Есента наближава и среща с ОКТОМВРИйче обещава!

• 31 802
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша! А като се замисля можех да го направя още в 4ч.  Mr. Green Събудих се и нямаше заспиване... ходих напред назад, изядох една круша  Blush и си казах няма да стане така и пуснах ТВ-то. Дали е минал и половин час и съм заспала.  Whistling
Елибели , честита ви годишнина! Пожелавам ви да запазите винаги тръпката и любовта, които са ви събрали преди година.   bouquet
mela аз тия пусти палачинки ги мисля вече две седмици .. и се чудя каква рецепта да измъдря. Бях правила по една в нета и станаха сууупееер и после викам айде пак и 3 неуспешни опита...  newsm78 А всичко си правих по старому...
CVM , ама колко си тактична само... било рано.. почивен ден... Аз моя доктор изрично го питах, дали е склонен на естествено раждане, че може и в събота в 22ч. да стане, може и сутринта в 2ч... Чувала съм за лекари, които практикуват само секцио именно по тази причин. Задължително да ни уведомиш как е минало, че има да те мислим.  Thinking
Мименце , хубаво сте и казали. Ама и тя как е реагирала....  ooooh! Можеше да ви каже - решила съм да взема нещо на детето до 200лв, изберете си. В крайна сметка пак може да е количка, е Пуки-то на Чиполино е долу-горе толкова, а доколкото знам е значително по-лека.. Пфууу пусти свекърви..  #2gunfire
inka 26 , на какви теми ще са лекциите на 13-ти и 15-ти? Мисля този път да се наканя да ги посетя.
Скачам аз да се приготвя и хващам ММ под ръка и айде на пазар. Да видим само каква ще я свършим, да не ударим на камък с тез почивни дни. Съмнявам се, ама знае ли човек. 

# 136
  • Пловдив
cvm,стискам ти палци всичко да мине перфектно и мнооого лесничко!Дръж ни в течение,когато можеш! Hug Praynig
Съни,и моя син отива на градинка в сряда,а аз почвам да нареждам бебешките дрехи вече.До сега не се осмелявах да подредя всичко,но мисля,че е време вече.Радвам се,че Али е била по-спокойна. Hug
елибели,честита ви годишнина.Поне още 100 такива ви пожелавам и много любов!  bouquet
мименце,не бих позволила на никой да избира или купува количката вместо мен.Не се давай!
Отиваме на парка с Кристиян,докато е по-хладно./уж/. Laughing

# 137
  • София
Момичета, някой беше писал рецепта за кекс без яйца - може ли пак рецептата  Blush

След голямо ровене в предишната тема я открих, да видим дали ще се получи  Crazy

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 10:46 от endira

# 138
Добро утро.Аз минавам само да ви проверя,че с тия емоции около cvm сънувах,че получавам 2 СМС-а за родили се бебчета в нашата тема.
А на всичкото отгоре сънувах,че и Дезъртчето,както си писала поста й изтекли водите и беше написала "Олеле,изтекоха ми водите" и така си беше публикувала поста на половина и завършваше с зтеклите води. Mr. Green
Откачена работа.Надявам се всички да сте ок! Hug Hug Hug Hug

# 139
Здравейте,
аз да се включа с рецептата за палачинки на майка ми-става страОтна!!!
5яйца
1литър прясно мялко
1ч.л.захар
1ч.л.сол
брашно колкото пеме (да стане сместа като боза)
пекът се в тиган без мазнина (ако е тефлонов) ,ако е обикновен в съсвсем малко мазнинка( след всяка палачинка се намазва с мааалко мазнинка да не залепва)
това е -да Ви е сладко!!!
аз да ви кажа с едни приятелки почти всяка вече си правим такива палачинки (хората закусвят с тях ,а ние... ) ама са сууупер...ако някой прова да се похвали дали е харесал рецептата Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Добро утро,момичета  Hug
Елибели, честита ви годишнина  Hug Дълги години семейно щастие ви желая  Hug
Съни, и аз снощи сънувах, че някой от нашата темичка роди, ама не знам кой беше  Mr. Green
Мименце, свеки като няма възможност, защо се напъва да купува количка  Crossing Arms Изберете си нещо друго за тази сума, което ще ви върши работа... Ние с милото решихме, че всичко ние си купуваме и после свекита, мекита да ни дават парички и така... Вместо само да ме питат ама аз тва ли да купя, пък до колко пари и т.н... Всеки си отделя каквото му е на сърце  Peace Ние пък си взимаме кавото на нас си ни харесва, без да се съобразяваме с никой и така всички доволни и щастливи  Crazy
На мен от вчера нещо ми е заглъхнало едното ушенце  Sad Много е гадно, някаква идея как да го оправя  newsm78
Мен гнезденето още не ме хванало, ама то съм толкова тромава, че с нищо не ми се занимава  Crazy Тия дни ще си викна помощници и ще оправям и аз вече, че то не остана  Grinning

# 141
  • Пловдив
Ендирка, ето ти рецептата на Ники и Кати за кекса без яйца
2 каф.чаши кис.мляко + 1ч.л.сода,
+ 2 каф.чаши захар,
 + 1 каф.чаша олио,
 + 4 каф.чаши брашно
Това се забърква,без миксер,и се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка,пече се около 20мин на 180градуса.За да стане сладкиш преди да сложиш да се пече слагаш отгоре сладко,каквото имаш и ти харесва-конфитюр,може и мед или шоколад,като решетка отгоре върху суровото тесто и после го печеш.Става разкошно просто,много е бързо и лесно.Това е рецепта от кулинарния форум тук,можеш да разгледаш и снимки,ще ти потекат лигите
За палачинки - моята баба ги прави само с мляко, яйце и брашно - на 1л. мляко 2-3 яйца и брашно колкото поеме  Grinning
И на мен ми се хпват, ама ако има кой да ми ги направи  hahaha Ако някой има в излишък да метне 1-2  Joy

# 142
Сийн...и аз в съня си не разбрах кои две мами са родили LaughingНо едната си беше кръстила детето Сами Laughing
Аз палачинки правих сутринта ама с готова смес на Д-р Йоткер,че нямам прясно мляко да си правя моя смес...Пък на Боян му се ядяха...останаха много,пращам ти веднага,само си избери с шоколад или конфитюр. Laughing

# 143
  • Пловдив
Мммм, супер, чакам ги  Joy  Hug
Да видим каво ще излезе от тези сънища, дали ще си имаме още един бебок и на кой ще е  Crazy

# 144
Мммм, супер, чакам ги  Joy  Hug
Да видим каво ще излезе от тези сънища, дали ще си имаме още един бебок и на кой ще е  Crazy
Ми,ще почакаме и ще видим...Аз постоянно си проверявам телефона за СМС-и hahaha
Пращам ти ги палачинките,айде...то у дома няма кой повече да яде. Laughing

Смуси,честита количка.Вие като нашата ли поръчахте?Няма да съжаляваш,безкрайно удобна и маневрена е.Тежичка е,но въпреки това я качвам с лекота по стълбите. Wink
Цитат
Sunny, да те питам за памперсите и козметиката какви беше взела и доволна ли си?
Памперси в момента използваме на Pampers new baby,стават,не са лоши,но по-доволна съм от Pampers activ baby,тях използвах с Боян,обаче пакета,който съм взела за бебка е от 4 кг. и са ни малко големи още,та ползвам другите засега.
Козметиката ни е на Тьопфер и съм доволна.На Али и понася добре,всичко е наред. Peace

# 145
Много благодаря на всички за хубавите пожелания Simple Smile  Hug Hug!
evkall дано не дигаш и ти температура , но ако случайно стане  , аз като имах доктора ми каза нищо да не пия и я свалих като си бях сложила чорапи с оцет и си бях увила дланите на ръцете също с кърпи с оцет , а под мишниците си бях сложила две малки шишета от минерална вода предварително замразени и така я свалих , но пак казвам дано не ти се налага !
Елибели Честита ви годишнина  txtloves
cvm много ме развалнува  Simple Smile , стискам палци всичко да мине на 6  Simple Smile , ще чакаме новини Simple Smile

# 146
И аз напоследък не мога да спя много много. Днес пак рано рано се ококорих, но си чета книжки в леглото Laughing Сега поне нали сме почивка няколко дена.
Елибели, честита ви годишнина! Още много години да се обичате и уважавате  bouquet
За палачинките и аз обичам, но нещо ме домързява да направя, но сега почивните дни може и да спретна едни Laughing
Съни, като вашата количка поръчахме. Днес са ни писали, че до 3-4 седмици ще ни доставят, дано бебка да не бърза преди това.
Момичета, да ви питам вие стерилизатор ще купувате ли? А контейнери за мръсните памперси? За тези две неща се чудя още Rolling Eyes
Мименце, и аз смятам, че най-добре е да се разберет със свеки да купи нещо друго за тези пари - например шезлонг ако сте решили да взимате или сгъваема кошарка или бебефон, а количка вие да си вземете каквато си харесате ли. Или ако държи да е количка да ви даде парите, пък вие да си доплатите.

# 147
  • варна
Всъщност зълвата иска да купува количка ,а свеки не знам защо се намеси така .Тя имам чувството ,че се състезава с нашите ,за това кои какво купил.А нашите не са от заможните ,нито свеки е от бедните.Абе голям чешит ,за глупости се засяга.
Аз на зълвата и казах ,че няма смисъл да се купува нещо ,което няма да ми върши работа.
Аз по напред бях казала че парите нямат значение  ooooh! а всъщност цената няма значение ,може и втора употреба да е ,само да е удобна.
Елибели -честита годишната още дълги години любов и разбирателство  bouquet

Ние днес започваме ремонт на коридора ,малко по никое време ,но няма как.Милото ще се прави на майстор и ще лепи плочки ,пък аз ще отида да видя нашите.Дано да остана приятно изненадана от резултата да не хвърчат глави #2gunfire

# 148
Привет на всички!  Hug
В тази тема само аз ли спя до късно? Днес, ако не беше моето момче, което ме събуди към 10 часа, можеше и още да спя... smile3524

elibeli_83, честита годишнина! Пожелавам ви да отпразнувате още много, като съхранитре чувствата си и намирате все повече неща, които ви свързват!

Относно рецептите за палачинки, аз слагам 4 яйца и половин литър прясно млекце. Брашното е толкова, че да стане сместа гъста колкото разтопен мед. На мнение съм, че по-голямата бройка яйца е ключът към хубавите палачинки, бухтички, кексове и пр. Освен това забелязах, че ако направя сместа от вечерта и я оставя цялата нощ да престои в хладилника, палачинките стават по-крехки. Пържа ги в тефлонов тиган, който намазвам с масло преди всяка палачинка. Винаги стават разкошни.  food002

Смуси, честита количка! Относно контейнерчето за мръсни памперси и стерилизатора, аз не мисля да купувам нито едно от двете. Боклукът у дома се изхвърля редовно, така че не възнамерявам да събирам използваните пампи отделно. Стерилизатор няма да ми е нужен, ако плановете ми да кърмя се осъществят. Ще се налага да стерилизирам само залъгалките от време на време, но винаги мога да ползвам съд с вряща вода или да ги пъхна в пластмасова кутия в микровълновата фурна за няколко минути. Уредът за подгряване на шишета също отпадна от списъка ми със задължителни покупки. В крайна сметка, винаги мога да си купя всяко от изброените неща допълнително, ако се наложи.  Peace

Относно покупките от близки и роднини, мисля, че е желателно на всички да бъде втълпено, че е добре да се съобразят с предпочитанията на родителите, ако искат подаръците им да бъдат ползвани с удоволствие. В крайна сметка, всяка мама иска най-доброто за детето си и поради това в повечето случаи избира какво да купи след задълбочено проучване и внимателна преценка. Повече от ясно е, че изборът, който правим, е по-добър от този на всички баби, лели, приятели и пр., защото става въпрос за нашите деца. На нас също ни помогнаха с покупките, но никой не се и опита да ми отнеме правото на избор - количката и обзавеждането за детската стая са купени от родителите на съпруга ми, а сушилнята, кошарката и още много по-дребни неща (ваничка, повивалник, дрешки и т.н.) - от моите родители. Но и едните и другите искаха ние да си изберем това, което ще купят. Така всички са щастливи - ние имаме желаните неща, а те се чувстват доволни, че са купили нещо на внука си и то ще се ползва с удоволствие.  Peace
Изчезвам сега. Отивам да си допия кафето и да изгладя малко дрешки за работа и излизане.  1ironing

# 149
Уинди,имаш ли някакви вести от Деси...че и тя се загуби някъде...
Елибели,честита годишнина!Желая ви много любов и разбирателство!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт