Аранжиране на маса -тема 4

• 195 559
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Мерси!  Simple Smile

# 61
Данчика, много лошо за фотоапарата! Дано го намерят!  Hug Пък ние и на снимки със стогодишен пак ще наслаждаваме на масите ти, няма страшно!  Hug
Криси, мнго хубава горска маса си направила! Прегръщам идеята за свещичките върху тази панделка - много красиво стоят. И аз имам една такава, май й намерих място на масата.  Grinning Благодаря ти за комплиментите! Да тук при нас есента е в пълен ход, дърветата са в най-различни цветове, но що се отнася до листата на моите маси, изкуствени са. Купих си ги от Будниковски, струват 1 евро и наистина внасят много цветно настроение.  Grinning
Пина, добре дошла! Харесвам прибрите ти за хранене, чиниите са много нежни, а винските чаши на мен са ми слабост във всякакъв вид! Купата с хризантемите, покривката и свещиникът също много ми харесаха, придават на обстановката ретро-аристократичен вид. Но..., свещникът е страхотен! Предричам му истинска Хелоуинска съдба!  Wink Grinning

Момичета, имате ли някакви идеи за Хелоин вече? На мен за сега нищо конкретно не ми хрумва. Онзи ден влязохме с децата в един магазин за играчки, а те като наизвадили някакви страхотии, малката вместо да се страхува, така им се радваше  #Crazy, че при всички положения няма да нио се размине Хелоуинската маса, колкото и да не е български празник това.  Grinning

При мен слънчогледите( този път спазих съвета на една цветарка и ги поставих в хладка вода, почти топла, и сигурно затова изглеждат все още свежи)и тиквите още са на масата, само сменям подложките, като се изцапат, затова и нямам нова маса, но ето една  простичка идея за Хелоуин от нета, за да не съм само с коментар и празни ръце:

# 62
  • DE
Цоп и аз тук Mr. Green
След коментара на Ягодка няма да пиша Embarassed и се присламчвам на аванта към написаното от нея.
Ние сме си целогодишно halloween в къщи така че декорации и маски не ни трябват hahaha
От мен хич и не чакайте такива декорации.
Ах Ягодке те децата не вярват вече на такива вампирски бла-бла...
Слънчогледа наистина се е задържал доста, моите го опапаха свраките а така хубаво беше разцъфтял и нямаше за ваза тази година.

Пина, по пода не гледам, а какво има на масата Joy
Много семпло и изискано!
Да ти кажа моите китки с къси дръжки нареждам в стъклена купа или йенска(така ли се пише Thinking) тавичка.
На мен ми харесаха ножовете! Тънки, дълги...

chrissy , кърпите са "ретро" и са бабешки. Страхотни са нали! Малко носталгични.
Снимките ти са много хубави!

При нас тук вали от неделя непрестанно.
Доста хладно и влажно е на вън, затова една декорацийка под покрив.
Да си уважа дюлите преди да са станали на мармалад Mr. Green

До скоро момиченца!

# 63
  • München, Deutschland
Привет от мен!  Heart Eyes

Поздравления на всички за новите масички, много инспириращо ми действате! newsm51

Данчика, още веднъж и тук: съжалявам много за апаратчето Sad Надявам се въпреки това да имате безоблачно време на острова и да не вали като из ведро, за да му се порадвате, докато сте там  Heart Eyes

Ягодка, благодаря ти за милите думи! Панделката е от един букет, още си я пазя, че това са ми "декоративните материали" тук  ooooh! А този магазин не съм го чувала, много е възможно тук да го няма  Thinking
(проверих, намира ми филиали само в Хамбург и околността, тук го няма Sad )
Аз лично за Хелоуин няма да украсявам, нещо не ми е забавен този празник, може би за децата е весело, де Wink Мисля да го "почета" само с някакъв тиквен пай, но нищо повече. Обаче се сещам, че миналата година по това време гледах сламки, на които отгоре има различни Хелоуин-човечета, тикви, баби Яги и пр. Мисля си, че тези човечета могат да се вържат за някои прибори за хранене, защото нали те попринцип седят увити около сламката, а ти ако решиш може да ги сложиш увити около вилица примерно...  newsm78 Ще се опитам да потърся снимка на такива сламки в нета, да покажа тук. Simple Smile Също съм сигурна, че с твоите мини-тиквички ще измислиш повече от страхотна декорация за Хелоуинската ви маса.  Sunglasses

Маце, вие май отглеждате не само цветя, но и зеленчуци, съмнявам се такива хубави розови домати да са купешки Naughty Много добре изглеждат Simple Smile Масичката ти е много свежа и разноцветна, шишарката обаче ме впечатли най-много, защото не съм виждала толкова дълга шишарка. Кошничката ти е един път  newsm76 А пък снимките аз спрях да ги правя собственоръчно, че фотографията нещо не ми се отдава хич, та ги прави приятелят ми вече  Party

Аз имам готови колажи, но ще ги кача малко по-късно днес Simple Smile

Edit: Ето за какви сламки говорех, но с Хелоуин-фигурки бях виждала м.г.:

Едит 2:

Ето и малко снимки:

Единия ден правих салата с маринована херинга и затова малко тематично украшение:

В рамките на следващите 2-3 дни масата остана същата, но с леки промени. Тук ядохме телешко и затова и кравките  Mr. Green :

Това беше от закуско-обеда на другия ден (пропуснах да я сложа горе  Whistling ):

И за днешния закуско-обед:

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 00:14 от chrissy

# 64
# 65
  • Русе
Здравейте мили момичета! Да се запиша в новата темичка.

Близнаците, добре се завърнала! И ти като мен май поизостави темата, но предполагам четеш редовно - също като мен Simple Smile
Маце, винаги се любувам на твоята градина с невероятните цветя, плодове, зеленчуци, доста дълго време. Пълнят ми душата - толкова са красиви. Сетих се, че и аз имам такива големи шишарки и си ги вадя за Коледа.
Данчика, много жалко за фотоапарата - за яд работа. Иначе много ми харесаха подредените чаени свещички в комбинация с мидичките.
Пина, много стилно  Peace
chrissy много оригинална е тази украса по масата с различните фигурки, само не разпознах от какво са - малки бели камъчета? newsm78 Виждала съм по разни списания от подправки, кафе... Много ми хареса  Peace
Ягодка, пак аранжировки с любимите ми слънчогледи. А салфетките, които показваш винаги са толкова интересни и  ми стават любими, затова  при повод винаги си ги правя - и слънчогледите  и панделките. Ето сега ще ви пусна една маса със салфетките-панделки, които редовно правя напоследък /децата ги правят, ако трябва да съм точна  Embarassed/

Леля Ог - липсва!

# 66
  • München, Deutschland
mama1+2 , благодаря ти! Да, малки бели камъчета са! Идеята с кафето и на мен ми хрумна, но взимаме все смляно кафе и ще е абсурдно да се изчисти после  Laughing

А как се правят тези салфетки-панделки - страхотни са, браво на дечицата!!!!   bouquet

# 67
До сега само се възхищавах на темичката, но реших, че е време и аз да започна макар и крайно аматьорски с аранжировката на маса. Ето една закуска и една вечеря от мен Надявам се с времето да съм по - оригинална Simple Smile като гледам и аз съм с такава салфетка - цветенце  Wink

# 68
Здравейте мили момичета Simple Smile
За моя огромна радост на рецепцията на хотела има безплатен Интернет, стори ми се истинско чудо! Така хубаво ми стана на душицата, че в крайна сметка ще си общувам с вас с близките ми. При положение, че гаджето ми работеше … сама по цял ден и без Интернет не беше особенно приятно, имам 1 книга и тя вече е към средата... В хотела има басейн, но като видях 10 негърчета да се топят в него барабар с дрехите ми се отщя нацяло да се цопна вътре. Иначе окена е на 10 минути път, но се оказа пристанище... иии нацяло изгубих надежда, че ще се къпя в океана, в отчаянието си да намеря плаж като в добрата стара Европа, успях да се домогна до информация, че на 10 мин с корабче на един остров има плаж с пясък, та ще го изпробвам идващия Уикенд ако черна котка не ми мине пътя. Тука това място е забвравено от Бога... хората живеят в някакви бараки ли е, навеси ли е … не мога да определя, но пък едни дружелюбни,  усмихнати... като те срещнат на пътя повтараят като папагалчета Hello... Hello... и така всеки следващ минувач ме поздравяваше... имам чувството, че бяла на острова съм само аз и още 20 заблудени като мене хорица :d Освен, че навън е топло, ами е и влажно... не съм свикнала на такъв климат, ама 1 месец ще изтрая или да кажем насладя Simple Smile Иначе всичко ми е интересно...  та как няма, в Европа на такова нещо не може човек да се натъкне. Като започнеш от местните, минеш през магазините за храна, дрехи и услуги, та стигнеш до плаж, ресторанти,  пътища, природа .... и още какво ли не! Иначе си готвя, понеже много не ми се нрави да ям пилешко месо с кокосово мляко, спанак огънато в бананови листа … и куп подобни “специалитети” хах... май излензнах капризна, ама повярвайте не съм!
Как се рабъбрих не по темата... обещавам да не Спамя повече.
Вчера ходихме на местния зеленчуков пазар и моя любим ми купи букет с цветя, интересни лилави... името им незная, но днеска ще ви ги покажа в една скромна маса наречена “Вануату”
хихи на името на държавата.
И забравих най важното да кажа, купихме си нов апарат, скромен е в сравнение с това което имах... но като събера парички ще си купя хубав, сега и на това се радвам!
Гледам, че си говорите за Хелоин, аз както знаете нямам никакви материали за декорация, затова за празника няма да имам спецялна декорация...
 Накратко за всеки по нещо, че много се разприказвах  chrissy изкючително много се радвам, че си се присъеднила към нашата темичка аз съм тук от миналия Март и се регистрирах в БГ мама спецялно заради темата, толкова да бях и съм погълната от нея и от приятната компания тук!
Ти ни радваш с интересни свежи и оригинални идеи, всеки по свое му има различно виждане задекорацията на своята маса и затова е  интересно да обменим опит, да “откраднем” разни идеи да си побъбрим.
Маце, тези дюли, тези цветя и красоти и в Австарлия ги няма да знаеш!  Two Hearts Винаги съм ти се възхищавала на градината и интересните ти маси. Ягодка пък винаги “изкача” с разни иновативни и креативни неща, като сгънати сълфетки в различни форми, свещници и какво ли още не! Ягодке обожавам ти масите с лалетата!!!  Two Hearts Flowers BouquetТи си им майстора на тях. Леля  Heart Ог с нейните сладкарски умения може да удиви всеки го. Нейнте торти съм  ги показвала на много приятели и семейството ми... скоро не си се появявала аз чакам ли, чакам.... Simple Smile   bouquet
gabrielka  welcome при теб е много вкусно, осве,че е и красиво Flowers Bouquet
 Pina- добре дошла, прекрасна маса!.. а за приборите и аз  думи нямам, много са изискани!  Heart Eyes
Mama1+2  newsm74 прекрасно ни изненада с присъствието си, толковз идейни свещници скоро не се бяха появявали при нас- разкошни са!  bouquet
Мира Варна  Hug да се вземе в ръце и да направи един колаж... че и тя май забрави да ни навестява, същото важи и за Митонела, Близнаците,  Дина, Меридит, Tuparowa... и куп други момичета които не са дали оправдание за отсъствието си!  Two Hearts Крисиии и тебе те чакам, бебето като го преспиш се сещай по малко  за нас  newsm76

