Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 164 235
  • 953
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря! Аз мислех, че заради ваканцията са спрели или намалили парното и за това няма да има , но може би не съм права. И аз ще изчакам до утре следобед и ще звънна на г-на.

# 241
На 4-ти март ще има пробен изпит.
Има и официално съобщение на сайта на СМГ:

Тренировъчен тест по математика за 3, 4 и 7 клас на 4 март 2012г.!!

# 242
  • sofia
Здравейте !
Ако има деца от групата на Петя Тодорова, моля да ми кажете какво са взели в СЪБОТА( 11.02.) и домашното !
 Предварително благодаря  Simple Smile

# 243
В проето-закона на МОН се готвят да отрекат обучението от 5 клас в математически гимназии. Аз като родител на дете, което учи от пети клас в математическа гимназия съм потресена. Точно децата, които се обучават от пети клас в математически гимназии са в основата на многобройните успехи на българските ученици по международните олимпиади по математика, информатика, физика, химия, астрономия и т.н. Поредната голяма глупост се готвят да сътворят от МОН. Не мога да разбера Милена Дамянова как отрича това обучение, при положение, че тя е  човекът, който подписва грамотите точно на тези деца - възпитаници на МГ-та най-вече след четвърти клас,  класирали се на първите 3 места на националните турнири по природо-математическите дисциплини.

# 244
А аз да попитам кога започва трети модул, до кога се внася таксата и ще има ли родителска среща, както при започване на втория модул?

# 245
А аз да попитам кога започва трети модул, до кога се внася таксата и ще има ли родителска среща, както при започване на втория модул?
При нас са казали до края на седмицата, защото следващата-през ваканцията-няма да имат курс, но мисля, че няма да е проблем да се плати до пробния изпит, когато е края на2-ри модул, т.е началото на март. Може би и затова СМГ мълчи за отмяната на прием след 4-ти клас, за да не си загуби "клиентите" за курсовете. Ако е така е много грозно, дано не съм права.

# 246
Благодаря, mameva. И аз чух някаква дата 17-ти от сина ми, но не бях сигурна, защото на сайта на СМГ седи още информацията за втори модул. Ако наистина така се развият събитията голяма част от децата в трети и четвърти клас няма да има смисъл да ходят на курс, а те са най-ентусиазирани и с най-голямо желание. След пети клас рязко спада интереса към състезания например, вече започват да се занимават и с други интересни неща като информатика например. Въобще всичко по веригата ще се обърка.

# 247
За това е странна липсата на реакция от страна на СМГ, ние наистина сме потърпевши, но в крайна сметка наученото до тук никой не може да отнеме, жалко за децата, които откриха забавната страна на математиката- от нас зависи да се опитаме да поддържаме интереса по-дълго. От друга страна това е сериозен финансов шамар за СМГ и наистина, ако мълчанието им е свързано с плащането на 3-ти модул, това е много грозно! Пак пиша, дано не съм права!

# 248
СМГ, топката е във вашата градина!

# 249
  • София
За това е странна липсата на реакция от страна на СМГ, ние наистина сме потърпевши, но в крайна сметка наученото до тук никой не може да отнеме, жалко за децата, които откриха забавната страна на математиката- от нас зависи да се опитаме да поддържаме интереса по-дълго. От друга страна това е сериозен финансов шамар за СМГ и наистина, ако мълчанието им е свързано с плащането на 3-ти модул, това е много грозно! Пак пиша, дано не съм права!
Едва ли мълчанието им е свързано с плащането на 3 модул. Все пак това е само законопроект, който предстои да се разглежда в МС и в НС  и едва ли ще бъде ясна ситуацията до края на учебната 2011/2012г. Тоест, който се е хванал на хорото ще го играе до края.
В края на краищата децата ще спечелят знания и умения.

# 250
И  все пак не мислите ли, че е редно да вземат отношение по въпроса?

# 251
  • София
Ами те вероятно вземат, може би са пуснали своето мнение по законов път до министерството, и вероятно чакат. Едва ли имат какъвто и е интерес да отменят обучението 5-7 клас. Но какво да направят, да лепнат на таблото , че не са съгласни ли? Предполагам ще влезе от следващата година каквото и да се реши.По-скоро ние, родителите на 3-класниците ще сме ощетените Confused

Единственото ,което ми хрумва, е да съберат подписка на родителите против този законопроект.

# 252
Единственото ,което ми хрумва, е да съберат подписка на родителите против този законопроект.
А защо не?

# 253
Момичета и момчета,

Онези от Вас, които искат да се запази приема след 4-ти клас в математическите гимназии, моля гласувайте на http://www.peticiq.com/zapazi_obuchenieto_v_mg. Важно е.

# 254
Подписах. Може би е хубаво да се сложи линк и в темата "Прием в СМГ след 4 калс"  и "Математици-умници".

Общи условия

Активация на акаунт