Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 620
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • Манчестър

така или иначе когато е време да подадеш за перманент резиденс трябва да си упражнявала трити раитс, а ти като не работиш - де факто не ги ъпражняваш.
Да се самоосигуряваш - пак не става защото плащането на 2.40 на седмица като селф-емплоид НИ не означава нищо. За перманент резиденс се искат 5 приключени счетоводни години с такс ретърни, платени данъци и тн...

Аве, мерси за бързия отговор! Нямаше ли някаква клауза от рода на 400 и нещо дни в които може да се пребивава без да се работи?? Говоря наизуст защотото досега не съм попадала на изчерпателно и ясно инфо по въпроса...
А като споменаваш 5 приключени счетоводни години - това са календарни години, така ли (от април до април)? Ако отсега до средата на другата година не работя, губи ли ми се тази година ако започна работа да речем септември 2012?  newsm78

400 дни е  когато се подава за перманнет резиденс ,че не си бил повече от 400 дни извън страната в 5 годишня период.
За емплоита се искат пет П60 за да се докаже 5 години упражняване на трити раитс.

# 646
  • София
Lucky  намери телефон на фирма Арамекс и ги питай може ли да ти доставят тази пратка от Англия до Бг.Аз скоро пращах на моята дъщеря голям кашон  с багаж до 30 кг,само че от Бг до Англия и струваше 72 лв.Много съм доволна,всичко,което беше вътре пристигна невредимо.
Идват на място и вземат пратката без допълнително заплащане,но трябва изпращащият да е фирма,защото искат данните.
Благодаря ти още днес ще се обадя да проверя. Проблема е, че се намира в такова градче. Иначе братовчед ми е в Лондон и щеше да ми е доста по-лесно.

# 647
Ave, разсъждавам хипотетично и се обръщам към теб, тъй като виждам, че май ги разбираш нещата. Ако zai4e се регистрира на борсата докато си намери работа, това няма ли да и се брои като упражняване на правата? Също така, ако се регистрира като едноличен търговец, направи си счетоводство и си плаща осигуровките и данъците, това няма ли също да и се признае?

Zai4e, обърках се по-рано, та го изтрих, ти си в по-напреднала бременност, така че това с майчинските и едноличния търговец няма да стане. Като бременна обаче няма ли някакви законови защити, как те съкращават? В БГ например това не може да стане.

# 648
varnagirl, оказва се че няма - тъй като закриват целия ни отдел във фирмата, а не само мен (в следствие на merger с по-голяма фирма), считат че това не е нарушение на правата.

# 649
Да, разбрах че закриват целия отдел, но пак си мисля, че бременните са защитени от закона, би следвало да ти намерят работа в друг отдел. Най-добре се консултирай с адвокат, най-малкото отиди то Citizens Adviser Bureau, защото понякога работодателите разчитат на невежеството на чужденците, а в България и на работниците като цяло.

# 650
Работа в друг отдел не беше решение, защотото заплатата ми щеше да е по-малка, и работата - съвсем различна... Така или иначе ми дадоха компенсация - пълна заплата за 6 месеца напред, а и аз мислех да напусна след като ми свърши майчинството - просто ме изпревариха с няколко месеца Simple Smile

# 651
Това поне е добре Simple Smile както казват всяко зло за добро.

# 652
  • в света на илюзиите
Bony Fish, концертът ще бъде в "13ч. в училище Battersea" Това ми каза детето. Дано съм била ясна Joy, то и само предавам това, което ми казаха.

# 653
  • Манчестър
Това поне е добре Simple Smile както казват всяко зло за добро.

Ами тук такива закони като в БГ ,че щом си бременна не работят. Особено пък в неиния случаи....прави се реформа, съкращава се отдела, предлагат опции - друга работа или severance package....тя е избрала второто, което е що годе добре...иначе по закон при redundancy има минимум сума, която е базирана на продължителност на стаж при този работодател, възраст + заплата на седмица и тогава се изчислява колко седмици се полагат и сумата е по 330 лири на седмица...но трябва и да си работил минимум 2 години за този работодател...

# 654
Програмата на фолклорен танцов ансамбъл "Загорче":

http://bcilondon.co.uk/calendar/BG/Calendar2.htm

http://www.londonbulgarianchoir.co.uk/zagorche

# 655
  • Лондон/Пловдив
Може ли да ми препоръчате нещо за косопад някакви ампули или нещо изпитано.

# 656
 на мен са ми помагали Simple Smile при сезонен косопад.
Ако проблема е хормонален не знам дали ще има ефект.

# 657
  • Лондон/Пловдив
Евче там е работата ,че не знам каква е причината миналата година по това време се почна и чак на пролет спря и сега пак се почна  ooooh!
Точно тези на Виши гледах в ибей заедно с шампоан комплект ,само ако можеш да ми пишеш как точно се действа колко време  трябва да продължа лечението Praynig и къде да ги търся ,че искам утре да си ги взема в Boots дали има  newsm78
  bouquet

# 658
  • Манчестър
Евче там е работата ,че не знам каква е причината миналата година по това време се почна и чак на пролет спря и сега пак се почна  ooooh!
Точно тези на Виши гледах в ибей заедно с шампоан комплект ,само ако можеш да ми пишеш как точно се действа колко време  трябва да продължа лечението Praynig и къде да ги търся ,че искам утре да си ги взема в Boots дали има  newsm78
  bouquet

Не се продават в Англия,освен на ебаи ..в България ги има.

# 659
Аве ме е изпреварила  Simple Smile Аз си ги взимах от бг миналата година, в Boots съм търсила, но не съм намирала, шампоана не съм го ползвала. Мога да ти кажа аз как ги ползвах, една ампулка след всяко миене на косата (Което е през 1-2 дни) си я втривах в корените и после по дължина на косата. Сравнително бързо забелязах промяна и до сега на който съм ги препоръчала всеки е останал доволен  Simple Smile дано и на теб помогнат  Hug Пробвай да си ги поръчаш от ибей  Simple Smile
П.П. След първата опаковка ако си доволна, при  втората можеш да почнеш само веднъж в седмицата. Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 15:14 от eva_82

Общи условия

Активация на акаунт