ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 932
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, при мен закуска за шампиони: спанак със телешко и сгъстен със жълтък.
Вечерята беше същата снощи. Обяда днес не знам, но за вечеря си планувам карфиоленото пюре + някаква мръвка.
Днес ми свърши цикъла, и утре скачам на кантара  Mr. Green
Лек, ползотворен и режимен ден.
Аз ако имам късмет този уикенд няма да работя, и ще почивам за първи път от лятото насам, така че сега седя и се моля  Praynig

# 271
joya, дано успееш да починеш  Hug
какво работиш, ако е удобно да попитам
тази заетост ми се вижда нещо страшно, още повече с 2 малки деца

аз правих почивка от 22ч
без да съм искала, така се получи
вчера хапнах към 13ч преди да изляза - варени броколи, карфиол, консерва от скумрия, майонеза
така добре ми дойде, че даже днес в 8ч още не чувствах глад

Теди, би ли споделила подробности, ако е удобно
все пак Аткинс е много близо до нашия режим
разликите са минимални
а и книгите му са много интересни и вдъхновяващи, даже и да не се следват принципите му

аз напр от него научих да намаля консумацията на ферментирали храни - КМ, зеле, сирена и кашкавали, защото водели до образуване на слуз в организма
и сега коремът ми е доста по-малък от преди, когато имах голяма консумация на кашкавал

днес ме чака много за вършене у нас
и домакинска работа и учене
затова да ви пожелая приятен петък и слънчев уикенд
 Hug

# 272
Аа, joya, 'айде дано!
Аз нямам какво да пиша. Същото от миналия път. Зимата дойде и аз зарязах плодовете. Ям пресичано и свински мръвки. Ребра и врат. Пия и вино от татковото. Това ми е менюто от известно време насам. Месото е печено. Толкоз от мен. На кантар не съм се качвала, т.к. не съм си в Бургас, но силно се надявам да няма неприятни изненади. Макар, че и най-малките ми дънки са взели да ми падат. Не се фукам, жалвам се. Според близки и познати го докарвам на човек, излязъл от осиенциум (така ли се пишеше?).

# 273
Освиенцим :концлагер в Полша по фашистко време
именно приликата на този режим с Аткинс ме спира да съм изцяло на него,а само на елементи Laughing
(Аткинс е умрял много дебел и от сърдечна криза или поне така казват)
в руската салата само броколи,карфиол и майонеза ли има?
лек ден  bouquet

# 274
Освиенцим :концлагер в Полша по фашистко време
именно приликата на този режим с Аткинс ме спира да съм изцяло на него,а само на елементи Laughing
(Аткинс е умрял много дебел и от сърдечна криза или поне така казват)
в руската салата само броколи,карфиол и майонеза ли има?
лек ден  bouquet

ето тук надолу в линка има копие от смъртния акт на д-р Аткинс
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=robert_atkins

иначе митовете са много за него
разказва се и че се подхлъзнал на лед, ударил си лошо главата и затова си заминал и че нищо не е намерено по артериите му

иначе лошото при него предимно, че количествата са огромни и че се толерират течните мазнини, които всъщност са много опасни ако се прекалява с тях
иначе както казах, освен лошо, в книгите му има и много интересна инф., именно затова ги препоръчвам

за салатата: да, това е моята руска салата
ако има варени яйца, слагам също, както и кисели краставички и малко грах
шунка не слагам, защото обикновено я консумирам с месо

michelangela simoni , имаше едно момиче тук преди 2год, което направо се стопи на режима за няколко месеца и го заряза
и едно на Дюкан имаше с такъв ефект - едва накара тялото си да спре да сваля, че беше тръгнало на лошо направо

аз приключих с домакинския тренинг, хапнах каквото имаше и сядам да чета

# 275
Хм, ккл съм ги вдигнала до близо 2000. Не би трябвало да свалям. Чудя се дали пък тялото ми не си търси познатите от преди години килограми. Лошото е, че с напредване на възрастта съвсем няма да изгледам добре на тях. Аз си сега съм "изпита" макар и с 4-5 кг повече от преди. От режима няма да се откажа. Точно 2 дни ядох манджи с картофи и ориз, ядох дори и хляб. Килограмите не мръднаха, но за сметка на това това си стомаха ми пострада за седмица напред.

# 276

аз напр от него научих да намаля консумацията на ферментирали храни - КМ, зеле, сирена и кашкавали, защото водели до образуване на слуз в организма
и сега коремът ми е доста по-малък от преди, когато имах голяма консумация на кашкавал

W'A'S'P' би ли споделила линк към тази информация, аз консумирам сериозно количество сирене и кашкавал и искам да се информирам за вредите.

# 277
  • here, there, everywhere
Извинявам се за късния отговор,но не съм се спряла от сутринта.
Аткинс го спазвах 2 месеца и действително много отслабнах (после си го върнах) , но към края на 2м започна едно разстройство, което от нищо не се повлияваше. Лекарите казаха, че съм получила възпаление на дебелото черво от прекаляване с месо. Кой крив, кой прав не знам, но от тогава си имам проблеми с хроничен колит.

