Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 90-та тема

• 175 920
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Рийет от пушена пъстърва

# 691
  • Австрия
Селски хляб, Австрия.

Хляб от лимец и ръж.

# 692
Радвам се, че са ви харесали моито скромни гозби  Blush От кулинарки като вас, това е голяма чест за мен   bouquet
Ети, адреса ми е............................ а бе ти само тръгна в посока Бургас и ще се намерим  Hug
Меган, сладкиша е по рецепта от Goodfood

МАслен сладкиш

за блатовете: 200гр масло, 200 гр кафява захар, 200 гр самонадигащо брашно, 2 яйца цели и 2 жълтъка, 2 с.л. мляко, 150 гр плодове, 50 гр смлени бадеми

за целувчения блат: 2 белтъка, 100 гр захар

Разбиваме съставките за блата без плодовете и бадемите. След като сме разбили хубаво добавя плодовете и бъркаме с шпатула. Ако е много гъста сместа може да се добавят още 1-2 лъжички мляко.
В оригиналната рецепта пише така: разпределяме сместа в 2 форми за кекс с диаметър 20 см. Разбиваме белтъците и захарта на сняг. Мажем единия блат с целувчената смес и печем,
Чистия блат около  4о мин, а този с целувките с 30 мин повече. Печем на предварително загрята на 160С фурна. Кто изстинат се слепват с крем или сметана.
Аз обаче- направих от сместа 1 блат, понеже го сложих в по голяма форма. Изпекох си и белтъчния отделно(поръсен с бадемите) и ги слепих с крем (обикновен).
Нарясох малко плодове на дребно.Смесих ги с 1-2 с.л. сок от лимон или портокал. Може леко да се понамачкат плодовете и ги залях отгоре .
Това ееее. Изглежда голяма играчно, но не е и е много вкусна.
Забележка: Не помня колко точно пекох блата, но след като ги разрязох ми се стори суров. Може би от плодовете вътре. Изглеждаше кишав, но нямаше вкус на сурово. Особено като престоя 1 нощ  Crazy

Лучник
350 гр брашно, 100 гр меко масло, 2 яйца, 4 с.л. заквасена сметана, 20 гр прясна мая, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол
плънка: 2-3 глави червен лук, може да се добави и сирене, да се намаже с лютеница, каквото си поискаш
Приготвя се квас от маята, захарта и малко топла вода. Покрива се и се оставя на удвои обема си.
Пресявам брашното и правя  кладенче в което изсипвам маята и всички останали продукти. Замесвам тесто.Покривам и го оставям на топло да втаса. Трябва да удвои обема си. Разточвам го, слагам плънката, навивам на руло. Може да се разреже на няколко места. СЛед това се усуква, завива се,маже се с яйце, поръсва се с кашкавал и се пече на 180 С.

Надявам се да ти харесат  Hug

# 693
  • Варна
Благодаря Нас newsm51,ще започна от лучника тези дни

# 694
Меган, чакам снимки  Whistling

Днес

Супичка

И брускети с пастет от маслини, и с роле и прошуто (който каквото иска ) Mr. Green

# 695
Лучена супа със шери

Пилешки дробчета с хвойна и грозде

# 696
Лелеееееееее....тук е станало повече от кулинарно списание......Сниммките са.......ммммммммммммм...направо да гризнеш монитора......

Страхотни сте всички smile3501 smile3501 smile3501

Аз повече от скромно - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC05358.jpg - Ябълковото охлювче на Лабрекс......Вкуса е един път!

Благодаря, Лабрекс! Не знам дали си видяла и сервиза ми по твоята рецепта, но много ти благодаря за споделените рецепти! newsm51

# 697
  • DE
Аз "озверяла" след вчерашните снимки на пици от Marabu
Днес и у нас XXL пица

# 698
Аз повече от скромно - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC05358.jpg - Ябълковото охлювче на Лабрекс......Вкуса е един път!
Благодаря, Лабрекс! Не знам дали си видяла и сервиза ми по твоята рецепта, но много ти благодаря за споделените рецепти! newsm51

Ееее, маме, ама и ти едно скромно го раздаваш, охлювчета, сервизчета, питки (видях ги аз още оня ден, ама имах гости, пък съм и заплесия, а мислех да напиша..... Embarassed), чудни са!  chef  bouquet Охлювчето и аз много го харесвам и точно затова гледам по-рядко да го правя, много се яде! Grinning Heart Eyes

Паниран суров карфиол, мисля, че вече няма да го кипвам преди панирането:

# 699
Лабрекс много обичам паниран карфиол, но никога не съм пробвала да го панирам суров.

Бял горещ шоколад

# 700
vanillla, тези гевреци са много примамливи  Heart Eyes
labrex, обожавам паниран карфиол ... даваш ми идея за утрешното меню  Hug

По рецепта на Милейди един мини Крамбъл с овесени ядки:

Правя го за -ъмнайсти път и домашни, и гости припадат по него  Grinning

# 701
Добър вечер! Всички сте фантастични! Simple Smile))  bouquet

Пълнени тиквички:

# 702
Денерис ,може ли рецептата за крамбъла на Милейди ,не мога да я открия ,.Прекрасно изглежда ! Praynig

# 703
Денерис ,може ли рецептата за крамбъла на Милейди ,не мога да я открия ,.Прекрасно изглежда ! Praynig

Заповядай  Grinning при нея се нарича ронлив сладкиш, но аз съм го прекръстила неволно на Крамбъл  Laughing

# 704
  • София
Здравейте, тука пак е много вкусно
lux, страхотно меню
еликсир, взимам си бухтичка
Venetta, прекрасна торта
Денерис, броколи с картофи и синьо сирене - звучи супер, може ли рецептата
пеп-4o , чудни сандвичи
nudel33, сладкишът изглежда доста апетитно
Sophia L., прекрасни предложения
пеп-4o , ох,ох,ох, какъв качамак!
lina kaz , взимам си от баничките