Отговори
# 105
Не го пий на обед ... гадно е, вие се свят ... слагай си го, не тече толкова много! Или поне пробвай в някой почивен ден, за да не ти стане дискомфортно на работа... иначе това наистина по-добре да си го взимаш, а за другите се обади да питаш може ли да отложиш. Помисли и за смяна на докторката, щом така те притеснява и не можеш спокойно да се консултираш с нея.

Лека на всички работещи, дано да ви пуснат по-рано днес!

# 106
На мен ми казаха, че ще получавам след раждането 90% от заплата по договор, не по осигуряване. Затова и напуснах предната си работа, защото там по договор вземах 260лв, а иначе уж ме осигуряваха на 410. И в един момент като ходих в НАП първите месеци на 2011 да оправям авансов данък и т.н. всичко беше изчислено на тези 260лв. Така че ... посъветвайте се с някой от НАП относно това осигуряване, пари по договор, за д ане останете разочаровани.

Аз от 1.09 съм в болничен, като сметна 180 дни, ако не ги прекъсна ще трябва да мина през ТЕЛК, за да съм до края на бременността в болничен, ама ако трябва и това ще сторя, не ме интересува.
Някой беше писал някъде, че прекъсва тези 180 дни с 1-2 дни и после течели наново, но има време, ще се осведомя, ако не ТЕЛК.

# 107
Аничка, аз също ще съм до края в болнични .. на 12,09 ще ходя при моя доктор и той ще ми обясни точно как се процедира след тия 180 дни, засега ми продължават болничния (първият ми едномесечен такъв изтича на 12-ти) с комисия ...

# 108
Добре, ще разказваш Simple Smile

# 109
  • Sofia
Здравейте априлки. Аз от някоко дни се чуствам като парцал, само ми се гади, не мога да върна все  още ,но това е убийствено гадно. Да спра на време, че не съм само аз така Simple Smile
Чета относно осигуровките. Аз скоро си проверих в НОИ и там от 1.5г. съм на 850лв. но договора преди 2г. който подписах е на заплата 450лв. Да разбирам ли че тея пари, които съм си довнасяла са отишли за заплатата на някоя лелка дето се чуди на кой свят е ? Това вече ме изкара извън нерви..... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 110
за пенсия се взема осигурителния стаж, но за майчински ... не знам, нямам точна информация.

# 111
Момичета,аз преди 5-6 месеца си направих фирма,така се случи,че не можа да потръгне,но не я спрях.Самоосигурявам се,водя се управител(собственик).Аз там като не получавам заплата как ще ми се изчислява майчинството.Аз си мислех,че върху осигуровките 18 м назад,а сега се обърках.
Честито на щастливите мами,които си имат вече сърчице,на всички чакащи,в това число и мен успех.Нямам търпение вече!!!

# 112
За да си работник трябва да имаш някакъв документ, където да е упоменато заплащане, поне така си мисля, не съм се ровила в трудовото законодателство, някой юрист най-добре може да се изкаже.
Запозната съм отчасти с правото, не мога да се изкажа по въпроса.

# 113
Момичета,аз преди 5-6 месеца си направих фирма,така се случи,че не можа да потръгне,но не я спрях.Самоосигурявам се,водя се управител(собственик).Аз там като не получавам заплата как ще ми се изчислява майчинството.Аз си мислех,че върху осигуровките 18 м назад,а сега се обърках.
Честито на щастливите мами,които си имат вече сърчице,на всички чакащи,в това число и мен успех.Нямам търпение вече!!!

Щом си самоосигуряващо се лице, трябва да си внасяш осигуровки за всички осигурителни случаи, за да можеш да ползваш болнични. Те ще се изчисляват на база осигурителния ти доход, върху който си внасяла осигуровките.

# 114
Внасям всичко,само пари да наливаш в тази държава,но нищо не получаваш.Ужас!!! #Cussing out
Благодаря,ще видим какво ще дадат.Сега е важно да сме добре и ние и бебетата ни,нали така момичета Hug Hug Hug

# 115
Здравейте мамчета,
моят термин е 19.04.2011г.

# 116
Здравейте момичета този тъй гаден работен ден най-после свърши!!!

Относно майчинството напоследък се носят слухове, че от 01.2012г. ако осигуровките ви са само начислени, но не и изплатени няма да се дава майчинство!!! Аз не съм счетоводител и не ги разбирам хич тези неща, но моля някой по-запознат да каже може ли да стане наистина така, че общо взето доста майки да останат без 1 лев майчински?

# 117
Това, което знам аз е, че ако брутната ти заплата е 600лв. (например), докато работиш чисто взимаш под 500, защото ти се приспадат данъци и осигуровки. А когато си по майчинство, първата година взимаш 90% от брутната ти заплата т.е. 90% от 600 лв., което са ти 540лв. И става така, че когато работиш взимаш под 500, а когато си в майчинство - 540лв. Simple Smile
Разбира се, това е в най-добрия случай, когато работодателят ти е внасял осигуровки върху заплатата, която получаваш и ти пише във фиша, ведомостта или там каквото е.

# 118
Добре дошла, geri_rak !!!!!!

# 119
it too will pass ...

боже, как ми хареса това филмче преди 13-14 г.. "Сватбата на най-добрия ми приятел"
понякога си липсвам такава каквато бях тогава  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт