Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 166 287
  • 953
  •   2
Отговори
# 360

Само да попитам, децата, класирани  на първите места на състезанията, които влизат директно и те са в тези 112 места, нали?
Да, част от тези 112 места са. Поне миналата година беше така.

# 361
  • София
Малко пояснения за рейтинга (според процедурата от миналата година) -
всъщност това, което публикуват не е рейтинг, а списъците и
точките на всички деца, явили се на четирите състезания, така, както
са ги получили от съответните организатори - РИО, СМБ и т.н.
Често има разминавания в имената, деца само с две имена, сбъркани точки,
липсващи в списъците...
Това се изчиства до 1.06.
Окончателния рейтинг с Тмин го изготвят след подаването на заявленията и
даже след изпита. Поне така беше миналата година, само че тогава нямаше Тмин и
влизаха и четирите състезания преди изпита.

# 362

Само да попитам, децата, класирани  на първите места на състезанията, които влизат директно и те са в тези 112 места, нали?
Да, част от тези 112 места са. Поне миналата година беше така.

Т.е да разчитаме на по-малко от 100 места. Пък може и по-малко, след кенгуруто...

Аз най-много мрънках, че няма обявени дати, но преди май ми беше по-добре #Crazy

# 363
Децата, които са на първите места в плевенското състезание, така или иначе са и на първите места по рейтинг и на първите места във всички останали състезания ( с малки изключения ).Т.е. те така или иначе са приети. От националния кръг на кенгуруто ще бъде прието едно дете и пак няма гаранция, че ще бъде дете от София.
Така че нещата вървят по естествения си ред  Simple Smile

# 364
Миналата година приеха 4 деца дирекно като победители и първите 108 деца от класирането.

# 365
Миналата година приеха 4 деца дирекно като победители и първите 108 деца от класирането.

Като си спомня твоите емоции миналата година, какво ли ни чака нас...

# 366
  • София

Не, често децата, които са били при един преподавател първата година го променят в 4-ти клас-така не повтарят едно и също, или поне го правят в по-различна форма (може и да бъркам). Аз все септември се сещам и има доста голям избор, особено за 8ч.

Означава ли това, че в 3-ти и в 4-ти клас материала в курсовете се повтаря /припокрива/ ?
Има ли в такъв случай смисъл от курсовете още от 3-ти клас?

# 367
Означава ли това, че в 3-ти и в 4-ти клас материала в курсовете се повтаря /припокрива/ ?
Има ли в такъв случай смисъл от курсовете още от 3-ти клас?

Според мен, в голяма част се припокрива, но така още в 3-ти клас можете да прецените дали наистина детето има "завишен" интерес.За родители с повечко свободно време, курсовете могат спокойно да бъдат прескочени.

Проблемът е, че първите състезания, които влизат в рейтинга са в началото на учебната година, т.е. би било хубаво детето да е запознато горе долу с типовете задачи.

Всичко зависи от детето и от вас, аз разглеждам стандартния случай, на изявено дете по математика, но не вундеркинд и родители, които нямат време и за преподаване на допълнителни задачи по математика, т.е нашия случай. За мен курсовете са улеснение и за двете страни, а с времето се придобиват навици и детето започва и само да се готви за състезания. При нас се сетихме малко късно, но притесненията, които имах в началото на годината свързани с натоварването са вече в миналото.

# 368
  • София
Благодаря, mameva, за мнението!

# 369
mameva , преценката ми е близка до твоята.
Всичко е субективно.
В нашия случай/ синът ми е третокласник/ курсовете се оказаха абсолютно излишни. Губехме време в събота когато е на спорт, заради мачове пропусна няколко занимания и в общи линии като сложим и финансовата част се оказа, че минусите бяха повече от плюсовете и още след първия модул го спряхме.
Смятах догодина да го запиша на последните два модула/ако въобще има прием/, но май и от това се разколебахме. Най-вероятно ще видя как върви учебната година, занимания, свободно време, представяне по състезания и ще решавам в движение.

# 370
  • софия
Мами в събота ще има ли курсове за 3 ти клас ?Миналата седмица пропуснахме и сега се чудя  newsm78 .

# 371
Мами в събота ще има ли курсове за 3 ти клас ?Миналата седмица пропуснахме и сега се чудя  newsm78 .

Мисля, че никой няма да има (ние сме 4-ти клас), само пробен в неделя.

# 372
Всичко е субективно.
В нашия случай/ синът ми е третокласник/ курсовете се оказаха абсолютно излишни.
Курсовете са излишни само в два случая:
1. детето постига топ резултати, над 90% от максималния брой точки на всяко състезание
2. детето няма да го бъде в математиката и с курсове, и без курсове.
Във всички други ситуации според мен са полезна добавка.

# 373

Полезна,особено за нас, родителите, участваме активно cheers докато дребосъците  smile3523

# 374
Всичко е субективно.
В нашия случай/ синът ми е третокласник/ курсовете се оказаха абсолютно излишни.
Курсовете са излишни само в два случая:
1. детето постига топ резултати, над 90% от максималния брой точки на всяко състезание
2. детето няма да го бъде в математиката и с курсове, и без курсове.

Ние се вписваме в един от по-горе изброените двата случая. Laughing
Абсолютно си прав, че е полезна добавка и именно затова преценяваме и сравняваме плюсове и минуси, отделено време, финанси....реални ползи....
Както писах обмисля вероятността догодина да го запиша на 2 модула, за да решава повечко задачки преди изпита. Когато има дадено домашно от учител, то се пише. Но по собствена инициатива не се сяда да се решават задачи.

Общи условия

Активация на акаунт