Рим - пета тема

• 78 631
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • срещу двата комина :)))
Здравейте! И аз да се разпиша тук. На 13-ти заминаваме за Рим с полет на Wizz от Букурещ. Престоят ни е 6 дни, но се надявам да успеем да отделим един от тях на Неапол и Капри. Смятаме още от първият ден да започнем с обиколките понеже пристигаме в 9ч сутринта в Рим и имаме цял ден пред нас. Ще съм много благодарна ако някой има възможност да даде маршрут на пешеходна обиколка започваща още от Термини. Споделете кои забележителности колко време ви отнеха, как най - удачно да ги разпределя по дни? Кой от тях са най - скъпи и е изгодно да ползвам първи с Ромапас?
Предварително благодаря за отговорите!
най-добре е първо да позлваш Ромапас в Колизеума, там ти дава право и да пропуснеш опашката.
Иначе и аз тръгнах от Термини, Първо през Мария Маджоре, след това през Църквата Сан Пиетро Ин Виколи, където е статуята на Моисей, от нея в Колизеума и после пак с Ромапас Палатин и Форума.След това през площад Венеция, Кметството надолу към реката през Театъра на Марсел, Устата на истина и след това през Исола Тиберин на реката се прехвърлихме в Трастевере  Joy
таова беше нашата програма за първия ден, като тръгнахме от Термини някъде към 11 и нещо.
Дано съм ти била полезна  Hug

# 31
ООО, мерси, супер полезна информация. А ако не е нахално може ли маршрутите и за останалите дни Simple Smile

# 32
ООО, мерси, супер полезна информация. А ако не е нахално може ли маршрутите и за останалите дни Simple Smile
може, разбира се Hug
2ри ден- Ватикана, като имахме идея след това да посетим Св. Петър, но имаше огромна опашка и го отложихме за другия ден сутринта. От там отидохме до замъка Сант Анджело (много ми хареса) и после по реката пак до Трастевере (вечеряхме там всяка вечер ).След вечеря отидохме за нощни снимки на Колизеума Joy
3ти ден- Св. Петър, от там до Испанските стълби, Фонтана ди Треви, Пантеона,площад Навона и всичко наоколо.Голямо обикаляне по малките улички.Вечерта нощни снимки на Ди Треви
4ти ден- Зоологическата градини , парка около Вила Боргезе и Пинчио
ние бяхме само 4 дни, и за толкова време това видяхме.Имахме достатъчно свободно време, но се и поизморихме.
Като отида другия път ще обиколя повече музеи  Joy

# 33
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
започвам да ви следя, тъй като обмисляме на пролет да разгледаме Рим и ще събирам информация тук
тази пролет посетихме Париж и всичко, което научих и подготвих ми беше напълно изчерпателно и взех оттук
ще се радвам после да споделям и аз впечатления от този хубав град, а преди това се връщам да ви чета от първата тема

# 34
mu_ry , още веднъж благодаря. Дано успеем да видим всичко - ще пътуваме с тригодишната ни дъщеря - тя е мила и кротка, но не съм сигурна, че  се интересува от римска история и забележителности  Joy
А вчера в какъв ужас изпаднах като видях ,че полетите са отменени заради стачката... днес вече всичко е наред, дано на 13 да не стачкуват отново.

# 35
mu_ry , още веднъж благодаря. Дано успеем да видим всичко - ще пътуваме с тригодишната ни дъщеря - тя е мила и кротка, но не съм сигурна, че  се интересува от римска история и забележителности  Joy
А вчера в какъв ужас изпаднах като видях ,че полетите са отменени заради стачката... днес вече всичко е наред, дано на 13 да не стачкуват отново.
стискам палци всичко да е ок, отидете в Зоо-то с детето, много е приятно  Hug

# 36
  • Русе
Здравейте,
Бяхме в Рим края на август, но на Испанските стълби нямаше никакви цветя. Да не би да ги прибират, когато е много горещо? Просто тук всички пишат, колко са красиви Испанските стълби, а ние нищо не видяхме. Освен това в парка Боргезе на езерото нямаше водни колелета.

# 37
Кашпите с цветята са пролетно време Simple Smile
Никакъв шанс да ги видите...

# 38
Привети, с поредния въпрос... виждам че сте споменали зоологическата градина... къде се намира? Сигурна съм, че е в пъти по-добра от нашата, и предполагам че животните са по-на свобода отколкото при нас по клетките или?

# 39
Привети, с поредния въпрос... виждам че сте споменали зоологическата градина... къде се намира? Сигурна съм, че е в пъти по-добра от нашата, и предполагам че животните са по-на свобода отколкото при нас по клетките или?
намира се до Вила Боргезе, в един голям парк. Със сигурност е по-хубава от нашата, но не е много голяма.

# 40
Ох, тъпо, обаче, запис. Ще летим октомври, още се чудя за 4 или 6 дни. Според ангажиментите.
Иначе, благодаря предварително за всичко, което ще науча тук.

# 41
  • София
Чета ви и си спомням хубавите дни в Рим Бях там миналия Октомври. Влюбена съм в този град. Сега като чета плановете ви се принасям мислено отново в атмосферата. Задължително намерете Трестевере и хапнете там.Първата спирка на трамвая след като прекоси реката и направо в тесните улички.
Ако някой ми предложи тръгвам веднага. Сега сме планували пътуване до Париж Simple Smile Дано и този град остане в сърцето ми както Рим.
Приятно изкарване на всички във вечния град Simple Smile

# 42
  • София
Задължително намерете Трестевере и хапнете там.Първата спирка на трамвая след като прекоси реката и направо в тесните улички.
Ако някой ми предложи тръгвам веднага. Сега сме планували пътуване до Париж Simple Smile Дано и този град остане в сърцето ми както Рим.

Ooooooo в какво китно ресторанче хапнахме в Треставере. Разкош.. и най- хубавотото беше,ч е сервитьорката се оказа българка, която от 18 години живее и работи в Рим и много ни се зарадва и  се разчуства.
Не пропускайте и уникалните сладоледи на Blue line Whistling
И ние за догодина сме планували Париж Party

# 43
Чета ви и си спомням хубавите дни в Рим Бях там миналия Октомври. Влюбена съм в този град. Сега като чета плановете ви се принасям мислено отново в атмосферата. Задължително намерете Трестевере и хапнете там.Първата спирка на трамвая след като прекоси реката и направо в тесните улички.

И ние живот и здраве ще ходим Октомври месец. Кажи моля те времето тогава какво е там. Резервирали сме 17-21 октомври

# 44
  • София
Въпросната сервитьорка каза, че за 18-19 години само един път е видяла сняг.. и то докато излезне се е бил разтопил. Целогодишно времето било меко.

Общи условия

Активация на акаунт