Бихте ли работили в траурна агенция

• 35 751
  • 238
  •   1
Отговори
# 75
Имам  познат  който   работи  във  траурна   агенция .Ами   казва  4е  първата   година   било  гадно   ,но   се  свиквало  Rolling Eyes  сега  ве4е  3  години  по -  късно  не  му прави  впе4атление .Той  има  допир   до  мъртвите .Едиствено  не може  още  да преодолее  , 4е  другите  си  хапват   докато   до  тях лежи  труп  Shocked

# 76
Не мога да разбера, защо непрекъснато
някой иска да ме убеди, че работата е като всяка друга ?
А ти защо изобщо си пуснала темата като не можем да споделим мнение, никой не иска да те убеди WinkБългарите сме такива-хем ревем, че нямаме работа, хем избираме много. Аз лично предпочитам да стоя в офис, отколкото да извършвам някаква физическа работа като да сервирам например.Била съм сервитьорка, е има разлика от това да си на крак 12-14ч. и да стоиш на столчето в офиса 8ч.пред компютъра с интернет , а и заплатите са по-високи.И не знам защо говорите за нещо без да сте имали лични наблюдения, аз също си мислех че работата ще е депресираща, но колкото и да не ви се вярва в агенцията не идват ревящи хора или да почнат да ти споделят истории.Обикновено са се поуспокоили малко, влизат като в магазин-избират, поръчват, плащат и заминават. И пак повтарям, че също бях твърдо против, но вече съм свикнала, а и щом нямаш контакт с труп не мисля че има проблем. То и лекарите виждат починали хора, но едва ли някой обсъжда професията им Wink

# 77
То и лекарите виждат починали хора, но едва ли някой обсъжда професията им Wink

Не мисля, че някой напада хората, които работят в такава агенция. Не виждам защо се засягаш. Ето, ти вече си го приела нормално, но много хора не биха могли да свикнат или не биха искали да свикват. Това е напълно нормално.

Но не приемам сравнение с лекарите. Лекарите се опитват да върнат хората към живот. Разликата е огромна. Да, не винаги успяват, но те работят в полза на живота така да се каже.
Докато в погребалната агенция всички "клиенти" са мъртъвци. Именно това отблъсква много хора от тази професия, което не означава, че тя няма своето място под слънцето.

# 78
  • Варна
Тъкмо тези дни ми се наложи да посетя една траурна агенция (за некролози само) и бях много изненадана, че един мой пациент работи там като шофьор на катафалка. Тъй като нямам навик да фамилиарнича с хората, нямах особени впечатления от неговата личност, но винаги ми е изглеждал приятен, сдържан човек (а често под афекта от срещата с мен, хората изкарват повечето си лудости, които имат Crazy ). Но всъщност се замислих за момичето, което ни обслужи - даде ни няколко варианта да си "харесаме" некролог; прочете текста с леко приповдигнат тон; като си тръгвахме ни изпрати с "довиждане"... Вярно, че повода да ползваме услугите им, беше отдавнашна смърт но все пак... мисля си, че не е важно само дали човек би работил на такова място, а и дали има нужните качества да работи там. Изчаквайки принтера, влезе друга клиентка, която тъкмо беше загубила близък и организираше погребение, отношението на момичето беше подобно... "Питата с яйца е по-хубава и вкусна"; "Каталога с хубавите некролози е ...." Когато много скъп за мен човек почина, не съм се занимавала аз с организацията на погребението, но такова трепетно гласче и жизнерадостни възгласи кое е хубаво и кое е вкусно нямаше да изтърпя... Никак не съм вярваща, не харесвам и идеята за погребение/гроб, но така или иначе има някакъв етикет, който трябва да се спазва! Peace
аз също си мислех че работата ще е депресираща, но колкото и да не ви се вярва в агенцията не идват ревящи хора или да почнат да ти споделят истории.Обикновено са се поуспокоили малко, влизат като в магазин-избират, поръчват, плащат и заминават.
магазин, но с едно наум...
Но не приемам сравнение с лекарите. Лекарите се опитват да върнат хората към живот. Разликата е огромна. Да, не винаги успяват, но те работят в полза на живота така да се каже.
Докато в погребалната агенция всички "клиенти" са мъртъвци. Именно това отблъсква много хора от тази професия, което не означава, че тя няма своето място под слънцето.
   202uu

# 79
То и лекарите виждат починали хора, но едва ли някой обсъжда професията им Wink

Не мисля, че някой напада хората, които работят в такава агенция. Не виждам защо се засягаш. Ето, ти вече си го приела нормално, но много хора не биха могли да свикнат или не биха искали да свикват. Това е напълно нормално.

Какво по-хубаво от работа с мъртъвци-тишина,спокойствие.Не е като Джи Пи-по цял ден преглежда и пише на поразия.Не им завиждам с опашките от старци.

# 80
Ами да  -  бих работила, бих и имала траурна агенция.
Това е много печеливш бизнес, и доста разпределен, та не пускат кой да е.
разбира се, говоря за условията тук не за Българските, много ми се струва дивашки този бизнес у нас.
Хората от траурната агенция тук нямат особен 'допир" с умрелите, да не кажа почти никакъв.
така че го приемам като организационен труд, координиране и т.н. Сега, откровено казано обличане и подготвяне на мъртвец едва ли бих работила,  ако имам друг избор. Но агенция бих управлявала, спокойно. Подходяща съм да изпипвам детайли - цветя, венци, на опечалените да не им липсва нищо, да не мислят за нищо, да бъда някакво невидимо присъствие и така

# 81
  • София

И там клиентите са живи хора. Агенциите помагат да се избегне сблъсъкът с бюрократските простотии и организационните проблеми. Не бих могла да работя в тази сфера, прекалено дълбоко приемам всяка загуба, но се радвам, че има към кого да се обърна, когато се наложи.

като си тръгвахме ни изпрати с "довиждане"...

"Сбогом" по-добре ли щеше да бъде?

# 82
Клиентите не са мъртъвците, а са опечалените хора.
Улеснява се момента, процеса. На починалите им е безразлично.
Също така работата не вкл  само с погребението, грижат се и за разни такси, марки и прочие документация и комуникация с държавата, която ако не я разбираш не е най-подходящия момент да ги уреждаш тези неща в такъв момент. На нас се наложи до една поща да се домъкнем и това ни беше много, когато почина свекър ми. Добре че бяха тия хора от агенцията да се погрижат за всичко.

# 83
Е хайде, всички разбрахте какво имам предвид като казах, че клиентите са мъртъвци. Определено не е било, че мъртъвците щъкат по погребалните агенции и си избират ковчези и венци  Wink
Просто мъртвецът е главния обект на услугите, тези опечалени хора са потърсили агенцията по повод смърт, а не нещо друго. Казах това, защото се сравняваше работата на лекарите с тази на погребалните агенции. Е, не е едно и също. Едните спасяват живот, другите обслужват подробностите около погребението на мъртъв човек.

Мисля, че тази разлика е ясна за всички и не виждам необходимост да се спори. Иначе всички сме наясно в какво се изразява работата на погребалната агенция и както вече казах - не вярвам някой да отрече необходимостта от подобен тип услуги. Въпросът е, че си има хора за всичко и именно това е хубавото. Нали ако всички смятаха тази работа (и която и да е друга) за супер привлекателна, щяхме да се избием за кандидатстваме за позициите  Wink

# 84
  • Варна

лек ден/приятен ден или нещо такова би било по-подходящо... сякаш  newsm78

# 85
лек ден/приятен ден или нещо такова би било по-подходящо... сякаш  newsm78
Не бъди дребнава. Аз също предпочитам да кажа "Довиждане", отколкото "Приятен ден" на човек излизащ от погребална агенция Wink

# 86
Либи, ма нали и аз това казах по-преди, ма нещо не ме разбраха.
За да имат работа такъв род агенции, трябва някой просто да мре. Което, да ме прощавате, не е като да е ординерен бизнес, все пак. Не ме разбирайте погрешно, не ги отричам, но съм на мнението на Джулиана, че това не е съвсем нормален вид бизнес.
П.С. В квартала има една погребална агенция, която се казва "Вита". Е.....бива, бива, ама чак пък толкова.... Laughing
Барем Танатос да я бяха кръстили.....

# 87
  • София
"Танатос" вече има.

# 88
Е добре де, ама Вита...простооооо...избива рибата за траурна агенция! Laughing
Все едно да кръстиш сватбена агенция " Хадес". Mr. Green

# 89
  • София
Уф, Жоз, нещо ти вървя по петте ама кво да направя  Blush
Хадес е готино име за сватбена агенция.... Особено ако се организират "тематични" партита

Общи условия

Активация на акаунт