Отговори
# 525
Ренка моят НиКО СЪЩО ТАКА СЕ ЛЮЩИ И НА НАС НИ КАЗАХА С ПРЕВАРЕН ЗЕХТИН И ДЕЙСТВА ПРОБВАЙ А ЗА ЛЮЩЕНЕТО МОЯТА ПЕДИАТЪРКА КАЗА ЧЕ Е НОРМАЛНО newsm78

# 526
Мамчета и аз имам същия проблем с неспането и нервниченето.изцоква едната гърда,изцоква и втората и заспива на нея,а като го оставя в леглото му и се разбужда почва да плаче и да търси с устичка.Биберона помага,но не искам да свиква с него.Давам му пак цица да се успокои,цоцка от нея,после сякаш се ядосва,дърпа я,блъска я,но не я пуска.успокоява се след малко и заспива на нея.Първо си мислех,че е гладен,аз съм секцио и още не мога да си регулирам кърмата и дали му стига незнам,но пък ака и пиша доста.Страх ме е да не би да не си дояжда и дали да му давам АМ.Сешоара от днес го пробвах и върши работа.ОТ кой ден започват коликите? newsm78

# 527
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
не мога да публикувам пост.Явно ако е по-кратичък ще стане.За 19 дена сме качили 1050грама.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 19:57 от iv.elina

# 528
iv.elina Голяяяяяяяяямо БРАВО на Вики! Grinning
galabinatankovaЩом ака и пиша редовно не бързай с АМ, че така кърмата намалява.
В болницата казаха, че след 10-тия ден е възможно да се появят коликите не по-рано, но колко по-късно -незнам.

# 529
  • Варна
Галче, специално поздравления от нас за теб и най-новия член на семейството! Нека Тод да расте здрав, спокоен, щастлив и послушен - е от време на време и някоя беличка да прави, че да е интересно. Wink Радвам се, че си имала хубаво естествено раждане и са се отнесли много добре с теб! Прегръдки от нас  Hug Hug Hug Благодаря ти, че сподели какво препоръчват тамошните педиатри - винаги ми е много интересно. Приятни разходки с бебчо и как Диди Simple Smile

Ренка, не се тревожи. И Малена се белеше в началото - след около 2-3 седмици изчезна. Аз преварих малко зехтин с една лъжица жълт кантарион (може и с невен) и мазах краченцата и ръчичките с това. Няколко пъти я мазах и с емолиента на Ойлатум. За червенината не мога да ти кажа нищо, Малена също беше червеничка в началот и имаше пъпчици по телцето, но на нас педиатърката ни каза, че е от жегата и претопляне и да не я навличаме много и наистина бързо изчезнаха. Но при вас сигурно е друго щом са ти казали да и даваш витамин и т.н. Дано скоро се оправи и да не се тревожиш! Hug

neci, браво на вас за разходките! И ние сме всеки ден навън да използваме хубавото време, че не ми се мисли като настане студа какво ще правим. При нас ЕБХ върви горе долу, но и аз не си давам много зор, нито пък тормозя нея. Обаче определено с акитата имаме по-голям успех. Сутрешните всички ги хващаме, обаче след обед като излезем на разходка и тя си спинка, вече нещата са съвсем други.  Mr. Green Но като цяло мисля, че за токова малко бебче си е супер. Успех и на вас. Hug Малена малко е заформила кълки, та мисля скоро пак да пробвам пелените за многократна употреба да видя ще пропускат ли пак.

# 530
Зори Hug Радвам се, че намираш тукашното инфо за полезно. Не е лошо, човек да си свери часовника и да направи информиран избор и за своето дете Wink
Тод много се сърди преди да се изака и честно казано почти винаги го усещам кога ще има залп Joy, но не съм пробвала още да го държа над мивката, като усетя, че идва момента Blush

Аз да попитам ползващите слинг-шал или ЛЛЛ ако могат да ме посъветват, толкова малко бебче, което до скоро е имало проблем със засукването може ли да се кърми успешно в слинг. Тод суче по 1 час и повече и много често ми трябват 3 ръце през това време

# 531
  • София
Честито на новите майчета !   bouquet

Честити месечинки на вече порасналите дечица !  Heart Eyes

На мен днес ми е термина. Нямам никакви индикации засега. Моля и аз за Вашите палчета, че утре ще ходя в болницата при моя лекар за по-обстойни прегледи и тогава ще се решава какво ще се прави ...

# 532
Здравейте милинки...

При нас има много новини, но тези дни направо ме подлуди малката кифличка... Реве неутешимо и ако не ми е в ръцете, не спира. Почти не спи, голям панаир е с нея. Спим спокойно, само ако е в мен или до мен. Не знам какво ще я правя, защото абсолютно нищо не мога да свърша, дето се вика гащите не мога да си обуя. Ще купувам слинг то е ясно, ама дали ще помогне не знам...

Иначе моите кърмачески неволи продължават... Сдобих се с мастит на едната гърда, засега докторът казва, че е в лека форма и ми изписа антибиотик и едно за временно намаляване на кърмата, за да мога да се отдръстя... Засега слава богу на бебанка й стига и не е гладна, а и аз повече няма да го пия и се надявам най-много един път да се наложи да я дохраня. Иначе антибиотикът ще го пия още 3 дни и дано вече с това да се приключи моята одисея. Направо не е истина: бременността и раждането си бяха направо песен, ама това кърмене ми разказа играта. Нищо де: аз съм упорито магаре и няма да се предам, само дано да ми се оправи гърдата и да ми се увеличи пак производството на кърма.

Като цяло колики нямаме много, рядко я свива коремчето и засега се справяме със сешоара. Педиатърката ни изписа витамин Д по две капки сутрин и с него виждаме зор: като й го давам и почва да й избива пяна от устата, да го плюе, смесвам го с кърма: пак го плюе малката маймунка, направо не знам... И такъв ужасен дъх има от този витамин, ама докторката не дава и дума да се издума да не й го даваме. Освен това го заподозрях, че малко я запича, защото чувствително разреди акането. Макар че де да знам, може и да е нормално вече да почва да ака по-рядко и по-повече...

Хайде оставям ви: отивам да се подготвям за следобедната ни закуска. До скоро!

# 533
Здравейте момичета! Simple Smile
С огромна радост влизам да ви съобщя че на 20.09,след планирано секцио се появи нашата прекрасна Дарина,3кг,49см.
Вечер сме си у дома,баткото постоянно я целува и и се радва.Тя доста е поспалива от жълтеницата но е кърмаче-отличник!Стискам палци на вс. останали-2 в 1 ,ако има такива и честито на вс. които вече не са! Hug

# 534
Maraya, честито Hug

Джадед, а друг вид Вит Д няма ли на пазара Thinking. Аз давам по една капка от тукашните капки и не съм забелязала никаква реакция у Тод.

Нинче, успех Praynig

# 535
Аз да попитам ползващите слинг-шал или ЛЛЛ ако могат да ме посъветват, толкова малко бебче, което до скоро е имало проблем със засукването може ли да се кърми успешно в слинг. Тод суче по 1 час и повече и много често ми трябват 3 ръце през това време

Галче, много майки ползват слинг шал, както и слинг с халки още от раждането на бебетата си, като споделят, че така им е по-удобно да кърмят, контактът е по-близък, бебетата спят по-добре, а ръцете на майката са свободни. На повечето бебета им харесва, но пък има такива, които не се чувстват удобно в слинг, много е индивидуално. Ако имаш възможност да пробваш или да посетиш някоя среща, където по-опитни майки да ти покажат удобни пози и връзвания, вероятно ще ти е полезно  Peace

# 536
Здравейте!
И аз да се отчета, че на 19.09 се роди нашата бебка Ивета 3700 и 51 см  Grinning. Този път родих секцио. Вече сме си вкъщи и свикваме на новия режим.

# 537
Здравейте мамчета!

Имам нужда от съвет от вас или от момичетата от ЛЛЛ - моята Калинка е на 11 дни и сме само на кърма (без първите 4-5 дена) и от 4 дена не се е акала. Започвам да се притеснявам вече, иначе ми казаха, че не ака, защото усвоява всичко, което изяжда. Предните дни се акаше през ден - беше рядко, не твърдо акото, ама сега вече дали пък не я е хванал някой запек. Вече не съм сигурна колики ли има или запек. Някой с подобен опит да даде съвет?

А да - пробвах днес на два пъти да й направя клизма с термометърче със зехтин, ама не ми се получава.

Благодаря ви предварително!

П.П. Роузиум - честито бебче! Дти е жива и здрава Ивета и много да те радва!

# 538
Мари48, отидете утре в някоя болница - там имат сондички, с които изхождат бебетата - или ще му олекне или ще ти кажат, че няма нищо събрано - и в двата случая, ти е се успокоиш, че не се мъчи.

Джадед, все едно за нас с Емо разказваш - все по-трудно спи на друго място освен върху мен, т.е. спи по 1 час максимум в неговото си креватче, в мойто легло или в количката и то непрекъснато се буди, свива се, промрънква, а върху мен спи по 2-3 часа, без да трепне нито веднъж. С нетърпение чакам да стане 53 см и да скочим в кенгуруто. Пробвах слинг, ама на мен не ми е удобно - за новородено се увива хиляда пъти около тялото и ми става топло, той ме топли допълниелно и така и на него му става жега - почервенява и го вадя вир вода от вътре.

Честито на новите мами   bouquet а на тези, на които им предстои раждането - стеснати палчета  Praynig

# 539
здравейте

честито на новите обебили се мамчета,да са им живи и здрави бебчетата

и ние сме голяма одисея с папането.аз незнам това дете кога яде,кога спи,по колко яде.....в смисъл той все си е гладен и аз непрекъснато правя мляко той цокне половината,заспива опитвам се да го будя не става или пък започ1ва да плюва и да бута шишето и неиска.като заспи следмалко се събужда озверял от глад все едно цял ден не съм му давала и аз хайде наново мляко като си мисля еее сега ще си го изяде,доста е гладен и пак същото.цокне цокне и след това или го свие коремчето и все същото,направо вече незнам какво става,,ядем като на пресекулки а иначе видимо си расте детето,спи,особено следобедния сън му е най-сладък и си поспива повечко тогава.презнощта е същата работа,но тогава си мисля че цоква колкото да се успокои и да заспи..... ooooh!

да ви кажа днес "съкровището" как ме ядоса:отидохме на гости цялото семейство.алекс огладня и му направих АМ.свекървата го беше гушнала и аз викам айде ще и дам тя да го нахрани(да се порадва малко)както винаги краско отиде да целуне братчето си по главичката докато папа и свекървата вади шишето от устата на алекс и казва на краско:ето бабе пиййни си и ти от млекцето.....и аз докато кажа НЕ тя му го набута в устата... #2gunfire    леле казвам ви издивях и тя ме пита защо....ми как защо,аз защо се мъча всеки ден след всяко хранене да стерилизирам тези шишета-и нейният отговор беше,че едно време така било(както за всичко останало е такъв отговора,за което нного се дразня)и аз и казвам,абе едно време си е било за едно време,сега аз съм решила така....ох направо много се ядосах.то е ясно че и вкъщи краско ако му намери някое шише все го налапва,но вкъщи си имам и други шишета,а за там носех само едно #Cussing out
той редовно и бибата му взима,като че ли неговата е по-сладка hahaha

момичета вашите бебчета гукат ли вече,нашия усилено се опитва и успява.като го зака1аме вече дава едни широки усмивки,е все още са му малко скъпички но дава Laughing

ставам сега,че малкия трябва да го къпем,малко се е успал Wink

Общи условия

Активация на акаунт