Рим - пета тема

• 78 711
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Не сме били ние. И аз много често срещах българи, все готини. На опашката за "Свети Петър", в Колизеума и във вила Боргезе също. Поздравявахме се с кеф.
Иначе за Рим, какво да споделя- изкуство, изкуство, прекрасна храна, още по- прекрасни вина, ужасни шофьори и мръсотия. Ватикана ме впечатли най- много, плаках пред "Пиета", плаках на литургията, аз по- вълшебни небесни богослужения не бях чула. Хората пееха, а аз не можех да си спра сълзите. После даже си поговорих с кардинал.
Изключителни хора, непосредствени и страстни във всичко, което правят.

# 151
  • София
Всъщност, дори не ми се видя толкова мръсно, предвид огромното количество туристи, които го посещават. Шофьорите определено ме впечатлиха, особено моторите/мотопедите, не съм виждала такова стълпотворение на друго място. В България не биха оцелели. Laughing

# 152
Вече ме обзема паника ))) пътуваме живот и здраве на 17-ти и имам чуството че нищо не сме си подготвили още)))) Не мога да намеря на метрото карта, бихте ли помогнали (дадената на първия линк - честно немога да се оправя нещо). Утре ще дам една примерна програма да ми кажете ок ли е. И разбира се стискайте палци да не вали, че засега го дават да попревалява

# 153
http://www.rome.info/metro/
ina.gg, няма място за притеснения. Метрото е изключително елементарно, две линии на кръст  Laughing  Едната минава през гара Термини за Ватикана, другата е към Колизеума. Освен това е кошмарно, аз имах неблагоразумието да пътувам в час пик с него, та се чувствах като в концлагер- едни замазани циментови стени, теснотия, безкрайни стълби надолу и натъпкана, задушаваща човешка маса. Планове също не са ти особено необходими, всичко е компактно, концентрирано на не повече от час пеш едно от друго.
А за преваляванията, не залагай особено. В Рим нещата се променят за  минути. В един момент вали порой, след 15 минути слънце, все едно нищо не е било.
Хубаво настроение е нужно, спокойствие и пълна наслада.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 11:42 от вълшебница

# 154
Ето една карта на метрото www.rome.info/metro/.
Не се притесняваи изобщо.Даже нямаш нужда от карта.В Рим са само две линии и навсякъде
вътре има схеми,почти е невъзможно да се объркаш.
Вълшебница ме е изпреварила. Hug

# 155
# 156
Мерси, поуспокоихте ме Mr. Green Дано някой се включи ако сега точно се връща да каже за какви дрешки е. Колко дебели, топли, тънки)

# 157
Не е точно сега, но преди два дни става ли?
По обяд напича силно, аз изгорях, вечер с връхна дреха обезателно, хладно е и винаги духа.

# 158
вълшебница , разсмя ме)))) става, разбира се))) Ясно че не е лятото и няма да са адските жеги, което също е добре. Идеята е че незнам какво да натъпкам буквално в тия 8 кила ръчен багаж (2 кила е куфара)  Mr. Green

# 159
  • София
Вече ме обзема паника ))) пътуваме живот и здраве на 17-ти и имам чуството че нищо не сме си подготвили още)))) Не мога да намеря на метрото карта, бихте ли помогнали (дадената на първия линк - честно немога да се оправя нещо). Утре ще дам една примерна програма да ми кажете ок ли е. И разбира се стискайте палци да не вали, че засега го дават да попревалява
Ако ползвате мобилен със Android има карта на метрото в Маркета.

# 160
magi_todorova, с айфон и нокия сме, но имаме карти. Ще изполваме от тях джи пи еса, дано има хуабво wi-fi.)))

Кажете правилно ли съм резервирала от Теравижъна, и предполагам бар-кода трябва само в един екземпляр да разпечатам. И тук идва питането ми, къде точно се дава този бар-код. Къде се намира бутката, гишето, павилиончето или както се казва на Теръвижъна? Оттук тръгваме 6:10, оттам 7:35.

BUS TRANSFER
Type: Return

FIUMICINO CITY CENTRE - ROME TERMINI STATION
Departure: 17 Oct 2011 at 08:25
Return: 21 Oct 2011 at 05:30

И дали ако успеем да си вземем багажа и да се чекираме преди автобуса в 8:25, дали ще ни вземат в предния, мисля беше 7:40 newsm78

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 09:41 от ina.gg

# 161
Цитат
И дали ако успеем да си вземем багажа и да се чекираме преди автобуса в 8:25, дали ще ни вземат в предния, мисля беше 7:40

Да, няма проблем!

Цитат
Кажете правилно ли съм резервирала от Теравижъна, и предполагам бар-кода трябва само в един екземпляр да разпечатам. И тук идва питането ми, къде точно се дава този бар-код. Къде се намира бутката, гишето, павилиончето или както се казва на Теръвижъна?

Много не мога да разбера питането. Като разпечаташ ваучера, на него си има бар код. Разпечатай го в два екземпляра за всеки случай. Като излезете от терминала (кацате на Фиумичино нали?), тръгвате на дясно, в края на сградата има паркинг, където спират автобуси и микробуси. Там е спирката на Теразивизион. Непрекъснато има служители до автобуса, на тях давате ваучера. Щом имате закупено отиване и връщане, те ще зачеркнат на ваучера два от номерата, изписани най-долу и ще ви го върнат. Където ви остави автобуса на Термини, оттам трябва да го хванете за връщане. Там има и кафене Теравизион, цялото е в надписи, като че няма да го пропуснете. Като отидете за хващате автобуса за връщане, първо минете през кафето. Там има гише, показвате ваучера и те ви дават едно картонче. С картончето и ваучера се качвате на автобуса. Питайте за къде е автобуса, че ние за малко да се качим на този за другото летище.

# 162
Смърфиетка, изключително много ти благодаря! Записах си всичко![ Само не разбрах, ако случайно подраним и успеем да хванем по-ранен трансфер, дали ще ни качат, или ще трябва да си чакаме резервирания час?/color]

# 163
Ще ви качат. Изобщо не гледат часа. Аз също запазих по-късен час, защото не знаех кога ще излезе багажа. Но той дойде доста бързо и отидохме за предния час и се качихме, никой нищо не каза. Според мен тези часове са ориентировъчни.

# 164
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AtV8l33tq811dEZkcEo … ZTUE&hl=en_US

Eто и примерната ни програма, разбира се търпи още едит, не всичко е описано, защото всяко църкве и фонтанче е абсурдно. Мисля че по-важните са там, но ако все пак видите нещо че липсва - кажете моля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт