ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 896
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря за насърчението!

Доколкото разбирам, елиминирам хляб, тестено и сладко и си ям останалите неща? Плодове не обичам, така че не е важно. А масло трябва ли непременно да ям? Аз съм любителка на всичко свинско, но със сланинка, постни меса и риби не обичам, освен морски дарове  Mr. Green . Като четох темата това си е точно както аз се храня, само че без хляб  Blush

Давай, мисля, че е точно за теб. Хапват се мазнини, да, задължително.

# 211
toni_ls, режима явно ти пасва, но според мен няма да стане работата ако няма поне малка калорийна рестрикция. Хапвай позволените храни, но си имай едно на ум за калориите, все пак мазнините са доста калорични и от опит знам, че може да се надвишат без да искаш. Освен ако не спортуваш, аз когато тренирам, колкото и да изям пак свалям, но ако не тренирам, не свалям, въпреки режимното хранене.
Понеделник ще пътувам в провинцията, и знам един страхотен магазин за месо, мисля да си купя прясна сланинка и като сложа и зелете ..... чудо  Heart Eyes
Оказа се че един клиент на мъжът ми произвежда домашна лютеница, сирене и масло. Накупих си, има лютеница без захар, ама толкова вкусна че нямам думи. За съжаление му бяха останали само 5 буркана, хората предпочитали със захар, и сега си поръчах ако могат да ми направят пак без захар и със зехтин, та да видим. Сиренето е страхотно обаче е прясно, как мога да го направя така че да узрее  newsm78

# 212
# 213
Момичета, здравейте  Hug
Абе както се радвах и подскачах аз, че най-после си намерих истинско масло, и какво забелязвам обаче сега: сложих го аз в една стъклена купа и в хладилника, след 1 седмица придобива един леко кисел вкус, все едно започва да мирише на кисело мляко едва ли не. Това дали е нормално, или просто и това не е истинското масло?  Mr. Green

# 214
vici, знам, че не си целяла това. Не съм го и помисляла.
В детска възраст шанса за оздравяване от левкимия е 60 % или това видях. Аз съм се хванала за тях. Не те познавам,но съм съвсем искрена. От години подобен род новини за деца ме скапват. Сега още повече. "Вярвай" е клише, не знам колко вяра и сила може да има човек в такъв момент, но последното което ти трябва сега е да се оставиш по течението. Просто дръжте се и сили свише да ви дойдат. И късмет, много късмет!
Това са пълни глупости, че 60% от децата болни от левкемия оздравявали Микелангела симони, това си го чела може би тук от уикипедия, но там са писани работи които нямат нищо общо с действителността. А колкото до нея, и колкото неоптимистично да звучи, 90% от децата умират. Просто няма смисъл да си самовнушаваме, че всичко ще се оправи, по-скоро трябва да сме силни с това, което ще се случи да го понесем. Имах позната която имаше дете на 11 години болно от левкемия тук разни професори в световна величина като този Бобев и други в Мексико и Америка не успяха да му помогнат и така си замина. Така, че това което пишат тук в нета не отговаря на истината за съжаление.

# 215
  • В центъра на мръсотията
...Това са пълни глупости, че 60% от децата болни от левкемия оздравявали ...

И какъв беше точно смисълът на този пост - нито е по темата, нито дава някаква полезна информация...  #Cussing out
Сори за спама, ама не можах да се въздържа...  #2gunfire

# 216
  • SA
Това са пълни глупости, че 60% от децата болни от левкемия оздравявали Микелангела симони, това си го чела може би тук от уикипедия, но там са писани работи които нямат нищо общо с действителността. А колкото до нея, и колкото неоптимистично да звучи, 90% от децата умират. Просто няма смисъл да си самовнушаваме, че всичко ще се оправи, по-скоро трябва да сме силни с това, което ще се случи да го понесем. Имах позната която имаше дете на 11 години болно от левкемия тук разни професори в световна величина като този Бобев и други в Мексико и Америка не успяха да му помогнат и така си замина. Така, че това което пишат тук в нета не отговаря на истината за съжаление.

docs76 , хайде ако обичаш да не пишеш глупости! Първо, левкемиите са различни видове и съответно имат различна прогноза. Второ, децата с най-честата форма на левкемия - остра лимфобластна левкемия оздравяват в над 80%. Трето, проф. Бобев е величина в България, не от световна. И последно - голяма простащина е да обясниш на някого, че има 90% шанс да почине, освен ако не си му лекуващия лекар.
И за сведение, данните ми не са от Уикипедия. Не черпя информация от подобни източници. Само за лека справка:
http://emedicine.medscape.com/article/990113-overview#aw2aab6b2b4

# 217
В детска възраст шанса за оздравяване от левкимия е 60 % или това видях. Аз съм се хванала за тях. Не те познавам,но съм съвсем искрена. От години подобен род новини за деца ме скапват. Сега още повече. "Вярвай" е клише, не знам колко вяра и сила може да има човек в такъв момент, но последното което ти трябва сега е да се оставиш по течението. Просто дръжте се и сили свише да ви дойдат. И късмет, много късмет!
Затова ли влезе във форума, специално да ги наредиш тия мъдри слова? Ти коя си да определяш кой живее и кой не? Има шанс дори заради самата вяра в него. Надеждата и мисълта, че всичко ще се оправи са много силно лекарство, но това е друга тема. Потресох се от поста ти, ако го изтриеш няма да сбъркаш.

# 218
Само да кажа, че преди около 19 години моят мъж  (тогава 11годишен) влиза по спешност точно при професор Бобев. Като са му направили изследванията самите доктори не повярвали, че някой може да стой на краката си с такива резултати. След няколко месеца в болница, химио, костни пункции и какви ли не процедури "чудото" (според думите на  docs76) става. Все още мъжа ми споменава с добро Бобев и екипът му. И елате да видите какъв 30-годишен, невероятен мъж си имам.Simple Smile Няма и следа от болестта, а само спомените.
А по отношение на docs76. Не знам какъв човек може да каже на една майка, че детето и на 90% ще умре!!! Shocked

# 219

docs76 наистина не му е тук мястото на коментара, аз се чувствам и без друго достатъчно неудобно че споделих и товаря хората в този подфорум със себе си. Дори помолих модератора да ми изтрие постовете. Но както и да е благодарение на тези хора тук се свързах с родители чиито деца са 100% излекувани - единия живее в чужбина, а другия е при вас в България и се оказа че детенцето му е излекувано точно там (всъщност той се свърза с мен).  Много са факторите които влиаят в процеса на лечение. Всичко е строго индивидуално. Така че никой не може да каже като е много зле детето ще умре, а ако е по-добре ще оздравее. Дори и доктора ни не се ангажира с конкретно мнение. Прав или права си че има и много не излекувани. Това от което ни е страх най-много със съпруга ми. Даваме си реална сметка за сложността на ситуацията и това че някой нещо е написал, прочел и споделил съвсем не ни заблуждава, самовнушава или самозалъгва. Молим се, надяваме се на чудо и разчитаме на вашата подкрепа. Дано се окажем в числото на успешните проценти  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 220
vici75, късно влизам, иначе щях да ти напиша, просто да не четеш този пост.
Интересно защо този потребител влиза в тема за ВМ НВД за да пише коментари по повод смъртността при болните от левкемия. Нито е част от нас, като теб например, и да иска да сподели, нито е участвал преди.
Освен да тормози една майка, чието детенце е болно, друг смисъл не виждам.
Браво докс, похвално, явно си дал смисъл на деня си!  Sick

vici75, много сили мила  Hug

# 221
  • here, there, everywhere
Здравейте момичета. Смятам няколко дни да съм на елда и след това да мина на вашия начин на хранене. Проблемът ми е, че много обичам плодовете. та въпросът ми е мога ли и ако да кога да хапвам поне ябълка? Това няма ли да ми спре отслабването или по-скоро трябва да е изключение?

# 222
Сега щеше ми се да напиша нещо, което няма да напиша. Просто ако е възможно да си живеем живота с оптимистична нагласа. За лошото се мисли ако дойде. Силно се надявам намесата ти в темата да е била само за да ми "отвориш очите", а не с цел да злорадстваш при мисълта как хвърли сол в раната на една майка. Поста беше кретенски. Не 1о%, дори само част от процента е достатъчен стимул да се бориш.

# 223
Не се занимавайте. Казана дума хвирлен камък. Дайте да отговорим на Теди. Аз гледах едно интервю на Милко от Спайдърите в you tube-а той каза може по 3 ябълки на ден.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes на всички.

# 224
  • here, there, everywhere
Не се занимавайте. Казана дума хвирлен камък. Дайте да отговорим на Теди. Аз гледах едно интервю на Милко от Спайдърите в you tube-а той каза може по 3 ябълки на ден.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes на всички.

Vici75, благодаря. След няколко дни започвам да рапортувам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт