ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
W'A'S'P' oo и вие значи сте от нашия отбор (на онкоболните) пряко или косвено. Ужас не съм предолагала че има такъв прираст на това заболяване докато и ние не се сблъскахме с него.

bebo4ko  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 241
вики, аз съм в този отбор много отдавна, още покрай баба ми и моите проблеми (миома и полип)
затова не ме интересува дали свалям или не с този режим, а че се опитвам с него да противодействам на наследената предразположеност

иначе да, онкоотделенията и в БГ са пълни и то с предимно млади хора, за съжаление
в БГ нали нямат навика да дават часове за посещения за изследвания, терапии и прегледи и човек, докато чака вижда доста себеподобни пациенти
майка имаше навика да ходи за химио още в 7 сутринта, иначе малко по-късно вече ставало ужасна навалица

да споделя с вас един хубав пост за нашия режим:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594232.525

много вдъхновяващо и надъхващо, нали?

# 242
Обичам я тая мамасита от първия й пост във Форума. Много е свежа и постовете й все са "на място".

# 243
Току-що мернах поредната странна статия в любимия форум, вече спирам да се ровя, че нервите ми ще отидат на кино  Mr. Green

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3967

Като се сетя, че и майка ми чете редовно, после се чудя аз как да я оборвам като ми намила, че "с това масло голяма беля ще си докараш"  Sad Сега вече съм сигурна, че е чела 40-та точка   #Cussing out

Иначе да си дойдем на думата, праз през зимния период мисля да ям аз доста, вие одобрявате ли идеята?

http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=1018&plant_type=7

Това е другото нещо, по което се запалих, особено след като прочетох, че японската ряпа не поемала от почвата химикали, радиоактивни елементи и пестициди. Мотах се из Кауфланд преди седмица, там на касата ме върнаха, защото я бях маркирала като "бяла ряпа", а тя се казвала "ряпа Дайкон". И така започна моята влюбеност в нея, докато я има на пазара, ще я ям.
Хубава вечер на всички   bouquet

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 20:27 от Къдрокосче

# 244
  • Sofia
vici75 , много съм радостна да прочета, че детенцето ти се чувства добре и има толкова енергия Hug Желая ви много здраве!Не ги мисли сега тренировките, щом ти е такова ежедневието ! Достатъчно е да си режимна. Аз напоследък също съм разредила спорта доста, но благодарение на режима поддържам супер форма и продължавам да свалям. Остава ми само 1 килце до заветните 50кг!
W'A'S'P' , интересно ми беше да прочета постовете на мамасита, мерси че ги сподели, даже  драснах и аз няколко реда в темата, за да се запиша, стана ми любопитно как ще се развият нататък коментарите.
Поздрави банда!

# 245
Ох и на мен като почнат да ми намилат за маслото, сметаната и свинското и ме хващат лудите. Изобщо не искам да се обяснявам на никого, още повече че винаги съм налитала на мръвки. Само сладкото ми е кусура.
Вики, радвам се, че сте добре, не му се чуди на детенцето, какво по-хубаво от това да тича и да има енергия.
За рака е по-добре да не почваме, статистиката е страшна и в нея влизат все по-млади хора, потресаващо е. Загубих ужасно близък човек миналата година буквално за няколко месеца. Ако един прехвален професор не беше определил крайни срокове категорично вярвам, че човекът щеше да е все още сред нас, защото нямаше да му е убита надеждата. Разговаряхме именно с доцент Бобев, който каза (никога няма да забравя думите му) "Надежда има във всеки един случай, особено когато се касае за деца, те са много по-силни от възрастните."
Сили и прегръдки за вас, а ти яденето не го мисли, наистина ще ти дойде множко. Важното е да се храниш и да си здрава!
Аз да питам за тази ряпа - вкусът и наподобява ли нашата - на мен ми идва лютичка за зеленчук.
W.A.S.P., доста идеи за зеленчуци, благодаря, особено за фасулчето не се бях сетила, като цяло не съм много по бобовите, но този много добре върви с месце на яхнийка, а това е чудна манджа за идните зимни дни. Успех на изпита:)

# 246
о, да, тази ряпа става, замо 2.5%В има
тук я има, под друго име Rättika, но досега не съм я пробвала

да допълня към списъка и замазен спанак, вече и в БГ го има целогодишно
както и сушена или замразена коприва - само че от нея аз вече пия само отварата
колкото и да я обичам, коремът ми отвикна от такива агресивни фибри и сега ужасно ми се подува от нея

празът е с 5.2% В и става според мен
аз го използвам много за омлети с бекон, за уок или за салата с консервирани домати

Марги, как ще се развият коментарите в онази тема знам отсега
ще се хванат, че режимът е високопротеинов, което разбира се не е вярно и колко е вредно да се консумират наситени мазнини вместо ненаситени
а предполагам, че ще се вмъкне някъде и вината ни за нарушеното екоравновесие на планетата
ето, и за холестерол се говори и за ацетонови тела
просто смешно
иначе Мамансита го обяснява много добре
но няма кой да я разбере, след като си залят с дезинформация по темата
както и да е, ще видим

хайде аз отлитам
лека седмица и честит първи сняг
тук на север е слънчева красива и топла есен, вчера беше 13град на сянка
даже се пекохме на слънце на едни ей такива скари, до едно езерце, http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4laren

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 07:48 от Анонимен

# 247
Здравейте, тъкмо си мислех да пусна тема за "дивашкия лайфстайл".

За японската ряпа, в Япония я ядох под формата на "оден"- есенна храна, която представлява парчета дайкон, яйца, някаква тяхна сърмичка, риба, малко рамен, всичко това варено дълго време в рибен или месен бульон. Става за НВ диетата. Японската версия нямаше вкус, не беше люта.

Най-хубавото е, че не ме е страх да си храня детенцето с истинска храна- той не преяжда, расте добре и най-хубавото, няма го досадния детски запек, който се получава, ако следваш конвенционалните книги за детско хранене, според които "храната на детето трябва да е бедна на мазнини". Ама като млада мама го поизмъчих  на няколко пъти, преди да почна да му давам каквото иска. Познайте: дете, което не налита на вафли и шоколад, защото просто е сито от истинска храна.

Аз почнах да горя мазнини с кърменето- лежиш на кълка, не си гориш гликогена, а директно ти се топи задникът. Ако не беше маслото, щеше да е по-неприятно.

Хлябът, забелязах, има различни качества. Има едни пловдивски бейгъли, които не ми натоварват стомаха, но някои видове хляб все едно са месени с кабърчета.

# 248
добре дошла на Мамансита

ето едина ряпа, която е много вкусна сурова,  6%В

# 249
Добре дошла, Мамасита  Simple Smile
Тази японската ряпа аз не я намирам за люта изобщо, докато нашата кръгла бяла ряпа и особено има една черна, която майка ми има навика да ни пробутва, когато някой е настинал, малеее, това трудно го преглъщам  Mr. Green Някъде във вестник не знам си кой си била чела, че черната ряпа лекува настинка. Може и така да е, все пак е доста лютичка, а аз принципно обичам азиатската пикантна храна. На японската само не й харесвам, че е доста водниста като я настържеш и аз й изцеждам сока и тогава слагам малко зехтин. От друга страна това, че е сочна, за някой може да се стори даже хубаво, не зная  Grinning Аз сега закусих в офиса 2 варени яйца и малко масло, колежките ми са в потрес, след малко като си свършат работата, очаквам лекцията: "Лелее, ама ти не само няма да отслабнеш така, ами ще станеш и 100 кила скоро!"

И те така  Hug

# 250
аз обожавам черната ряпа Mr. Greenсигурно за лютото Thinkingна настинката не ми помага
била много полезна за черния дроб ,но не помня защо
другите репи как ги правите? настъргани с лимон и зехтин или нещо по-  chef
и не помня суровите моркови имаха ли място тук или не
за варените май беше не Thinking

# 251
Аз моркови хрупам чат-пат, умирам за настъргани на салата, ама ме мързи да стържа откакто ми се повреди робота и общо взето ям рядко. Има въглехидрати в тях, ама не ми се виждат проблем никак.

# 252
Всички около мен се усукват, уж не ядат мазно, но аз си имам една свинска флейка в хладилника, пушена. Един ден гледам- изчезнала. Какво става, викам? Ами прияде ни се, казват. Така е, мазното привлича, особено ако си се лишавал.

# 253
Да, маслото им е криво, а набиват джънк до припадък. Аз се дразня най-вече когато някой се хване да ми коментира - все едно да почна да нареждам аз на някой какво яде. Всеки да прави каквото прецени.
Днес такава очарователна пържолка хапнах за обяд, а сега се угоих с броколи с масълце. Понеже се отделям от последните дни прегрешения със сладкото и ми е леко трудно днес, май ще изпия и едно прясно мляко, че и тренировката ме поизтощи. Спокойна и топла нощ от мен Simple Smile

# 254
Другата тема "Отслабнахте ли "завинаги"?" се развива доста добре, точно както очаквах с критиките, жалко, че още не мога да пиша там  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт