Въпроси и отговори относно кърменето на близнаци - 3

• 168 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, благодаря за отговорите.
Айла...
   Кърма се появи на 3 или 4 ден след раждането, цедя от 5 ден след като ни изписаха от болницата. Може би направих грешка, че не ги слагах често на гърда, но понеже се изморяваха бързо и после не искаха и АМ-о да ядат, реших че за сега ще цедя и така ще им давам кърма.
   Иначе цедя около час след като те са яли и т.н., тоест по 8 пъти в денонощие, като първо цедя едната гърда, след нея другата. Това имах предвид като казвам, че ги редувам. При всяко цедене и от двете цедя, но вече седмица или 10-на дена количеството е по около 30-40 мл. на цедене и не мръдва.
   И ако има шанс бих ги кърмила или зарязвам помпата, защото така не ми остава повече от около час, час и половина пауза между храненията им и вече падам от умора.
   Явно и помпата не съм уцелила.
   По повод идването на консултат в къщи, съм абсолютно ЗА, и да помоля да уточним на лични или по скайп, подробности как да стане и при какви условия и т.н.

# 181
  • София
  Пиши ми на скайп Aila_24

# 182
Като изключим личните уговорки, останалите отговори биха били интересни и на нас  Simple Smile
Например защо emka_dremka цеди час след храненето им и коректно ли е това?
Аз, например, цедя веднага след хранене, по 10 минути на гърда.

# 183
  • София
Café con leche  тя не кърми, така че реално спрямо храненето, това кога цеди няма никакво значение.
Правилото за изцеждането е следното. Ако бебетата сучат ефективно и изпразват добре гърдите, по-добре се отразява включването на едно изцеждане посредата между двете кърмения или поне час след изцеждането, тъй като по този начин за същият период, имаш реално две изпразвания на гърдите и двойна стимулация. Ако така или иначе бебетата сучат ефективно и са изпразнили гърдите, изцеждането след кърмене няма смисъл, то има смисъл единствено ако бебетата поради недостатъчно ефективно сукане, не са изпразнили гърдите и те остават пълни. Целта е колкото се може по-често и по-пълно да се изпразват гърдите. Затова ако сучат ефективно по-добър ефект има изцеждане поне час след кърмене, ако след кърмене гърдите остават пълни, то най-добре е да се изцедят хубаво непосредствено след кърмене, за да не стоят пълни. Важи правилото, колкото по-често и по-празни са гърдите, толкова повече мляко се произвежда и обратното, колкото по-дълго и по-пълни стоят гърдите, толкова това дава сигнал да се намали производството.
Предвид последното мерене и наддаване на близначките при теб най-вероятно няма нужда изобщо да се притесняваш и да отделяш време да цедиш. Аз ти писах на скайп, по-подробно във връзка с това.

# 184
emka_dremka , да те питам, след като изцедиш едната гърда и минеш на другата, връщаш ли се отново на първата? Питам, защото аз после доизцеждах доста.

Ето и моя разказ, ако може да бъде полезен http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=4544

# 185
nikolina-pikolina , много хубав разказ!   bouquet

# 186
fata ®, мерси, даже имам награда от списание 9 месеца.

# 187
  • Малта
близнашки мами, тъй като при нас момента е доста близо ... вероятно другата седмица ще се срещнем с мъниците  Praynig Hug Crazy ТА... сега съм в размисли и страсти относно максимално бързо закърмяне.

ВЪПРОСИТЕ МИ СА:
- упойката след секцио пренася ли се в кърмата и ако ДА колко време трябва да мине за да се изчисти?
- веднага ли след операцията мога да почна да стимулирам гърдите или да изчакам 2~3 часа?

# 188
Медимед стискам палци всичко да мине по най- лекият начин. Пожелавам ти една прекрасна среща с мъниците!Браво на теб доста си напред в гс, мога да си пожеая и аз да стигна като теб Laughing Laughing

# 189
  • София
Медимед,

Можеш и е добре да започнеш да стимулираш гърдите веднага след като упойката те отпусне и можеш да седнеш в леглото. В началото е най-лесно да цедиш на ръка, по около 5 мин. на гърда.

Упойката се чисти с течностите, които поемаш (тези, които ти вливат венозно и тези, които пиеш), така че в момента, в който те пусне упойката, вече можеш да кърмиш. Т.е. в момента, в който ти дадат бебетата, можеш да ги сложиш на гърда.

Леко и успешно раждане и те чакаме да разказваш!

# 190
medimed, не знам в коя болница ще раждаш, но да ти кажа как стоят нещата в Тина Киркова.
Оперираха ме в 14.30 ч., бебетата ми ги донесоха на следващия ден в 15 ч. и ми казаха да ги сложа веднага на гърдите за по 5 минутки.
От посочения час до сутринта бях на обезболяващи (май диазепам боцкат в ТК) и категорично не можех нищо да правя, освен да говоря по телефона  Laughing и да пиша смс-и  Wink Сядането в обикновено легло с дунапренен дюшек след операция е направо невъзможна мисия. Виж, ако си в болница с повдигащи се легла и ако си адекватна, може да се получи стимулацията.

В тези начални (кошмарни за мен и гърдите) дни в болницата ми бяха полезни малки хавлиени кърпи, които киснах във вряла вода в банята и налагах върху гърдите, за да отпуснат и да се отпушат каналите. Можеш и с памперси да направиш същото нещо. Под топлия душ е най-добре, но след секциото ще трябва да поизчакаш с цялостното мокрене.
Всъщност аз нарязах една голяма кърпа на няколко малки, тъй като не си бях взела малки, въпреки че приятелка ме предупреди.

Стискам палци да минеш леко и безболезнено този период  Peace

Леко и безпроблемно раждане  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 191
medimed, при мен коластрата слезе дпста бързо. Моите бебета са недоносени, така че нямаше как да ги сложа на гърда, но от 2 ден, веднага след като можех да ставам започнах стимулация с Помпа на Авент. Никога не съм успявала да се справя с ръка, дори и за няколко капки. В Токдуа леглата са автоматични, изваряват ти помпата и т.н. Абе аз съм много доволна.
При мен доста силно изтичаше коластра, така че аз дори и не трябваше да ги стимулирам, масажирам или затоплям. Душ си взимах от 3 ден, там има и много хубави бани. Няма проблем мокренето след секцио. При мен даже изпускаше лепенката и все се чудех защо са ми мокри гащите.
Иначе аз сезабърсвах с мокри кърпи за гърди, и с кърпа с топла вода.
Леко раждане

# 192
  • Малта
Току що идвам  от преглед  ooooh! оказа се че   доки ще ми дава анттибиотик следсекциото защото имам бета стрептокок  ... иии това  било опасно  дане попадне  в матката  и да инфектира раната   което  явно значиче нямада  Sad мога да кърмя докато съм  на АБ

ТОЛКОВА МНОГО ИСКАМ  ДА КЪРМЯ ВЕДНАГА че щезадам  следния тъп въпрос,:
има ли някой който да   е   кърмил и на  антибиотик,?

Или ако 100% не може  да се кърми при прием на АБ,, то колко  време е   нужно зада се изчистти лекарството  от кърмата,?

КАФЕНЦЕ в  Щерев   ще  раждам,така че  от  към комфорт ще  е ОК,ще сипригитвя и  хавлийки за   компреси  и помпа ....

Много ми е  тъжно ..... данонамеря добъризход от ситуацията  Praynig

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 22:22 от medimed

# 193
medimed, сетих се, че си в Щерев  Peace
Аз не разбрах дали си питала лекаря си дали антибиотикът, който ще ти дават, е или не е съвместим с кърменето. Аз бях на антибиотик след секциото - Аксетин - не беше противопоказен на кърменето.

# 194
Имам и аз терзания и питанки...

В неделя с бебетата направихме от успиване 2 4-часови паузи, а вчера една 5-часова  ooooh!
Резултат - дясна гърда на камък. Изпразват я докрай със сигурност и в  никакъв случай вече не стой на камък, но усещам, че промяна си има. Ще започна с Лецитина и зелевите листа, но се притеснявам да не се престарая с тях и да объркам нещата още повече, че нали чрез тях се и спира кърмата  Crazy

Моля за съвет - нужни ли са затопляне преди и доизцеждане след, в какви дози да взимам Лецитина и докога, и също докога да продължа със зелето.

Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт