Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 165 008
  • 953
  •   1
Отговори
# 45
А твоето дете при кого го записа тази година, ако не е тайна Rolling Eyes
Петя Тодорова, но не защото имам някакви положителни отзиви за нея.
Старая се да се абстрахирам от други мнения, единственият критерий при записването ни е удобството като време - нямам желание да ходим нито от 8, нито от 12:30... остава този, който има часове от 10:30 и има свободни места...
Детето се учи най-добре, когато му обръщаш внимание вкъщи, това с курса е допълнение, може би излишно, може би не, но със сигурност не толкова важно, че да се редя на опашка за да го записвам при определен учител.

# 46
Детето се учи най-добре, когато му обръщаш внимание вкъщи, това с курса е допълнение, може би излишно, може би не, но със сигурност не толкова важно, че да се редя на опашка за да го записвам при определен учител.
Точно в десятката! Peace Grinning

# 47
здравейте Grinning има ли родители на деца записани при  Антони Стоянов , 3-ти клас в събота от 10.30часа?
Ако има, моля да ми пуснете координатите на обратна връзка с него.

# 48
  • София
По-добре не разпитвайте за мнения за учителите тук, питайте децата си, те вече са ги видели в събота.  Някои деца си пасват с преподавателя, други не. Родителите сме пристрастни, особено, ако децата ни не са влезли в СМГ.

Е, има някои образи, които всички харесват, но те не преподават в 4ти клас.

# 49
Моята дъщеря е при А.Стоянов.Той помоли родителите да му изпратят имейлите си на ton52106@mail.bg за обратна връзка.Надявам се това да е точният адрес,защото го записа детето  Grinning

# 50
Моето мнение е, че ако сте решили детето Ви да кандидатства в СМГ или в друго мат.у-ще, курсът е задължителен. Да, има родители, които са на ТИ със състезателната математика и логическите задачи и имат достатъчно време да се занимават с децата си в къщи, за да ги подготвят, но това са ЕДИНИЦИ. Подготовката в СМГ наистина е на ниво и е лекомислено (според мен) да разчиташ, че с малко повече напън в къщи и без курс, ще влезе. Конкуренцията е невероятно силна, а в нито едно училище не се решават тези задачи (може би в някое частно...това не мога да твърдя със сигурност). Следващата най-важна стъпка е изборът на преподавател. Само по себе си това, че учителят, при когото сте записали детето на курс преподава в СМГ, не означава, че е детето ще влезе или ще обикне завинаги математиката. Както навсякъде, така и там има учители, които просто не могат да влязат под кожата на децата и резултатите далеч не са такива, каквито се очакват. Имам познати, чиито деца са били записвани на курс при случаен преподавател там и не са постигнали НИЩО (разбира се не говоря за тези, които просто страдат от болни амбиции, а такива не са малко).
Моят син е 5-ти клас. В трети и четвърти ходи на курс при А.Стоянов и въпреки, че не влезе в СМГ (приеха го в 107-мо), ако сега беше 3-ти и трябваше да избирам, пак бих го записала при него.
С други думи - ако сте решили, че детето Ви ще учи математика, задължително трябва да мине през курс в СМГ и то - при проверен учител, защото може да се окаже  накрая, че само сте загубили времето на детето си и сте дали излишни пари.
Давам оценка 6+ на А.Стоянов!

# 51
  • София
Петя Тодорова, но не защото имам някакви положителни отзиви за нея.

Един положителен отзив от мен.  Grinning
На курс бяхме при друга преподавателка, Петя Тодорова сега е учителката на сина ми в СМГ
и поне аз съм силно впечатлена от нея. Тя е първият човек, който успя да научи моя разхвърлян
и припрян младеж да пише разбираеми решения на задачите. Иначе, доколкото дочувам от него,
работи много бързо и допада на бързите деца, на час се отхвърлят много задачи, така че
темпераментът на детето и способността му да записва и възприема бързо трябва да се вземат предвид.

За необходимостта от курсове:
и двете ми деца учат в СМГ, едното без курс, другото след курс, и двете с допълнителна
подготовка вкъщи (без нея просто няма как, дали самО или с родител, но задачи трябва да се решават, и то МНОГО). Въпреки, че курсът понякога изглежда губене на време, моят опит показва, че занимание (курс), което е платеното предварително и с фиксиран график по-трудно се избягва, отколкото ученето вкъщи на добра воля и когато остане време (време никога няма, децата все имат да учат по нещо друго или точно сега трябва да излязат с приятели ...). така че от тази гледна точка курсът е отлично решение. Пък ако детето нищо не разбира на курса и не забелязвате напредък - може би силата му е другаде, не в математиката.
С риск да бъда обвинена в арогантност - не виждам смисъл дете, което на пробни изпити изкарва редовно не повече от 10-15 точки, да губи сили и време на курс по състезателна математика, когато би могло да учи езици, играе футбол, рисува ....

# 52
Абсолютно съгласна съм с горното мнение на Carmela.
Само да отбележа, че момчето с най-висок рейтинг в състезанията миналата година не е ходило на курс.
При нас не стоеше изобщо дилемата дали да се ходи на курс, аз разчитах главно на курсовете.
Чак като установих, че конкуренцията  е по-силна отколкото съм очаквала се включих и аз.

След като влезe в СМГ оставям нещата отново на самотек (10 часа седмично са достатъчно, че и аз да го тормозя  Grinning )

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 13:28 от peppia

# 53
  • Младост 4
И аз съм на мнение, че без домашна подготовка не може. Дори, по-добре само домашна подготовка, отколкото само курсове. Специално моята дъщеря, ако не пререшаваме всичко взето на курса в къщи, че и допълнително й давам от мен, няма да се справи. Миналата година в 3 клас без да ходи на курс изкарваше доста високи точки по състезания и пробни изпити, но и с доста решаване у дома. По нейно желание Laughing
Съгласна съм с Carmela Biscuit. Най-добре да се водим по децата. Аз също имам по-голямо дете, което влезе в СМГ от 5 клас почти без подготовка, но тогава като че ли напливът беше по-малък, а и на него математиката му е в кръвта, докато със щерката случаят не е такъв.

# 54
Включвам се само за да кажа няколко добри думи за Петя Тодорова. Познавам я лично. Изключително загрижен за децата човек и прекрасен педагог. Не съм сигурна за други деца от випуск 2011, но поне двама от учениците и бяха в националния отбор по математика и сега учат в най-престижни университети в САЩ.
Що се отнася до подготовката у дома- ако детето не се интересува само, а не сте имали късмет да попаднете на добър учител за подготовка , на какво го подлагате и в името на какво?
Моето дете стана математик благодарение на Петя Тодорова, Ивайло Кортезов и няколко ентусиасти като тях и им благодаря, че ги има!

# 55
  • София
Най-после наредбата за прием в СМГ   http://smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=categor … 43&Itemid=159

# 56
  • София
Най-после наредбата за прием в СМГ   http://smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=43&Itemid=159
Благодаря bouquet И аз хвърлях по едно око да видя дали са публикували условията.

# 57
  • София
Невероятно, и формула си има.  

Добре са го измислили да не се отчита състезанието с най-малко точки. Само да бяха отчели, че две от състезанията са с 140т, а другите две с 70 и 21. Така, винаги Тmin ще е олимпиадата по математика .

# 58
  • София
ЕйМиМи, не те разбирам. Може ли да обясниш ако не те затруднява?
Tmin – най-малкият брой точки, получени от кандидат, участник в съответното състезание;

# 59
  • София
Само да бяха отчели, че две от състезанията са с 140т, а другите две с 70 и 21. Така, винаги Тmin ще е олимпиадата по математика .

Напротив, майки на математици, формулата отчита точно това, че някои състезания дават 140, а други 21 точки и изравнява тежестта им.
Изобщо доста от недостатъците на системата с точкуването миналата година сега са поизгладени, браво.

Общи условия

Активация на акаунт