Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 163 318
  • 953
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте!
Имам въпрос към всички преминали през дилемата избор на учител в подготвителен курс по математика за 4 клас. Моят син е записан при Караджова от 10.30 ч., но ни се налага да сменим часа с по-ранен. Изборът ни е сведен до две госпожи Ваня Данова и Дима Слабакова. Моля за съвет и помощ!!! Simple Smile

Синът ми беше миналата година при Данова и го приеха в СМГ след 4 клас. Аз нямам лични впечатления, но на него му харесваше госпожата как обяснява, има висок и силен глас и им привлича вниманието. Имаха всеки път домашно, което следващия път решаваше на дъската /само по-трудните задачи всъщност/. Даваше им много задачи на курса, изписваше по 4-5 страници формат А4 със задачи и правила. Домашните също бяха много. Само първите часове се налагаше да му дообясняваме в къщи и да решаваме с него задачи, после си се подготвяше сам и нямаше нужда от помощ. Към края на курса госпожата им даде домашния си телефон, докато се подготвят сами непосредствено преди изпита да и звънят ако не могат да решат някоя задача за да им я обясни.

# 16
  • София
Моят сега вече е 8-ми клас в СМГ, в 4-ти беше при Данова. Сега ми е супер смешно, като си спомня как го записах  и на курсовете, и в СМГ. Отивам ден преди да започнат, а те ме питат - при кой преподавател? Направо онемях, аз си мислех, че има само една група.  Laughing Та според удобния за нас час попаднахме при Данова. Той си харесваше госпожата, май и тя него, след като преди изпита положи и тя усилия да го убеждава, че трябва да учи в СМГ и колко е хубаво там. Laughing Никога не сме му помагали, то видяхме и че не можем, де Embarassed Сам се сещаше да си пише домашните за разлика от училищните, които все ги забряваше.
За другата госпожа не знам, то май от групите на всички преподаватели влизат деца, иначе едва ли ще водят групи. Wink
Колкото до големите домашни - "Това е СеМеГе" Laughing

# 17
  • София
Здравейте,
от утре започват курсовете и се чудя при А.Стоянов дали има практика първия път да има среща с родителите. Ако има такава практика - дали се провежда непосредствено преди занятията или след това. Също така - децата сами ли се качват до стаята или той ги води? Случва ли се да ги пуска по-късно или пък по-рано? Какво става със занятията, когато масово децата са на някое състезание? 

# 18
  • София
При всички курсове първия път вие ще заведете децата, после те сами ще се оправят. Преподавателите слизат до долу, но децата идват по-различно време и предпочитат да се качват сами, дори в 3ти клас се справят сами, след като запомнят стаята.

Децата не се пускат по-рано. То в фоайето е такава лудница, че остава и деца да обикалят да си търсят родителите. Е. Тодорова примерно пуска децата 10 мин по-късно, когато няма вече много хора.

Ако има състезания, които се провеждат и в СМГ, курсовете се местят в неделя, за коледното и великденското това не се прави. 

# 19
  • София
Въпреки, че моят четвъртокласник не е на курсове в СМГ, много ми се ще да следя темата.  Той ще ходи в междучасие, при Златилов. Там започват по-късно (на 15 окт), а в СМГ започвате май от 1ви. Понеже не харесвам мненията от типа на "запис" ще използвам случая да ви помоля да споделите впечатлениея след първите ви часове през уикенда и да пожелая успех на малките математици  Grinning.

# 20
  • София
Здравейте! Ние от днес започваме при Линка Минчева курса за 3 клас. Има ли и други там , за да си помагаме и подкрепяме? Някакси ще ми е по-спокойно  Simple Smile И ако някой може да даде повече инфо за госпожата и курса й, ще съм благодарна.   bouquet

# 21
Здравейте! Ние от днес започваме при Линка Минчева курса за 3 клас. Има ли и други там , за да си помагаме и подкрепяме? Някакси ще ми е по-спокойно  Simple Smile И ако някой може да даде повече инфо за госпожата и курса й, ще съм благодарна.   bouquet
За госпожа Минчева имаше много добри отзиви в по-старите теми,така че спокойно,попаднали сте на добро място!

# 22
Нашенеца на първо четене много хареса Е. Тодорова, ще видим за напред как ще е. Аз останах "впечатлена" от екземпляра който води курса по програмиране в съседната стая, дано външния вид да лъже и да е добър преподавател.

# 23
Аз останах "впечатлена" от екземпляра който води курса по програмиране в съседната стая, дано външния вид да лъже и да е добър преподавател.
migito,
Така нареченият от Вас "екземпляр" е Явор Никифоров, известен в цялата "информатична" България като Яшу. За последните 4 години откакто той води школа по програмиране за деца 5-6 клас в СМГ, около 50% от медалистите на всички национални състезания по информатика в посочената възрастова група са негови възпитаници! Освен това младежът води online състезателна програма за начинаещи тук, понякога е гост-лектор в школи по информатика в различни български градове. И за капак - случва се да води възпитаниците си на състезания на свои разноски когато родителите им или училищата им не осигурят средства за пътуването, настаняването и т.н. на децата си.
Смея да Ви уверя, че ако детето Ви се интересува от информатика и е около 10-12 годишно, срещата с Яшу е най-хубавото, което може да му се случи.

# 24
Аз останах "впечатлена" от екземпляра който води курса по програмиране в съседната стая, дано външния вид да лъже и да е добър преподавател.
migito,
Така нареченият от Вас "екземпляр" е Явор Никифоров, известен в цялата "информатична" България като Яшу. За последните 4 години откакто той води школа по програмиране за деца 5-6 клас в СМГ, около 50% от медалистите на всички национални състезания по информатика в посочената възрастова група са негови възпитаници! Освен това младежът води online състезателна програма за начинаещи тук, понякога е гост-лектор в школи по информатика в различни български градове. И за капак - случва се да води възпитаниците си на състезания на свои разноски когато родителите им или училищата им не осигурят средства за пътуването, настаняването и т.н. на децата си.
Смея да Ви уверя, че ако детето Ви се интересува от информатика и е около 10-12 годишно, срещата с Яшу е най-хубавото, което може да му се случи.

Благодаря за ценната информация! А от колко часа е курсът? И дали има на друго място или пък в неделя?

# 25

Благодаря за ценната информация! А от колко часа е курсът? И дали има на друго място или пък в неделя?
Този форум http://infokurs.21.forumer.com/viewtopic.php?t=242 също  е на Явор Никифоров, там описва срещите на школата. Има и телефона му.

# 26

Този форум http://infokurs.21.forumer.com/viewtopic.php?t=242 също  е на Явор Никифоров, там описва срещите на школата. Има и телефона му.

Благодаря много!  bouquet

# 27
migito,

В горния портрет липсва единствено специфичното чувство за хумор и за да го илюстрирам, поствам съобщението за школите по информатика, залепено в СМГ:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1883/346434904001589413174793 … 8sETVj9kC3DuM.JPG

# 28
...
В горния портрет липсва единствено специфичното чувство за хумор и за да го илюстрирам, поствам съобщението за школите по информатика, залепено в СМГ:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1883/346434904001589413174793 … 8sETVj9kC3DuM.JPG

И аз го видях това съобщение - изчетох го внимателно и доста се учудих. Сега обаче разбирам, че това е плод на хумора на господина.  Laughing

# 29
  • София
Знаех си, че има съфорумчета при Елза Тодорова, но съм пропуснала новата тема  и никой не разпознах:)
Г-жата ми се видя много мила , което е много важно за моята срамежливка. Днес й е харесало, да видим дали ще продъжи и нататък така:)

По повод горното за информатика Яшу, се сетих, че познавам един преподвател по математика в СМГ, децата ни играха миналото лято в парка заедно, той е един дългокос, нестандартен, ама въобще не помня как се казва, ако и да съм знаела е било някакво съкратено малко име, но пък имаше страхотно чуство за хумор!

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 23:35 от EliG

Общи условия

Активация на акаунт