# 278
W'A'S'P' , в ИТ на една банка съм, по принцип е спокойно, но от 3 месеца имаме много важен проект, внедряваме нов софтуер и от наша страна сме 2 -ма човека, които сме всичко, та затова вече изнемогваме. Проблема е че отивайки към края на проекта, започваме да работим почти денонощно. Но току що си изпратих вендорите, и съм безкрайно доволна, отивам да си взема децата по-рано от градина, и направо някъде на купон, защото следващата почивка ще ми е за Коледа  Mr. Green
Обяд - сръбски кебапчета от истинско месо, телешки хапки и салата.
Намерихме страхотна кръчма до офиса, в която всичко е домашно и истинско, не мога да повярвам, но съм им фен.
TedyV, според мен не толкова от месото, колкото от липсата на зеленчуци, се е получило. Аз лично обожавам зеленчуци и плодове. И не се лишавам, плодове макс един-два на ден, а зеленчуци всякакви, с изключение на въглехидратните, които по принцип рядко ям. Аз не сядам на масата без огромна купа салата, зелена, доматена, ряпа, зеле, айсберг, спанак суров...каквото и да е , но суров зеленчук задължително.

# 279

W'A'S'P' би ли споделила линк към тази информация, аз консумирам сериозно количество сирене и кашкавал и искам да се информирам за вредите.

Може ли и за мен малко инфо, че и аз съм същата. Не че не вярвам, просто искам да прочета и аз нещо. Аз от как съм почнала режима сутрин за закуска пушен бекон (по-точно сланина с малко месце) и разтопен кашкавал отгоре на микровълновата. Отгоре шарена сол и люта чушка Embarassed. и пак ми сработи режима. Обаче ако не трябва да ям толкова кашкавал спирам го веднага.

# 280
  • here, there, everywhere
TedyV, според мен не толкова от месото, колкото от липсата на зеленчуци, се е получило. Аз лично обожавам зеленчуци и плодове. И не се лишавам, плодове макс един-два на ден, а зеленчуци всякакви, с изключение на въглехидратните, които по принцип рядко ям. Аз не сядам на масата без огромна купа салата, зелена, доматена, ряпа, зеле, айсберг, спанак суров...каквото и да е , но суров зеленчук задължително.
Възможно е да си права. Не споря, защото не съм медицинско лице. Салатите са важни. Предполагам те по никакъв начин не ти спират отслабването?

Току що приклчих режимна супа топчета без картофи и фиде. Това не бях яла от години Simple Smile

Пак се връщам на въпроса ми от сутринта кога да ям тиквата и ягодите съвместими ли са с този начин на хранене? Rolling Eyes

# 281
...
Пак се връщам на въпроса ми от сутринта кога да ям тиквата и ягодите съвместими ли са с този начин на хранене? Rolling Eyes

да, но в малки количества, до 100гр макс наведнъж
тиквата е чудесна сурова, готвена или печена с кокос и канела, без захар естествено
аз не бих ги яла, ако искам да свалям, а когато теглото се нормализира
но всеки сваля при различен %В
при мен трябва да е макс 5%
при друг да е 25%

не мога да дам линк
четох го на хартия и се опитвам да цитирам това, което съм запомнила
затова много пъти пиша, че книгите на Аткинс са интересни и полезни
а по тях всеки може да си направи собствен вариант на режима

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 09:53 от Анонимен

# 282

ооо, колега значи
точно сега уча за сертификат за CISCO CCNA и MS WIN 7
направо ми се е подпалила главата

# 283
W'A'S'P', всяко ново знание е полезно, аз затънах в дебрите на проджект мениджмънта, и се чудя как да се измъкна, мисля и аз да запиша нещо различно, за самоусъвършенстване.

Не много режимен уикенд, приключил със зверски болки в жлъчката, така и не разбрах от месото или от въглехидратите, последните два дена не съм яла мазно, така че няма кой да обвиня, освен собствената си глупост.
За закуска кашкавал и луканка + домат, и съм бетон!
Скоро и аз откривам сезона на тиквата, до колкото разбрах може да се ползва и вместо картофи, и обмислям една мусака или гювеч.
за вечеря зелен боб със мляно месо във вид на мусака и пропорции 1:2 в полза на месото  Mr. Green

# 284
да, аз съм доволна, че се хванах
макар че леко съжалявам, че избрах Уиндоус, а не Линукс
ама карай
после ще ъпгрейдвам  Mr. Green

тези дни малкото свободно време ми е посветено на сиренеправене
първо бе рикота
после маскарпоне
днес следобед ще се мъча с моцарела

после ще напиша рецептите, само да ми остане повече временце

и аз уикенда имах нережимни отклонения, за първи път от много време насам
но от понеделник съм си отново стриктна