Предстои ми инсеминация 9

• 43 173
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
 Да възможно е инсеминация да се направи още в същия месец, в който се пускат хормони и не винаги стимулацията започва от трети ден, а и зависи от медикаментите, с които ще се осъществява. Но по принцип за пълнота се искат и други изследвания освен хормоните. Зависи от клиниката, зависи от лекаря, зависи от пациента. Ти сигурна ли си, че нямаш естествена овулация и, че с тръбите към настоящия момент всичко е ок?
  Аз още си ближа раните след перипетиите, през които минах, но влизам от време на време и ви чета и си мисля разни работи. Интересно ми е, не може ли по някакъв начин да се проследи дали имаме нужда от допълнителен прогестерон след инсеминация. В смисъл дали няма имплантацията да се извърши  и без дуфастон или утрогестан. Знам, че по принцип на 21 ден след доказана овулация се прави изследването на прогестерон, но пък от друга страна на 7-8 ден е самата имплантация, т.е. в същия период. В такъв случай ще се окаже късно да се почва прогестерон, ако в този момент се осъществява имплантация. Малко объркано прозвуча, но просто си мисля.
  Armira, Freedom, Vanessa стискам палци. Hug

# 676
Знам, че по принцип на 21 ден след доказана овулация се прави изследването на прогестерон, но пък от друга страна на 7-8 ден е самата имплантация, т.е. в същия период. В такъв случай ще се окаже късно да се почва прогестерон, ако в този момент се осъществява имплантация. Малко объркано прозвуча, но просто си мисля.
  Armira, Freedom, Vanessa стискам палци. Hug

На 7-ми ден след доказана овулация се прави изследването на прогестерон.

При 28 дневен цикъл се предполага, че овулацията е около 14-ти ден - така че 14 + 7 = 21 т.е. около 21 -вия ден след началото на цикъла (но това е съвсем ориентировъчно - цикълът не винаги е 28 дни, а при 28-дневния цикъл не винаги овулацията е на 14-тия ден).

Пожелавам ти успех!

# 677
Мацки , стиснете едни малци и за мен - утре е инсето, поне датата е хубава...дано да е чудотворна  Hug Hug Hug

# 678
  • София
silvi_7878 Мисля, че тръбите ми са проходими, поне бяха преди 2 год., когато правих цветна снимка, а освен това макар и за кратко имах спонтанно забременяване през септември 2011 г. Преди 2 год., когато правих инсеминации резултат, от които е сина ми, нямахме проблеми със спермограмата, а само с моите хормони, та затова си мисля да прескочим част от формалностите и направо да действаме.  newsm78
 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed от мен Simple Smile

# 679
  • Пловдив
Мацки , стиснете едни малци и за мен - утре е инсето, поне датата е хубава...дано да е чудотворна  Hug Hug Hug
тирири,с теб сме през ден Hug дано датата да ти е на късмет.Определено е запомняща се Grinning
Freedom, Vanessa,стискам палчета и за двете! И да пишете какво е станало! Flowers Four Leaf Clover

# 680

Айде миличка, късмет... Praynig Praynig Praynig

# 681
Момичета, добре сте пописали от вчера следобяд Hug
armira, браво за спукания фоликул, дано след 14 дни да ти донесе най-хубавата новина Praynig

Freedom, ти на ЕЦ ли беше или на стимулиран? Попринцип се води, че около 20-22мм е узрял фоликулът и се пука. Ако е 16 мм бил вчера, значи днес ще е 17-18 newsm78 Ние тук надали сме по-компетентни от докторите си, но според мен 16мм е недостатъчно узрял за спукване. Стискам палци да не съм права и днес процедурата ти да мине по вода fingerscrossed

vanessssa, 2 фоликула са си ОК fingerscrossed Аз като имам по 5,6 и какво да не съм бременна  Crossing Arms Недей да броиш часовете и да смяташ, нали уж затова плащаме по една тобра пари на докторите си, за да го мислят и знаят те Wink На мен винаги ми правят процедурата след мин 48 часа след Прегнила, така че пак си на далавера с 12-13 часа Wink Освен това при стимулация с Клостилбегит фоликулите могат да устискат и до по-големи размери Wink

silvi_7878 прогестероновите препарати ги дават за подобряване качеството на ендометриума, за да стане ОК за евентуална имплантация. Ако ги почнеш точно около времето за имплантация... сещаш се колко ще има смисъл от тях Wink

тирири fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Чакаме те с добри новини Praynig

anilak, според мен почвайки сега, все едно почваш всичко от начало Peace За 2 години всичко може да се промени. Знаеш хормоните са динамичен показател, за мъжкия материал да не говорим. А колкото до тръбите, ами по медицинските стандарти като се прави АРТ се проверяват през 6 месеца ooooh! Добре , че не ни карат по клиниките през 6 месеца на тест за проходимост, че щеше да е много садистично Whistling Та това с прескочването на "формалностите"...ами не мисля, че това са формалности и ако твоят док прескочи някои от тези неща, говори лошо за него Peace

Момичета, на всички ви стискам палци и на краката Hug

# 682
vanessssa, 2 фоликула са си ОК fingerscrossed Аз като имам по 5,6 и какво да не съм бременна  Crossing Arms Недей да броиш часовете и да смяташ, нали уж затова плащаме по една тобра пари на докторите си, за да го мислят и знаят те Wink На мен винаги ми правят процедурата след мин 48 часа след Прегнила, така че пак си на далавера с 12-13 часа Wink Освен това при стимулация с Клостилбегит фоликулите могат да устискат и до по-големи размери Wink

Момичета, на всички ви стискам палци и на краката Hug
Този пост наистина ме успокои!!! Благодаря ти!!!

# 683
  • София
Leisi_bb Доктора ми е Андреева от Щерев и със сигурност няма да пропусне да ме накара да направя всичко както си е реда, но аз наистина имам много основателна причина да бързам и най-вероятно ще настоявам за инсе дори и без цветна снимка (все пак бях бременна и направих спонтанен аборт преди 30 дни все трябва да пропускат нещо тръбите ми  Thinking ). Поправи ме ако бъркам, но доколкото си спомням спермограма правят преди самото инсе, когато съпруга даде материала, и ако наистина нещо не е наред просто не правят инсето?
Уф момичета пожелавам ви на всички да успеете имам нужда от положителен пример  Hug Hug Hug

# 684
Спермограмата се прави при обработка на спермата за инсето.
Друг материал преди това не се дава.
Предполагам, че ако спермограмата не е читава процедурата се канселира.

# 685
  • София
Спермограмата се прави при обработка на спермата за инсето.
Друг материал преди това не се дава.
Предполагам, че ако спермограмата не е читава процедурата се канселира.
  newsm10 Да и аз това имах предвид

# 686
anilak,sigma  в нашата клиника за инсе искат спермограма с Крюгер тест, правена през последните  6 месеца. Иначе в деня на самото инсе само обработват материала, но това не е спермограма точно доколкото знам, защото не се занимават с морфологията, а само работят върху количество и подвижност. Ако греша, поправете ме вие newsm78
anilak , съжалявам, че си преживяла аборт Hug Смяташ ли организмът ти се е възстановил толкова бързо? Пожелавам ти скоро отново да имаш положителен тест и успех до финал fingerscrossed

# 687
Милички , вкючвам се да ви кажа как мина инсето. Сутринта си говорихме с мъжа ми, че ако ми направят инсето в 11.11 часа ще е направо невероятно - познайте в колко ми го направиха  Laughing ...22 милиона спермита, 3 фоликула и много стиснати палци...ох, не знам защо този път се надявам силно. Благодаря ви за стистнатите палчета, явно са помогнали..
Да не ви изброявам по именно - моля се за всяка от Вас и ви чакам със страхотни новини..А между другото, все казвам на мъжа си, че ако имаме дете ще се казва Виктор или Виктория и днес чета, че са именници...лелееееееее, ако се получи ще съм на седмото небе  Praynig
Прегръдки за всички Вас, а за мен започва голямото чакане...

# 688
  • Пловдив
тирири ,снощи докато четях тема и пишех си мислех "Ей,на тази булка що не вземат и инсеминацията  да я направят 11.11ч?"'но ми се видя твърде невероятно и не го написах,а то пък какво стана Shocked Дано всичко върви по план и след две седмици да се похвалиш с положителен резултат! И един ден бебо като порасне ще му разказваш как освен ,че знаеш точният му час на раждане ,знаеш и точният му час на зачеване! Голям кеф! tooth

# 689
EEEE, тирири, супер съвпадение Hug Е трябва сега при толкова съдбовни съвпадения да сте направили и Виктор и Виктория на куп Laughing Стискам палци следващите 2 седмици да минат чудесно, бързо и спокойно и да видиш най-положителния тест fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт