Професия "учител"

• 496 118
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 380
Мисля, че всички могат да се регистрират и участват.

# 4 381
  • Burgas
Мисля, че всички могат да се регистрират и участват.

Четох, но никъде не видях, детски градини могат ли да участват? Май не  newsm78

# 4 382
Момичета, участвате ли в проекта " Твоят час"?
Без мое съгласие са ме сложили начело на комисията, всички други са заявили участие с разни изсмукани от пръстите дейности.
Имах намерение да участвам, но съм възпитател и не виждам кога бих могла.
Голяма борба за тия 12 лв., голямо нещо.
На никой нищо не му е ясно, освен, че сме се регистрирали, ни анкетни карти има още, ни нищо.
Ние имаме вече анкетни карти. Това, че си комисия, пак ще вземеш някой лев, така казаха на нашата комисия.

# 4 383
  • Burgas
Колеги, какво мислите за това? Случайно попаднах на тази публикация във фейсбук.

"Възвание
Обръщам се към всички колеги учители, пазещи надеждата, че нещо в нашата държава може да се промени към добро и в частност в образованието.
Призовавам Ви във връзка с проекта „Твоят час” да отказвате масово участие в него и да организирате като контрапроект абсолютно безплатно, всеки за себе си по два пъти седмично работа с деца по интереси, защото децата имат право по закон да ползват безплатно материално-техническата база на училщето, в което учат. Нека покажем, че ние можем без началници и чиновници, но те не могат без нас. Ако нас ни няма, пред кого ще се пуйчат и ще се правят на важни. Само по този начин може да спрем огромната лапачка, която са си приготвили на наш гръб тези началници и чиновници. Колеги, знам че е малко безумна тази идея, но не се страхувайте и ще видите, че нещата ще се получат, защото когато се събере достатъчно критична маса, винаги има промяна и движение напред. Лично аз отказвам участие в този проект, но ще си направя група от деца, с които да работя безплатно два пъти седмично и съм поискал и съгласието на техните родители.
Моля онези от Вас, които са съгласни с идеята, да споделят публично тази публикация, а не само да я харесват. Време е нещо добро да се случи.
С уважение: Светослав Константинов, учител в 96.СУ, гр. София"

# 4 384
  • Балчик
Браво на колегата, нека дерзае. Simple Smile

# 4 385
  • на североизток
Колеги, какво мислите за това? Случайно попаднах на тази публикация във фейсбук.

"Възвание
Обръщам се към всички колеги учители, пазещи надеждата, че нещо в нашата държава може да се промени към добро и в частност в образованието.
Призовавам Ви във връзка с проекта „Твоят час” да отказвате масово участие в него и да организирате като контрапроект абсолютно безплатно, всеки за себе си по два пъти седмично работа с деца по интереси, защото децата имат право по закон да ползват безплатно материално-техническата база на училщето, в което учат. Нека покажем, че ние можем без началници и чиновници, но те не могат без нас. Ако нас ни няма, пред кого ще се пуйчат и ще се правят на важни. Само по този начин може да спрем огромната лапачка, която са си приготвили на наш гръб тези началници и чиновници. Колеги, знам че е малко безумна тази идея, но не се страхувайте и ще видите, че нещата ще се получат, защото когато се събере достатъчно критична маса, винаги има промяна и движение напред. Лично аз отказвам участие в този проект, но ще си направя група от деца, с които да работя безплатно два пъти седмично и съм поискал и съгласието на техните родители.
Моля онези от Вас, които са съгласни с идеята, да споделят публично тази публикация, а не само да я харесват. Време е нещо добро да се случи.
С уважение: Светослав Константинов, учител в 96.СУ, гр. София"

Те учениците всеки ден ползват материално - техническата база на училището, по всякакви поводи и то напълно безплатно.
И доколкото съм запозната, по проект "Твоят час" децата няма да заплащат такси, ще се заплаща само на ръководителите и учителите, защото ще извършват дейност различна и допълнителна от служебните им задължения.
Така че, аз не виждам логика в призива на колегата.

# 4 386
  • Ямбол
И аз не мога да открия логиката. Освен да си мисля, че има училища, които само прибират парите, групите са фиктивни и децата не получават нищо.
Не съм се включвала досега в такива програми, нямам такова излишно време, а и натовареността ми е достатъчна.

# 4 387
И аз не съм се включвала досега. И моята натоварвност ми е достатъчна. Но ме включиха в съвет към твоят час. Ще въвеждам данни и не мога да участвам с група по проекта.

# 4 388
Аз пък съм се включвала и не мисля да се включвам. Всичко е бумащина и проверки, много проверки и не дай си боже да се разболееш и да не вземеш час леле мале, края на света е настъпил, то не са промени, то не са писаници. Ако някой го няма, обяснения, отсъствия, а аааа, не мерси и аз правя група без да ми плащат, не ща да се занимавам с проекти. Отгоре по веригата разни ръководители , директори, настоятели и сие, те вземат големите пари, а не виждам защо. Нашето училище даже не са го питали, направо е включено и то задължително. Peace. А защо ли така....

# 4 389
Момичета, как се избират родители за обществения съвет при вас? Аз съм озадачена, нали според закона се правят родителски срещи и самите родители излъчват представители чрез гласуване. Но при нас директорът просто каза кои ще бъдат?!

# 4 390
  • Ямбол
Правят един протокол и прескачат закона, като се надяват никой родител да не се оплаче, че не е присъствал на такова избиране, което е споменато в закона. И при нас ще е така най-вероятно. Директорът, а и училището нямат интерес в този съвет да влязат случайни хора, особено такива, които не разбират много, но могат да създават проблеми.

# 4 391
Момичета, един въпрос за членския внос към СБУ.  За  колеги, които са били в болничен ( 2-3 месеца), какъв е размера на месечния членски внос - 1%  или  0,5% от РЗ ?

# 4 392
И докато бях в майчинство и докато бях болнични все си е 1%

# 4 393
При нас за колежките на майчинство чл. внос е 0,5% от РЗ,  но докато са били в болничен е бил 1%.  Искам да разбера , права ли е колежката, твърдейки, че за  3 -те месеца болничен , чл.внос трябва да се изчисли като 0,5%  ?!

# 4 394
И аз не съм се включвала досега. И моята натоварвност ми е достатъчна. Но ме включиха в съвет към твоят час. Ще въвеждам данни и не мога да участвам с група по проекта.

Съветът ли е групата, в която участва неангажиран с група учител, родител и представител от Общината?
Защото аз съм в такава и не знам съвет ли му се вика, комисия ли..
Нищо не ми е ясно, питах днес и ми каза да отварям сайта и чета.
Четох, четох и пак не разбрах кой вади анкетните карти, кой обработва данните.. За тях разбрах, че има срок до края на месеца.
Моля някой , който е по- наясно с функциите на този съвет и какви точно са моите задължения като част от него, да напише.
Изнамерих тук една заповед, според която съветът е по- скоро с помощни функции.
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2016/09/02/ukazaniq.pdf

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 19:24 от Звездолинова

Общи условия

Активация на акаунт