Отговори
# 615
При мен няма нищо ново, чакам да дойде четвъртъка и да отида на ФМ.

# 616
  • София
Привет на всички момичета и от мен.
Аз например не пиша много, защото обикновено няма нищо ново около нас. Пък и като съм на работа, не остава време. По-нататък като почнат покупките ще стане по-интересно Simple Smile.
Добре дошли на новите момичета!
Веднага докладвам - днес бях на УЗ преглед при д-р Цолова от Фемина. Нухалната транслуценция на бебо е 0.8 мм и си има всичко  newsm44. Дълъг е над 7 см. Докторката е почти сигурна, че ще е момченце.
Аз малко се притеснявах, че не сварих да запазя час при "величията" Марков или Димитрова, обаче съм много доволна от д-р Цолова. Мисля и следващата ФМ да я направя при нея.
Екатерина, моят мъж също е роден на 8ми април Wink и аз така го глася бебо за подарък, нооо като гледам как върви с една седмица по-голям от изчисленията май подаръкът ще пристигне мааалко по-рано...
Момичета, и на мен ми изтръпват ръцете като лежа и си цъкам на смартфона - сигурно е нормално.
dreamer, все не ми остава време да ти пиша. Аз бях с кафяво зацапване в 5та седмица. Първия път беше за повече от 10 дни. Оттогава насам 2 пъти се появи пак, съвсем за малко - едни кафяви жилки, но аз вече не му се шашкам, знам че бебо си расте. Стискам палци при теб да престане съвсем и да се успокоиш  Hug.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 14:41 от irene_kara

# 617
Момичета, здравейте! Отдавна не съм писала, но не ми остава време за нищо. Сгодих се и ще се женим с таткото-то и време беше де. Реших и да записвам магистратура и там търчане, и на сватба ходих, и кумовете ходихме да каним...И на работа-много работа, та ме беше позаболял коремът тези дни и пих нош па.Лошото е , в близката седмица няма да имам време за почивка.
Както и да е, имам питане към по-запознатите. Ще ходя на БХС на 3.10, но тогава ще съм в 10 седмица и половина и въпросът ми е , не е ли раничко. Навсякъде пише, че се прави между 11-14г.с.,но доки каза на 3.10, та ми е чудно не избързваме ли.
Досега се мазах с олио на Джонсън, но от него кожата ми загрубя и се обели и сега се чудя с какво да продължа.

# 618
Момичета, здравейте! Отдавна не съм писала, но не ми остава време за нищо. Сгодих се и ще се женим с таткото-то и време беше де. Реших и да записвам магистратура и там търчане, и на сватба ходих, и кумовете ходихме да каним...И на работа-много работа, та ме беше позаболял коремът тези дни и пих нош па.Лошото е , в близката седмица няма да имам време за почивка.
Както и да е, имам питане към по-запознатите. Ще ходя на БХС на 3.10, но тогава ще съм в 10 седмица и половина и въпросът ми е , не е ли раничко. Навсякъде пише, че се прави между 11-14г.с.,но доки каза на 3.10, та ми е чудно не избързваме ли.
Досега се мазах с олио на Джонсън, но от него кожата ми загрубя и се обели и сега се чудя с какво да продължа.
И аз се бях мазала с олио на Джонсън, обринах се от него, а и не е хубаво да се мажеш с химии. Продължих да се мажа с бадемово масло, масло от жожоба и бадемово масло, вече на по-късен етап. Кожата става мека и си запазва влагата. Нямам стрии по корема  Peace Само по краката, защото там не се мазах ( бях си решила, че няма да качвам килограми, понеже до края на 5-тия месец бях само +5 кг.).

# 619
  • Пловдив
benitabeni  Hug Hug Hug

irene_kara, браво за хубавите новини и честито синьо щъркелче!  Hug

Кафявото течение се появява, изчезва за ден, и после пак........но важното е, че с бебока всичко е наред за сега. Вече му свикнах и не се шашкам като преди. И доктора не може да си обясни на какво се дължи. Продължавам да си пия хапчетата. Така са ми писнали, хич не обичам да пия лекарства, но...... Все по-често ми се случва като ги пия и след тях да повръщам. Сл. преглед ще ми е чак към 18-20 октомври, тогава че правим изследвания и може би отново микробиология заради стафилококите. ФМ ще я правим по-късно, ако не ме лъже паметта около 18 г.с.

Аз за сега се мажа с Даф и едни готини кремчета за тяло на Биофреш. Имам и олио на Джонсън и Нивея, но тези мазните не ги обичам, не са ми приятни, така и си стоят. От както забременях се сдобих с разни гадни пъпки по лицето, станах една бледолика. Преди това пак ми излизаше по някоя друга, но сега са много повече.
Преди обожавах сладко, а сега ми става гадно от него. А, месо да не видя. Дано да не съм анемична.

# 620
*dreamer*  аз също преди ядях доста често сладки неща, а сега не ми се поглеждат. Основно наблягам на плодове и салати и засега май не съм качила изобщо ,даже ми казват , че съм отслабнала, а аз вече искам коремчето ми да си личи.Месо и аз много много не ям напоследък, я съм си мръвкарка, та се чудя не е ли рано бебо да предявява претенции относно храненето  Laughing
Да се похваля вече не ми се гади, бързо мина не очаквах.

# 621
Аз започнах да се мажа с HIPP. Другите мазила, които гледах ги препоръчваха след 4 месец.

Относно храната, не мога да погледна месо, а преди без месо не сядах на масата. Преди няколко дни за малко да повърна в един магазин като ми замириса на печено месо. И нямам никакъв апетит, храня се на сила, а в същото време усещам глад. Не мога да го обясня.

# 622
  • Sydney
irene_kara браво за хубавите новини от УЗ и Hug (то не е ли ФМ? -  май си първата ходила)  Rolling Eyes и момченце - браво Simple Smile
nnadiaa рано ми се струва за БХС, но все пак щом лекаря, който те следи ти го е казал, значи тогава... да не вървиш по-напред по седмици?  Rolling Eyes
*dreamer* нормално е от лекарствата да ти се повръща  Peaceще пропуснеш ранната ФМ така ли? дано всичко е наред с МБ следващия път  Praynig
мен всеки ден ми се ядат различни неща, без месо... чак се плаша - неща, които не понасям ми се ядат ужасно много  Mr. Green
за мазането - още не съм купувала нищо, сега гледах някакви на Dr. Theiss (за суха кожа)... проблемът по-скоро ми е лицето, че нещо ми се прецака кожата  Rolling Eyes иначе за килограмите - още не съм си върнала онези 2кг., които свалих в началото, но има време  Laughing
искам да си ходя вече в къщи....  Rolling Eyes

# 623
  • Пловдив
Аз въобще не се храня както трябва. От сигурно месец не съм яла нещо, което да ми е вкусно, да си хапна нещо с кеф. Ям каквото ми се дояде, та каквото ще да е, защото нямам много апетит. Аз съм качила кг. ,но основно ги качих преди да разбера, че съм бременна и малко след това. Тогава имах хипер апетит. Пък и преди да забременея спортувах активно, не вечерях, спазвах горе долу някакъв режим, та и това донякъде ми се отрази-няма спорт, док ми забрани да се движа много.

wood-nymph и аз съм горе-долу така.

benitabeni, моят док е на мнение да правя по-късно. 

# 624
Здравейте, девойки. Отдавна не съм ви се оплаквала, но пък ви чета редовно. Аз бях 4 дни в болница  заради повръщането. Сега е по-добре положението, но пия по 4 Дегана на ден. Притеснявам се дали няма да е вреден за бебето, ама както се притеснявам, така и си го пия, просто не мога без него. Появиха ми се и гъби в болницата, и сърцебиене и въобще да взема да легна да умра накрая, то това ако е живот... Laughing Много се радвам на всички вас, които нямате оплаквания. А на останалите -ще се справим с всичко, ние сме силни момичета. И тези дни съм решила, че искам бебо да е момче, поне няма да повръща след години Simple Smile Девойките от Пловдив, вие при кой ще правите ФМ? Моят доктор има 4Д и ще ми я прави той първата, но понякога се чудя дали не е добре да ида при някой известен. Мисля, че в нашия град масово ходят при Даскалов в Медикус Алфа? Лек ден, момичета. Hug

