Отговори
# 135
Добре дошла, Jvd!
Добро утро и добър ден на всички ... и приятна разходка на тези, които ще се радват на хубавото време на вън!!!

# 136
На graco има много хубави, с амортисьори и цените са ниски, но за близначета не ми допадна модела.
Аз гледам количката да е маневрена и стабилна за пътищата ни. Не ме интересува външен вид, още повече марка.

Днес времето е много хубаво, може да си направим разходка.

# 137
  • Плевен
Здравейте. Аз днес доста работа свърших, добре че синът ми го разходиха свекъра и смекървата. Такава хубава супа съм направила, че едвам спрях да ям. Малкият заспа, мисля и аз да легна. С него ползваме количка - триколка - на Maxi Cosi. Железни са просто. С второто бебе ще ползвам същата. Лек ви следобед, момичета.

# 138
Merijaan, чак ми се прияде като те чух .. на мен пък ми се гади и ми е тъжно и нервно отново, няма да се разхождам, няма да готвя, стачкувам и нищо няма да върша ...
има ли магданоз в супата, с чушчици и моркови? Слагаш ли застройка Simple Smile

# 139
Разгледах Maxi cosi, но те само 6 модела колички имат Sad и то само за едно бебе ...

# 140
Снаха ми ползваше за племенниците количка Маг Ингланд - 9кг, с кош и прочие (но за лятна количка не е много удобна, затова тя си има и втора - лятна) ... подобна си харесах на Бертони - Рок енд Рол (и то много по евтина излиза) - комплекта е с кош за кола и чанта и кошът се люлее - за 167лв. На Бертони има една още по-яка Фюжън - http://slonbalonbg.com/bertoni---fusion.html   но е малко по-скъпа
Но е за едно бебе... До зимата ще излезнат още модели Simple Smile

# 141
Кристинет, радвам се че отново пишеш в темата. Какво става с теб?

Мерси, че се сещате за мен!  Hug Аз съм добре, говорим си с таткото и кроим планове. И все още набирам смелост да кажа на родителите си. Още не съм ходила на лекар. Като отида, веднага ще кажа тук резултатите.  Mr. Green Ще се включвам във форума, когато мога и дано всички сме наред със здравето и околните да не ни ядосват, а да ни помагат.

alida77 , предполагам и аз няма да взимам майчинство.

Добре дошли на новите майки!   bouquet

# 142
Кристинет, здрасти отново ... погледнах на бързо в гугъл за теб, от този форум какво излезе:
"Има право на социално майчинство-100 лв - 120лв. на месец в продължение на една година.Но има изискване за доход-доходът на член от семейството да е равен или по-малък от 350 лв.Смятам,тя ще го покрие-не работи,домакинството са тя и детенцето.Няма съпруг,нали така?
Също има помощи за ток,за отопление.Нека за попита в районната служба за социално подпомагане.
Тя е осигурена само здравно,а за да се взима 2 години майчинство трябват социални осигуровки."
Заради училището държавата ти плаща само здравни действително, но все пак имаш право на някаква помощ - потърси, не знам колко е актуално това, но ще взимаш нещо от Социални грижи.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 15:32 от s_kov

# 143
# 144
"Майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца. Размерът на помощта е 2880 лв."

не зная дали важи за ученичка, трябва да се пита в НОИ.

# 145
Аничка, в това, което си качила т.5 - гласи, че има право на 100лв.месчно, ако доходът е под 350 на семейството. Значи това, което намерих в гугла е вярно ...
а това "редовна форма на обучение" .. съгл. чл.16а т.2 от ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА се отнася до студентите.

# 146
Пак е нещо и тази сума.

Аз детски няма да получавам, дохода ни е над 350лв.

# 147
ееее, стига де ..а,  еднократна за близнаци .. и тя ли е обвързана с дохода ?? чек да видим, то е много несправедливо ... вие ще сте 4ма все пак!!!!!!

# 148
Еднократните помощи, за раждане, не са обвързани с дохода, аз съм разучила Simple Smile

Само детските, те май са по 48лв на месец, не съм сигурна.

# 149
Но ти имаш осигуровки, нали, значи трябва да получаваш обезщетение за бременност и раждане ..

Общи условия

Активация на акаунт