# 69
  • Попово
Здравейте и от мен, момичета. newsm51
Отдавна не съм се появявала и сте ме позабравили, но наближава времето да започна с аранжировките и да се включа по-активно в темата.
Аз искам само да поздравя всички с невероятните предложения за красиви маси. Някой нови момичета са направили много силен старт в темата и показват супер въображение. Браво за което. smile3501
Темата е едно от малкото позитивни неща в тази държава, така че дано я има дълго време и да събира повече аранжорки.
Аз реших да се включа с няколко думи, силно впечатлена от публикацията на Данчика.
Данче, идея си нямаш колко много ти завиждам (съвсем добронамерено, разбира се) за мястото на което се намираш. Мечтата ми е да посетя този край на света + Япония. Никое друго място на Земята не ми е така по сърце като Австралия и Япония. Затова, мила, продължавай да пишеш и да публикуваш снимки и информация за това което виждаш и ти се случва. Интересно е, предполагам не само на мен.
Въобще всички могат да показват красиви места за тези като мен, които стоят само на едно място.
Желая ви приятен ден и много вдъхновение за създаване на красота в дома.
Поздрави!

# 70
Здравейте мили аранжорки  Grinning

Данчика, беше ми много интересно да прочета за мястото, на което се намираш!Продължавай да ни разказваш и да показваш снимки от там.Много съжалявам за фотоапарата ви, дано все пак се намери!Букета от любимия ти е много хубав, цветята малко ми приличат на лалета.Много ми хареса и кутийката за чай, ще потърся и аз нещо подобно тук.Свещничетата от Италианската ти маса са чудесни!

Боряна, напоследък минавайки през темата често се сещах за теб!Очакваме те с нови маси, а тази аранжировка, която си показала е много хубава!

Габриелка, добре дошла!Много са ти хубави салфетките.

mama1+2, дано по-често ни навестяваш, много ми харесаха свещничетата ти!

chrissy и на теб добре дошла!Много хубави и различни маси показваш, аранжировката с шишарките ми е любима.

Маце, как обичам мармалад от дюли, домашен разбира се!Прекрасни цветя имаш и правиш неповторими аранжировки с тях.

Ех Ягодка, страхотни са ти слънчогледовите маси!На една от тях виждам отново салфетки слънчогледи и това до тях ако не се лъжа са малки оранжеви тикви отново твое производство.

pina, радвам се да те видя тук!Много стилна маса, харесва ми!

bliznacite2004, много е приятна масата ти.Харесаха ми сините салфетки и разбира се купата с плодовете!

Аз скоро не съм аранжирала, затова ще ви покажа закуската на малката Никол Heart Eyes

# 71
 Laughing Кристи, разсмя ме! Надявам се малката Никол да е харесала закуската!  Heart Eyes

# 72
  bouquet  bouquet  bouquet
pozdrawleniq momi4eta!

# 73
  • Варна
Страхотни маси момичета  Hands Clap
Ето една съвсем скромна маса  Flushed няма нищо общо с вашите красоти.

http://shtelkich77.snimka.bg/cooking/razni-opiti.627738.25350630

http://shtelkich77.snimka.bg/cooking/razni-opiti.627738.25350657

# 74

Общи условия

Активация на акаунт