# 625
здравейте, милички Hug

за мазането - сестра ми е дерматолог, препоръча ми това http://www.eucerin.bg/sensitive_skin_body_care/natural-caring-oil.asp
миналият път спазвах нейните препоръки и нямам нито една стрия от бременността /имам си от преди това Close/

аз съм +3кг., чувствам се като плондер, нищо не закопчавам, изглеждам не бременна, а дебела, гадост. И преди качвах доста, но се възстанових, до преди 2 мес. бях 47кг. Въпреки това дълго време ми беше гадно и не исках да се погледна в огледалото, с раждането свалих няма и 6кг. и с останалото трябваше да се боря, не искам пак така Sad

на мен ми е много лошо, надявам се след 12 седмица да се съвзема, вие как сте, които минахте по-напред?

по-късно, като имам време, ще ви кажа как е възможно майчинството ви да е по-високо от чистата ви заплата, въпреки че в закона е казано, че обезщетението не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение, спомням си, че се обсъждаше. До скоро се занимавах и със заплати и съм срещала такива случаи, с мен също стана така при първото дете.

# 626
моето масло е на HIPP - с бадемово масло е, много е приятно и цената му е около 6лв. Води се за бебета - http://www.hipp.bg/index.php?id=750&pid=4

# 627
Здравейте мили априсли мами!Добре дошли на новите попълнения!Аз да се отчета, че гаденето ми малко поотмина!По едно време не можех да стана от леглото!Толкова бях зле!За гаденето и повръщането ми препоръчаха Вомитусхил S-свещички!Хомеопатично е и да ви кажа доста ми помогна!

Аз сега съм в друга дилема!Понеже преди бременността не успях да си завърша лечението на зъбите и сега положението е доста зле, зъболекарят ми каза, че за следващия етап на лечение ще се изисква панорамна снимка, но не е препоръчително за бременни!Аз знам, че трябва да се избягва, но има ли някоя от вас, която да има подобен проблем?

# 628
  • София

Продължавам да си пия хапчетата. Така са ми писнали, хич не обичам да пия лекарства, но...... Все по-често ми се случва като ги пия и след тях да повръщам.
От както забременях се сдобих с разни гадни пъпки по лицето, станах една бледолика. Преди това пак ми излизаше по някоя друга, но сега са много повече.

Аз утрогестана си го слагам вагинално - много е некомфортно, но поне не ми се гади от него.
А относно пъпките - както вече споделих няколко страници назад - като пица съм станала в лицето newsm61, но пък съм толкова щастлива от факта, че съм бременна, че нищо не ме натъжава.

irene_kara браво за хубавите новини от УЗ и Hug (то не е ли ФМ? -  май си първата ходила)  Rolling Eyes и момченце - браво Simple Smile
Ами, аз първа, щото май и терминът ми е по- към началото. Ще чакам и другите момичета да споделят.
Да, ФМ е, но противната лелка на телефона в МЦ Фемина твърди, че не е ФМ, а ранен скрининг   Shocked.
Иначе дано е права доки за момченцето Simple Smile. Понеже и аз съм едно бебе, видяно като момче на ехографа. Поради тази причина всичко ми е било синьо - количка, дрешки и т.н.

# 629
irene_kara, честито за хубавите новини .. тази май е права, че е ранен скрининг .. пък мен ме вика чак в 18 седмица (понеже ми сгрешиха термина и съм май за март, та ми остават още две седмици и пол.до тогава:) )
gerginotko, горе главата ... и аз минах през всякви гадости и болница .. скоро ще отмине всичко!

Аз ползвам Eucerin korper pflegeol, който ни рекламираха на училището за бременни попива чудесно и кожата е мека. Ще видим действа ли.

Общи условия

Активация на акаунт