Отговори
# 90
  • Пловдив
Да, взема се предвид нетното възнаграждение. Има един готин калкулатор за изчисляване в К&К, може да го ползвате, върши добра работа. Аз съм счетоводител, но не водя ТРЗ. Мисля, че процента е 80. Но, не съм сигурна.
Ами и да ме вълнува, просто няма какво да направя. Все ще се справим. Аз освен, че работя в една фирма си докарвам и допълнителни доходи от допълнителна работа. Не ми е лесно, защото често след работа пак съм на работа, а съм супер скапана и ми се спи, но....няма начин. Знам, че таткото няма да ни остави, но не съм свикнала да си искам пари и да чакам някой да ми даде.

# 91
  • На гарата
Нека се запиша и аз.Термин 29.04.2012 . от Пловдив Grinning на 37 г.

# 92
  • Пловдив
Ехе, още една бъдеща пловдивска мама  Grinning. Добре дошла и успех!

# 93
ейййййййй s_kov  Grinning ще съм ти адски благодарна ако ни светнеш по въпроса с парите за това какво ще ни се полага след раждането. Хиляди хиляди благодарности  Grinning

# 94
  • Бургас
Днес не ми се работи, само тук вися  Mr. Green.
Момичета не зная при вас какво е положението, но аз ще вземам живот и здраве  майчинство в размер на 270 лв (нали от 01.09 се увеличи МРЗ) . Заплатата ми по трудов договор е 270 лв, а ме осигуряват на мин. праг на длъжността-670 лв. С тези 18 месеца назад почни няма смисъл да си вдигна осигуровките. Но няма значение, бебетата да са живи и здрави, пък с парите все ще се оправим.

*dreamer*, моля те, обясни ми как се получава това разминаване. Мен ме осигуряват на 540 лв., но се водя на 240 лв заплата. Пресмятах с един калкулатор към НОИ и ми се получи към 400 лв майчинство, но смятах само на колко ме осигуряват. Не мога да си го обясня това. Направо избеснявам, работила съм 5 години назад без 1 ден болничен и на всички празници, а накрая какво... Гадни изроди...

ПП: Извинете ме за тона, ама наистина много ме е яд. Много се радвам за всички видели тупкащи сърчица  Hug

# 95
  • Пловдив
Не съм спец, но ще се опитам. Все пак потърси и друго мнение, защото не съм 100% убедена. Закона е такъв, че може да си назначена на МРЗ, но има прагове за всяка длъжност. Пример:
аз съм счетоводител, и минимума за тази длъжнст на който трябва да ме осигурява работодателят е 670 лв. Ако моята заплата по труд. дог е под 670 лв, закона го задължава да ми внася осигуровки на 670 лв., ако заплата по труд. дог. ми е над 670 лв. примерно 680 лв. ще ми внася осигуровки на 680 лв.
Моята заплата по трудов договор е 270 лв. , а мин.праг ми е 670 лв. За изчисляване на майчинството се взема предвид нетното възнаграждение, това което ти е по ведомост за получаване. При мен около 175 лв и точно това се гледа. НОИ не ги интерисува, че ми внася осигуровки на 670 лв, а колко получавам чисто, по ведомост.
Хич не мога да обяснявам. Дано си ме разбрала.

# 96
  • Бургас
Аз помолих да ме консултират по телефона, но ще се наложи да изчакам и ще пиша какво са ми казали. Не знам, но ако се окаже вярно си взимам болничен и очите няма да ми видят на работа.
Да се чуди човек къде отиват тогава парите от тази осигуровка 540 лв, нали така или иначе са внесени... Нямам думи, ако е истина...

# 97
ГОТИНИЯТ КАЛКУЛАТОР, ЗА КОЙТО МАРТИАНА ГОВОРИ Е http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

Качих го преди една страница, регистрирах се и го пробвах .. точен е. Аз също съм счет, но не ТРЗ, затова все пак ще питам свекито - аз ще съм в дълги болнични и искам да разбера точно ли съм попълнила калкулатора.

Добре дошли на "майничкитеее" сега ще ги качим Simple Smile

Най-тъпото е, че когато детето навърши 1година - на каквото и да си се осигурявал - взимаш една МЗ - калкулаторът изчислява още 240, защото едва вчера я приеха 170 ... да се чуди човек, наистина, защо се осигуряваме ... сега гледам, ако това е вярно, което изчислява - хм...хм.. моя доход пада драстично, а се осигурявам на 1350, на колкото взимам !!!!!

И Дриимър е права за съжаление!

# 98
  • Пловдив
Persona grata  истина е, убедена съм. Ако наистина заплата ти по трудов договор е 240 лв, а те осигуряват на 540 лв. ще вземеш като мен мин. майчинство.

Нашето ТРЗ е роднина на шефа, въздрастна жена, самоука, не чете, не се интерисува от новостите и така обърка една майка от нашата фирма. Заблуди я, че се гледа на колко я осигуряват, а не колко и е нетната заплата. Момичето имаше нагласа за около 700 лв. и накрая взема около 400-450 лв.

# 99
*dreamer*, чета те сега .. за лекарствата ... ти всичките ли ги спря ? И утрогестана ли или само антибиотика ?? Говори си с доктора, утрогестанът не е за течението, той е заместител на женски хормон, ако ти е в малко, за да имаш успешно закрепване и развитие в първия триместър (даже до 4ти месец) ...

# 100
Обезщетението за гледане на дете до 2г. не е пряко обвързано с МРЗ, т.е. независимо, че сега МРЗ е 270лв, майчинството си е 240лв. Да се надяваме на някаква корекция от 01.01.2012г.  Peace

# 101
  • Пловдив
Априлки_2012 нищо не вземам. Ами тя не ми обясни защо ми го изписва. Чета, че момичета го пият, но знам ли и аз. Всеки път като съм при нея съм супер изплашена и забравям какво трябва да питам. Помня, че тя ми каза, че може да се поставя и вагинално и да си приема през устата. Оффффф ще се  #2gunfire. Вие пиете ли го или си го поставяте вагинално? Да взема да го почвам ли? Не знам вече.

# 102
*dreamer*,
на мен ми предписаха само два пъти дневно, сутрин - да ги пия, вечер - вагинално. Предписаха ми първо 2х2 т.е. вечер си слагам 2 (не е толкова трудно или неприятно, пъхаш с пръст и тва е), и сутрин пия две... но се оказа, че тази доза ми е много голяма за килограмите тогава, намалих приема през устата до 1 ... докато свикне тялото, усещането през устата да се взима е по-неприятно... Моя преценка - слагай си поне това (на мен ми е в комплект с нош-па, но аз прокървих в 5та седмица). Мойта приятелка, която сега е 13-14 г.с. и спря утрогестана (не се спира изведнъж, а се разрежда по-малко), не е кървила и пак са й предписали, тя три пъти на ден - само вагинално. На работа ходеше с ежедневни превръзчици и нямаше проблем.
Слагай си го вагинално, ако си по-слаба, другите неща - вагиналните - питай пак, но по-добре изчакай края на първи триместър.

# 103
На мен също ми е изписан Утрегестан вагинално превантивно, да чукам на дърво нямам проблеми и не искам да си вкарвам някакви филми излишни, все пак имам една неуспешна бременност и поне утрогестана няма да ми навреди, по-добре да го вземам отколкото да съжалявам, че не съм.

# 104
  • Пловдив
Благодаря ви момичета!  Hug
Тя ми изписа 3х1, и ми каза да си избера как да го приемам и че на сл.преглед при нея на 09.09 ще ми каже дали да го спирам или да продължавам. Ще взема да си постовям вагинално и аз сутрин и вечер, пък на обяд ще го пия, че на работата няма как.

Общи условия

Активация на акаунт