Рим - пета тема

• 78 706
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Цитат
Ние си купихем билетите за Теравижън на летището, цената си е същата като онлайн, 8 евро в двете посоки

Супер, но ако си купиш от офиса им на гарата в посока Фиумичино е 6 евро на човек.  Peace Нямам идея защо е така.

Италианска му работа  Crazy

# 136
Джиджи-биджи   hahaha жабарите са така))))))))

# 137
Момичета, благодая ви много, страхотни сте  Hug .
Мечта ми е да посетя Рим откато се помня. Имам си и аз някакъв топ за места, които бих искала да посетя в този си живот. Рим заема първото място и много се се вълнувам. За сжаление нищо няма да успея да видя за 1 ден (и половина ако имам късмет), но е по-добре от нищо.
Предполагам, че ще потърся някой хостел, видях жени от оголо 25 евро за двойна стая с отделни легла и поситивен рейъинг около 83%.

А колко време се пътува с шатъла от летището до гара Термини? Не успях като че ли да се ориентирам много добре от картата в нета, но гара Термини ми изглежда близо до Колизеума и катедралата Санта Мария Маджиоре (ако въобще така се произнася на български). В този район има доста добри отзиви за хостели и В&В.

# 138
Колизеума е на около 20 мин(максимум),зависи от ходенето,а Санта Мария Маджоре е на около 5-10.Изобщо всички важни забележителности в Рим са на съвсем лесно преодолимо разстояние от Термини.

# 139
До Колизеума може да се стигне и с метрото от гара Термини, на няколко минути е. Мария Маджоре е на една пресечка от гарата. Разстоянията наистина не са големи, но са много за един ден. Направи си списък с желаните места, които искаш да видиш в Рим, в нета е пълно с карти на града, разгледай къде са, а от тук http://www.atac.roma.it/?lingua=ENG да видиш как да стигнеш от точка А до точка Б. Но аз пак ти предлагам да погледнеш тези отворените автобуси. Наистина ще видим много повече, дават и слушалки и слушаш през цялото време история на обектите и града. Те са перфектни точно, когато нямаш много време.
Трансферът от-до летището е около 1 час в работен ден. 

# 140
Щом е само за ден и аз съветвам да ползваш туристическите автобуси.
От Термини към забележителностите не е проблем , но на обратно си е голям баир.

# 141
Супер! Да, мислех си за тези отворени автобуси, иначе нямам шанс да видя каквото и да било.

# 142
Да се запиша и аз, че как ми се ходи пак....пък май няма да е скоро  Cry

# 143
Който ще пътува скоро - Roma Pass is currently available at Tourist Information Points ONLY (Punti Informativi Turistici, PIT)

# 144
Много благодаря на всички за полезната инфо. В края на септември се върнахме от Рим, най-прекрасният град на света! И края на септември е най-подходящото време за туризъм:)))

# 145
когато имам време ще напиша кратко, по възможност, описание на седем-дневното ни пътуване на седем души, изгубени във вечния град!

# 146
  • София
И ние се завърнахме от Рим след 5-дневен престой, имахме чудесно време и изкарахме прекрасно! Simple Smile
Посетихме Ватикана, Римските форуми (не успяхме Императорските), Колизеума, повечето важни площади, фонтани, и базилики (и вече си имам любима базилика там), двореца Дория Памфилий, галерия Боргезе и вила Д'Есте в Тиволи - последните 3 силно препоръчвам, за който не ги е посетил. Апартаментът ни беше на страхотно място - точно до Колизеума, и съм много доволна, че избрахме точно там, а не в Трастевере (прекалено шумно) или до Термини (не ми хареса района, със всичките странни типове наоколо). Ето го, ако някой се интересува, с дребни забележки всичко си прилича, малко по-амортизиарано е от сайта, но чисто и приятно, на супер удобно място. Наблизо има Карфур с доста евтини цени.
http://www.rentalinrome.com/colosseumapartments/navicellaaapartment
Използвахме гид за Ватикана, и съм много доволна от нея - казва се Катя, обиколката с нея беше 4 часа. Тя ни уреди и шатъл от и до летището, за около 40-45 евро, което за 4 беше добра цена според мен.
Ако нещо ви интересува - питайте. Simple Smile

# 147
Olive, били сме заедно  Laughing

# 148
Просто се чувствам длъжна да разкажа отчасти за нашето пътуване, тъй като прочетох всичко, което сте писали и ми се струва егоистично да не споделя радостта! Бяхме в един страхотен апартамент на 2 спирки от Термини, като първия ден програмата ни беше волна – площади, фонтани, Пантеона и няколко църкви (Санта Мариа Сопра Минерва препоръчвам горещо за феновете на Микеланджело). Втори ден – Колизеум и Римски Форум със закупен Roma Pass. Трети ден – вила Боргезе и Капитолийските музеи. Четвърти ден – базиликата Свети Петър, баните на Каракала и катакомбите на св. Калисто пети ден -  Ватикан (цял ден е необходим), шести ден – замъкът Сант Анджело, кампо ди Фиори и разни църкви, седми ден част от групата беше на пазар, другата част обикаляхме църквите. Тези, които най-много ме впечатлиха бяха: Сан Джовани ин Латерано, Сан Клементе (задължителна за българи), Сан Пиетро ин винколи! Храната ни се стори доста ефтина особено в супермаркет, от ресторантите посещавахме познатия на всички Carlo Menta, сладолед ядяхме всеки ден и пак няма насищане, просто е превъзходен! А е най-добре да се посети Рим в края на септември защото освен, че хващате последната неделя от месеца когато всички музеи са безплатни, 27-ми септември е международният ден на туризма и отново всички музеи са безплатни (тогава посетихме Ватикана и спестихме 7х15 euros!!!). Пожелавам на всички ходили да отидат пак, а на тези които още не са били да не пропускат възможност да отидат. Върнах се оттам по-добра, по-вярваща и по-щастлива! Заслужава си!

# 149
  • София
В смисъл по едно и също време ли? Вие бяхте ли до Тиволи - в автобуса имаше още една група българи освен нас - да не сте били вие - във вторник /04.10/ ходихме. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт