Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

• 129 988
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
моят коледен списък със сладки постоянно се увеличава. В последния брой на Good Food съм си харесала едни домашни шоколадови трюфели, които със сигурност ще пробвам. Изключително са апетитни, а и какво е Коледата без мнооооого шоколад  Embarassed

# 331
Благодаря, момичета Hug
Покритието е готова съхнеща маса на Ирида (напоследък ползвам нея). 

# 332
Сисак, после разкажи за тоя Fondant Icing, че ми е интересен. Как се ползва точно и какво - що!
Тази суха смес се смесва с вода и е готова за декорация на бисквити,мъфини,въобще всичко което има нужда от декориране  Simple Smile,на опаковката пише"топнете,украсете или полейте в зависимост от рецептата"Тези дни ще го "тествам",и ще пиша дали става
А откъде ги купи:Fondan Icing и формичките за мъфини?  bouquet

# 333
Да ви питам нещо - може ли в някои рецепти за сладки и т.н., брашното вместо бяло да бъде пълнозърнесто?
Аз полагам усилия да намаля бялото брашно, но конкретно в рецептите за коледни сладки, не си представям пълнозърнесто. Меденки, джинджифилови сладки правих с ръжено и типово миналата година, но ванилови рохлички, маслени бисквитки, белтъчни сладки, не съм сменяла бялото.
Ако питаш по принцип - всякакви овесени бисквитки правя с пълнозърнесто брашно и стават добре Simple Smile

# 334
petia_tag, какви са тези Щолен бисквитки? Т.е.  Blush, може ли рецептата?
ellyganova , невероятна красота си сътворила!

Аз мисля, че ( за сега ) уточних Коледният десерт - в унисон със семейните вкусове: Шоколадово руло на Йоли

# 335
Svilenka, благодарности Hug

А откъде ги купи:Fondan Icing и формичките за мъфини?  bouquet
Мисля, че от тук - http://www.hitrini.com/product/42/smes-za-fondan-aysing-500-g.html

Да ви питам нещо - може ли в някои рецепти за сладки и т.н., брашното вместо бяло да бъде пълнозърнесто?
Ако питаш по принцип - всякакви овесени бисквитки правя с пълнозърнесто брашно и стават добре Simple Smile
И аз съм стигнала до този извод - овесените бисквитки са чудесни с пълнозърнесто брашно. Меденките стават добре с типово. Другите сладки трябва да са с бяло брашно.

# 336
Здравейте,
Купих си сладкарска боя в тубички на "Д-р Йоткер", украсих едни бисквитки,но боята и след два дена си остана лепкава. Какво не съм направила както трябва?

# 337
Ето една добра идея за коледна елха
От тук си поръчах този комплект за елха, накрайници за пош, както и комплект 8 формички за коледни сладки. Само това не успях да открия в нито един, от българските сайтове. Другите неща си ги набавих от тук.
Сайта има доставка и до България, но е близо 10 лири. До англ. адрес е 4,25.

# 338
  • Балчик
Здравейте,
Купих си сладкарска боя в тубички на "Д-р Йоткер", украсих едни бисквитки,но боята и след два дена си остана лепкава. Какво не съм направила както трябва?

Това не е боя, това е оцветен шрифт- айсинг вероятно. Той изсъхва много, много трудно. Аз не ги харесвам, много са ми изкуствени. не се втелявам и си ползвам суров белтък.

# 339
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Hope-че  Hug, ето тук цената е драстично по-добра!
http://www.ebay.co.uk/itm/Star-Cookie-Cutters-6-set-decorating-b … sh=item53e978a1b3
http://www.ebay.co.uk/itm/Wilton-6-Piece-Plastic-Cookie-Cutter-S … sh=item3cb6b5da30

Това не е боя, това е оцветен шрифт- айсинг вероятно. Той изсъхва много, много трудно. Аз не ги харесвам ....
И аз, купих си ги веднъж и още не мога да се начудя за какво да ги използвам.  Tired

# 340
Tatitt, Hug
знам, мацка, обаче се оказа, че нито един продавач в ибей не предлага едновременно този комплект, накрайниците и избраните формички за сладки. Все нещо липсваше, а ако поръчам различните неща от различни продавачи, сумата на доставката излиза доста солидна.
Освен това, моя комплект включва 10 форми/ а не 6/ , 3 еднократни торбички и 2 накрайника. Далаверка си е. Mr. Green  Laughing
Тази година за пръв път ще пека коледни сладки. Що неща накупих и колко клипове за декорация изгледах...не е истина. Като добавя и съветите на една майсторка в областта, все трябва да се справя. Rolling Eyes

# 341
  • София
petia_tag, какви са тези Щолен бисквитки? Т.е.  Blush, може ли рецептата?

заповядай: http://kulinarnimisli.wordpress.com/2010/12/11/%D0%BC%D0%B8%D0%B … 1%82%D0%BA%D0%B8/

# 342
Запис и от мен! Вече сте създали неповторимо коледно настроение и сте показали страхотни неща!  bouquet
Ще следя темата за интересни идеи, каквито, сигурна съм, ще има, а задължително ще повторя: Коледния щолен, топките на Дядо Коледа (по друго време на годината, популярни като Мексикански сватбени сладки  Wink), Коледното пънче и торта Гараш:

И разбира се мнооого содени питки. Simple Smile

# 343
  • софия

Не забравяйте и Коледната къщичка от нуга халва
не ми е попадала тази рецепта....уж темите дармадан ги правя,но... имаш ли линк?
Тази рецепта е от един стар кулинарен журнал,трябват ти котешки езичета за покрив,нуга халва за стените/аз миналата година взех и кафява и бяла на вид за да може прозорците да са различен  цвят от стените/всичко се лепи с айсинг.

Може ли рецепта за тази къщичка от нуга халва

Над твоя коментар е рецептата  Simple Smile
Айсинга и формите за мъфини са от http://www.hitrini.com/product/42/smes-za-fondan-aysing-500-g.html

# 344
Внимавайте с линковете, защото след като някой попита откъде може да си купи коледни формички и аз дадох 2 линка на 2 сайта, а също и в тортената тема попитах кой айсинг да си поръчам от един от тези сайтове и съответно също трябваше да пусна линк за да може някой да ми помогне бях обвинена, че това е мой сайт. Е нямам нито магазин, нито сайт или каквото и да било. Споделям с вас за да не обвинят и вас че правите реклама или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт