РУСЕнски красоти

• 50 219
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • На брега на реката
Какви са тези суми, казват ли ви поне за какво ще се използват? Леле, по 50, по 30, ужас! В детските градини пак ли е така. Днес ни казаха, че скоро ще има родителска среща, да си стягам ли джоба от сега  ooooh!

# 61
  • Русе/София
Даже 50 лева си е приемлива цифра,има и по зле.Миналата година за градината събираха по 60 лева.Вече ми се изправя косата,и без да ползвам преса. Wink

# 62
За помагала /сборници и подобни/ и консумативи събирахме пари.  Wink
Pupinka , и ти се стягай.  Laughing

# 63
  • Русе
 Няма да забравя , как в първи клас на баткото , на първата родителска среща за училище (на детските градини пак си е така впрочем) госпожата  каза 40лв . И като се почна ама защо 40 , нека 60 , нека не знам какво  Shocked , че да имало и за почерпки по празниците  ... помислих че съм попаднал сред милиардери  Grinning . Започнах да им обяснявам , че по-добре парите да се дадат за книжки , за бюро , за нещо друго вместо за торта и шоколади , но всичко ме изгледаха така :  Twisted Evil , много съм бил тъп  Simple Smile .

Втория срок също се събираха пари , да не говорим за втори клас .... тогава нямаше нужда да се обаждам - всички започваха в един глас : "ама пак ли пари , ама стига , ама нямаме сега ..."

Много се дразня от такива фукни , з@дника им не държи , ама да се покажат пред госпожата , че са ноУ оттулени  Mr. Green , на гол тумбак чифте пищови  Mr. Green .

Който не е видял - ще види как е !

Не е толкова срамно човек да е беден , колкото ако е проЗТ - моя сентенция , от току що  Wink !

Все пак 100 лв. сме нагласили  Wink !

# 64
При нас поне няма излишни изхвърляния.  newsm78
В първи клас събирахме по 60 лв, но тогава си платихме и комплекта по езика + парички за традиционното посрещане с фуния с лакомства.
Държавата поема учебниците по чужд език от ІІ-ри клас, т.к. тогава се въвеждат задължително в учебния план.  Rolling Eyes

# 65
Няма да забравя , как в първи клас на баткото , на първата родителска среща за училище (на детските градини пак си е така впрочем) госпожата  каза 40лв . И като се почна ама защо 40 , нека 60 , нека не знам какво  Shocked , че да имало и за почерпки по празниците  ... помислих че съм попаднал сред милиардери  Grinning . Започнах да им обяснявам , че по-добре парите да се дадат за книжки , за бюро , за нещо друго вместо за торта и шоколади , но всичко ме изгледаха така :  Twisted Evil , много съм бил тъп  Simple Smile .

Втория срок също се събираха пари , да не говорим за втори клас .... тогава нямаше нужда да се обаждам - всички започваха в един глас : "ама пак ли пари , ама стига , ама нямаме сега ..."

Много се дразня от такива фукни , з@дника им не държи , ама да се покажат пред госпожата , че са ноУ оттулени  Mr. Green , на гол тумбак чифте пищови  Mr. Green .

Който не е видял - ще види как е !

Не е толкова срамно човек да е беден , колкото ако е проЗТ - моя сентенция , от току що  Wink !

Все пак 100 лв. сме нагласили  Wink !

Споделям напълно!

При мен първата стотачка замина, едни 150 за учебници съм нагласила и едни 50 за тетрадки и други работи ... за дрехи не съм мислила още ...

За малкия ще си наглася едни 20-30, надявам се да не нахалстват, че ще стане панаир ...

# 66
  • На брега на реката
Леле мале, колко съм непросветена. и аз не знам какво съм си мислела, ама всичко ми се вижда твърде много и твърде скъпо. Както непрекъснато чувах от обкръжението ми - малко дете - малко грижи.  ooooh!

# 67
Едно време имаше еднократна помощ за първокласник от социални грижи. Защо не отидете да проверите дали още не е така. Може да е малко, но все ще е от помощ.

Сега проучих. Има я тази помощ все още. Документите, които се подават са както за детските. Бележка от училището и бележка за имунизациите + доход на родителите.
Все пак вървете и вие си проучете, че да не би да съм пропуснала нещо.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 21:13 от agnesana

# 68
  • Русе
Едно време имаше еднократна помощ за първокласник от социални грижи. Защо не отидете да проверите дали още не е така. Може да е малко, но все ще е от помощ.

Сега проучих. Има я тази помощ все още. ....

Така е , има я - 150 лв.  Grinning .

Аз бях писал , че сме нагласили 100лв. за учениците ( 1-ви и 3-ти клас) , ами какво да ви кажа , утре трябва да пусна тото   Mr. Green . За пъволака са повечето пари , историята е подобна на гореописната .

# 69
  • в огледалото на живота
Хм,дотук само за дрехи на бъдещият седмокласник заминаха 200лв:
2чифта маратонки x 32лв=64
2чифта дънки x 35=70
2чифта суитчери x 25=50
2 чифта тишърти x 15=30
Все още не съм купувала всичко,още към 100 лв сигурно ще избягат...... ooooh! при това не робувам на маркови дрехи,важното на него да му харесват и да са удобни.Очаквам списъка и за помагалата,към 10 броя,грубо по 6,7лв  още 50лв.Тетрадки и консумативи -още толкова.Ми по мойте сметки сумата се закръгли на 500лв... Sad
Ох,като дойде септември и изтръпваме с таткото,ама така е.Добре,че щерката е още малка и разходите там са намалени,отметнах грижата и за памперси вече,пък и има доста дрешки от батко си,ама на нея хич и не и прави впечатление дали е със сини гащи или кафяво яке... Grinning
М да,иначе държавата ни мисли за децата-цели 30лв детски отпуска..абе болна тема  ooooh!
Хайде,със здраве.

# 70
Така е ... Девичка, да се посъветвам нещо - не се връзвай на идеята за частни уроци. Там ще ти избягат много пари и може да не е необходимо. Първо поговори с учителката в училището, в което учите. Тя може да му обърне внимание, има часове за консултации и може да му дава задачи и да го подготви. Може и в училището, в което ще кандидатствате също да провериш за курсове. Едва тогава да прибегнеш до частните уроци.

Друго важно нещо в 7-ми клас са пробните изпити по БЕЛ и Математика, които се плащат, но си заслужава детето да отиде и да види как протича изпита, да го оценяват външни учители, да се ориентира във времето с което разполага и да се види къде се намира в знанията си. Те се провеждат на етапи според наученото. Може и по изобразително да има в съответните училища.

Ще си позволя да си напиша мнението за уроците ...
Има много учители, които не разбират правилно идеята за даване на урок - те просто изпяват песента и не проверяват наученото, други пък помагат в решаването на домашните и така просто се плаща все едно за занималня... от много родители чувах, че плащали за да са сигурни че децата им поне по час-два на ден се занимават с уроците.

Мое мнение, не ангажирам никой, но това са моите наблюдения и до голяма степен и ние родителите имаме вина, защото не изискваме от децата и от учителите и накрая се чудим на резултатите. В нашето училище децата не ходеха в часовете за консултация въпреки желанието на госпожата да ги научи на нещо!

Аз минах през тази мелница и излязохме с отлични резултати - ще учи в МГ "Баба Тонка". Без нито един урок, разбира се с моя помощ, но най-вече благодарение на учителите и и на нея самата! Остава да и пожелая успех на моята щерка!

Пък за малките ... наистина - малки грижи  Wink

# 71
Здравейте. Може ли , някоя наскоро пуснала майка детето си на ясла ,да ми каже дали трябва да ми дадат направление за изследванията и ако не колко пари заминават за тях ! Питам , защото днес личната ми каза /по телефона/ само какво да купя и къде да отида , но нищо не спомена за направление и направо ме отряза , че имала прегледи в момента  ooooh!  Аман от тия лични лекари - ако звъниш през работно време - имам работа , ако звъниш не през работно време - обади се когато съм на работа ..... Close

Относно парите за училище - миналата година за първи клас ни събираха по 30 лв. Явно сме минали "тънко" , четейки другите какви пари дават.... В тях беше включен учебника ни по информатика ,два сборника и няколко учебни тетрадки. И разбира се в това число за почерпката за първия учебен ден и малко останаха за листите , на които им разпечатваха разни материали.... Да видим сега за втори клас какво ще бъде... не ми се мисли  ooooh!

# 72
  • Русе
.......
Аз минах през тази мелница и излязохме с отлични резултати - ще учи в МГ "Баба Тонка". Без нито един урок, разбира се с моя помощ, но най-вече благодарение на учителите и и на нея самата! Остава да и пожелая успех на моята щерка!

....

Успех на математичката !

Тя от кой клас започва в МГ-то ?
Ние също сме с амбиции за 4-ти клас да атакуваме МГ-то, имаме състезания зад гърба си и понатрупан опит , но ще трябва да се положи много , ама много труд догодина !

Иначе споделям напълно мнението ти за уроците , учителите и начина на подготовка .

Мога да допълня , че за жалост малко от учителите по математика са наистина математици , такива дето наистина разбират какво е това нещо , дето са го осъзнали и "живеят в математиката" . Иначе наистина пеят назубрени песни без реално покритие . Всъщност така е във всички науки .
Мое убеждение е , че учителя по математика задължително трябва да е мъж , не че няма да се засегне някой сега , ама това е  Wink .  Има изключения разбира се .

# 73
Благодаря ти!
Тя започва от 8-ми клас. Ще е в профил математика. Ще е трудно, но то сега трябва да и бъде трудно, а не в 12-ти клас да се чуди кое от къде да го подхване ... да има не само добри оценки, но и знания и вратите пред нея да бъдат отворени после ... без значение къде ще иска да отиде.

Всъщност моята стратегия в 7-ми клас беше точно такава - да учи, да има знания, оценки и добри резултати на изпитите и да има избор. Тя можеше да влезе където си поиска, защото имаше висок бал.

И тя завърши не някое елитно училище, а едно нормално даже бих казала училище с не много добра репутация (заради някои деца които учат там), но преподавателите там бяха на мястото си и аз съм им много благодарна! Всяка оценка беше извоювана и матурите доказаха кой и какво може и знае.
Училището е "Братя Миладинови"!

За влизането след 4-ти аз бях писала и преди че е добре да се посещават курсовете в самото МГ, там кандидатстването е на различен принцип.

# 74
  • Русе
... да има не само добри оценки, но и знания и вратите пред нея да бъдат отворени после ... без значение къде ще иска да отиде.....

thumbsup

Знанията се постигат с много труд и постоянство , и са многократно по-важни от оценките .

Оценките се постигат почти винаги със зубрене , често пъти без значение дали има знания .

Човек със знания винаги може да стисне зъби и да зубри за оценка , но обратното е напълно невъзможно !

Общи условия

Активация на акаунт