Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 164 116
  • 953
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Carmela Biscuit, на второ четене ще се съглася с теб. Всяко състезание участва с трансформираните си точки по формулата К= (Т-Тmin+1). 100/(Tmax-Tmin+1)

Така съм съгласна, формулата е справедлива.

# 61
еми то беше ясно,че нашият випуск беше малко опитен във вкарването на състезанията при кандидатстване, въпреки че смятам,че децата които заслужаваха  влязоха.....новият регламент наистина е по-удачен и по-справедлив, много се радвам за децата !
 ние ще продъжаваме да се борим, макар и извън смг за съжаление, но каквото-такова. такъв ни бил късметът ! проблемът, който виждам е,че във варианта, който избрах за нас , не е заобиколен от деца с такава насоченост , целта е далечна- 7 клас,  програмата за 5 клас- натоварена + математиката отделно  , аз незнам доколко вече ще мога да се справям със състезаътелните задачи и в къщи няма да можем да решаваме както миналата година, което се надявам да не го оттегли постепенно от нивото, което имахме досега.....подготвяте ли ги нещо за двата турнира в къщи ?

ейми, специални поздрави ! с вас  сме в една група, може някой път да се засечем..бях го писала и преди, но явно модераторите не ми одобриха мнението и то беше изтрито ! както и да е !! радвам се,че с всички вас сме тук отново и има с кой и да обсъдиш нещо и да получиш някаква информаци я !!!

# 62
И моето не влезе, но аз се успокоявам, че явно не е трябвало това да се случи точно в този момент. Подготовката му продължава с допълнителните часове по математика в училище и курс при Иван Симеонов в СМГ. За сега - толкова. Ще видим как ще са нещата догодина и ще преценяваме как да продължим.

# 63
Момичета, имам въпроси за "Черноризец Храбър".
Доколкото мога да прочета от сайта на състезанието по-добре е да не заграждаш отговор, отколкото да заградиш грешен. Това така ли е ?
И друг въпрос, задачите само от затворен тип ли са?
Доколкото разбирам състезанието е по-трудно от СМТ и по-лесно от европейското кенгуру, за съжаление миналата година не успяхме да се явим на него.

# 64
  • София
Точно така, на ЧХ и СМТ грешните отговори отнемат точки. СМТ е по-масово състезание, ЧХ е по-трудно.

# 65
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Точно така, на ЧХ и СМТ грешните отговори отнемат точки. СМТ е по-масово състезание, ЧХ е по-трудно.
Всъщност при СМТ и ЧХ не се отнемат точки, но при непопълнен отговор се дават 2т, а при попълнен грешен - никакви!
Оттам и парадокс, наблюдаван миналата година- деца с по- малко вярно решени задачи имат повече точки, от други, с повече верни, но и повече оградени грешни.
ЧХ е само с избираеми отгови, докато СМТ има 10 задачи с ограждане, 2 с посочване на отговор и 1 за описване!

# 66
Много благодаря за бързите отговори, вече знам какви инструкции да давам в къщи  Simple Smile

# 67
Много благодаря за бързите отговори, вече знам какви инструкции да давам в къщи  Simple Smile

Аз инструкции за решаване повече няма да давам, защото миналата година за великденското бях чела из форума, че и времето за решаване е важно и го предупредих нашия човек да не се офлянква много, в резултат на което беше решил, че за 10 минути ще си реши всички задачи. Не бяхме стигнали още до Била (която е на 200 м. от 119-то) и той ни звънна да идваме да си го прибираме. Бил готов. Така че, ако сега му кажа ако не е сигурен да не пише отговор съм почти сигурна, че ще излезе с празни листове. Каквото напише - такова. Никакви инструкции!! Че все криво ги разбира... #Cussing out

# 68
  • София
Никой ли още няма от курса за 3 кл. при Минчева? Дъщеря ми изпусна миналия урок и ако може някой да ми прати какво са взимали, ще съм му благодарна.   bouquet

# 69
Момичета, с оглед провеждането на избори на 23-ти, казали ли са нещо на децата ви за курсовете следващата седдмица? Вярно, че изборите са в неделя, но дали училищата не се затварят още от събота, за да подготвят секциите.  newsm78 Този въпрос стои и за 29-ти и 30-и октомври, когато ще е балотажът (почти сигурно ще има).
Третокласникът е при Стоянов и не е чул господинът да е споменал нещо за следващата седмица.

# 70
  • София
И моята девойка не ми е казала нищо за другата седмица, нямат съобщение, така че предполагам всичко ще си е както обикновено.
За ЧХ да питам - гледам че задачите за 3-4 клас са заедно.... Днес прегледах една тема по диагонал,  имаше доста неща дето не са учили, има ли смисъл да се явява, въобще каква е практиката?

# 71
Има смисъл да се явява и третокласник на ЧХ!После се прави отделно класиране за третокласници и отделно за четвърти клас.Задачите са повече логически и ако детето е решавало такива типови задачи,
ще успее да се справи!А дали изчисленията ще са до 1000 или 1 000 000-не виждам особена разлика.

# 72
на сина ми днес са казали,че няма да има курс в събота,а ако има балотаж- и следващАТА Crazy Crazy..точно преди важните състезания децата ще пропускат занятия  #Cussing out

# 73
  • софия
Чакайте сега аз не разбрах на 22.10.11г ще има ли часове ,защото моя хубостник нищо не ми е казал  newsm78.И след това другата събота ако има балотаж ще има ли уроци пак в събота при Е.Тодорова?

# 74
Ще има курсове  на 22.10, но училището трябва да е опразнено до 12,30 часа.
За това нашия курс започва в 10,15, а не в 10,30. За децата, които са от 8,30 очевидно няма промяна, не знам за следобедните групи какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт