Професия "учител"

• 499 539
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 465
В програмата, която се представя в ХЕИ СИП - ове няма. Одобрението на програмата става в ХЕИ , или както и да се нарича сега, а не в РИО.

# 466
Момичета, бихте ли изгонили родител от родителска среща , само защото е довел малкото си дете и то говори( тихо , но все пак говори).

# 467
Ама разбира се,че програмата ,която се представя пред ХЕИ и РИО е  без сиповете и със сигурност ще мине,защото тези контролиращи органи изобщо не ми е ясно защо съществуват.Доколкото ми е известно часовете по домашен бит са в редовната програма, а при нас децата ги вземаха в извънучебно време ,потърпевша съм и като майка на вече седмокласник.При това се вземаха не  веднага след часовете ами примерно в 3 часа следобед когато сме първа смяна или в 8 сутринта ,когато учим втора смяна.Синът ми страшно много се изморяваше в такъв ден.
Като виждам какъв хаос е в нашата система на образование ми се струва,че няма абсолютно никакво значение сипа дали ще е първи,последен или в средата.Свободата на редене на сиповете ще улесни съставянето на програмата и стегне времето на децата.Успях да събера трудовото и сиповете в рамките на 7 учебни часа ,но изключително трудно.Смятам,че е пълна глупост изискването сиповете да са в извън учебната програма.

# 468
  • Ямбол
Ама разбира се,че програмата ,която се представя пред ХЕИ и РИО е  без сиповете и със сигурност ще мине,защото тези контролиращи органи изобщо не ми е ясно защо съществуват.....
Много им е ясно даже, особено на вторите. Мисля, че на теб много неща не са ти ясни и жалко.

....Смятам,че е пълна глупост изискването сиповете да са в извън учебната програма.
И продължаваш да се излагаш. Знаеш ли какво означава абревиатурата СИП? А знаеш ли, че не всеки от класа може да го посещава. И този, който няма да го посещава каква ще му е програмата? 1,2,3, свободен, щото така са подредили програмата, после 5, 6 час.
Аз ако съм родител на дете с такава програма, ще си понесеш последствията.

# 469
  • Балчик
Аз не бих, но моя колега изгони веднъж родител, който изказваше на висок тон недоволство (всъщност открито обиждаше), но това е друго. И все пак аз на мястото на родителя, не бих отишла с малко дете на родителска среща. Въпрос на съобразителност и възпитание. Винаги ще се намери при кого да остане,дори и пред училището с другото дете да чака. Ако съвсем е невъзможно, ще се срещна с учителя в друго време.

Свободата на редене на сиповете ще улесни съставянето на програмата и стегне времето на децата.Успях да събера трудовото и сиповете в рамките на 7 учебни часа ,но изключително трудно.Смятам,че е пълна глупост изискването сиповете да са в извън учебната програма.
Момичета, бихте ли изгонили родител от родителска среща , само защото е довел малкото си дете и то говори( тихо , но все пак говори).

Да, да свобода за редене- а плюсовете и минусите как ще излязат? Това със сигурност се гледа в РИОКОЗ. Степента на трудност не може да се променя за общообразователните предмети, ние обаче за специалните можем да варираме- всяка година ги гласуваме и променяме според програмата. Иначе няма нагаждане. Който е редил програма знае за какво става въпрос. Сега нямаме СИП-ове, но когато имахме бяха 8-ми часове.

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 21:23 от Джемма

# 470
 Mr. Green При мен са идвали не само с малкото, ами и с голямото...просто като видиш, че така или иначе ще се наложи да търпят всички присъствието на мъничето може да реагираш бързо и да му намериш някакво занимание, все има 1-2 листа и химикал в бюрото Wink
Влизам в положението на родителя, получава се така, че няма на кого да ги остави...ако обаче мн държа деца да не присъстват (примерно си говорим за някаква изненада по техен адрес), изрично казвам да не идва децата от класа или чисто си ги "пъдя" отвън.  Peace

Джемма добре го е казала, че е въпрос на възпитание, ако е просто отишъл на род среща по пътя забирайки малкото от ДГ и да не се "разхожда" до вкъщи, за да го остави...или пък, ако детенцето е прекалено шавливо, то и родителят не би се чувствал мн добре.  newsm78

# 471
  • Ямбол
.... то и родителят не би се чувствал мн добре.  newsm78
Както и останалите родители.
Аз не бих изгонила. Влизам - казвам си конкретно впечатленията и изискванията. Приключвам за не повече от 3-4 мин. Ако няма въпроси, не губя времето и на колегите, и на родителите.
Обаче ми се случи скоро като на родител, който почти нищо не можа да чуе заради няколко родителски деца. Явно прагът ми на търпение е висок, щом не им се развиках. Първо не е много приятно за учителя, после за останалите родители, а накрая и дори за малките деца. Приказваха, излизаха и влизаха, гонеха се, без никой да им направи забележка. Представям си, как ще се чувства учителят им с така възпитани деца и с така възпитаващи родители.

# 472
  • София, Младост 2

Естествено, че не. За мен е важно, че въпросният родител се интересува от детето си и е дошъл да чуе какво има да се каже. На родителските срещи при нас редовно присъстват по 2-3 малки братчета и сестричета. Има много начини за справяне със ситуацията - осигуряване на занимание на детето (едно пакетче солети също върши чудеса, понякога по-добре от лист и химикалка), предложение други деца да се грижат за него и да го забавляват в съседната стая (ако е достатъчно голямо) или дори просто да поговорите с родителя набързо. Той (тя) едва ли се чувства много комфортно, когато знае, че детето пречи на останалите, така че спокойно може да му се каже вкратце каквото важно има и да се уговорите как и кога да подпише нещо си, така че да може да си тръгне. Обикновено всички посрещат с облекчение такъв вариант - и родителят с детето, и останалите родители.

# 473
  • Пазете Гор
Не съм останал с впечатлението, че на родителските срещи се разискват толкова важни въпроси, за които чак пък задължително да дойдеш, дори и да не можеш да оставиш детето някъде някому. Или не идваш, или го оставяш.

Воденето на малки или по-големи деца по родителски срещи по-често има психологическо, отколкото чисто организационно обяснение.

Тъжното в цялата работа е, че родителските срещи са формалност.

# 474
  • Луната ни пази
В програмата, която се представя в ХЕИ СИП - ове няма. Одобрението на програмата става в ХЕИ , или както и да се нарича сега, а не в РИО.
Точно така, там няма нито СИПове, нито модули. При нас са следобед, след 16 и 30. За по- рано няма свободни стаи.

# 475
/Момичета, бихте ли изгонили родител от родителска среща , само защото е довел малкото си дете и то говори( тихо , но все пак говори). /
Категорично-да.Имам случай в практиката и неведнъж,а по-лошото е, че бе родител на едно и също дете/който идва с по малкото братче/.Любезно поканих майката да излезе ,да успокои детето и в момента който реши да се върне.Направих го и бих го направила от уважение към останалите  родители.
P.s. Имам усещането,че както криво се разбра демокрацията,свободата,така криво се разбра и толерантността.

# 476
  • София
/Момичета, бихте ли изгонили родител от родителска среща , само защото е довел малкото си дете и то говори( тихо , но все пак говори). /
Категорично-да.Имам случай в практиката и неведнъж,а по-лошото е, че бе родител на едно и също дете/който идва с по малкото братче/.Любезно поканих майката да излезе ,да успокои детето и в момента който реши да се върне.Направих го и бих го направила от уважение към останалите  родители.
P.s. Имам усещането,че както криво се разбра демокрацията,свободата,така криво се разбра и толерантността.
Естествено, че ще я помоля да излезе!

# 477
  • Burgas
И аз се пробвах веднъж с малката на родителска среща на каката, но не се получи, останах ме около 10мин да се разпиша на каквото трябваше и излязох, но моето дете не говореше тихо, а викаше  Whistling

# 478
  • ВАРНА
По време на родителските срещи не допускаме присъствието на деца в стаята. За целта има занималня и децата се оставят там. Но в нашето училище организацията е по-особена  Simple Smile

Аз съм имала по-интересна ситуация - по време на индивидуална среща с една майка, която беше дошла с по-малкото си дете (около 2 годишно), в един момент тя започна да го кърми  Whistling

# 479

Аз съм имала по-интересна ситуация - по време на индивидуална среща с една майка, която беше дошла с по-малкото си дете (около 2 годишно), в един момент тя започна да го кърми  Whistling

Shocked

Хората са невероятно изобретателни в приумиците си!

Общи условия

Активация на акаунт