От Франция до България - превоз на покупките ни (5)

• 48 725
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • близо до морето
Бях много доволна от СД, но след тези аномалии за последните ми 2 пратки май ще ги сменям с Франсето.  #Cussing out

# 31
Здравейте!
Хайде и аз в темата с проблем.....Не знам обаче дали тук е мястото,надявам се някой ,който е имал такъв проблем да сподели как са се развили нещата  Praynig
На 23.08 пуснах 4 поръчки от Ларедут на адреса на Франс ту Бг. На едната обаче явно не съм избрала солисимо и поръчката ми е в пункт  Cry Звънях на Франс ту Бг и ми казаха,че партньорът им във Франция не иска да взима пратки от пункт и за една пратка нямало в никакъв случай да отиде  Tired Чудя се сега да пиша ли на Ларедут или какво???
Ще съм благодарна,ако някой ме насочи какво да правя   bouquet
А има ли превозвач,който все още взима от пункт,да взема да пускам поръчки на негов адрес,за да се застраховам занапред?

# 32
различно
двете ми пратки са получени на една и съща дата при СД
за едната ми пратиха мейл още на другия ден
за втората получих мейл вчера

# 33
А има ли превозвач,който все още взима от пункт,да взема да пускам поръчки на негов адрес,за да се застраховам занапред?

Мими, от 1 пост....

Ако на втората стъпка не се отбележи So Collisimo, пратката ще бъде доставена в пункт, а не на адреса на превозвача. За да бъде взета от пункта, изрично трябва да се пише на превозвача с молба за това, като му бъде даден адреса на пункта. В противен случай след 10 дена непотърсената пратка ще се върне към сайта, от който е поръчана. За безпроблемно вземане на пратката от пункта имената на френския получател (не нашите) трябва да са написани коректно.
Francetobg не предлага услугата взимане на пратките от пункт.
Smart Delivery предлага услугата срещу 2 евро на всеки пакет.

# 34
Благодаря ти маме   bouquet
А дали от ЛР ще ми върнат парите или ще пия една студена вода? Предполагам няма начин да поискам да я пратят на адреса на превозвача Thinking Май станах много нахална Laughing

# 35
Благодаря ти маме   bouquet
А дали от ЛР ще ми върнат парите или ще пия една студена вода? Предполагам няма начин да поискам да я пратят на адреса на превозвача Thinking Май станах много нахална Laughing

Би трябвало да ти ги върнат.....малко по-упорита кореспонденция с тях.....Успех!

# 36
  • В полето, под тепето.
Аз имам такава  пратка, писах на ЛР веднага- 3 минути след пускането на поръчката , но те пак си я пратиха в пункта. и упорито ми напомняха да си я взема. Поръчката ми е от 5.08 пише че е върната от превозвача на 25.08.
За да не стане объркване, не съм карала превозвача да я взема,  връща и т.н.просто така изписват ЛР.
На другия ден си пуснах същата поръчка и отдавна си я получих.

Мисля, че е още рано да им пишеш, може би след като се върне при тях.
Подозирам, че ще ми изпратят чек. Вече имам такъв за 40  цента. Mr. Green
Аз засега няма и да им пиша, ще изчакам още седмица- две.

# 37
Днес си взех поръчката направена на 21.08. от франсетобг с ларедутските детски екипчета. Доволна  Peace
Тръпна в очакване да пристигне по-скоро следващия им курс  Blush

# 38
  • София
Днес си взех поръчката направена на 21.08. от франсетобг с ларедутските детски екипчета. Доволна  Peace
Тръпна в очакване да пристигне по-скоро следващия им курс  Blush

Може ли снимчици ? Praynig

Кои размери получи ?Много съм нахална май. Blush

# 39
Здравейте,
имам въпрос към ползващите Франсетубг. За първи път ми е с тях и малко не съм наясно с получената по мейла информация. Пристигнали са 3 пакета, явно са ги обединили (което е ок) и имейла е следния:
общото тегло е 2,091,
дост. до БГ - 6.27лв,
пощенски 4лв, предполагам това е на Еконт такстата - от2до5кг - 4лв

дължима сума - 10.50лв

как точно ги смятат? дори и като сложа 1% за наложения платеж пак става 10.37, не съм за 13 ст., но искам да си изясня как правят изчисленията и да си направя сметка дали за вбъдеще ще се възползвам пак от техните услуги.

Благодаря  bouquet

# 40
danisio наложения платеж е повече от 1%  Peace
Благодаря на Мама Цоцоланка   и Теси за изчерпателните отговори.Мисля да изчакам за сега и да пусна диспут в ПП.  bouquet

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 19:26 от mimi_lazarova

# 41
Здравейте,
имам въпрос към ползващите Франсетубг. За първи път ми е с тях и малко не съм наясно с получената по мейла информация. Пристигнали са 3 пакета, явно са ги обединили (което е ок) и имейла е следния:
общото тегло е 2,091,
дост. до БГ - 6.27лв,

дължима сума - 10.50лв

как точно ги смятат? дори и като сложа 1% за наложения платеж пак става 10.37, не съм за 13 ст., но искам да си изясня как правят изчисленията и да си направя сметка дали за вбъдеще ще се възползвам пак от техните услуги.

Благодаря  bouquet

В имейла ти не пише ли това?

Ако получавате пратката си с пощенска услуга на Еконт, в крайната сума е включен и % за наложен платеж и паричен правод ( 2.2%)

Т.е. процентът не е 1%, а 2,2% на Еконт? newsm78Тогава сметката е точна и 13-те ст. си идват на мястото.....

# 42
  • София
Информaция за курсовете на Smart Delivery

Следващ плануван курс -  06.09.2011г (вторник) -
Планувана дата на пристигане - 10.09.2011г (събота)

ЕЕЕЕ,най-накрая ! newsm44

# 43
Здравейте,
общото тегло е 2,091,
дост. до БГ - 6.27лв,

дължима сума - 10.50лв

Благодаря  bouquet

В имейла ти не пише ли това?

Ако получавате пратката си с пощенска услуга на Еконт, в крайната сума е включен и % за наложен платеж и паричен правод ( 2.2%)

Т.е. процентът не е 1%, а 2,2% на Еконт? newsm78Тогава сметката е точна и 13-те ст. си идват на мястото.....

ееее благодаря ти   bouquet явно главоболието си казва думата и аз да се включа с тъп въпрос  Embarassed

# 44
Информaция за курсовете на Smart Delivery

Следващ плануван курс -  06.09.2011г (вторник) -
Планувана дата на пристигане - 10.09.2011г (събота)

ЕЕЕЕ,най-накрая ! newsm44

newsm78 това ли ще е курса за поръчките пристигнали на 26 август на френския им адрес?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт