Листопад (Yaprak Dökümü) - Тема 60

• 40 106
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Фикрет направи непростимото,особено за Турция,тук не знам  Mr. Green Омъжи се зад гърба на родители и роднини,което е също толкова лошо и непростимо и т.н.Акой е по-по-най-мисля Шефкет води класацията,неговото ос*ране е на челно място,просто няма друг като него Whistling

# 166
Шефкет наистина голям глупак излезе  Rolling Eyes-трябваше да остави змията на топличко-в затвора, където и е мястото..........  Whistling

# 167
А какви погледи хвърляше Хайрието на парите,тази жена няма насищане и в алчноста си и в простотията.Али Раза,като сърдит мечок,но поне каза верни думи...А ШефкетчУ МамимТатин,е думи нямам за него,то бива,бива.... ooooh!

# 168
Шефкет трябваше да остане в затвора още първия път,ама сценаристите друго са решили за съжаление.. Flutter

# 169
  • Варна
Не знам гледахте ли по диема фемили почва сериал с Джем от Листопад Млечният път се казва

# 170
  • Дива Индия
Мислих, мислих дали някога Хайрие е проявила дълбока, майчина, всеотдайна, мила, нежна, всеопрощаваща обич към някое от децата си, както примерно проявяват майките на Ферхундиня или на Седеф.
Много ме запали въпросът, който повдигнахте: защо при такива морални родители децата Текинови толкова често грешат!? В търсене на отговора    си припомних, че грешките бяха допускани с ясното съзнание, че "татко няма да одобри това", че "постъпката е неморална", "правя го, но дано никой не разбере, а когато се разбере - ще е вече късно"... Всяка грешна стъпка бе реализирана тайно. Али Раза и Хайрие са възпитавали децата си от пиедестала на собствената си псевдо непогрешимост, за това после децата изпитват към тях само страхопочитание, като страхът е водещ. Чувстват се болезнено виновни и недостойни за своите родители-светци. Всичко правят с мисълта дали татко ще одобри. Знаят, че няма, но... го правят. Защо? Защото интуитивно усещат, че много от нещата, на които са ги учили не са за съвремието, в което живеят. Защото не са научени да правят разлика между преходни и непреходни ценности. Мисля, че и Али Раза не прави разлика. За Хайрие дума няма да обеля.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 16:18 от Инди

# 171
  • София
Не знам гледахте ли по диема фемили почва сериал с Джем от Листопад Млечният път се казва

Аз го гледах сериала , днес беше първи епизод по Нова Тв , има тема за него :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=607765.0

А Джем най вероятно ще се появи по - късно във филма и най вероятно ролята му ще е епизодична,мисля да ги прехвърля сериите на турски напред за да видя
Добро впечатление ми направи като за първи епизод  Flutter Peace

# 172
запис Peace

колко имам да чета.. че и още 2 серии имам да гледам, после ще коментирам.

но иначе темичката е стра0тна  Wink много е шукар  Laughing браво на Ледена кралица  bouquet

# 173
# 174
Според мен от там идват и проблемите в сем.Текин защото липсва диалога.  Децата им правят грешка след грешка , но вместо родителите им да седнат и да поговорят с тях - от единия получават клетви и крясъци а другия мълчи и се сърди. И от всичко това какво следва- грешка след грешка лъжа след лъжа. А и има още нещо - според мен децата са такива каквито ние си ги направим.
Какво разбираш под "да седнат и да поговорят"?Че малко ли говориха?Колко още?Малко ли обясняваха защо връзката с мафиот и неуравновесена жена  са лош избор?
На мене ми се струва,че мазол излезе на езика на бащата да ги обяснява тези неща по своя,по-интелигентен начин,както и на майката-по-елементарно и практично.Лейля и Шефкет не възразяват,защото прекрасно знаят,че родителите им са прави,но пак грабват телефоните да си вкарат тъпите планове в действие.Луд умора няма.
Децата рядко са такива,каквито ги направим.Иначе братята и сестрите в едно семейство  винаги ще си приличат,но не би.И уви,както каза Памучето,не си избираме роднините.На свестни хора се падат деца,дето ги съсипват и обратно.Живот,какво да го правиш.
Каквото и да беше направила Лейля, не трябваше да й крещи, а да се зарадва, че е бременна .
Познавайки бащата и ситуацията,това е предпоследното нещо,което би зарадвало една майка/баба.Последното би било бременност след изнасилване.
А какви погледи хвърляше Хайрието на парите,тази жена няма насищане и в алчноста си и в простотията.
Простовата е,да,но за мен тя е преди всичко една смъртно уморена възрастна жена.Без дом,без средства,с малко дете,в очевидна тежест на Фикрет и Неджля,безсилна пред простотиите на Лейля и Шефкет.Какво й остава друго,освен да се оплаква,та малко да се разтовари по пътя си към болницата или полицията.Какво му е алчното,че мечтае да подвие крак у Неджля,където няма хазяи да я пъдят и обиждат.Знае,че не е редно и не е желана,но човек е все пак.

# 175
а на мен ми е интересно дали А. Р. е чувал за семейно планиране, щом е толкоз учен и интелигентен!?
Нали е прочел мн книги и продължва все още........ама файда йок!
щом не си си планирал бюджета и доходите поне 5г. напред как имаш самочувствието да правиш 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! деца!?

# 176
Позволил си е 5 деца,защото не е предполагал,
че има разлика между пенсия и заплатата на околииски началник.

# 177
Това с планирането-да ме прощавате,ама майката на Седеф също е можела да народи още 5 деца омъжвайки се повторно,ама-жената е по-умна от много прехвалени мъже в това число.

# 178
Семейно планиране през 30-те години на миналия век?  Thinking Едва ли са и чували. hahaha hahaha hahaha А книгата е писана тогава и не върви за филма да намалят децата. Wink

# 179
Е,то кво е било и какво е във филма-сега да не спорим))Тъй или иначе всичко е модернизирано,прахосмукачката да речем)))Или кредитните карти))))

Общи условия

Активация на акаунт