Въпроси и отговори относно кърменето на близнаци - 3

• 168 506
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
karelia123  бързо прибиране с другото бебче вкъщи ти пожелавам.  Hug
Варианта поне веднъж да излизаш за да кърмиш другото бебче звучи много добре.
За него ето и  насоки за предлагане на шише  тук
Имате повечко твърди хранения, може да се стремите да са по-течни те, примерно супичка ако не отказва лъжичка и по този начин да получава с твърдата храна повече течности. Дори и с лъжичка може да си поиграете да давате вода.
Както споделяш в сънено състояние суче добре, много често това се получава и при хранене с шише, първо приспиваш бебчето, после му даваш шишето с изцедена кърма, АМ или водичка примерно.
А сега на вашата възраст спокойно може да използваш и съвсем различни варианти от шише за предлагане на водичка. Моите така и не пропиха от шише, на вашата възраст някъде каките почнаха да пият от сламка, а Елена малко по-късно направо от чашка.
За чашката взимаш малка чашка с малък диаметър и сипваш съвсем малко водичка и даваш на бебчето да пие така, като придържаш и следиш по мъничко да отпива. Интересно им е, а с тренировки постепенно нещата стават по-лесни и за него и за вас.
Варианта със сламки също е удобен, тъй като там хватката е да разберат какво трябва да правят за да се получи, като начало е по-лесно ако сламката е малка. Може да пробваш следното, купувате едно от тези картонените сокчета, които имат малки сламки, махате сокчето и пълните с водичка. В началото може да помогнете, като стиснете кутийката течността сама върви по малката сламка, а и заради малкият диаметър и дължина ако бебчето дръпне веднъж лесно потича по нея.

# 571
Много благодаря, Aila. Днес ми го доведоха на обяд и го кърмих. Ще пробваме така може би. Иначе не е искал шише през нощта, не е искал и през деня въпреки затоплянето на биберона, топенето в кърма и прочие. С лъжичка са му дали малко, с чашка също, кашичката му сега вечерта е била по-течна и така. Дано не се обезводни много. Нас за съжаление ще ни задържат поне 5 дни, дано не са и повече. Sad И болното бебче почти не яде, повръща като вдигне температура, та и двете гърди ми се пълнят. Sad Дано не ми намалее кърмата много или пък да се запуши някой канал. Sad Взела съм си и лецитин за всеки случай, но дано не стигам до него. Sad
Мерси още веднъж.

# 572
  • София
  Изцеждай дори да трябва да изхвърляш част от кърмата, за да не се получат проблеми и да няма сериозно намаляване на количеството. Вие вече сте 1-2 дни ,така че малко остава.
  Бързо оздравяване, много е неприятно да са болнички, особено когато сте разделени. Аз веднъж съм влизала в болница с тях, но бяха на годинка и бях с двете. Не че не се опитаха пък тогава да ме навикват как изобщо може да кърмя толкова големи бебета...
  Предложи на таткото и варианта със сламка, да следят памперсите, колко напишкани има и какъв е цвета и мирисът на урината. Но все пак предвид че все пак нещо приема, храната е по течна, а ти поне веднъж го и кърмиш мисля че няма да има проблеми. Hug

# 573
Цедя сутрин и вечер, водят ми го на обяд за кърмене. Толкова смогвам. Sad Май не са големи количествата. Sad
Днес е успял да изпие 30 мл кърма с биберон. Повече ще хвърляме май . Sad
За съжаление тук ще сме поне още 5 дни - днес му смениха антибиотика и лечението.
Ще кажа за памперсите, пак не е акал 5 дни. Другото човече пък е със система, защото като вдигне тепература и повръща. Днес яде 3 пъти само и последният го повърна. Sad
Уф, съжалявам, че натоварвам аудиторията. Sad

# 574
  • София
  Честита месечинка и бързо оздравяване и прибиране вкъщи  Simple Smile

# 575
Благодаря! Simple Smile

# 576
Пак аз. Sad Тази вечер не можах да изцедя нищо, абсолютно нищо. Sad Или помпата ми се развали, или нямам мляко. Sad Не знам дали второто е възможно толкова рязко.
Цедя само едната гърда, понеже и с бебетата така се кърмим - всеки си яде само от неговата гърда. Сутринта изцедих около 130 мл., на обяд той сука, снощи изцедих около 150. Възможно ли е тази вечер толкова рязко да ми спре кърмата. Няма и 10 мл. - само някакви капки. Струва ми се, че имам мляко, но не съм сигурна; опитах да цедя на ръка, защото съм чела за това, но никога не съм пробвала и нищо не можах да направя. Sad Бебето, което е при мен си сука няколко пъти днес от неговата гърда, включително и така се приспахме, така че в другата гърда със сигурност имам мляко. Помпата ми се струва, че не прави вакум като преди, но и за това не съм съвсем сигурна. Sad Оф. Sad Основният ми въпрос е, възможно ли е толкова рязко да ми спре кърмата. Цедя с медела суинг.
Като за капак, ще ни държат тук поне 10 дни. Sad Sad Sad
П.С. Видях, че нямам въпросителни, но не мога да поправя от телефона. Sad

# 577
  • София
  Здравей,
най-вероятно просто си се притеснила, а това блокира рефлекса на потичане на млякото. Нормално бих ти пропоръчала една вана и спокойствие и след това да опиташ отново , но там надали ще се поличу. Помага ако сложиш бебчето което е при теб да засуче и ти да цедиш паралелно докато той яде, така най-лесно се задейства рефлекса на потичането на кърмата.
  Не успях точно да разбера цедиш едната гърда, но колко често за денонощие, а другото бебче колко често суче и то суче само от едната , а ти цедиш другата ли?
  За да няма рязко намаляване на количеството в едната гърда, трябва просто да няма много големи паузи при нея. Най-лесно ще е ако редуваш бебчето което е при теб в момента на двете гърди, защото стимулацията от него е най-добра и най-лесна. А ти да изцеждаш другата от която не е сукало. Спомням си че имаше вариант и по обяд да ти носят да накърмиш другото бебче? Какво стана с това.
  Напълно възможно е нещо и във вакума да е проблема, но най-лесното решение е да се възползваш от перфектната помпичка при теб, а именно бебчо, а дори и да има известно намаляване на количеството, по-късно като се върнеш бебчетата ще се справят бързо с проблема  Simple Smile
   Все пак ако бебчето суче само от едната примерно дясна, а ти цедиш само лявата и то два пъти на ден, опитай да предлагаш различни гърди на сучещото бебче, така че да няма прекалено рязко намаляване на количествата в едната гърда. Напълно възможно физиологично е да спре примерно производството в едната гърда, а в другата да има мляко, затова е хубаво когато временно само едното бебе суче, да се редува на двете гърди, а ти да доизцеждаш другата. Ако бебчето няма против, му предлагай всеки път и двете гърди да посуче, пък после може да доизцедиш втората. Колко време ще се наложи още да стоиш в болницата?

# 578
Не се бях сетила за спокойствието и за този рефлекс. Вчера наистина адски много се ядосах на разни елементи и бях кълбо от нерви. Sad
Сетих се снощи обаче като се събуди през нощта да му предложа пълната гърда и го чувах как преглъща и че имам доста мляко и се поуспокоих. Ще гледам да го слагам и на двете гърди, той няма против да яде Simple Smile, особено откакто вече няма температура и е добре (т.е. от петък насам) явно си наваксва и хапва доста стабилно. Щом прояде и каши, а вкъщи каши не ядеше въобще. Simple Smile
Досега го бях организирала така: болното бебе суче само от лявата гърда, суче си често, и през деня и през нощта, така че нямам притеснения за нея. Дясната гърда я цедя сутрин и вечер, на обяд ми водят другото бебе за около 2 часа обикновено и през това време той суче няколко пъти. По-често не успявах да цедя. Ще гледам да го слагам и на дясната гърда един-два пъти и мисля, че ще сме ОК. Тази сутрин не успях да се изцедя от вливане на антибиотици, визитации, преобувания, мерения, но сега чакам да доведат другото бебе и надявам се да ми олекне. Simple Smile После ще пробвам помпата пак.
Тук ще сме поне до събота, защото трябва да изкара пълният курс от 7 дни с вливанията на антибиотика, а те са на 8 часа и няма как да се приберем. Sad В петък ще му правят и едно допълнително изследване и така. Поне до събота сме тук. Sad
Много ти благодаря пак за помощта. Дано нямам повече притеснения за кърменето поне. Sad

# 579
  • София
  Радвам се че оздравявате и има вече апетит малкият.
  Мисля, че с разпределянето на стимулацията на гърдите нещата ще са ок, а и остават още няколко дни в болницата. Вкъщи всичко ще се нареди  Simple Smile

# 580
От събота вечерта вече сме си вкъщи. Simple Smile Последните няколко дни в болницата доста ми беше намаляла кърмата. Предполагам като следствие на стрес, рядко цедене (не успявах много често), проблем с помпата (имаше все пак май проблем с вакума), но сега вкъщи го слагам да суче често и се надявам, че пие нещо. Лошото е, че за тези 10 дни е спрял да иска да суче нощем. Тези две вечери сука по веднъж и прави големи паузи. През деня суче често. Тази сутрин памперсът му беше абсолютно сух. Sad Надявам се постепенно да се урегулират нещата. Предполагам, че едно сукане през нощта е нормално по принцип - аз просто бях свикнала, че сучат по няколко пъти на нощ.
За съжаление ще се наложи най-вероятно още веднъж да влезем в болница за операция и надявам се да успеем да запазим кърменето след всичките перипетии.
Благодаря още веднъж за помощта, Айла. Предполагам, че пак ще имам нужда от съвети като влезем за операцията.

# 581
karelia, ти си герой, голям герой  Hug

Аз дълго време ги будех нощем, за да сучат  ku-ku. Това докъм 8-и месец, когато така или иначе трябваше да намаля броя на кърменията заради прием на лекарства. А децата си спяха... Навивах си алармата, будех баща им да ми ги подава, съответно и те се разбуждаха... ooooh!
Сега никога не бих постъпила така  Laughing

Идеята ми е, че след като не се буди единият юнак да суче нощем, явно за него си е добре така  Grinning

# 582
И аз се надявам, че е добре или че поне скоро ще е добре с дневните кърмения. Притеснява ме сухия памперс и това, че сутринта като се изпишка докато го преобувах, урината беше жълта. Вероятно е леко обезводнен. Не искам да го будя, защото и без това неговите приспивания са ни трудни Sad - приспива се само на ръце, само с разнасяне, иначе не става. Това е включително и нощем като се събуди. Имало е нощи да го разнасяме по 5-6 пъти и е адски изтощително. Та и донякъде заради това не искам да го будя. Ще видим как ще суче следващите дни и така. Simple Smile

# 583
  • София
karelia123  след като не приема течности нощем е напълно нормално сутринта количеството урина да е по-малко и цветът по тъмен. При възрастните е същото. Все пак те вече са големи, ако през деня всичко е наред, светла урина без силен мирис и наддаването е добро, изобщо не се притеснявай за това че спи по-дълго, а са възползвай. Доколкото разбирам имате все пак едно кърмене нощем нали? А и ти споделяш, че и количествата сега са по-малки. За операцията по-нататък стискам палци всичко да мине успешно, тогава ще сте по-големи, а ако имаш нужда от помощ сме насреща.

# 584
Ясно, значи всичко е нормално. Тази нощ се кърмихме два пъти с него и съм доволна. Simple Smile Като станат пак 5-6 пъти, пак ще се оплаквам. Wink
По принцип той последните месеци не наддава, но това ми е друго притеснение. Според педиатъра ни всичко е наред. Според мен не е баш, но ще видим. Сега и без това беше малко екстремен период, като се поуспокоят всички, ще видим.
Иначе операция ще се наложи вероятно около август, така че сега поне ще имаме време да се поуспокоим всички вкъщи и всичко да си дойде на мястото, включително и кърменето. Simple Smile
Още веднъж, благодаря за помощта и съветите, и най-вече за бързата реакция. Безценно е когато си в паника и под стрес и не можеш да разсъждаваш трезво, да има кой да обясни подробно и да даде съвети. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт