Отговори
# 225
  • Sofia
Аурора, ще се радвам и аз да споделяш после за Светлина. Макар че не се и съмнявам в добрите отзиви.
Новата база е великолепна!
Ние накрая доста се чудихме и обмисляхме дали да ходи там...

# 226
Учебници и тетрадки - един с друг не са еднакви, защо купувате предварително подвързии?
То4но това ме предупреди и моя колежка и няма да купя нито една подвързия, докато не вземем у4ебниците.

Деска, имах предвид учебните тетрадки. И те като учебниците биват всевъзможни формати.  Crazy Peace

# 227
привет на всички родители на първокласници, записвам се и аз в темата.
моят Ники е първокласник в училище "Светлина" и ще имат занимания от 8.30 до 18 часа.
започнаха на 1-ви Септември и до 15-ти, когато е първия официален учебен ден ходят на училище, за да се опознаят един друг и да поиграят.

Привет Hug Heart Eyes
И аз ще се радвам да ни разкажеш повече за "Светлина". А това със опознаването от 1ви до 15-ти ми се струва много интересна и умна идея. И без друго се мотаят в този период децата по цял ден, защо да не играят заедно и наистина да се сближат и подготвят Peace

# 228
Няма как да е картотекиран Стефан,т.к. няма 8 години. Сега ходи да рита под контрол на доброволци всяка събота към местен/квартален отбор. След 8 г мисля да го запиша в младшия отбор към най-желания колеж. С един куршум 2 заека....Да сме живи и здрави дотогава.... Wink
Много се набляга на спорта тук. Много.
Това е много хубаво. Нем, любопитно ми е, спортните занимания там платени ли са?

# 229
  • Варна
Учебници и тетрадки - един с друг не са еднакви, защо купувате предварително подвързии?
То4но това ме предупреди и моя колежка и няма да купя нито една подвързия, докато не вземем у4ебниците.

Деска, имах предвид учебните тетрадки. И те като учебниците биват всевъзможни формати.  Crazy Peace

Аааа,ясно!Аз тях към учебниците ги смятам! Mr. Green

# 230
Аз умишлено избягвам колективните спортове със съзтезателен характер. Родителите, дори и на най-малките, стигат до такава вманиаченост, че не ми се иска да ме гледат накриво, ако случайно моето дете, спъва отбора. Нагледала съм се и съм се наслушала на какво ли не. Уж забавление, ама не точно...
Едва тази година ще пусна Самуил на карате турнир, защото няма да е нещо голямо, а и той иска да пробва.

# 231
  • Варна
Записах дъщеря ми да ходи да тренира/репетира с една  балетна формация. В неделя ни беше първата пробна тренировка. На нея много ѝ хареса, в петък пак ще ходим. Освен това допълнително ще ходи на английски. Тъй като за сега няма да почвам работа, няма да имам проблем с водене и прибиране.
С покупките приключихме вече. На 08 ни е втората РД, да видим какво ще се обсъжда там.
Вчера докато пазарувахме в един магазин, в който имаше самооще една жена с момиченце, моята госпожица веднага се представи с предложение за съвместни забавления. И понеже има голям мерак за училище, казва и къде ще учи, в кой клас, коя стая. Оказа се, че и другото дете ще е в същия клас, в същото училище  Laughing Много се ентусиазираха и двете.

# 232
Кейси, аз съм на същото мнение за колективните спортове Simple Smile Но пък такива родители имат склонност да те гледат накриво дори и при успехи на детето ти в индивидуални спортове. Гого ходеше на футбол в градината и участваха в състезания, ама то си беше съвсем аматьорско. Имаше 1-2ма родители, които много се впрягаха какво правят децата им по терена, останалите като цяло се забавляваха. Никой никого не е обвинявал за нищо, но пък може и ние да сме случили на колектив от родители Simple Smile Аз съм на мнение, че ако детето има интерес към някой спорт, нека го изпробва, пък ще видим как се развива.

# 233
  • В светлината на слънцето
Това с опознаването на децата от класа и самото училище е много полезно.  Peace Не се бях замисляла до момента, в който в нашето училище не организираха безплатна лятна занималня за бъдещите първокласници. Оказа се супер полезно нещо. Децата опознаха училището, запознаха се с другите деца, които не са от тяхната градина, с учителките, общо-взето се ориентираха в средата и сега няма да отидат с неориентирани чувства. Така че от вече личен опит горещо приветствам такива предварителни инициативи, има полза от тях. Peace

# 234
  • София
Аз съм от не амбициозните майки. Помгам насочвам и чакам детето да си покаже наклоностите, т.е. стимулирам интереса му, като гледам да ен изостават другите неща, но не насилвам.
"На спорт" - ходи на плуване моето дете(всъщност и двамата, защото малката му е сянка) е луд фен на водата, е трудно я откри, но сега няма спиране. Треньорът ни е странна птица, но на мен много ми допада метода му - спортен хъс=0, научи ги да плуват, плува с тях, не им стига единия час във водата - плуват, скачат, играят си. В същото време имам наблюдения върху познато дете при друг треньор, което едва издържа 40 мин и излиза ама то са само дължини напред назад.     
Всъщност използвам плуването като заплаха  Embarassed"ако се разболееш (разбирайте не иска да се облече например) спираме плуването за 2 седмици"

Опитва футбол в градината, записах го нали е колективна игра да е с момчетата. Сам се отписал, спрял да ходи добре, че хората коректни и като отидох да плащам ми казаха, че не ходи и съответно сме без такса. Ходеше и на латино танци и много му харесваше.
С две думи човека си пада по колективни спортове, в които е заобиколен от девойки, а не от момчета  hahaha

Обожава да кара колело.
Същото детенце, за което говорех по-горе, направо пяна ще му излезе от устата в стремежа си да е първо, когато карат заедно. Нашия човек се състезава сам със себе си - постоянно си показва километража на баща си/на мен "Виж колко km съм минал... с Х скорост карах... както се спуснах от там беше мнго бързо и яко ..."

# 235
  • Чикаго / София
Аз казвам ходи на плуване и гимнастика, ама и тренира да съм написала някъде, все едно. Определено не ги водя да се състезават, а само за здраве и да свикват със спорта. Ако някой спорт им хареса дотолкова, че се запалят, и на състезания ще ходят, но за сега такъв няма - всичко е за забавление.  И тук почти всяко дете ходи на някакъв спорт, бази има много и навсякъде, но си се плаща и то не малка сума, особено ако е в някакъв частен клуб. Към парковете /нещо като българските читалища/ цените са по-ниски.

# 236
  • София
Аз за още 2 училища започващи от 01.септември се сещам - руското (това на "Свети Наум") и американското (не знам как точно се казва, познавам две дечица, които учат там. Май някъде в Дружба бе... преди време за някакви скъпи детски летни курсове по английски бях попадала че предлагат)

Подвързиите за учебниците  А4 ги взех защото много ми харесаха като цвят  Embarassed Пък и общо взето съм сръчна и стига да са по-малки учебниците ще ги пригодя.

Предварителното запознаване с училището:
Май бях писала, че децата от училището, в което ще учи синът ми бяха поканили дечицата от градините на пролетния си празник. Бяха им изработили покани, много мило беше. След този празник синът ми каза: "Искам да уча в Х училище!" Нищо, че живеем срещу другото квартално училище и обожава да кара колело там той сам си избра другото училище за свое. Ние се преориентирахме, преди това приоритетни ни бяха други две в съседни квартали.  Естествено проучихме нещата, препоръчаха ни учител, училището все пак и то е добри отзиви.
Учителката ни посъветва да заведем детето предварително в училището, за да се запознае с него и както и с нея за да е в свои води на 15ти.

Някой купувал ли е еднократни хартиени предпазители за седалката на тоалетната чиния?
Нямам идея как точно се нарича, но нали ще е по цяла ден на училище и си мисля че ще е нужно.

В тази връзка за сега ще да ходи на извън класни дейности:
- английски: езикова школа има Езиков кабинет в училището и ще ходи 2 пъти седмично.
- плуване: още не знам как, но предполагам ще се комбинираме с някой родител.
Ние сме от родителите без помощ и едното плуване ни е доста усилия.
Аз съм до 17:30 ч. (но пак не мога да успявам да го водя на плуване от 18 ч), мъж ми може да си тръгва и по-рано при него не е проблем часа, а колко има да работи (случвало се е след плуването да се върне в офиса са доработи).   

# 237
  • В светлината на слънцето
Оооо, и аз съм далеч от мисълта да изграждам бъдещ състезател. Теди ходи само на нещата, към които прояви интерес. В момента, в който интересът спре, спира и ходенето. При мен идеята е не само спорт за здраве, ами и спорт за изразходване на поне част от преливащата енергия. Хитрея с две думи.  Wink А заниманията с разни изкуства са у дома и не пречат на свободното време. И пак са - когато тя има желание, но общо взето гледам да присъстват през седмицата, за да изгради интерес към стойностни неща.

# 238
Desem, това в Дружба се казва American English Academy, те започват от 1.09., да, но аз бях останала с впечатление, че става дума за българско училище и затова питам. За Руското в Лозенец не знаех.

Аз на спорта разчитам не само за здравето и за изразходване на енергия (зимата особено), но и за създаване на навици за дисциплина и спазване на правила, както и за развитие на умения да се трудиш за постиженията си. В спорта това е много важно и ако е добър учителят, детето лесно ще свикне, че дисциплината и усилията имат смисъл и дават резултат Simple Smile Особено ако е запалено по спорта.

# 239
Колективните спортове далеч не са нито моя вкус, нито по този на съпруга ми. Вероятно за това /и не само/ детето не ги харесва. В индивидуалните такива също се крият доста рискове. Години трениране на такъв и до сега ми създават доста проблеми. За това съм за баланса и незалитането в крайности- давам възможност да избере какво му харесва и дали изобщо му се занимава със спорт. До този момент само плуването е задържало вниманието му.

Общи условия

Активация на акаунт