като ме изписаха от болницата беше да отида на зъболекар където ми поставиха коронка,на това което беше останало от зъба,но за съжаление в последствие останах изцяло без зъба и на 25 години вече имах нужда от мост.Да не ти говоря в последните месеци от бременността какви всекидневни болки имах и как дори и до жабурене с ракия опрях.Доколкото знам точно между третия и шестия месец е най-добре да се работят зъбите на бременната.Аз имам проблемни венци и сега пак имам проблеми с кървенето им.В началото на сегашната ми бременност сложих една коронка.Предстои ми да си изчистя и зъбния камък.В моят случай помага само и единствено флосването,т.е чистенето на венците с конец.
За Дорийска говорите.Ами лични наблюдения нямам.Момичета с което родих първото си дете раждаше при нея.Т.к бяхме заедно в предродилна зала видях как й водеше раждането-ами за разлика от Драгнева не се отдели от нея,после идва да я види и като ни качиха горе.И двете си платихме на ръка,но помня,че Дорийска искаше повече от това,което аз дадох на Драгнева.Та общо взето впечатленията,които съм натрупала за нея са,че е точен пример за меркантилност в тази професия.Да не говорим,че ако не ме лъже паметта точно тя е следила бременността на родилката,която почина в МБАЛ и заради,която съдят сега Драгнева и Добрева.Дано не греша името на последната.Пак казвам,че никога не съм я посещавала като пациент и мнението ми не тежи.То ако всичко е наред от всеки лека може да останеш доволен.
Айде пак се почна с ритането от рано.Дали е толкова активно защото му е приятно или защото е точно обратното?Много повече го усещам да рита когато съм седнала на работа отколкото когато си лежа вкъщи.Снощи най-накрая и мъжа ми се радва на ритниците на второто синче.Същото се получава като при първата ми бременност-рита,рита и мъжа ми като си сложи ръката и заговори,и настава спокойствие.Много е забавно,защото с баткото не се получава така.
Хайде,стига съм ви занимавала.Приятен ден. Hug

# 579
  • Където морето целува небето...
Добро утро! Аз мислих, че днес ще е по-добре, но уви - носът няма отпушване. Явно нещо съм се стягала на сън, защото целият корем ме боли. Все едно всяко мускулче ми е разтегнато. Сега пия чайче с мед за загрявка (не горещо).

Писах ли, че в петък съм на "второ мнение" и нямам търпение. Не е проверка на моят доки, а просто за успокоение, че с тия болки и контракции... На 17.10 съм на 4Д.
Гледам и вие сте обсъждали лекарите. Ами всеки си избира... Аз лично четох около седмица преди да се спра на АГи за всички прочетох какво ли не. Ами да ви кажа честно Дорийска беше един от фаворитите ми, поради добрият опит на три приятелки от нея. И още нещо - чета редовно темата за Дева Мария и няма нито една мама, която е недоволна от лекарят, който и се е паднал. Еми не се намери никой да оплюва дори Дорийска. Аз ИЗБРАХ тази болница поради тази причина, а и защото предпочитам моят АГ. Има момичета избрали Душепеев и МБАЛ и също стоят твърдо зад това. Лоша ли е базата при Попов, мамчета? От това, което чета от вас е добър специалист, но пък не съм чула някой да ражда при него. Или не води раждания  newsm78

# 580
  • бургас
GJK, и на мен това ми е притеснението при магнерот-а, ама го започнах, защото няколко нощи преди това имах крампи на прасците/но еднократно/. Другото ми усещане са стягания на корема/предимно нощем или след физически усилия/. Стяганията обаче не са ми болезнени и си мисля, че може да са подготвителни контракции, за които смятам, че не трябва да се приемат медикаменти. Иначе съм решила, че появят ли се пак крампи или схващания и в др.мускули - магнерот до откат...
Нали не ми е рано седмица преди 7-ми месец за подготвителни контракции? И защо предимно нощем ми се стяга корема?

такива стягания на корема аз имах от 5 месец и до края на 8 пих магнерот,гинеколожката каза че това са контракции

# 581
Добър ден от мен!!!
Ей, мами, не знаех, че съм толкова податлива  Embarassed - четох ви, препрочетох ви и взех, че си изпих магнерот-а. Сега обаче желязото трябва да поизчака, че нали магнезия му пречи на усвояването. Хапвам си плодовете, пия си кафето и ви се радвам...  Laughing
Страшен глад ме гони предните 2 дни ooooh!, а си ям, не стоя гладна и пак ми се яде #Crazy Днес ще се постарая да се вкарам в нормален ритъм, че иначе до другата среща няма да имам нужда от кола - ще се търкалям успешно #2gunfire
Бонбонче, отиди на зъболекар, че последствията ще са си изцяло за теб. Бебо ще ти изцица всичкия калций, а ти да му мислиш Naughty. Особено, ако не хапваш достатъчно храни, богати на калций Cry
Иначе и аз в Бургас имам опит със стоматолозите... От малка още ме естрах да ходя по зъболекари. В училище /още във Видин/ винаги успявах да избягам по пътя от класната стая до зъболекарския кабинет, с изключение на веднъж, когато ме вкараха вътре и ми натъпкаха зъб с лекартсво. Да, ама аз повече не отидох и точно на връх една НГ въпросния зъб се разцепи на три части. Болки - ужас, не се трае. После с мами и тати/за да ме държат на стола/ отидохме да го вадим. Та и аз съм на минус с един постоянен зъб.
А случаката в Бургас е по-добра. Нали съм вече голяма и самостоятелна, ще вървя сама на зъболекар, въпреки че мъжо си ме знае и настоява да дойде с мен... Сядам решително на стола, показвам захапка, чувам пусната машинка и почвам да махам с ръце. Успях само да изскимтя "ще припадна" и после си спомням зъболекарката надвесена над мен и ме пръска в лицето с машинката, дето пуска струя вода в устата за почистване Joy Joy hahaha hahaha
От тогава си знам - сама не стъпвам, ама като трябва ходя. Той сегашният ни зъболекар е шегаджия и все ми вика "Спокойно бре, няма да боли или поне мен/сиреч него/!"
Suzito, при кого ще правиш 4D-то? А няма ли и нещо по-солидно да предприемеш, за да оздравееш?!
Alexa_, аз притеснения да си изкажа мнението за някого публично нямам...и за мен така е редно, а всеки сам да си подбира на кое ще вярва и на кое не, ама всеки да се учи само от собствените си грешки ми се вижда прекалено трудния вариант Peace
Та за Ризова - аз лично до сега нямам от какво да се оплача. На 4D-то беше изключотелно мила, говореше прекалено умалително за мен/бебенцето, коремчето, .../, но явно е изграден вече стил на работа. Имам приятелка, която минала година е била при нея за проследяване по ЗК. Приятелката ми е искала няколко пъти направление за ранен БХС, но тя все й е отказвала под предлог, че не се налага, тъй като не е в рискова възраст, не е генетично обременена и има вече едно родено здраво дете. Та за втората ФМ е успяла да си измоли направление и след резултатите са я извикали да направи амниоцентеза, след която са й казали, че трябва да махнат бебето. Естествено приятелката ми не обвинява Ризова за наличието на генетични аномалии и проблеми, а затова, че не й е дала нужните бланки на по-ранен етап, а се е наложило в 5-ти мес да се мъчи 2,5дни да ражда нормално. Ако нещата се бяха разиграли 1,5-2мес по-рано щеше и физически да е по-лесно, и психически. А неразбираемо за моя акъл е ЗАЩО при положение, че ние си ги плащаме тези изследвания?!
Клео, и за мен тези стягания са контракции, ама чуденката ми е, ако са подготвителни защо трябва да се опитваме да им противодействаме?! А ако са нещо нежелано по това време на бременността си ги представям придружени и с болка?!

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 10:52 от january

# 582
  • бургас
аз не съм много веща по въпроса,но май са си подготвителни обаче понеже е рано трябва да се приема магнезий за всеки случай да не стане беля. доколкото знам магнерота служи и за задържане но не съм сигурна изобщо. аз нали преди бременноста с мартин имах един спонтанен аборт и цялата бременност треперех от страх затова изпълнявах стриктно нарежданията на гинеколожката

# 583
Здравейте, аз съм от тези, които рядко пишат, но причината е, че предпочитам да съм на вън или да обърна внимание на мъжа ми, отколкото да стоя пред компютъра. Обикновено, както и сега пиша от работа, но тези дни е ми е доста натоварено, още повече, че колежката ми е в отпуска и аз трябва да свърша работа за двама  Sad

Съжалявам много, че не можах да дойда на срещата и да се запозная с вас, разчитам на организаторите да превърнат срещите в традиция и се надявам скоро на нова покана. За щастие изкарах страхотно почивните дни, бяхме в Царево, почивка, разходки, припичане на слънце, докато мъжо рибарства и така .... 

Надявам се към края на работния ден да ми остане време да ви доизчета, а за контракциите искам да вмъкна, че според моя АГ не са опасни, ако няма болка, но пък болките при всяка жена са различни. За Магнерота каза, че няма опасност да навреди, ако се пие без да има нужда, опасно е обаче да не се приема, когато нуждата е налице. Така че който има съмнения по-добре повечко Магнерот, отколкото да рискува.

Видях някъде, че вече имаме групичка във Фейсбук, от кого да си изпрося покана  Rolling Eyes

Приятен ден на всички! Аз се захващам отново за работа  atwork

# 584
  • Бургас
Здравейте от мен  Hug

Първо да дам отчет от прегледа и после ще се включа по темите  Laughing
Момите се развиват идеално за момента, даже вървят по-едри- 1590 и 1640гр., което ми се струва идеално за близнаци в 7-я месец. Ще пия феро-фолгама 3х1 заради хемоглобина и трябва да дам стерилна урина, заради изолирани бактерии в предните изследвания. Надявам се да е била замърсена пробата, че една инфекция на този етап хич не е желателна  Praynig Аз съм качила 18кг до момента и кръвното продължава да ми е ниско.
Общо взето нищо ново под слънцето   Laughing

january
, по принцип за неритмични, неболезнени контракции не е необходимо да се пие нищо, но наличието на крампи говори за недостиг на магнезий, оттук и магнерода  Peace

За Ризова- води ми предната бременост- не съм доволна. Нито веднъж не ми е измерила кръвното, нито изтеглила- в направлението за раждане написа измислени неща. Всеки път ме гледаше на ехограф, за който си плащах- безплатни по ЗК не съм ползвала. Въобще не спомена за варианта БХС или ФМ- може би, защото 2006г. тя все още не ги е правила, а защо да си давам парите на друг лекар  Thinking В момента, в който разбра че няма да я ангажирам за раждането- тотално загуби интерес  Mr. Green

Suzito85, Попов изража в Поморийската болница, а там няма добро неонатологично отделение. Лично мен битовите условия не ме интересуват- 3-5 дни навсякъде ще ги изкарам, стига аз и децата да сме добре  Peace

Шоколадово бонбонче, другите са ти казали, ама и аз като някоя свекърва  Crazy - отивай на зъболекар докато е време. Втория триместър е най-добрия период за оправяне на зъбите  Peace

Пак прекалих  Blush
Лек ден от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт