Когато нямаме приятели...

• 38 375
  • 254
  •   1
Отговори
# 45
А вие пък с това приказване - какво толкова си казвате насаме? Всяка вечер, всеки ден, всеки уикенд, пък сега и на почивки... А, забравих - ти му разказваш за бг-мама и за мен, той на теб - знам ли - за работата си...

# 46
А вие пък с това приказване - какво толкова си казвате насаме? Всяка вечер, всеки ден, всеки уикенд, пък сега и на почивки...
Преди 10 години и аз така мислех, но нещата се променят. Няма по хубаво нещо от това съпругът ти да е най - добрият ти приятел и да не можеш а се наговориш с него. Когато двама души имат общи интереси, винаги има какво да си кажат. Например на почивка - той цял преди обяд за риба, аз - край басейна с книжка. Като се върне си говорим на кой как му е минало времето, какво го е впечатлило...

# 47
На почивка с приятели пак има достатъчно време за да си приказваме.И не само за приказване. Simple Smile
Нали все пак вечер всеки се прибира в стаята си, а и през време на почивката макар и с приятели все  има места на които сме само двамата или с детето.

# 48
   Ние нямаме семейни приятели. Изобщо не ми и трябват, аз не обичам хора да ми се мотаят наоколо, особено пък на почивка  - това е страшен дразнител, да трябва да се съобразяваш с още едно семейство. Аз си имам приятелки, мъжът ми си има своя компания (нова  сравнително), като иска някой  си излиза с тях, но и за това имаме време и желание доста рядко.
   Ако искаме да излезем, отиваме някъде на определено място - кино, театър, или просто разходка, но само ние ни е най-добре - не че не сме ходили и с други двойки и компании, но аз само се натоварвам и не ми е приятно да поддържам някакви излишни разговори, за неща, които на практика не ме интересуват особено - тоест интересуват ме само първите три минути, а после направо ме отегчават. По добре да си взема книга, или да блея в пространството.

Така че, не знам откъде можете да вземете тепърва семейни приятели, и най-вече за какво са ви. 

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 13:35 от Iris04

# 49
Благодаря на Господ, 4е най-добрата ми приятелка се омъжи за мом4е от общата ни компания, което е приятел и на мъжа ми. Екстра се полу4и Peace Стават и за по4ивка, и за излизане по двойки, и за семейно - и те са с две деца като нас, и също така са хората, на които бих звъннала в 3 през нощта, ако имам нужда от помощ.
Наскоро ми споделиха, 4е обмислят емиграция. Сви ми се душата Confused

Абсолютно същото е и при нас. Дори изпитах същото като теб като чух, че се канят да заминават, и после се самообвинявах как може да съм такъв егоист, вместо да се радвам за нея, да мисля за себе си и за това, че оставам без приятелка  Tired
Останалите двойки, с които се виждаме са мъжете - приятели на мъжа ми, с жените се знаем, но дори телефонните номера им нямам, никога не съм се виждала с тях без присъствието на съпрузите им. Винаги посемейно.

Авторката, не сте темерути, просто така се получава понякога. Има няколко колеги на мъжа ми, с чиито семейства се виждаме понякога, ами писва ми едно и също да се говори, все едни и същи неща.

# 50
Като Ви чета повечето са като нас, а ние се бяхме притеснили, че нещо не ни е наред. Ами не мога да водя тъпи разговори с някого, само за да не сме сами.  Или да търпя лиготиите на нечие чуждо дете.

# 51
  • София
твоят мъж е като моя. поради което, с течение на годините, постепенно се озоваваме във вашата ситуация.

# 52
А вие пък с това приказване - какво толкова си казвате насаме? Всяка вечер, всеки ден, всеки уикенд, пък сега и на почивки...
Преди 10 години и аз така мислех, но нещата се променят. Няма по хубаво нещо от това съпругът ти да е най - добрият ти приятел и да не можеш а се наговориш с него. Когато двама души имат общи интереси, винаги има какво да си кажат. Например на почивка - той цял преди обяд за риба, аз - край басейна с книжка. Като се върне си говорим на кой как му е минало времето, какво го е впечатлило...

О, не, от това се опасявам точно! Не искам всеки да се чувства по-добре на различно място! Иска ми се както е сега - да се забавляваме заедно, да излизаме заедно, да съвпадат някак мераците.

Не е до търпене, а до точните хора. Има такива, с които просто ти е приятно да си бъбриш.  Wink

# 53

Не е до търпене, а до точните хора. Има такива, с които просто ти е приятно да си бъбриш.  Wink
Taka e , обаче е много трудно да случиш семейство, в което и двамата да са приятни на двама ви.Това, че мога цял ден да си бъбря с добра приятелка, не значи, че бих понесла целия ден и мъжа и. Както и някои приятели на съпруга ми са ми приятна компания, обаче пък едва изтрайвам жените им. Но за почивка приказките са най малкия ми проблем, най вече навиците ме съсипват.Едно е да си на маса 2 часа с някого, съвсем друго да прекараш една седмица нонстоп.Не е учтиво като тук да натисна хикса в горния десен ъгъл като ми писне.  Laughing

# 54
Ами...странно ми е малко такова виждане. Какво значи издържаш? Все пак това са наши приятели, издържаме се явно от години и си допадаме. Може да не сме първи приятели, но споделяме еднакви интереси донякъде и съответно ни е гот на една маса заедно. Ставаме сутрин - компромис правим с часа - едните ако стават рано - пият кафе и чакат, другите стават по-късно - оправят се и на плажа си пият кафето  Wink Децата са щастливи и си играят. Ние си бъбрим глупости. Мъжете не се пекат - отиват пият бира заедно. Ние жените се пържим и клюкарстваме. Прибираме се, почивка. Разбираме се за час вечерен - излизаме заедно, разходка, вечеря, кръчмичка. Няма особени търкания. Поне не и с хората, с които ходим.

# 55
  • Варна
И ние нямаме семейни приятели /изключвам семействата от кръга на роднини и братовчеди/.
Съпругът ми е чужденец, неговите приятели останаха надалеч. С моите много отдавна сме загубили всякаква връзка /за някои от тях съжелявам/.
Опитвам се да създавам нови връзки, но местата където евентуално мога да го направя са крайно ограничени, освен това и аз съм от по-трудните  Mr. Green добре че мъжа ми е приказлив Crazy
На моменти много ми липсва социалния контакт. Хем искам някой, хем осъзнавам, че  е нужно на тези отношения да отделиш време, внимание, финанси.....а с това забързано ежедневие и всички задължения - твърде не намирам.......

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 15:51 от Africa

# 56
А вие пък с това приказване .....................
Виж,как да ти го кажа по-разбираемо:досадна си,безинтересна си,скучна си....разбирам ,че ти е хоби да ме четеш и контрираш на всеки пост,ама ....банална си вече.
Чети ме там самосиндикално,щом не можеш да ме пропускаш....не е задължително да се мъчиш да коментираш всяка моя мисъл!  
   Laughing

И ,да ,постоянно имаме какво да си кажем.И ние кеф да го правим!    Peace

# 57
Помня една почивка с приятели още когато бяхме гаджета, бяхме две двойки...Помня една вечер, когато на другото момиче не му харесваше този и онзи, и онзи ресторант за вечеря- обикаляхме цяла вечер.Оттогава на почивка си ходим сами - понякога се случва да се запознаем с някой и имаме хубави спомени за хора, с които не сме се виждали повече. Като се замисля май така си ни е по-добре.

# 58
А вие пък с това приказване .....................
Виж,как да ти го кажа по-разбираемо:досадна си,безинтересна си,скучна си....разбирам ,че ти е хоби да ме четеш и контрираш на всеки пост,ама ....банална си вече.
Чети ме там самосиндикално,щом не можеш да ме пропускаш....не е задължително да се мъчиш да коментираш всяка моя мисъл!  
   Laughing

И ,да ,постоянно имаме какво да си кажем.И ние кеф да го правим!    Peace

Оу, май нещо те жегнах  Laughing
Ми извинявай.

Доста обаче са ми отговорили - и в двете насоки - едните имат кога какво да си кажат, дори да не сами винаги, другите предпочитат да са сами на почивки. Което е нормално. И никак не е въпрос на обида...освен за теб явно.

Ние например тази година за първи път отидохме сами на почивка. Има разлика огромна, факт. Но ако трябва да избирам догодина - пак ще помъкнем компания  Wink Аз просто обичам лудницата, хората, музиката и купонджийското настроение. Не ме влекат самотни почивки, извън населено място на пример. Но възможно е с възрастта точно обратното да започна да харесвам. Гледам около мен - точно така става...

# 59
  • Варна
Не знам, приятелите са ми приятели точно, защото са ми интересни, особено разговорите ни (то какво друго, де? ). Биха ми липсвали ужасно. Не говоря за познати, а за приятели. Повечето са общи - така се получи.
Но аз чудесно се чувствам и само в компанията на мъж ми, идеално ми е. Прекрасно се чувствам и, когато сме четиримата на почивка,  и когато сме 3-4 семейства (по-кратки са такива почивки, то е ясно). Но пълна почивка е, най-най добре ми е, когато сме само двамата, но това е толкооова рядко, че е напълно обяснимо.
И, да, често се случва да отклоня покана за приятелско събиране, защото искам да съм само с мъжа и децата ми.
Обичам да оставам сама, много, но това вече е лукс!

Общи условия

Активация на акаунт