Бургаски мами:) - 2 част

• 28 902
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Е, 235лв си е чудесна сума, в Майчин дом София цената е 840лв.

# 601
  • Бургас
Аз все си мисля, че избора на екип има смисъл да се плаща тъкмо когато си за нормално раждане- един вид си гарантираш че лекаря ще дойде извън смяната си, за да те изроди.
При планираното секцио- то просто се насрочва в смяната на избрания лекар и тогава отпада нуждата от допълнително за плащане  Thinking
Честно казано не съм се възползвала от тази екстра при предното си раждане и може да греша  Thinking

# 602
Сузи - дано да се оправиш по-бързо и да се почувстваш скоро по-добре. И аз като теб чакам да се прибере мъжа ми от работа и да си поприказваме:)

anichka.bs - и аз сега забелязах, че чакаш близнаци. Това е третата ни двойка близнаци в тема. Ех че хубаво. Пожелавам ти лека бременност

Момичета в темата за Дева Мария прочетдох, че от октомври месец някакъв д-р Илиев - акушер гинеколог щял да преглежда. Някой чувал ли е нещо за него. От Бургас ли е или ще идва от друг град? Извинявам се, но аз наистина не съм чувала за него.

# 603
  • Където морето целува небето...
Аничка - ще потърся в документите ми от ДЗО, но съм сигурна, че приеха някакви максимуми за избор на екип. Тази сума е само да избереш лекар ли или + раждане? Ще поровя и ще постна таваните, които е определила касата, но мисля, че бяха в пъти по-ниски.
Танче и аз четох за Илиев но  newsm78
GJK - добре е да имаш лекар, но едва ли може на 100% да ти гарантира, че ще е до теб при нормално раждане, независимо дали си платила или не. Може да родиш по всяко едно време, а той не може да ти е на разположение един месец, 24 часа в денонощието. Освен това повечето имат частни практики и представи си, че раждаш, а той има 10 чакащи пациентки...Или примерно е на смяна в родилно и е влязал в спешно секцио. Или влизаш с 9 см. разкритие (както мама в темата за ДМ) и той докато дойде от Бургас си родила. Това е лошото на този избор. Мисля ,че повече ще се панирам, че лекарят не идва или не може да дойде. Аз си искам моят лекар, но съм в страшно голяма чуденка именно поради изброените причини.

# 604
Прочетете й публикациите на тази потребителка и ще ви стане една идея по-ясно за д-р Илиев,който очевидно е от Видин,баща е на потребителката,работил е в МБАЛ и сега е в Девата.Аз лично освен от въпросната потребителка не съм чула за съществуването му,което специално в Бургас може и да е за хубаво. Wink

# 605
Да Дейзи и аз разбрах, че това е баща й, както и майка и е някава лекарка. newsm78

# 606
  • Където морето целува небето...
Пействам за изборът на екип. По принцип е много дълго и взех само пътеката, в която влиза раждането:

Чл 31 от Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ

Чл. 31. (Нов - ДВ, бр. 5 от 2011 г.) (1) Болниците определят цената за избор на лекар/екип съобразно цената на съответната клинична пътека, по която ще бъде лекуван пациентът, като:

1. цената за избор на лекар/екип за извършване на дейности по клинична пътека с цена до 500 лв. не може да надхвърля 50 на сто от цената на пътеката (за избора на лекар), но не повече от 250 лв., и 75 на сто от цената на пътеката (за избора на екип), но не повече от 350 лв.;

....................................

(2) Не е допустимо определянето на различни цени за избор на лекар/екип в зависимост от сложността и/или продължителността на манипулацията/дейността, която ще бъде извършена на пациента, както и от заеманата длъжност, в т.ч. академичната длъжност, трудовия стаж и научната степен на лекаря/лекарите от екипа.

И тъй като пътеката за раждане е до 500 лв. ми е много интересно как има болници, които искат двойна сума. Момичета, ако ви искат повече питайте и не се оставяйте така.

# 607
Братовчедката ще ражда другия месец в Майчин дом и са й казали 840лв за избор на екип. Явно това включва лекар + анестизиолог и т.н., нямам идея, но тази сума никак не ме блазни. Ако трябва ще плащам, но ако мога да спестя тази сума ще купя нещо с нея на бебетата.
В края на седмицата съм отново в София и ще се видим с нея и пак ще я разпитвам.

# 608
  • Across the Multiverse
Момичета, как се казва групата във ФБ?

# 609
Няма да я намериш,тайна е.Прати ми на лични как да те намеря и ще те присъединя. Laughing

# 610
  • Across the Multiverse
Няма да я намериш,тайна е.Прати ми на лични как да те намеря и ще те присъединя. Laughing
ОК Simple Smile И защо цялата тази потайност, да не вземе някой външен примерно да прерита за нашата група?  Mr. Green

# 611
ОК Simple Smile И защо цялата тази потайност, да не вземе някой външен примерно да прерита за нашата група?  Mr. Green
Gigito, защото има мами, които все още са в нелегалност и не разгласяват, че са бременни. Sunglasses

А за лекаря от Видин ще поразпитам дружки, ама инфото ще се забави, че докато се чуем... Embarassed

Аз пък за избора на лекар съм на мнение, че при секцио е необходимо, а при нормалното раждане по-дейна ми се вижда акушерката, ако всичко върви като по учебник, де Praynig

# 612
ОК Simple Smile И защо цялата тази потайност, да не вземе някой външен примерно да прерита за нашата група?  Mr. Green
И не само това,което каза Влади,ами и тук може да чете всеки,а там ще си споделяме без притеснение.Има неща,които дори с близките си ни е трудно да споделим. Peace
Да не говорим,че там можем да си спамим без намеса на модератори. Crazy

# 613
Добър вечер момичета..., чета си ви редовно , обаче все ме домързява да попиша... тези дни трябва да отида вече на преглед, че да си пусна една микробиология, ей така за всеки случай ,че не съм пускала от два месеца, а другата седмица живот и здраве ми е ред и за Софето..И така сега се чудя , какви дрехи да си купувам и понеже не съм много ентусиазирана от към гледна точка обиколки по магазините, а преди време това ми беше едно от най-най любимите занимания, се рових из нета, изгледах повечето чуждестранни сайтове, понеже нашите не биват...и нищо, а трябва да си накупя някой неща, мъничките ми дрешки вече мога само да прибера някъде и да се надявам ,че пак ще им дойде ред все някога  Confused Чувствам се като малко буренце , хем ми е смешно , хем направо ми иде да си скупя косите, някои мами напълняват с по 9-12 кг, как ли го правят този номер, но както и да е сега най-важно е бебчетата да са добре, надявам се  Praynig Ох и друго щях да пиша , но забравих....като се сетя пак ще пиша..
 Гери, браво на твоите бебки, много се радвам дано си растат така и всичко си е ок, докато станат достатъчно силни и здравички да се появят на бял свят  Hug
Аааа искам и аз в тази групичка, но много ви моля и аз съм инкогнито, в смисъл не съм казала още на много хора и все още нямам намерение да казвам, така ,че ще помоля да запазите моята анонимност  Laughing deyzi, ще ти пратя на лични фейсът ми, ще ме присъединиш нали  Peace
И така мами, аз май ще се опитам да си поспя ..., лека и мекааааа

# 614
Здравейте,
 Януари, и аз имам контракции вече 2 вечери подред, да не ти казвам какво си мисля  Blush и сега като каза Анито, че контракции вечер имали мамите, чийто термин наближава скоро и направо не знам дали ще мога да заспя тази вечер или ще чакам...  Laughing
 Иначе да ви кажа в Айко има промоция на стерилизатори AVENT за 39.50 лв. като вътре има 2 шишета с биберони, 2 биберона отделно, контейнерче за нещо, и биберон залъгалка. Аз естествено си купих, щом е промоция там съм Simple Smile
 И днеска ходих при Калчева Simple Smile плацентата ми се е вдигнала и нямам предпоставки да не родя нормално, НО ме посъветва ако пренося да е секцио, тъй като бебето върви големичко ( както вече се похвалих 2.8кг е вече) , а имам още 6 седмици до термин, НО ще говоря с Душепеев да си каже и той мнението, НО някак си бях свикнала с мисълта, че ще е секцио и сега някак си искам секцио, НО имам още малко време да реша. Калчева ми каза също така, че някакви отлагания имам на плацентата, които по принцип предразполагали към преждевременно раждане, и каза като мина 36 седмица да си стягам багажа Simple Smile Аз естествено не й споделих, че от доста време вече раждам  Mr. Green
 Иначе днеска и в Девата ходих на лекцията за Адапционния период на новороденото и лекарката, която водеше лекцията ми предложи 2 пъти да се качвам в родилното направо  Laughing , защото не спрях да мърдам, гърба ме болеше, дебеланчето ми не спря да рита, ама ритници, болеше направо от време на време, жената помисли, че имам контракции Simple Smile Явно вече ми личи, че постоянно раждам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт