Въпроси и отговори относно кърменето на близнаци - 3

• 168 428
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
В контекста са възглавничките, вижте на какво попаднах - http://www.amazon.com/Twin-Z-Pillow-Nursing-Feeding-Pillow/dp/B0 … /ref=pd_sbs_ba_35, става и за кърмещи и за дохранващи мами, аз смятам да се пробвам да си ги направя Simple Smile

# 136
  • София
Café con leche наддаването се брои от най-ниското тегло.
Кантарчето съвсем спокойно може да се държи по този начин, заради изтощени батерии, така че може да пробваш да ги смениш.
Ако те притеснява за момента евнтуално количество мляко или наддаване, спокойно временно може да се върнеш на вариант изцеждане след всяко кърмене и дохранване с изцедена кърма след кърмене.
Може ли да ми напишеш колко се родиха, колко спаднаха, колко ви изписаха на кой ден и в момента колко са? Ако не си засичала на един и същи кантар, показанията също може да се разминават.
И последно, просто звънни на Хедра, тъй като тя е започнала и би трябвало да си те проследява тя. Ако искаш ми звънни и на мен или ми пиши по скайп.

# 137
Благодаря за отговора!
Малко се успокоих, че наддаването се счита от най-ниското тегло.
За съжаление имам само цифрата на теглото при изписване, която, защо ли не ме учудва, е една и съща за двете бебета............  #Cussing out Както и почти цялата им епикриза е една и съща...

Струва ми се, че са били даже още по-ниско от 2860 гр., колкото са изписани, тъй като педиатърката в болницата настояваше на добавката и ги гнетеше. Изписаха ни на 5-и ден.

Всички останали мерки ще сваля в края на деня, както и ще сменя батериите.

# 138
Здравейте! Записвам се да ви следя, а когато дойде време да питам и аз. Отдавна започнах да се информирам за кърменето на близнаци и се надявам да се справя. Секциото ми ще е след около 2-3 седмици. Имаме си дата - 10.02 и се надяваме да устискам до тогава, но нищо не се знае. Grinning

# 139
  • София
  Tanita13 добре дошла  Hug
  Ти вече си в страхотни седмици, така че със сигурност бебчетата ще са доносени, а тогава е много по-лесно за всички.
  Ако имаш въпроси сме насреща  Hug

# 140
Café con leche , по принцип ако бебетата пълнят определения брой памперси е знак, че поемат достатъчно кърма. След като се храните на поискване и без даване на други течности би трябвало нещата да са наред. Виждам, че си в добри ръце, само исках и аз да те успокоя малко Simple Smile

Tanita13, добре дошла!  Heart Eyes Честита ви дата, стискам палци!

van4eto_02 , това е нова идея за близнашка възглавница  Simple Smile

# 141
Момичета, аз май всъщност не кърмя точно на поискване  Blush
Правим си 3-часов режим, без нощна пауза  Blush Но пък почти винаги ги оставям колкото време им трябва.

# 142
Кафенце, честити ти бебоци! Да сте живи и здрави всички. Моите също цокаха като новородени на около 3 часа и сега сме така, даже единия увеличи броя кърмения през ноща. На епикризата изобщо не вярвам, в моята пишеше, че съм родила секцио, при нормално раждане.

Tanita13, добре дошла и от мен. Аз родих в 35г.с.и 5 дни Simple Smile, стискам ти палци да дочакаш датата Simple Smile

# 143
Radost, с 3-часовия режим на хранене успяха ли сами да си вдигнат количеството на кърмата до 750 мл., колкото им е необходимо до 6-и месец? Вие вече сте надхвърлили тази възраст, де  Simple Smile

Епикризата се надявам да е вярна поне за едното бебе. Ще звъня на лекаря ми да види в хартиените бумаги в болницата какво пише.

(А в моята епикриза пише, че първият изваден плод е жив, доносен с тегло 300 (триста) грама....  ooooh!)

# 144
Кафенце, стига им кърмата като се хранят на 3 часа, разбира се ако покажат признаци на глад винаги съм давала по-рано, не ги насилвам да имат режим. Първия месец като видях, че са качили доволно около 1300 гр. спрях да ги будя нощем, колкото изкарат толкова, обикновено не повече от 4 часа, но събуди ли се единия за ядене, храня и другия. Като количество колко точно изпиват не знам, никога не съм ги мерила освен на консултация, само следях памперсите. Захраних на 5 месеца и 7 дни, като нямат още заместено хранене.

# 145
Правим си 3-часов режим, без нощна пауза  Blush Но пък почти винаги ги оставям колкото време им трябва.

Кафенце, особено в началните седмици, когато се установява производството на кърма е по-добре да не се следва "режим". Не знам дали под режим имаш в предвид, че будиш бебетата на всеки 3 часа или храниш само след пауза от 3 часа.  Thinking Ако бебетата искат да сучат по-начесто това е техния сигнал и начин да повишат произвоството на кърма. Точно затова не трябва да се ограничава нито честотата на кърменията, нито времето на гърдата.  Peace също така кърмените бебета не изсукват определени количества на всяко кърмене или дори за деня. 750 мл. е ориентировъчна цифра и средното количество кърма, което поема едно бебе, но всъщност то може да варира от 570 до 900 мл.

# 146

Кафенце, особено в началните седмици, когато се установява производството на кърма е по-добре да не се следва "режим". Не знам дали под режим имаш в предвид, че будиш бебетата на всеки 3 часа или храниш само след пауза от 3 часа.  Thinking
Тези начални седмици вече отминават при нас, дано не съм изпортила момента...

За 3-часовия режим имам предвид, че на втория час и половина разбуждам, ако не са будни, за преповиване, за да сме готови за около 30 минути с двете с миене и смяна на пелената.

Радост, 1300 гр. наддаване за месец? Уау!  Crazy Grinning

# 147
Ето ме с още въпроси в първия ден, в който се опитвам да храня на поискване. Голяма лудница е, признавам  Confused ooooh!

Наред с въпроса къде между кърменията да вмъкна смяната на памперсите, изникнаха ми и въпросите къде точно да вместя другите задължителни елементи от програмата като къпане, масаж и гимнастика, при положение, че се кърми на поискване.........?

# 148
  • София
Предизвикателство е, признавам Simple Smile Споделям моя опит: памперсите се сменят само, когато  са наакани. Ние ги къпехме първите 2 месеца на чешмата, в корито ги сложих след 2-рия месец, защото ставаше по-бързо, пък и те не се кефеха на коритото като новородени. Признавам си, масажът не ми се получаваше дълго време, защото след баня винаги бяха обезумели от глад, а през деня не намирах време. Започнах да се занивам с такива неща след 3-тия месец, когато ядяха по-бързо и имах време и за такива екстри.

И все пак - ти си започнала сега да кърмиш на поискване. Ще им отнеме няколко дни да си увеличат количеството и след това ще започнат да увеличават паузите между храненията. Повечето майки на близнаци кърмят и двете бебетата. Т.е. едното ако си поиска, предлагат и на другото. Защото иначе наистина ако кърмиш всяка госпожица, когато си поиска ... става едно непрекъснато хранене.

# 149
Кафенце, не си "изпортила" момента, за "първи седмици" се броят обикновено първите 6  Wink Хубавата новина е, че след това обикновено нещата стават доста по-лесни - лактацията се е регулирала до голяма степен и бебенцата са се научили да сучат по-добре и по-бързо и са заякнали  Sunglasses
Що се отнася до кърменето на поискване, подкрепям Есма, че е най-лесно когато се събуди едното бебенце, да предложиш и на другото, за да може горе-долу да се синхронизират храненията.  Peace А ако бебенцата сучат по-начесто заради т.нар. "скок в растежа" е добре да се знае, че той не продължава вечно, а само 2 до 3 дни. Памперси сменях след хранене, моите госпожици обикновено вършеха голямата работа по време на кърмене, когато се раздвижва перистатиката и в началото губех двойно повече време и памперси със смяната преди ядене. Обикновено една бърза смяна на памперса не разбужда чак толкова бебетата, когато са напълнили коремчетата.

А "задължителни елементи от програмата като къпане, масаж и гимнастика", всъщност не са чак толкова задължителни. Ако е въпрос на приоритети, в момента, ако имаш желание да кърмиш, приоритетът ти е да поставиш основите на едно успешно кърмене. И особено при близнаци, то може да изисква доста внимание и време от страна на майката поне в началото докато нещата се регулират. Бебенцата ти са доносени и добре развити и масажът и гимнастиката, колкото и да са полезни, не са от първа необходимост за тях. Еднакво приятни моменти са близостта с майката по време на кърмене.  Peace Кърменето, за разлика от храненето със шише, зисква и доста усилие от страна на мъниците, така че не остават без "гимнастика".
Противно на общоприетите схващания (особено в България), къпането на толкова малки бебета също не е задължителна ежедневна процедура, напротив, дори изсушава така нежната бебешка кожа.  NaughtyА и можеш да го преместиш в удобен за теб момент на обяд или следобед, не е задължително то да става непременно вечер. Моите деца, например, вечер след баня само се изнервяха повече и не "заспиваха като къпани" както в поговорката.  Crazy
Ако все пак държиш - всичките изброени дейности са прекрасна възможност за изява на таткото или някой помощник Wink Все пак само ти можеш да кърмиш, а останалото може да го свърши някой друг.

Общи условия

Активация на акаунт