Когато нямаме приятели...

• 38 258
  • 254
  •   1
Отговори
# 210
А аз забелязвам, че вече много трудно създавам приятелства.  Rolling Eyes

След като ВСИЧКИ приятели избягаха в чужбина сама и заедно с мъжа ми, като двойка, положихме усилия да създадем приятелства, но явно сме скучни хорица и не ни се получи. Хората се отзовават като ги търсиш, но веднъж не звъннаха те да се видим.

Не виждам как ще дойдат нови приятели в живота ми, а за мен е важно да имам такива. Приятелството е доста нагоре в йерархията на ценностната ми система. Приятелството обаче е като любовта - на сила не става ...  Rolling Eyes

# 211
  • SF
Тази тема ми е супер интересна и много ме вълнува. С годините останаха встрани много от хората, които съм мислела, че сме приятели. За да сме приятели, аз трябва да ги търся, да предлагам, да организирам. Аз каня, а те или приемат, или отхвърлят предложенията ми за среща. До известно време понасям и не ми тежи, но после ги пускам да "пътуват". Явно не са били моите хора.
Често се случва при жените, когато са във връзка, да забравят за старите приятелки. Странят от тях, пазят гаджето/съпруга.
Една от най-добрите ми приятелки много често се възмущаваше и оплакваше, че много момичета в живота й лека-полека са се отделили от нея заради приятел (мъж). При първаа й връзка, тя направи абсолютно същото. От скоро е с някого и само се чуваме и се уговаряме, че някога ще се видим. "Ние сега сме в началото и нали знаеш как е... Още се опознаваме и напасваме....".
Този месец имаше Рожден ден. Така и не се видяхме. Празнуваха само двамата. Далече от по-слаби, по-весели, по-млади и по-руси приятелки.

# 212
  Семейни познати имаме 4-5 семейства, но с всичките няма какво да си кажа почти...Събираме се на главни празници, 3-4 пъти в годината, през останалото време много рядко се виждаме. С тази компания сме от години, едно време работехме заедно, имахме общи теми, сега си говорим общи неща, определено не бих споделила нищо супер лично. Пак е забавно в повечето случаи де. Имаме и още поне 5 семейства, с които се виждаме понякога, но ние сме доста заети и рядко ни остава време. Аз си имам компания от 5 момичета, с тях се виждаме често, споделям си много и излизаме и ходим на почивки по женски и ми е супер. Аз честно казано нямам нерви да търпя семейни почивки с деца, аз моето едвам изтърпявам...Предпочитам да си релаксирам и да не се занимавам с на хората притенциите. Мъжът ми също е страннен, не е свикнал на компании и партита, не обича и не може много да се събразява, той не се и усеща даже. Та трудно бихме си паснали със семейство, за това аз си имам приятелки за приятелство, семейно си почиваме и тн.

# 213
И при нас е подобно и ми тежи понякога. Старите приятели са в чужбина, а нови приятелски семейства не можахме да създадем. Имаме няколко несемейни приятели, но те излизат по-често с несемейни по заведения, клубове, все места, където на мен вече не са ми интересни, а и не издържам до късно.
Малко сме темерути и двамата. Напоследък забелязвам, че дългите срещи с хора ужасно ме изтощават психически. Сякаш ми изпиват енергията и след това ми е нужно време да си е възстановя.
Не знам как да подобрим нещата.

# 214
Но идват моменти,  в които ти се иска да има на кой да звъннеш - било за 2-3 дни на море, екскурзия, бира след работа...ей такива неща!

От опит знам, че едно приятелство се гради дълго и трудно... Честно казано нямаме "сили" за това...

Ние ли сме егоистите?

Ами, когато искаш да имаш приятели, но да не си им приятел, точно така се казва  Twisted Evil
Аз съм класически пример за обратното - не се жалвам, че нямам истински приятели, а съм доволен, че съм най-добрия приятел на доста хора. Май трябва да се запознаем, ходи ми се на море, екскурзия, бира след работа и... ей такива работи  Mr. Green

# 215

Ами, когато искаш да имаш приятели, но да не си им приятел, точно така се казва  Twisted Evil
Аз съм класически пример за обратното - не се жалвам, че нямам истински приятели, а съм доволен, че съм най-добрия приятел на доста хора. Май трябва да се запознаем, ходи ми се на море, екскурзия, бира след работа и... ей такива работи  Mr. Green

Много добре казано.  Grinning

# 216
Значи, предлагам решение. Направо запознанство и форумна среща  Mr. Green

# 217
  • SF
Ама в София!:)

# 218
Значи, предлагам решение. Направо запознанство и форумна среща  Mr. Green

дай първо да се сприятелим Simple Smile

# 219
И аз да се отчета тук. Познати имаме доста, приятелски семейства 2-3, но много рядко се виждаме. Моите близки приятелки пък са без деца, и вече все по-рядко намираме време да се видим. А и те нямат отношение към детето, и ако съм с него, сякаш го натрапвам и им пречи на приказката.
Аз обичах много да каня гости вкъщи, обичам да им готвя или пък заедно да готвим, канила съм и много на вилата ни до София. Но напоследък се съобразявам и с детето, иска ми се да си допада и той с тях и с децата им. А не винаги се получава. Та, липсват ми хора, с деца, с които да се събираме уикендите, а сега и лятото вечер за разходки.
Идеята за форумна среща е супер. Определено бих отишла.

# 220
Предлагам само като идея.Wink

# 221
И аз имам такива познати, винаги съм се чудила, как са си "самодостатъчни". Работят заедно, навсякъде са заедно, даже си мислех, че ще си направят от онези двойни тоалетни, да са си заедно и там. Лично за мен е странно, защото ние с ММ излизаме често с хора - дали мои познати или негови, няма значение. Излизаме си и по отделно. Разнообразяваме се с хората, забавно ни е. Това не означава, че не се обичаме - напротив, но да се гледаме нон-стоп и това година след година - е не е за нас. Всичко е въпрос на характер

# 222
  • София
И ние бяхме като вас няколко години. Нямаше по-голямо удоволствие от това да си вечеряме и да си лежим пред телевизора вкъщи.
По едно време обаче и двамата си намерихме хобита и покрай тях - хора със сходни на нашите интереси. Не, че сме станали големи купонджии, но поне 1-2 пъти в месеца излизаме в компания или ги събираме вкъщи и ни е напълно достатъчно. Тази година сме и на море с част от тях.
Та моят съвет е - намерете си някакви социални хобита.

Две от най-добрите ми приятелки са от форума, между другото (то и BG-Mamma си е вид хоби). Запознахме се тук и се виждаме периодично, пишем си. Те са точно от типа хора, с които може да не се виждаме по половин година и пак имаме какво да си кажем. Не изключвай и този вариант в намирането на интересна компания.

# 223
  • София/Севлиево
И ние сме подобен случай.Когато дойдохме да живеем в София преди повече от 10 години имахме само един познат и то на ММ от ученическите години.За толкова време сме си намерили точно около 3 приятелски двойки-едните са ни съседи, с едни се запознах при раждането и с едни,когато малкия тръгна на детска градина.Иначе си имаме и други приятели-ММ от неговия град,където ходим често и аз от судентските ми години.С тях винаги е забавно да се видим и да излезем.Но напоследък се случва все по-рядко,защото все някой е зает.
От форума приятелки нямам,но имам добри познати,което пак е нещо.С тях също ми е приятно да общувам, но също се случва рядко.

# 224
И аз имам такива познати, винаги съм се чудила, как са си "самодостатъчни". Работят заедно, навсякъде са заедно, даже си мислех, че ще си направят от онези двойни тоалетни, да са си заедно и там. Лично за мен е странно, защото ние с ММ излизаме често с хора - дали мои познати или негови, няма значение. Излизаме си и по отделно. Разнообразяваме се с хората, забавно ни е. Това не означава, че не се обичаме - напротив, но да се гледаме нон-стоп и това година след година - е не е за нас. Всичко е въпрос на характер
Точно е въпрос на характер. С моя мъж не работим заедно. Професиите ни са тотално различни, но по характер сме и двамата типични вълци-единаци. Нали знаеш, Господ е събирач и ние двамата сме се намерили един за друг и сме си самодостатъчни. Това не изключва наличие на приятели, но сравнително рядко контактуваме с тях. Ако имат нужда от помощ, естествено че ще се отзовем, но не се напъваме да търсим компания за почивка, развлечение и т.н. Всеки луд с номера си.

Общи условия

Активация на акаунт