Отговори
# 75
sladuranata_ много се радвам за теб. Честито и на таткото. Знам, че те се вълнуват дори и повече от нас  Mr. Green
Ох направо тази седмица ми се стори вечна. Как може да се работи в събота. Това не е човешко  newsm11
Ето и малко закуска от мен за хубав ден и скоро да свършва работното време.

# 76
D&G - двете изследвания са различни. Феталната морфология е ехографско изследване, БХС е кръвно изследване. Двете се допълват. Може да си направиш само фетална морфология, но за по-добри и сигурни резултати се препоръчва и кръвно изследване. И двете изследванията не са задължители и не се поемат от здравна каса.
За запек много помагат и круши.
Иначе относно килограмите и аз съм качила към 5. В началото ми ставаше зле ако не ям тесто и само това ме оправяше и о там се получи при мен качването. Мисля да започна да се мажа с Мустела, но доколкото знам ако кожата е предразположена нищо нама да помогне.

# 77
  • Плевен
Здравейте. Относно килограмите - подута съм и това си е. Относно мазането - с предната бременност давах луди пари за ВЕЛЕДА, ЮСЕРИН, МУСТЕЛА, ЧИКО и т.н. и накрая установих, че от бебешкото масло на Нивея ми е най-добре. Нямам стрии никъде, освен на гърдите, които ми се образуваха като ми слезе кърмата. Сега все още се мажа с крема, с който се мажех преди да забременея. За запека - всяка сутрин киви на гладно. Действа! Няма да ви подейства от първия ден, но от третия гарантирам. Аз по принцип съм с хроничен запек, та с това се оправях. Лошо ми е постоянно, но не повръщам. Ям непрекъснато Simple Smile Голяма убавица ще стана.
Кристинет, дано родителите те разберат, предполагам, че ще е голям шок за тях. Трябва да ги увериш, че това няма да ти провали живота. Аз също съм против абортите, особено след като родих и като знам колко хора се опитват да имат деца и не успяват...Пък и такива хубави бебета се раждат...Много е важно как ще им го представиш. Трябва да сте много спокойни всички и разговорът да запази добрия тон до края. Стискам ти палци! Недей го отлага този разговор, важен ти е. Хубавото е, че и таткото те подкрепя. Повечето мъжа са абсолютни лигльовци и направо е изненадващо, че застава до теб. Раждането е най-лесно, отглеждането на дете е много сериозно и отговорно нещо. Колкото за пари - пари се изкарват, ще намерите изход, това в момента ви е най-малкият проблем. Ще имаш голяма нужда от майка си, особено в началото. Дано те подкрепят. Успех!

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 10:14 от Merijaan

# 78
Добре дошли на новите мамички Simple Smile

Групичката от Пловдив се запълва вече, това радвааа!

Кристинет, липсваше ни на всички ... успех, Merijaan се е изразила прекрасно - исках да ти кажа същите неща. Една голяма прегръдка от всички нас!

# 79
Здравейте  Tired Tired Tired Така да ми се спи, нищо ново де Simple Smile За килограмите, на мен НИЩО не ми се яде, усещам глад, но ми се гади каквото и да сложа в устата си, но се насилвам, че на това дете сега му се образува всичко и има нужда от храна.
За прегледа - видях си малката точка как пулсира и съм много доволна, на 09.09 се надявам вече и да я чуя Simple Smile Ходя често на преглед докато тръгнат нещата и се изяснят, заради предната ми неуспешна бременност, малко вървя назад със седмиците, но е сигурно заради по-късна О, което хич не ме притеснява и е нормално, само искам здрав финал през април 2012 ! Благодаря за палците момичета !

# 80
Бях 47 кг, при 170см височина

Леле, ти си кожа и кости?! Аз съм 1,70 висока и съм 58 кг, пък минавам за слаба, представям си те теб!

А какво ще кажете за тази простотия:

http://www.novatv.bg/news/view/2011/09/02/20367/%D0%9F%D1%80%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 81
  • Пловдив
Antonelly  и аз съм така със седмиците. Добре, че ти не се шашкаш, защото аз се плаша от всичко. Тъпите черни мисли често са ми в главата, макар да се опитвам да мисля положително. По мои изчисления съм 5 г.с, док каза 4 г.с.
За приема на хапчета реших да изчакам. Чух се с нашият гинеколог и се разбрахме да отида при него с резултата от микробиологията, да ме прегледа и той и тогава да решим какво ще правя. Но това ще стане след 7-ми, че ще отсъства.
Майка ми ме навива да си ходя при него, нищо е на 60 км. от Пловдив, той да ми следи бременноста. Цялата рода се обръщаме към него да ни насочва към доктори при нужда. Винаги е бил нарсеща ни. Той изроди сестра ми преди 10 г.

# 82
Добре дошли и от мен на новите мами Simple Smile
Липсваше ни, Кристинет.

Antonelly, честити пулсации .. Simple Smile и аз съм така със седмиците !

за протокола: +3 кг, вече съм 46,9 /164 Sad сега съм в средата почти на третия месец, това означавааа, май горе долу-бива Simple Smile за три дни смъкнах почти кило (от депресии, не ми се гади, иначе ям като чудовище - сутрин, обед, вечер - даже и между храненията ... преди ядях 1-2 на ден)

Самм, то да беше само това ... все едно през почивните дни няма да си гледаме децата ... Срамота, аз се осигурявам на два договора, работя повече от 10г. - винаги с обявен договор - толкова пари съм оставила за социални и здравни, а сега почти всичко си плащам като поп, свързано със здравето и въобще не съм учудена, че се опитват да спестят някой лев от майките.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 10:40 от s_kov

# 83
  • Пловдив
Днес не ми се работи, само тук вися  Mr. Green.
Момичета не зная при вас какво е положението, но аз ще вземам живот и здраве  майчинство в размер на 270 лв (нали от 01.09 се увеличи МРЗ) . Заплатата ми по трудов договор е 270 лв, а ме осигуряват на мин. праг на длъжността-670 лв. С тези 18 месеца назад почни няма смисъл да си вдигна осигуровките. Но няма значение, бебетата да са живи и здрави, пък с парите все ще се оправим.

# 84
petiapsb  Simple Smile В Майчин Дом ходих и мисля да се зяпиша при д-р Дяволов, той е завеждащ и отделение Майчин Риск а предполагам разбра за прокървяването ми заради което отидох при него и съм адски доволна, проблема ми е обаче че болницата не ми допада, най-добрата ми приятелка ражда там и като видях как се отнасят към някой жени ми идеше  #2gunfire

# 85
s_kov, аз на 26 години съм със седем години трудов стаж и те разбирам напълно. Сега имам поне шанса да работя във фирма, която ни дава допълнително здравно осигуряване и така ми покриват частните прегледи (да видим, де, защото от тези за бременността още нищо не са ми превели и да не е за бременност да не важи Rolling Eyes). Но пак - разчитам на работодателя си и на собствените си качества да намеря добър такъв, а не на държавата Rolling Eyes

# 86
Самм, аз тази година след като се влоших в началото - си купих карта за намаление за прегледи и изследвания .. и въпреки това, се получава, че напр. изследвания за МАТ - антитела на щитовидната не мога да си направя през нея, а здр.каса въобще не покрива ... покрива ми изследвания на 1 щитовиден хормон и преглед при ендокринолог през 2-3 месеца (ако правя еквилиблистика с направленията - ту от л.лекар, ту от гинеколог), а моето състояние изисква надблюдение поне веднъж месечно с изсл.. ужас !
Както и да е - току що говорих с МЦ Афродита
Това е център в Пловдив, с лиценз за съхраняване на стволови клетки ... знам, че е рано, но цените са такива, че трябва отсега да помисля, няма да мога да събера за 1 месец напр.. а и има и др... но както и да е- мисълта ми е МИСЛИТЕ ЛИ НА ТЕМА ДА ЗАПАЗИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ КРЪВТА И ПЪПНАТА ВРЪВ ? Какво е мнението Ви!

# 87
Ако знаете и на мен как не ми се работи днес  Laughing
*dreamer* - абе аз силно се вълнувам за това какви пари ще получавам след като вляза в майчинство и всеки уж просветен по въпроса ми казва различни неща. Мен по трудов договор ме осигуряват на 1110лв, искам да си вдигна осигуровките, но както и да ги смятам НОЙ адски ни орязват. И накрая дават 90% ама май от нетното възнаграждение а не от брутното. Някой наясно ли е по въпроса  newsm78

# 88
Мартиана, това е някъв калкулатор . .. първото каквото ми излезе в гугъл-а .. но свекито ми работи в НОИ - ще я помоля за разяснение от първа ръка и ще пиша

http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 89
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз днес не съм на работа и съм го ударила на мързелуване. А и след снощното опразнуване и ядене, яко ме мързи  Crazy
Сега пращам хлапето с майка ми да ходят на авио-шотуто на летище Пловдив и се надявам да му е интересно Simple Smile .. а на мен малко по-спокойно Simple Smile
Вчера си взех направление от ГПто и вече мога да се засиля да си запазя час за преглед Simple Smile
За мазането - предния път се мазах с Дева, нямам и 1 стрия Simple Smile Сега смятам пак да ползвам същото. Не ми се дават луди пари, защото никак не съм убедена в пропорциите цена/качество Simple Smile
За стволовите - не съм запазвалас Тони, сега също не смятам - 1.во ми е доста скъпо (повече от доста за момента, само на моята заплата сме), и 2ро не съм убедена, че вече са наясно как и какво да ги правят.. и до колко се съхраняват както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт