Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 436
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Ммдаа застудя  Simple Smile при нас си работи парното  Mr. Green ама като излизах на разходка и вчера и днес ми е добре  без яке Simple Smile Вчера имахме в градчето представление и хич не им беше студено  Laughing ще ви ги покажа може да ви стане по топло  Grinning

# 31
Miss Fine, моят отговор се крие в твоя пост, всеки го прави там, където се чувства спокоен Peace Не съм раждала тук и нямам конкретни впечатления, но бих се върнала да родя в БГ. Породено е от мнението ми за специалистите тук и от случки на мои близки хора, раждали в Англия.
Нали знаеш- навсякъде има и много доволни и много недоволни.

# 32
Miss Fine на 22-ри декември ми е термина. За Коледа живот и здраве ще празнуваме двойно. Утре съм на първия преглед, тук да видим кога ще ми определят час за преглед в болницата и т.н. Най-смешното беше, че когато се записвахме при Медицинския център до нас за Джи пи и се оказа българка, от нашия град! представяте ли какво съвпадение! Тъкмо да се зарадвам, но не би...като ни започна тази жена с приказки, как сме могли да дойдем тук да живеем в най-неподходящия момент, а и децата да си доведем "и ти веднага да си ходиш в БГ да раждаш, тук всички болници са пълни със зарази"!!! Мъжа ми едва си сдържа нервите, щеше да я одуши! Та така, сега обмислям вариантите и не бързам с решението въпреки, че не ме е страх (за сега) от самото раждане.
Днес много хубава разходка си направихме, за радост на голямата ми дъщеря- Лондон ай и Аквариума. Направихме много непрофесионални  Mr. Green снимки. Лека вечер, момичета.

# 33
Шу, благодаря за темичката Simple Smile

Аз вече опаковах Simple Smile  Joy мъж ми ми разби представите за багаж - изсипал си целия гардероб на земята и ми ги отделил дрехите на ''да'', ''не'' и ''може би''  Joy аз само като погледнах ''да'' и ми призля - ми то все едно ще се изнася за постоянно, че му направих един бърз разбор и още ми мрънка, че съм го оставила без дрехи  newsm62 ех милия ми е по кокетен от жена.
както го дават около 30 и над 30 целия септември в БГ направо ми иде да зарежем Полша и да си живуркаме по плажовете.
сън няма да ме хване днес, а ни чака ставане в 3 сутринта Simple Smile

Пожелавам ви на всички прекрасен Септември и по-меко време в ЮК  Hug

# 34
весело изкарване и чакаме много снимки  Simple Smile
Ева много хубави снимки  Peace
Ана Му незнам болниците с какво са пълни, не съм професионалист, но като гледам и тука деца се раждат и добре си живеят. Но за мен е абсолютна простащина лекар да ти говори така, било то и българка. Никой няма право да ти казва къде ще си водиш децата. Съвет и насока - ок, ама чак пък къде сте дошли да пита, все едно тя ще ти храни децата..Тя що е тука и къде си е родила децата, че ми е интересно. А за хигена в БГ да не ми говори, че бях в неврологично отделение на свиждане в Плевен и бях меко казано потресена-два дена ревах. В гастро незнам си какво отделение пушеха вътре и беше ужас, а да не говоря при педиатърката какво беше, тука са слънце.

# 35
Miss Fine , все още съм на периода с шашкането  Shocked Моята майка ако при тези температури ме види по тениска и къси панталонки - първо ще ме ошамари (че да се стопля) и после собственоръчно ще ме облече  baby_neutral

eva_82, само от гледане на снимките и на мен ми се затанцува. Много добре си уловила движенията  newsm74

Относно хигиената - аз съм на мнение да не ми се налага да ползвам "услугите" на каквито и да е лекари. Нямам опит с тукашните, но в България съм виждала какво ли не...   nnnuu
Не съм набожна, но се надявам Господ да ни пази Peace

# 36
# 37
За раждане в Бг - много зависи от града и болницата, в която ще си. Поне за Варна мога да кажа - има една частна, която е с много добри условия вътре, всичко е както трябва и раждането е между 1000 и 2000 лв според това дали си осигурена. Едната държавна - там родих и 2-те си деца и наистина няма от какво да се оплача, другата държавна - и за там съм чувала добри неща.

# 38
Miss Fine същата беше и моята реакция! Оказа се, че не си била ходила от 6! години. Ааааа, аман от "услужливи" хора даващи акъл. Днес ще се разправям с администрация и документи - първия преглед на бебето на английска земя, записване в училища и т.н.

# 39
Шу   bouquet  за новата тема
За раждането аз винаги съм казвала,че съм доволна от болницата и от обслужването в нея.Родих си тук и ако пак се реша пак ще е тук. Peace

# 40
Ana Mu, аз съм раждала тук преди година и да си призная честно е най-доброто решение, което взех. И аз го имах този конфликт - БГ или ЮК. В БГ винаги съм избягвала да ходя на лекар, най-малкото на гинеколог (особено след като преди 10тина години,един от ''най-добрите'' гинеколози в Добрички район посъветва моя приятелка (тогава беше на 14/5) да забременее и да направи аборт, за да се отърве от кисти (и то пред баща й и майка й) ). Абе щура работа. Но идеята е такава, че първо ти трябва да се чувстваш удобно където си,да ти е спокойно и сигурно, а не да слушаш - тук са касапи, там са касапи. На мен лично тук ми е по-сигурно - изкарах една страхотна и лесна бременност, дори и за най-малката глупост имаше акушерка насреща, за да ми отговори и да ме успокой, самото раждане беше песен и много инати (и от мен и от бебко, че си му беше уютно и не му се излизаше). Нямам нито едно оплакване спрямо екипите, който се грижат за бременни и са в родилните. В началото ми беше много дразнещо, че се туткат и не те вземат на сериозно първите 3 месеца от  бременността, но се свиква.
За адаптацията - аз дойдох като тинейджър за пръв път - плана ми беше да седя 6 месеца, а се върнах в БГ едва след като ми изтече двугодишната виза. И аз като Мис файн вирея навсякъде. Липсва ми БГ,но да ви кажа откакто брат ми се измести тук и приятелите ми от 20+ години насам са ми съквартиранти в новата квартира нещо не я усещам тази липса на БГ (ако можех да си взема още 3/4 любими хора от БГ щеше да е повече от перфектно) Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Аз съм будна от 3, полета ни е в 14 и 20, но шофьора ни трябваше да е на работа в Брайтън от 7 и ни докара по-рано и сега седим и чакаме, малчото вдигна Лутън на главата си (едва сега заспа). аз съм на 2 кафета и пия 2ри Ред Бул и ми е вече мноооого превъзбудено и разтреперано от всичкия кофеин ... и въпреки всичко ми се спи ужасно  smile3507

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 00:20 от ev:)

# 41
И аз съм си за раждане в ЮК,много по-спокойно е уважаващо родилката като личност и нейните желания.Ако има нужда реагират бързо,а относно изцепките,те са навсякъде и тук и у нас.И не на последно място,раждането и грижата за бременната тук си е безплатно,което изобщо не е за подценяване  Peace
Ев,хубава почивка ти пожелавам  и скорощно наспиване  Grinning

# 42
Привет от мен и благодарности за темата Hug
За раждането - тук ще си раждам, терминът е на 28 Декември Crazy, много се надявам да е преди Коледа,но както дойде - говорих си с акушерката, атмосферата по празниците в болницата била много празнична - да не се притеснявам Mr. Green Предишното раждане беше в БГ, нямам кой знае какви забележки, но за това предпочитам Лондон поради ред причини. Всеки, обаче, решава за себе си  Peace Много ясно Mr. Green
Иначе баща ми беше на гости - много му хареса, вчера най- накрая си получихме котката от София Heart Eyes Mr. Green, та ако някой се интересува - да пише:)
Ева,
Прекрасни снимки Hug
Ев,
Много хубава система си е направил човекът на опаковане Joy При нас аз се тутам, а после установявам как мъжът ми е махнал нещо, защото преценил, че не ми трябвало Crazy

# 43
Айде и аз дда дам малко акъл за раждането тук и в БГ.  Mr. Green По принцип аз ако не бях забременяла и имала лош опит и много стрес и чанта напразно похарчени пари в началото на бременността ми в едни от най-добрите клиники в БГ, нямаше да дойда в УК изобщо.  Peace С една дума опита ми от там е търговия, търговия и пак търговия, с всичко, здраве на мен и бебето ми, със страховете ми, със надеждите ми и т.н. От както дойдох тук в 5ти месец не съм имала по-спокойна бременност. А раждането му беше прекрасно, спокойно, натурално, по начина по който аз го исках, без излишна намеса, без опрерации и най-вече без стрес.  Peace За болниците май навсякъде е различно, но тук в Оксфорд болницата беше отлична.  Peace
А за съветите, прави ми впечатление, че тези които казват, да си раждаш в БГ не са раждали тук, как тогава са толкова категорични, че тук не е добре, незнам.  newsm78
Мисля, че е най-добре сама да си прецениш, имаш достатъчно време.  Peace

# 44
Айде и аз дда дам малко акъл за раждането тук и в БГ.  Mr. Green По принцип аз ако не бях забременяла и имала лош опит и много стрес и чанта напразно похарчени пари в началото на бременността ми в едни от най-добрите клиники в БГ, нямаше да дойда в УК изобщо.  Peace С една дума опита ми от там е търговия, търговия и пак търговия, с всичко, здраве на мен и бебето ми, със страховете ми, със надеждите ми и т.н. От както дойдох тук в 5ти месец не съм имала по-спокойна бременност. А раждането му беше прекрасно, спокойно, натурално, по начина по който аз го исках, без излишна намеса, без опрерации и най-вече без стрес.  Peace За болниците май навсякъде е различно, но тук в Оксфорд болницата беше отлична.  Peace
А за съветите, прави ми впечатление, че тези които казват, да си раждаш в БГ не са раждали тук, как тогава са толкова категорични, че тук не е добре, незнам.  newsm78
Мисля, че е най-добре сама да си прецениш, имаш достатъчно време.  Peace

Много точно казано,браво  Hug

Общи условия

Активация на акаунт