РУСЕнски красоти

• 50 234
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • русе
Здравейте, отдавна не съм писала нищо в тази тема но ви чета по редовно  Embarassed
по темата за първолаците ние събрахме по 60лв на дете - на мен лично ми се виждат доста но така са решили учителките  Mr. Green
униформите отделно - 25лв за една риза с вратовръзка...
Та  по този повод искам да питам   някой знае ли   когато в едно училище учат две деца \братя, сестри\ има ли възможност за второто дете да се ползва някакво намаление за униформата ,тъй като чух че в някой училища има такава практика и ако е така къде мога да го проверя в смисъл правилник,наредба ... newsm78

# 91
  • Русе
Може би това се определя с някакви вътрешни правила на учебното заведение и едва ли е регламентирано с Наредба на МОМН newsm78

# 92
Здравейте! Страхотна темичка! Не случайно Русе беше избран за най-красивия град за живеене  Simple Smile
Ето една група в фейсбук за изграждане и реставриране на детските площадки в града. Страницата се казва "За изграждане на повече детски площадки в Русе" и който желае може да се присъедини Simple Smile

# 93

Та  по този повод искам да питам   някой знае ли   когато в едно училище учат две деца \братя, сестри\ има ли възможност за второто дете да се ползва някакво намаление за униформата ,тъй като чух че в някой училища има такава практика и ако е така къде мога да го проверя в смисъл правилник,наредба ... newsm78

на сайта на училището има ли информация? нищо не пречи да се направи базар за униформи втора употреба. всички деца в основния курс растат толкова бързо, че някои сменят 2-3 номера дрехи в рамките на 1 година. Ако са добре запазени, защо да не ги носи друго дете, срещу символична цена.
лично на мен цената на новите ризи, тениски, панталони, якета ми се струват тежки за бюджета. Не намирам да са от върховно качество нито по материя, нито по кройка и изработка. Такъв обикновен модел риза мога и аз да ушия...

# 94
  • Русе
Ние имахме късмет и нашите ризи са бели. Поръчах от Англия и ризата ми излезе 3 лв. место 20 лв. тукашната + отвратителната материя. Сега остава да намеря някоя жена дето плете пуловери на машина. А тениските ни са  ooooh!
Иначе другата идея е плат+шивачка. Пак излиза по евтино.

# 95
по темата за първолаците ние събрахме по 60лв на дете - на мен лично ми се виждат доста но така са решили учителките  Mr. Green

да не сте в СОУ ВЪЗРАЖДАНЕ?

# 96
Ние продаваме бележници.
доставната им цена /лична карта, бележник, и облекла/ е 0.42 лв, и това е най-евтиното в града.
скъпо ми се видя.  Shocked

миналата година ги продавахме по 0.50 лв, а сега минимум по 0.75 лв трябва.  Tired

# 97
Ели дечкин, аз също се ориентирах към освежаване на униформата с пуловер без ръкави, но си го плета ръчно и мисля, че е удачен вариант.

# 98
Бумеранг, идеята ти е добра, но да ти споделя какво установих за учебниците втора употреба ... ако учебника е 10 лв. се продава за 8 примерно и на практика се обезсмисля купуването на втора употреба въобще ... аз май ще купя нови на дъщеря ми. Същото ще е и с дрехите ... аз ако продавам нещо втора употреба не бих му искала повече от 50% от стойността.

# 99
съгласна съм. идеята на втората употреба е да дадеш на друг нещо, което така или иначе вече няма да ползваш, като насреща получиш сума за това, че си се грижил добре за нещото и си го съхранил в добро състояние. цената трябва да удовлетворява и двете страни, иначе сделката не стига дори до преговорите...какъв е смисълът да искаш цена, която никой не е склонен да даде?

# 100
  • русе

да там сме

на сайта на у-то няма никаква информация търсих и в други нормативни актове но и там нищо не намерих ,но пък една майка която е в Хр. Ботев ми каза за тази възможност като ме предупреди че никой няма да ми го каже ако аз самата не питам
Благодаря ви все пак за отговорите

# 101
  • Русе

да там сме

на сайта на у-то няма никаква информация търсих и в други нормативни актове но и там нищо не намерих ,но пък една майка която е в Хр. Ботев ми каза за тази възможност като ме предупреди че никой няма да ми го каже ако аз самата не питам
Благодаря ви все пак за отговорите

Аз не вярвам да има отстъпка за второ дете , и ние сме така ,но не сме питали все пак... .
Мисълта ми е , че няма как да има отстъпка от училището , по простата причина , че то на практика няма отношение към тая работа , освен , че е възможно (казвам възможно  Mr. Green) директорката да има връзки с еди коя си шивашка фирма .... и се казва - униформите се поръчват еди къде си и това е ! Иначе плащането си е на 100% от родителите , и ако се търси отстъпка , тя трябва да се предяви към шивачите , но за две деца едва ли ще има , освен ако не им поръчваш всяка седмица нова униформа  Mr. Green .

За сумичката 60 лв . , спокойно , и на другите места е така , на нас първолака  "ни излезе"  hahaha 55 лв .

# 102
  • русе
нямах предвид самото училище да ми прави отстъпка за второто дете а дали не е регламентирано някъде това като възможност-например както е при прием в дадено училище второто се ползва с предимство ако вече има брат или сестра в това у-ще,другата възможност е самото училище или фирмата да имат такава практика

# 103
нямах предвид самото училище да ми прави отстъпка за второто дете а дали не е регламентирано някъде това като възможност-например както е при прием в дадено училище второто се ползва с предимство ако вече има брат или сестра в това у-ще,другата възможност е самото училище или фирмата да имат такава практика

и аз не съм чувала такова нещо ... възможно е при самото въвеждане на униформите да е имало нещо такова, тъй като някои училища имаха спечелени пари по проект и родителите заплащаха съвсем малка част, но след това всеки си плаща ...

# 104
Добро утро!

Искам да ви попитам къде мога да намеря предварителна информация за това кога в нашия квартал ще има профилактика на тока, т.е. няма да има ток? Всеки ден виждам в Арена медия информация само за съответния ден, а на входа на блока няма залепена бележка (кв. Възраждане, бл. Ана Вентура). А все пак ми се струва редно да знам поне ден по-рано, особено след като съм с малко дете...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт