Отговори
# 150
  • Плевен
s_kov, не я застройвам, че и малкия гъца от нея ама всичко останало сложих Simple Smile Мъжът ми я изяде, дори не стигна до хладилника...една тенджера супа...На всичкото отгоре изял и черния дроб, дето го бях оставила за детето...Малоумна работа и това е...
Ха сега да се оплача, одеве се хвалих, сега наобратно...Получих кафеникаво зацапване...хем пия дуфастон...Най-вероятно ще отърва бебето...Много ми е различна тази бременност, много ми е лошо, не повръщам, но е ужасно просто....Мъжът ми ме ядосва, дай му само да правим деца, а ако може друг да ги гледа...Хем вижда, че ми е трудно и пак се скътава. Много са смотани тез мъже, направо ми писна...Един нема кат света...

# 151
Кристинет, здрасти отново ... погледнах на бързо в гугъл за теб, от този форум какво излезе:
"Има право на социално майчинство-100 лв - 120лв. на месец в продължение на една година.Но има изискване за доход-доходът на член от семейството да е равен или по-малък от 350 лв.Смятам,тя ще го покрие-не работи,домакинството са тя и детенцето.Няма съпруг,нали така?
Също има помощи за ток,за отопление.Нека за попита в районната служба за социално подпомагане.
Тя е осигурена само здравно,а за да се взима 2 години майчинство трябват социални осигуровки."
Заради училището държавата ти плаща само здравни действително, но все пак имаш право на някаква помощ - потърси, не знам колко е актуално това, но ще взимаш нещо от Социални грижи.

Много ти благодаря за справката  Hug . Сто - сто, който ти ги дава, по-добре от нищо  Grinning  . Е, нямаше да е зле тези 2800 лева да се отнасят и за ученичките  Laughing . Ще разпитам в тази служба дали имам право и на друго.
Междудругото, съпруг не знам  дали няма да се появи. На таткото му е влязла муха, че не е лошо да се оженим. Аз пък не съм много сигурна затова, нали и без да сме женени може да признае детето. Сватбата май ми прозвуча по-страшно от раждането.  hahaha Но може и да се съглася накрая.  Grinningе

# 152
Здравейте.Минавам да се запиша и аз в новата темичка.Страхотна е,браво на тези,които са се постарали.  bouquet
Не пиша много,защото покрай дъщеричката ми не ми остава никакво време. Confused
На 29.08 чухме сърчицето. Heart EyesБеше много хубаво,бях забравила какво е. FlutterЗаписала съм си час за ФМ за 27.09. Peace
За килограмите-не съм качила нищо още.Не съм започвала да се мажа против стрии,но скоро ще започна и мисля да се мажа с Мама Санфт на Хипп. Wink
Иначе аз нямам неразположения засега и се чувствам доста добре,само дето ми е много сънливо и гърдите ме болят...и ми е малко по-некомфортно като кърмя дъщеря ми,ама се справям засега.

# 153
аз работя в банка и ме осигуряват на пълната заплата/, няколко колежки в майчинство ми споделиха, че в момента взимат повече, отколкото когато са работели. Моля, някой счетоводител да обясни как става това, че живо ме интересува. Приятна вечер. Hug

Аз вече го обясних. И това го знам от мои колежки по майчинство и от приятелка юрист:

Това, което знам аз е, че ако брутната ти заплата е 600лв. (например), докато работиш чисто взимаш под 500, защото ти се приспадат данъци и осигуровки. А когато си по майчинство, първата година взимаш 90% от брутната ти заплата т.е. 90% от 600 лв., което са ти 540лв. И става така, че когато работиш взимаш под 500, а когато си в майчинство - 540лв. Simple Smile
Разбира се, това е в най-добрия случай, когато работодателят ти е внасял осигуровки върху заплатата, която получаваш и ти пише във фиша, ведомостта или там каквото е.

Що се отнася до количките, anichka.bs, защо не погледнеш peg perego? Струва ми се те имат най-голямо разнообразие модели за близнаци. Аз също май харесвам най-много техните модели на първо четене newsm78

Кристинет, не че нещо, но и сватбата (не тя сама по себе си, а създаването на семейство), и още повече - раждането и възпитаването на дете, са доста сериозни ничинания. Не че не искам да ти говоря само хубави неща - че най-важното е бебчето и че ще се оправите и с парите, и с всичко, но истината в живота е малко по-различна от тази по филмите и тя е, че няма да ви бъде лесно. Затова моят съвет е максимално бързо да съобщите на родителите си и дано срещнете подкрепата им, защото ще ви бъде нужна. Надявам се да имате достатъчно любов и вяра помежду си, за да се справите с това, което ви предстои и ви го желая от сърце! Аз пропуснах май, ама таткото на колко е години? Завършил ли е и има ли постоянна работа?

# 154
samm, не е точно така. Ето какво пише в

Кодекс за социалното осигуряване

Обезщетение при бременност и раждане

Чл. 49. (1) (Доп. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица - внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 18 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане. Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 - 5.

Така че, няма начин да получаваш повече, когато си в  болничен, отколкото, когато си била на работа.

# 155
Ние харесахме няколко - на Mountain Buggy Duo, Mamas&Papas Duette Twin, ABC ZOOM и Peg Perego Duette. За момента съм се спряла на ABC и Peg Perego, защото бебетата могат да се гледат едно друго, но на Peg Perego този волан не ме привлича...
Трудно ще е с количката. Останалото знам какво искам - най-обикновени кошчета за по 100-110лв, но матрачетата ще са на магнифлекс, дрешки и други пособия още не съм гледала, предпочитам по-скъпите неща да са уточнени, че да знаем колко пари ще са нужни.

# 156
Здравейте бъдещи априлски мами,
пише ви една априлска мама 2011г До мен сега лежи малката ми принцеса Мелина. Чета ви и много ви се кефя. Темата ви е страхотна и дано става още по пълна и по-хубава. Аз лично трябваше да бъда майска мама, но на малката и се живееше на вън по от рано  Crazy
Желая ви най-прекрасните 9 месеца радвайте им се много бързо минават, леко раждане с достигане на най-прекрасния финал да гушнете вашите пухкави бебенца.  Heart Eyes

# 157
dion, и аз съм чела, че не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение, тоест по-точно е да се каже, че по време на отпуска по майчинство, обезщетението ще отговаря на средномесечната за периода сума, която е получавана от лицето като брутна заплата, тоест след удръжките. Но пък когато колежки по майчинство споделиха, че взимат повече пари и обсъждахме на какво се дължи, те изказаха като предположение това, което писах по-горе. Аз говорих с моя позната юрист и тя ми каза същото newsm78 Rolling Eyes
Както и да е. Аз съм си осигурена на пълния размер на работната заплата, живот и здраве всичко да е наред, планирам януари да си пусна един месец платен годишен отпуск, а февруари и март да ми влезе в сила 45-дневният болничен, така че един вид от февруари назад ще ми сметнат 18-те месеца за изчисление на майчинските (а аз почти не съм излизала болничен, дано така си и остане) и ще видим накрая какво ще взимам Simple Smile
Добре е да погледнем и какви празнични дни има през делничните дни през 2012, защото те ще ни намалят майчинските, особено при тези, които взимат тавана или по-висока сума се чувства значително и тоталът е равен на хиляди лева минус. Така стана с кумата ми през 2010/11.

# 158
s_kov, не я застройвам, че и малкия гъца от нея ама всичко останало сложих Simple Smile Мъжът ми я изяде, дори не стигна до хладилника...една тенджера супа...На всичкото отгоре изял и черния дроб, дето го бях оставила за детето...Малоумна работа и това е...
Ха сега да се оплача, одеве се хвалих, сега наобратно...Получих кафеникаво зацапване...хем пия дуфастон...Най-вероятно ще отърва бебето...Много ми е различна тази бременност, много ми е лошо, не повръщам, но е ужасно просто....Мъжът ми ме ядосва, дай му само да правим деца, а ако може друг да ги гледа...Хем вижда, че ми е трудно и пак се скътава. Много са смотани тез мъже, направо ми писна...Един нема кат света...
Здравей Merijaan. Най-важно е да не се шашкаш. Спокойствието е тайната на успеха. Моята първа неуспешна бременност беше до 8 г.с. съпроводена с кафявото зацапване. Сега съм в 7 г.с. днес ме изписаха от болницата - от 1 септември бях там за задържане след продължително кървене. Сега съм по-добре, дано не е краткотраен ефект от системите и инжекциите, но поне не кървя - единственото което остана е кафявото зацапване, но лекарите ме увериха че то не е толкова страшно. Засега ембриона изглежда добре има си пулс и стискам силно палци да си го задържа това бебе. Пожелавам ти успех. Дано всичко се оправи при теб, при мен и при всички останали мами като нас.

# 159
Момичета, я ги строявайте тези мъже, хич да не се ослушват. След 4 години борба за бебе сега ми се кара моя мъж, ако тръгна да мия чиниите. А тези, които имате кървене трябва доста да почивате. Животът, който расте във вас е ценен, не го забравяйте и го напомняйте и на половинките си Wink

# 160
Здравейте момичета Simple Smile ,
прекрасна тема , време е и ние да се включим Simple Smile Simple Smile Simple Smile .Преди няколко седмици разбрахме че съм бременна Simple Smile Относно термина ни казаха 14 или 16 април , честно казано което и да е , само да сме живи и здрави . Засега знам че постоянно ми се гади , много съм отпаднала , а до момента водех доста интензивен начин на живот и сега изведнъж нямам сили за нищо Sad , но предполагам че това е нормално ! Е , стига съм се жалвала Simple Smile Simple Smile , много съм щастлива , че има местенце като това където можеш да попиташ за всичко .

# 161

Кристинет, не че нещо, но и сватбата (не тя сама по себе си, а създаването на семейство), и още повече - раждането и възпитаването на дете, са доста сериозни ничинания. Не че не искам да ти говоря само хубави неща - че най-важното е бебчето и че ще се оправите и с парите, и с всичко, но истината в живота е малко по-различна от тази по филмите и тя е, че няма да ви бъде лесно. Затова моят съвет е максимално бързо да съобщите на родителите си и дано срещнете подкрепата им, защото ще ви бъде нужна. Надявам се да имате достатъчно любов и вяра помежду си, за да се справите с това, което ви предстои и ви го желая от сърце! Аз пропуснах май, ама таткото на колко е години? Завършил ли е и има ли постоянна работа?

Не се изразих правилно. Исках да кажа, че не смятам за нужно да се подписвам официално на някакъв документ, за да имам семейство и да живея с някой мъж и детето. Не искам да съм женена по документи. Но ако живеем заедно и имаме дете, ще бъдем семейство така или иначе. Това исках да кажа, че според мен няма нужда от официални сватби. Е, всеки си има  мнение по въпроса.  Peace
Таткото ще стане на 22 скоро. Постоянна работа няма, но просто защото не му се е налагало, в смисъл той работи по различни проекти в интернет и си изкарва достатъчно пари, не живее с техните, сам си плаща всичко. Е, не разполага с много, но досега му е било достатъчно. Сега си търси по-сигурна работа.

# 162
Здравейте, аз съм mimei на 31 г. от гр.Варна. Имам голямо момиченце на 12 год., това ми е втора бременност с термин 24.04.2012 г. http://bg-mamma.com/ticker/77741[/img][/url]

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 07:57 от mimei

# 163
Добре дошли на новите мами  bouquet

Кристинет, желая ви успех в предстоящото ви Peace

Аз днес, точно на празника, пак се потресох в каква държана живеем...http://www.btv.bg/video/198982405-Mashteha_li_e_darjavata_za_pev … Desi_Dobreva.html

# 164
Благодаря! Много си мила.

Общи условия

Активация на акаунт