Рим - пета тема

• 78 652
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • На остров
И на мен ми се ходи пак  Sunglasses..

Мен форума ме впечатли изключително много и бих го посетила отново. За 2 дена, двама възрастни и един младеж сме похарчили около 400/ 450 евро. Хранили сме се в района около де Треви и Навона. Билети само за Форума и Колизеума сме платили от тези пари. Децата както писаха и по рано са безплатно там.

# 721
kashmir, спор няма - изкарали се отвратително страхотно  hahaha доходи ми се паккккк, много крастоа, много история. Аз с всяка стъпка там, се пренасях назад във времето и ахах, да чуеш някой конски тропот или римски пехотинец да минава по калдаръма)))  Mr. Green Спомени... намятах монетки, пък дано се върнем пак)))))) Ако имаш възможност публикувай и твоята програма, уверене съм, че ще бъде много полезна, ако се включи в първия пост на следващата тема!

# 722
  • Карлово
Относно сандвичи да се правят и да се носят не съм съгласна. Друго си е да поседнеш в ей това заведенийце, много евтино, на маса цената не се увеличава, на площад ди Треви.

или сладолед някъде около площад Венеция

Също и минавайки покрай някоя пекарна да вземеш нещичко да се подкрепиш.
а защо не и тук едно кафенце
Като подседнеш, починеш, "измиеш си ръцете и си напудриш носа", както казваше моята баба с нови сили можеш да хукнеш по римските улички и сетива готови да поемат нови красоти.
Водата от чешмите на нас не ни допадна като вкус. Wink
ей ни и нас ТУК  Mr. Green
и други с 250 годишни традиции

http://chanoir.snimka.bg/europe/italiya.675254.27178415 Ето тези последните.

Е, ами как хем сандвичи, хем изкушенията по улиците. Пък и тарамисуто им е несравнимо, за мене поне. Резервен стомах не си взех. А свъх багаж?! Laughing

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 10:59 от chatNoir

# 723
Е защо, ние също си правихме сандвичи, но не се лишихме да пробваме и паста и пица и сладолед и винце...))) Всеки си преценява как му е по удобно/изгодно и т.н. Като се отрепахме от разходка във Ватикана набързо вътре в парка, на една пейчица знаеш ли как добре ми дойде един хоум-мейд сандвич, но си купих капучинце за десерт))). Поне е точно по мой вкус, с повече мляко и горчивината на кафето не се усеща.  Peace Но пак си е до вкус и за храната, пастата - да, не бих я заменила за нищо, ужасно вкусна)) но тъй като съм свикнала на нашите пици и нашия украсен по витрините сладолед, там пицата и сладоледите не ми се сториха толкова вкусни/красиви  Crazy

chatNoir, много са малки снимките, направи ги на линкче да се зареждат по-големи

# 724
  • София
ina.gg , ще я кача.  Peace

chatNoir , хапнахме и в пекарни ама милото такъв апетит извади от ходенето  Shocked, какъвто тук няма.  hahaha Ядеше по 3-4 санвича/пици на ядене, а по 4-5 евро не излизаше никак добе сметката.  Laughing

А аз се влюбих в карбонарата там! Ммммм Crazy

# 725
  • срещу двата комина :)))
ina.gg , ще я кача.  Peace

chatNoir , хапнахме и в пекарни ама милото такъв апетит извади от ходенето  Shocked, какъвто тук няма.  hahaha Ядеше по 3-4 санвича/пици на ядене, а по 4-5 евро не излизаше никак добе сметката.  Laughing

на мен  най-вкусна ми беше пастата, нещо пиците не ме впечатлиха  Thinking

# 726
Именно, пастата, е просто върховна, но за някои пак може да се окаже странна, тъй като (оригиналната по тяхна рецепта) е леко да е  недоварена и "да хрупка"))) Пиците, като сме свикнали с нашенските си)))  някак си ми бледнеят - вярно е че имат с какво ли не отгоре))) с пържени картофи, с рукола, но блата не ми хареса особено (не че им се мръщих особено Mr. Green) Но признавам ядох само насипно, както продават при нас баничките, режат ти толкова колко искаш - в заведение не пробвах, може там да са по-други на вкус. А сладоледа да се бяха постарали малко повече... навсякъде се носи слава, че италиянския сладолед бил най-хубав и т.н., но да го бяха украсили, както при нас Рафи-то, Пианедите, да ме грабнат малко повечко, така за туристите да е по-примамливо))

kashmir и ние така от толкова ходене, на мъжа ми (ти си го виждала де)))) му се отвори хапка, нямаше да се оправим с бюджета, ако не бяха сандвичите))) аз бях по-лесна, капучиното толкова ме устройваше, че карах главно на него))))

# 727

chatNoir , хапнахме и в пекарни ама милото такъв апетит извади от ходенето  Shocked, какъвто тук няма.  hahaha Ядеше по 3-4 санвича/пици на ядене, а по 4-5 евро не излизаше никак добе сметката.  Laughing

на мен  най-вкусна ми беше пастата, нещо пиците не ме впечатлиха  Thinking

Нормално. Българсия вкус за пица е доста далече от оригинала - ние тук слагаме 3 пъти повече плънка и много повече като видове съставки, а накрая може и някое майонезено сосче да плиснем. Истинската пица е с много тънко тесто (хрупкаво) с 3 до 4 съставки, без никакви сосове отгоре. Говоря за "ресторантската" пица.  Така могат да се усетят вкусовете на всички съставки. И аз преди не харесвах "техните: пици, но лека полека започнах да си променям вкусовете. Откритието ми последния път обаче беше - ньоки с миди (от онези малките елипсовидни по Бг черноморието) и сос с босилек. МММММММ

# 728
Bliss, Naughty лоша сииии)))) прати малко ньокииииииии, моляя))) Аз си купих оттам няколко пакета Gnocchi, леле... то е нещо между картофи и паста, полу-готови, варят се и основно се сервират с много сметанка и песто..... оххххх Mr. Green

# 729
  • Карлово

Това няма да е само от разходките, ами ще да е от италианската кухня
http://www.helikon.bg/books/56/112221_ako-iskash-da-si-legnesh-s … .-sgotvi-mi!.html

# 730
  • Карлово
Истинската пица е с много тънко тесто (хрупкаво) с 3 до 4 съставки, без никакви сосове отгоре.
има и дебела, може да е за чужденци, щото са ме питали каква искам.
За съжаление не можах достатъчно да ям традиционна италианска храна. Другия път ще наваксвам.

# 731
kashmir, спор няма - изкарали се отвратително страхотно  hahaha доходи ми се паккккк, много крастоа, много история. Аз с всяка стъпка там, се пренасях назад във времето и ахах, да чуеш някой конски тропот или римски пехотинец да минава по калдаръма)))  Mr. Green Спомени... намятах монетки, пък дано се върнем пак)))))) Ако имаш възможност публикувай и твоята програма, уверене съм, че ще бъде много полезна, ако се включи в първия пост на следващата тема!
Това с монетите-на мен ми се случи, въпрели ,ч е не го вярвах тогава-преди години бях на екскурзия в Италия-къде имаше фонтан-все си мятках монети и си пожелавх да се върна. 3год по-късно открих бъдещия ми мъж, който тогава живееше в Рим. Отидох при него-живях 1.6г там-е не е същото..Емигрантския живот няма нищо общо с впечатленията, които имах от преди това. Тълпите с туристи около Колизеума те изнервят като бързаш за работа...
Ние много снимки нямахме от там-върнахме се от Италия с...бебе, което си е българче, но с италианско име:)
Иначе, пак ми се ходи, да, но на почивка Laughing

Така, че , хората са казали-внимавай какво си пожелаваш:)

# 732
  • София
Ама как ги ядете тия гньоки?  Sick Ужасна работа! Добре, че бяха с песто, че и две боцвания нямаше да изям.  Stop Нещо приличащо на паста, но ужасно раварено. Залепваше ми по небцето, бляяяк!

Сладоледът ми хареса!  Heart Eyes Фен съм на сорбет и изядох сума ти ягода и малина!

# 733
kashmir, или не са твоя вкус, или си попаднала на недобре направени, аз тези които ги ядох, бяха божествени) а сладоледа - пистачо (с шам-фастък) се скъсах да ям)

# 734
  • София
И на мен ми мина през акъла, че може да не са били добре направени.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт