"Лятото е към своя край, с Юнчето животът е рай" - тема 5

• 24 840
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
КЪДРОКОСКА,  Hug Heart Eyes, много романтично, нали, аз си казах, че ще ви изненадам Wink

ПАО, мерси Simple Smile Спокойно четене за изпитите, ще се справиш, а за батерията- аз си поръчах евтина китайска и върши работа (оригинална струва 600 лв.)

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 19:12 от kitikat

# 76
Ани2,  Hug Абе аз не знам 2 ли си, ама в нашата тема си 1, защото ако ти не беше кърменето тук май нямаше да е това, което е в момента.

Хелън, а дано е фина мадама. Поне една такава да имаме в семейството.
Аз ползвам физиологичен разтвор от тия еднократните дозички. С тях капя в нослето и то не излиза под налягане.

# 77
И аз да допълня за къпането, че забравих да кажа - и аз съм ЗА всекидневното къпане в корито. Не само защото така е възприето у нас, просто на бебетата им харесва, а и най-вероятно така се премахва статичното електричество, което неминуемо се появява в края на деня при всеки човек, дори да е облечен само с дрехи от естествени материи...Simple Smile)) Цитирах английската школа просто за информация, а и на някое бебче с проблемна кожа (ако има такова де) може да се помогне, например като се разреди къпането... Simple Smile)) Ще цитирам още едно "сведение" за къпане - този път от една планинска страна в Азия - не си спомням точно коя беше, но мой познат беше там във военни служби и участник във военни операции. Та там, местните, в редките случаи, когато си правели баня - всички се къпели в една вана, с една и съща вода. Огромни семейства - кърмачетата се къпели последни..Simple Smile))) Супер имунитет им създават май..Simple Smile))

И още нещо за имунитета, което е малко гадничко - не знам дали не сме го коментирали тук... Става дума за погачата. Май всички сме я правили вече, но се сетих, че навремето, в някои краища на България гостенките на погачата са имали обичай всяка да плюе в устата на бебето. Та се сетих, че това е много як начин за създаване на имунитет у малкото. Един вид - естествена ваксина!:)))

# 78
Леле, от преди малко колко сте изписали, а аз днеска тичам да вадя медицински свидетелства и ви изпуснах дирите Simple Smile Тва и то се оказа голяма одисея с медицинските, ама айде да не разправям.
За режима през нощта - ние се кърмим около 9-10 преди лягане и след това се буди около 3 и около 7. Нощните хранения си остават засега и аз не правя особени опити да го загълфиквам.
Деси, и ние нямаме корем, плосък му е.
За стеримар спрей, аз ползвах такъв за моята хрема, на бебо мога ли да впръсквам с него се чудя? Аз ползвам едни мини ампули тоимер. Но и те не са особено ефективни, а с аспиратор нещо не успявам да извадя нищо.
Ох, много плачкаме, ще бягам...Simple Smile

# 79
Добър ден мами  Grinning Имам 1 въпрос,извинявам се ако вече сте го обсъждали,но може ли да преварявам минерална вода и да правя с него АМ?Че водата ни стана ужасна и не става за пиене..Благодаря

# 80
Леле, АурораЗора как да се плюе в устата на бебето ?!?!?!?!  #Shocked Shocked Shocked Shocked. Направо се опулих яко тука......

# 81
  • Добрич
Кити, дааа, много романтичнооо! Аз обожавам "Отнесени от вихъра" и още по-мило ми стана!  Heart Eyes Hug
Аурора, и аз съм чувала за този обичай.  Laughing Добре, че не се практикува масово вече.  Joy
Клавдия, по-добре ползвай трапезна/изворна вода специално за бебета. Има такава на "Девин", с розов етикет е. Водата за бебетата /като тази, която писах/ е с много ниска минерализация, а другата обикновената минерална е с висока такава и не е подходяща в този случай. Когато вариш минерална вода, минерализацията се повишава доколкото си спомням от прочетеното едно време и това не е добре за малки бебета и деца. Просто затопляй специалната бебешката водичка колкото е необходимо, но не и да кипи. Доколкото си спомням трябваше да е максимум 50 градуса. Аз дори просто топлих колкото да не е студено АМ, не съм я правила 50 градуса и после да чакам да изстине.  Peace

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 17:59 от kadrokosa

# 82
Здравейте мамчета Hug
Браво на Теди за изпита и успех на Чин и Пао!
Къдрокоса, тази вода на девин не се ли преварява,  Blush аз я варя, но ще ми бъде 100 пъти по-лесно ако няма нужда Flutter
Магнет, ако не се бъркам ти беше писала, че пиете Аптамил АР. Има ли ефект с повръщането? А някой друг дава ли този Аптамил или Фризовом?
Ние пием Хип Комбиотик, ама взе да ми писва от зелени акита и повръщане. Не стига че детето се мъчи, а и се преобличаме и двамата непрекъснато, раздрънка ми се пералнята Laughing Питах педиатърката, но тя май си има нещо договорки с разпространителите на Хип (все ми дава някакви брошурки) и не дава и дума да стане да пробваме друга марка. Първо бяхме с розовия и не бях доволна, а тя ми каза да го сменя с комбиотика. Една идея по-добре е, но пак не става. Никакво внимание не обръща на малчото Sad Беше пъпчасал по гушката, а тя каза че било нормално, да не се заглеждам толкова и взе че се подсече. На всичкото отгоре на консултацията от зор да му забелва пишлето му сцепи леко кожичката. Няма да я бъде, ще я сменям и имам две седмици да се огледам за друг/а.
Аз къпя Ивко всяка вечер с мъничко гелче за коса и тяло, от изписването му е, 250мл и има за поне до края на месеца - икономично дете  Laughing
Не знам вие как се справяте с тези аспиратори, но аз нищо не мога да извадя. Вадя само с обикновена клечка за уши това дето се е събрало в самото начало на ноздричките.
Моят ник също е от най-сложните, така че няма да обяснявам.
По въпроса с киселото мляко, една позната каза, че са заместили АМ-то с него на 7 месеца, но някой бил казал, че трябва да е поне от десет крави. Детенцето сега е на пет годинки и всичко си му е ОК.
Ох... щях да забравя да се похваля, вчера малчо се научи да си лапа дрънкалката, а днес да ме хапе мен Laughing Даже мъничко заболя Crazy Не е ли рано за зъби newsm78

Целувки на бебчовците Heart Eyes

# 83
  • Добрич
Къдрокоса, тази вода на девин не се ли преварява,  Blush аз я варя, но ще ми бъде 100 пъти по-лесно ако няма нужда Flutter

Не, не е нужно да я преваряваш.  Peace Само внимавайте да не давайте минерална вода, защото е вредна за бебешките бъбречета,  само трапезна/изворна за бебета.   bouquet

# 84
Мерсии  bouquet
Аз взимам розовата на девин. Четох някъде, че само тя и тази на хип (която, ако съдим по цената е златна Laughing ) са подходящи за бебета.

# 85
Другият вариант е да си вземете кана Брита и вече филтрираната вода да се преварява.

# 86
Ирето, аз запушвам едната ноздра и тогава вадя от другата с аспиратора иначе не става въобще. Тия, които майката трябва да изсмуква май са хубави, може да пробвам, когато имам нужда от по-добро прочистване.
А пък за душ геловете - нашия също е от изписването - 500мл. Не съм изхабила и една четвърт от него. Дупето мия със сапун Бочко и съм много доволна. Като го свърша него имам един био сапун от мама.
Съншайн, явно е нормално да има бебета без тумбак, но както казах аз почти не съм виждала такива и затова ми направи впечатление.

# 87
Здравейте..

Прибрах се, автобуса се счупи по пътя, въобще... бясна съм.
Заварих си къшата пак пренаредена, но ... нали съм жива и здрава и си взех изпита, другото майната му

Не съм чела..

Цвети, как беше чийзкейка?

ПаО, къде това? Нещо не съм го виждала това копченце, знам, че на шасито има, но къде точно на коша?  Thinking

За къпането- къпя всяка вечер, все пак е топло, пипаме го, той лепне.. .тази вечер ще пропусна обаче, че съм мнооого изморена
Благодаря ви за стиснатите палци, взех си изпита, а Никола го гледа баба му и баща му. Баба му от  7 сутринта до 10, след това Слав си го е гледал от 10 до 15:30, след това пак баба му.
Като изключим, че е шетала и пренареждала... всичко е наред. Правила му е и масаж за да се изака, само да не е намесила термометъра, че ще полудея!
Простете, че се включвам така неадекватно, но нямам сили...

Лека вечер   bouquet

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 21:19 от chin

# 88
Чин, честито за изпита. Сега почивай, че сигурно си уморена.   bouquet

# 89
  • София
Магнет, ако не се бъркам ти беше писала, че пиете Аптамил АР. Има ли ефект с повръщането?
Да,има ефект-вече не повръща,но гастроентеролог ми каза да давам от това мляко,след преглед и установен малък рефлукс.Давам кърма после това мляко и е ок.

За къпането-всяка вечер го къпем, то в тия жеги ми е грехота да го оставя човека неизмит...но не всяка вечер използвам препарат,нашата педиатърка каза 2-3 пъти седмично с препарат,иначе само с вода,защото нашия често има обривчета от топлото.

А за водата за АМ -и в нас водата е ужасна,но аз източвам много време после преварявам като я оставям да кипи минимум 20мин-така ми каза шефката на неонатологията в Тина Киркова и водата става ок.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 21:51 от magnet_for_happiness

Общи условия

Активация на акаунт