ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 900
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Аз ядях грейпфрути и лимони по време на активното отслабване, т.е. от началото ми в режима. Не ми е поричело, но гледах да се съобразявам  със съотношенията въглехидрати-мазнини-белтък. Също не мога без плод.

# 226
мдааа
тук някои хора спечелиха от раз награда за тъпотия и злоба
да им е честито

и аз мислех вчера да изсъскам по повода, ама реших, че не си струва да се занимаваме с таково човекоподобно
животът си знае работата и всичко се връща

вики, как сте?
всеки ден си мисля за вас
 Hug

аз плодове не ям
защото на мен не само ми пречат, но и водят до глад за сладко после
затова съм решила да не ги мисля много, много
ако хапвам, то е по хапка от някоя слива, зърно грозде и т.н.
но рядко
защото сладкото в тях първо ми е много, и второ, ако продължа няма да мога да спра

за зеленчуците зимата:
*  кисело зеле - тук има полско, унгарско и немско, правя го на салата със зехтин и лют червен пипер (аз не мога да ям прясно, има много фибри и после направо умирам от корем, с този режим забравих какво причиняват фибрите )
*  замразени броколи, аспержи (тях ги има и в буркан на консерва), карфиол
*  тиква - има я цяла зима, става чудесен заместител на картофи напр, може да се свари, смели и да се смеси с малко горгонзола (мммм), или да се консумира сурова, изобщо тиквата има много приложения освен типично българското наблъскана със захар
аз съм я пекла с канела и кокос, без захар разбира се, пак е идеална
или френска тиквена супа
навремето се опитах да убедя дюканките, че е режимна, т.е. нисковъгл., но решиха че е грешка при превода на книгата и че не се знаело какви са френските тикви, но на тях основният им проблем е именно бълг  вариант на тиквата, а не другите и варианти за употреба
в моите рецепти има и тай рецепта с тиква и кокосово мляко, става мммм
ето тук набързо малко данни:
протеини:    1,00       Фибри:   1,70
Въгл:    4,40       Вода:   92,00
Мазнини:    0,10    

че то едни моркови имат 8.7% В

иначе сурова тиква, нарязана на тънкии дълги ленти може и като паста да се ползва
или за мусака вместо картофи
или в лазаня вместо платките от тесто - аз правя режимна лазаня с платки от варено зеле, моите се изтрепват да я ядат   

даже и фибри няма много и не се отразява зле на корема след това

вчера направих голяма грешка
много ми се пиеше айрян, взех си едно КМ и изпих доста, едно 400мл
а обикновено го разреждам 1:3 с вода
после щях да умра
стана ми ужасно зле на корема
вече ще ми бъде обица на ухото да не прекалявам с него така
и без това 1л го изпивам за месец

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 09:56 от Анонимен

# 227
  • here, there, everywhere
Ясно. И аз много обичам тиква и съм си накупила много, но и аз бях останала с впечатлението, че не е добре Хубаво е да знам, че може.
Сега ме е хванал стомашния вирус и не е добре да стартирам, но скоро ще съм на линия.
Предполагам, ще имам доста въпроси та перварително се извинавам ако досадя в определен момент.
Има ли някой който е от години на режима да сподели как се чувства? В смисъл как се справя с глада за сладко и тестено. Другото което много обичам  е пастата. То за това съм се докарала до тук де.

# 228
и аз да допълня за зимните зеленчуци:
- черна ряпа
-целина -корен
нищо,че са "под земята" са бедни на въглехидрати (или се лъжа Thinkingпоправете ме,ако е така)
а френската тиква не е сладка и не става за баница Mr. Green,но каква супа става тиква и спанак,ммммм
глада за сладко:ако издържиш да не ядеш сладко 10 дни ,просто изчезва и не те привлича
а за пастата не знам,аз не ям,но хапвам елда от време на време

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 10:04 от tania6

# 229
  • Sofia
docs76 , нямам думи за поста ти , не мога да повярвам, че някой може да бъде толкова безчувствен и жесток!
Момичета, не мога да не се похваля, че днес кантарът ме изненада много приятно-измерих се 50,8! Цел-50 кг! Аз съм нисичка и на тези кг се харесвам:)Зимата бях станала 56 по едно време. Покрай работата не тренирам толкова често колкото лятото , но спазвам режима от средата на август и това много добре ми се отрази,  чистя мазнинки без никакъв глад и се чувствам супер.
Хубав  и режимен уикенд ви желая!

# 230
И тук не е сладка, но по-добре от нищо.
Днес времето е прекрасно: студено, но слънчево. Жалко, че с този вирус ще си пазя къщата цял ден. Cry

# 231
о да, и ряпа и целина и пащърнак
те и сурови са много вкусни
всяка есен си слагам във фризера като пуснат тукашната реколта
и после само добавям на супите

Теди, в началото на режима бих ти препоръчала да направих нещо като ударна фаза както съветва д-р Аткинс (а и някоя от книгите мУ може да прочетеш, там при теб сигурно се намират) - предимно месо и зелени зеленчуци (за декорация на чинията), за поне 4 дни
после постепенно може да дигнеш количеството зеленчуци
но моят съвет е да изчакаш с ябълки и др. плодове поне 3 седмици
и после да ги включиш по малко и внимателно

...Има ли някой който е от години на режима да сподели как се чувства? В смисъл как се справя с глада за сладко и тестено. ...

септември направих 2 години
гладът за сладко и тестено е под контрол, но за съжаление винаги го има в латентна фаза (все пак ни е генетично вроден и благодарение на него ни има)
с този режим се постига много добър контрол
нямам проблеми да се въздържам
както и нямам проблеми да се огранича до 1 хапка

иначе обичам да казвам, че най-добрата мотивация е информацията:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/04/20/sugar-dangers.aspx

като знаеш до какво води сладкото и тестеното и вече по друг начин можеш да се контролираш

бързо оздравяване  Hug

# 232
Не ми позволява да се коригирам та пиша отново.

Margy, сега ти видах поста. За колко време е този резултат? Че съм 162см, около 56 кг. И аз искам да смъкна до към 50кг и живот и здраве да ги държа. Но аз съм вече на 40г и всичко става трудно. Старост нерадост;)

# 233
WASP merci.
Мдаммм, направо си е плашещо да се чете. Слагам си статията към фаворити и като ме стегне шапката ще препрочитам

# 234
Привет на всички Simple Smile
Аз ще ви споделя моя опит с издънването. Като абсолютно болен пристрастен към сладкото човек гарантирам, че седмица - 10 дни на режима с достатъчно месце и мазнинка е напълно достатъчно време да спреш глада за сладко. Ключът е да планираш храненето и да не оставаш гладен.
Моите редовни грешки са, че от задачи или липса на апетит не ям по цял ден, понякога по два, а после изведнъж хващам първото попаднало пред очите ми, най-често въглехидрат. Също от липса на храна и енергия (много работа, тренировки, недоспиване) озверявам за сладко и така омитам много големи количества. По-лошото е, че на следващия ден вече контролът над сладкото е изгубен.
Сега се боря от една седмица да се върна в крачка и ми е много трудно, затова хапвай, не пропускай хранене, не оставай гладна и не забравяй мазничкото. Това са основните правила, които поне при мен работят.
За зеленчуците - ненавиждам тиква, но мисля, че със зеле, морковчета, марули и салата айсберг ще изкараме зимата. Може и някоя друга туршийка, но не и за основен зеленчук. Аз тези дни мисля да наблегна на зеленчуците докато още ги има в свеж и вкусен вид.
Хубав уикенд на всички!

# 235
да не забравяме и печените чушки
сега им е сезонът в БГ
печеш и замразяваш директно или натъпкваш в буркани

аз не ям марули, домати, краставици щом им  мине сезонът
и бзе това сезонните лятото тук се докарват отдалече
после извън сезона са едни бляк  Sick пластмасови холандски

айсберг понякога си позволявам, но и за него важи същото

Миа, апланиране ми е майката
т.е. винаги да има бадеми напр в чантата

# 236
да не забравяме и печените чушки
сега им е сезонът в БГ
печеш и замразяваш директно или натъпкваш в буркани

аз не ям марули, домати, краставици щом им  мине сезонът
и бзе това сезонните лятото тук се докарват отдалече
после извън сезона са едни бляк  Sick пластмасови холандски

айсберг понякога си позволявам, но и за него важи същото

Миа, апланиране ми е майката
т.е. винаги да има бадеми напр в чантата

О да, печени чушки забравих. Честно казано не знам кога е сезонът на марулите, но вече наблюдавам тенденция да се появяват в началото на зимата, а едно време излизаха чак по Великден. Явно всичко до пролетта е зле.
Да, планирането е ключово.

# 237
W'A'S'P', момичета, здравейте милички, горе долу сме добре. При нас времето е страхотно и сме по разходки. Детенце е пълно с енергия с каквато не съм го виждала и здраво като беше. Какво става  newsm78 и аз не знам. То е отвсякъде занулено, от къде тези сили не знам. Следващия месец почваме нова химиотерапия и съм от сега в паника, че все някакви изненади се получават от всяка нова отрова.

Сега нещо за себе си и за режима да кажа-аз май качих един килограм и викам на мъжо ще почна да тегля пак (за храната става дума). Докато бяхме в болницата се налагаше там да хапвахме, но там имаше само въглехидратна храна. Накъдето се обърнеш солети, хамбургери, картофи, зарзават, сладко във всичките му разновидности. Та колкото и да се стараех да не ги ям, то все нещо трябваше да хапвам. И предполагам сега ми се връща. Иначе карам по режима, но нищо не тегля. И сигурно и това ми е помогнало да кача малко. Та дето казвате един път почнеш ли ги въглените спиране няма. И сега и сега вечер все посягам я към бонбон, я към банан ( а плодове ненавиждам по принцип). Миналата седмица тиквеник правих по рецептата в готварския. Е то такова хубаво нещо не бях яла  Embarassed. Обаче детенце що не повърна от него. Хич не ги тачи нашите български манджи. Как да го науча на тях не знам. Явно трябва да наблегна на мазното че да ми се притъпят сладките желания, обаче така съм се отпуснала, че все за после го оставям.

Margi не знам с тренировките какви да ги къдря. През деня съм на работа, вечер докато се прибера става 6:00, понякога излизаме да пазарим (уж неделя за цяла седмица пазаруваме, то какво става все нещо свършило през седмицата и айде пак на пазар Mr. Green), от там след това почвам с детенце домашните, после вечеря да наглася и айде станало 10:00. Сега като е топло на работа в обедната почивка вървя по 45мин интензивно към 4-5км, ама то нищо не е. Като се застуди не знам. Миналата седмица детенце изяви желание футбол да играе с мъжо та ходихме на един стадион. И аз викам чакай да се забягам докато ги чакам с едни 3кг гири Simple Smile. Леле цяла седмица като смазана. Не мога да се наведа, ръцете ме болят-такава мускулна треска ме захвана. И така викам поне да съм режимна пък спорта ще остане на заден план и без друго не съм спортна натура Party.

# 238
  • София
Здравейте   bouquet
Следя от известно време темата ви, че и аз съм с пристрастяване към сладкото и скачам от режим на режим  ooooh! Ама всеки нов започва да ми действа в началото и след известно време спира и аз се отчайвам, отказвам и така...... Confused
W'A'S'P' , гледам, че си доста стриктна, колко кг. свали за това време трайно ? Аз се опитвам да съм поне на НВД, че мазнините ме смущават, не обичам хич  Sick
Цитат
септември направих 2 години
гладът за сладко и тестено е под контрол, но за съжаление винаги го има в латентна фаза (все пак ни е генетично вроден и благодарение на него ни има)
с този режим се постига много добър контрол
нямам проблеми да се въздържам
както и нямам проблеми да се огранича до 1 хапка

# 239
...
W'A'S'P' , гледам, че си доста стриктна, колко кг. свали за това време трайно ? Аз се опитвам да съм поне на НВД, че мазнините ме смущават, не обичам хич  Sick...

аз съм от онези, дето не свалят
за съжаление и пусти късмет съм в тази по-специална група
имам един бонус от 5-6 кг след едни хормонални проблеми миналата есен (не заради режима, а друго) и все още ги мъча
ако правиш НВХ без мазнини значи си на високопротеинов режим
което хем е добре, хем не
със сигурност ще свалиш от него, но с течение на времето може да проимаш хормонални проблеми, както и няма да те отърве от глада за сладко
това го пиша като бивша дюканка с 18 месеца опит и там

иначе съм стриктна, защото знам как се чувствам сега и как се чувствах преди
да допълня:  самият режим за мен е също така и един вид противоракова терапия - все пак имам доста наследено в тази област от майка и баба

вики, стискаме палци да мине добре и този път

моята майка след операция  миналата есен вече мина пълния курс от химио и се чувства много добре (да ми е жива и здрава), и то след рак с доста нисък % на оживяване
само след първата химио и май след петата беше имаше неразположения
но все пак са други терапии тук, а и индивидуалният фактор е много силен

не го мисли много какво ядеш точно сега
имаш по-важни неща на главата
другото, когато му дойде времето

да добавя към списъка със зеленчуците за зимата и замразен зелен боб - от онзи кръглия
http://www.rojanfood.com/products/frysta/green-beans2.jpg
http://paradiserecipe.com/wp-content/uploads/2009/12/fagiolini_1-400x305.jpg

В: само 4.2%
чела съм и рецепти с него за мусака - замества картофите

патладжан също е в списъка, ако се намира
тук има целогодишно
и той е идеален за мусака

както и лозови листа за сърми

сега варя картофи за мъжете да им ги правя на салата
лукът (червен) вече е нарязан и "накиснат" в майонеза и кв. сметана, за да омекне и да си пусне сока
от него си отделих малко и за мен, че става много вкусен
взехме една половина сьомга, ще я опека намазана с песто дженовезе
и вечерята е готова

за утре планирам мусака от тиквички, като трябва да стане повече, за да имам за обяд за 3 пъти да си нося

лека вечер
аз мятам рибата и сядам да чета, че имам изпит в понеделник

Hug

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 19:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт