Листопад (Yaprak Dökümü) - Тема 60

• 40 122
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Таксин ако беше мъж на място нямаше да я пита направо да й каже да седнат да поговорят. След като й донесе цветята можеше да поговорят, а не да излезе от стаята все едно нищо не е станало. Така се получава когато няма диалог. Всеки си прави каквото иска и никой не казва какво му тежи и си прави погрешни изводи!
За това съм съгласна - липсата на диалог води след себе си  тежки последствия. Мисля че точно липсата на диалог донесе всички проблеме на Текин. Но когато Тахсин и донесе цветята Фикрет вече беше намусена и той я попита какво е станало но отговора отново беше - остави ме , нищо. Човека беше настроен романтично и  искаше да излезнат само двамата но тя отказа . Какво може да направи той , когато и да се опита да поговори все едно се удря в стена. Не казвам че той няма вина- виновен е че не постави майка си на мястото че  позволява такова отношение към жена си но за да се справи с Джеврие сигурно трябва да я пречука А и Фикрет не мога да си обясня какво е това поведение , как може толкова да мълчи и да търпи Джеврие- не е нормално поведение според мен . Защо веднъж не и тропно с крак не и се развика не показа че и тя има достойнство. Върви  мълчи и нищо- сама допуска да я мачкат и унижават

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 11:16 от djoleva

# 571
  Момичета , снощните епизоди има ли ги качени някъде ? Не можах да ги гледам .

# 572
И Тахсин е виновен, да. Фикрет върти домакинството, грижи се за децата, а на всичкото отгоре търпи досадната му майка, а той една дума не й каза за това, че ежедневно унижава съпругата му. А пък един път да беше извел Фикрет на вечеря, да отидат някъде само двамата. Няма такова нещо, ама тръгнал да решава проблемите на приятеля си. Колкото единият е виновен, толкова и другият. Peace
yes thumbsup

Момичета , снощните епизоди има ли ги качени някъде ? Не можах да ги гледам .
http://www.DMCA-removal-from-Google/
Качват ги часове след излъчването

# 573
Таксин първо трябва да намери една боксониера на Джеврие и да я прати там. Всичките им проблеми идват от нея. Не може 3 поколения да живеят под един покрив и да нямат проблеми. Първо трябва да се справи с майка си после с жена си.  Но нали е под чехъл така е свикнал цял живот някой да го командва и да не може да ползва главата си рационално да мисли с нея.
Време е Фикрет да се  опълчи на свекърва си и да я постави на мястото й. Вижда, че мъжа й не може да се справи с майка си поне тя да поеме инициативата. добре, че имат добри и разбрани деца и поне с тях нямат проблеми.
 Дениз    от рано се научи да върти семейство и да се грижи за деца.
Както Фикрет е отгледала Айше като свое дете така и сега Дениз гледа Умут. Това е грешка на Фикрет и тя най-добре знае какво е дете да гледа дете и допуска същата дрешка. Не е права и не я оправдавам. По всичко трябва да прилича на татко си ... Текиновия ген е заложен на дълбоко в нея! Но с майка като Хайрие на какво друго да се научи ... поне не мърмори на глас като нея и не нарежда всички като шахматни фигури на дъската ...

soya-fen   честита нова дрешка  Hug

# 574
Проблема на Фикрет е че мълчи. И  сама се постави в ролята на  слугиня. Не предяви никакви претенции към съпруга си относно майка му. Приятелката и Рейхан развали годежа си заради такова нещо и беше права.  Фикрет не показва  себеуважение с подобно поведение и от там това предразполага и другите да не те уважават. И преди съм писала че на тези деца възпитанието им е било погрешно . Възпитани са по някакъв изкривен начин , не са научени да се справят сами да държат на себе си

# 575
  • Пловдив
Когато той я питаше какво и е какво му отговаряше тя - "остави ме на мира" или " нищо". Фикрет отказваше да поговари със съпруга си а се поведе по приказките на майка му.

Точно така. Вината е на Фикрет, която се самонавива, без да има достатъчно информация. Да поддържаш семейното огнище не значи да чистиш, готвиш и слугуваш, а да общуваш с партньора си Peace

# 576
  • Варна
снощните серии ги няма качени ... Thinking Close

# 577
снощните серии ги няма качени ... Thinking Close
Търсете по другите торент сайтове или изчакайте Peace. Няма ги още и във Вибокса.  Rolling Eyes

soya-fen   честита нова дрешка  Hug
Тенкю, баби!  Heart Eyes

# 578
# 579
Ама пък и Тахсин да беше казал всичко,що се отнася до приятеля му и певицата,а не да мълчи...... Rolling Eyes Tired
да така е

# 580
Таксин ако беше мъж на място нямаше да я пита направо да й каже да седнат да поговорят. След като й донесе цветята можеше да поговорят, а не да излезе от стаята все едно нищо не е станало. Така се получава когато няма диалог. Всеки си прави каквото иска и никой не казва какво му тежи и си прави погрешни изводи!
За това съм съгласна - липсата на диалог води след себе си  тежки последствия. Мисля че точно липсата на диалог донесе всички проблеме на Текин. Но когато Тахсин и донесе цветята Фикрет вече беше намусена и той я попита какво е станало но отговора отново беше - остави ме , нищо. Човека беше настроен романтично и  искаше да излезнат само двамата но тя отказа . Какво може да направи той , когато и да се опита да поговори все едно се удря в стена. Не казвам че той няма вина- виновен е че не постави майка си на мястото че  позволява такова отношение към жена си но за да се справи с Джеврие сигурно трябва да я пречука А и Фикрет не мога да си обясня какво е това поведение , как може толкова да мълчи и да търпи Джеврие- не е нормално поведение според мен . Защо веднъж не и тропно с крак не и се развика не показа че и тя има достойнство. Върви  мълчи и нищо- сама допуска да я мачкат и унижават

Може ли аз да се опитам да отговоря на всичките защо, които поставяш? Защото Фикрет е плод на силно патриархална култура, в чиито ценности самата тя дълбоко вярва и поддържа. Как би могла в такъв случай да се опълчи? Ами, не може.

Най-общо казано възрастните в тази култура смятат, че от гледна точка на възрастта всичко им е позволено спрямо по-младите. За съжаление. Няма равнопоставеност на отношенията. Нама взаимоуважение, има само уважение и зачитане на по-младия към по-възрастния. Жалко ли е, погрешно ли е, старо ли е, но е факт, че е така.

На въпроса дали поведението й е нормално не може да се отсече с да или не. Зависи от каква гледна точка се гледа и този, който гледа в кой свят живее.

Самата Бенну Йърдъръмлар е много интелигентна, съвременна и културна жена. Доста неща съм чела от нея и за нея. Нещо интересно, което казва е, че традициите са хубаво нещо и е хубаво да се уважават и спазват, но някои от тях са дълбоко погрешни и просто трябва да се разделим с тях. Мисля, че е ясно за всички, какво точно се крие зад тези нейни думи.

Този филм затова е велик, защото няма герой, който да е само добър или само лош. Всички са пъстри, пълнокръвни, истински, като взети от самия живот са.

Много се радвам на темичката ви, най-вече на това, че цари нормална атмосфера. Много хубави имена сте изнамерили на някои от героите, Хайриета, Ферхундела и т.н. Прочетох с удоволствие доста коментари и повечето ми допадат. Моето становище се припокрива до най-голяма степен с това на djoleva, така че няма да коментирам да не се повтаряме Simple Smile. Не знам точно до коя серия сте, аз лично съм гледала сериала миналата година в оригинал по канал Д.

По-нататък на коментар на алабала-ники, че всички проблеми идват от Джеврие, бих казала, че не смятам, че е точно така. Вярно е, че баба Джавка е олицетворение на злото, злото в чист вид, ако имаше мярка за зло, то тя би се казвала едно джеврие, но... не идва всичко от нея, тя е само едно допълнително масло в огъня, нещото, което кара чашата да прелее. Защото ако си представим, че я няма, просто тя не съществува, не мисля, че животът в тази къща би бил много по-добър и не мисля, че животът на Фикрет би бил по-успешен. Тя щеше да има същата провалена съдба, живот, тегло с всичките му простотии. Защото има неща, които са заложени в нейния характер, в нейната същност на Текин, които й пречат да бъде щастлива и успешна. Носейки гена на Текин, както казва djoleva  Simple Smile, и бидейки уверена, че това е точната формула, тази жена е неадекватна на съвременния променен, сложен, разбунен свят.

Стана много дълго...  Simple Smile

Желая ви приятно прекарване в темичката и честит празник за днешния 22-ри септември!

# 581
  • Пловдив
...... Фикрет ..... провалена съдба, живот, тегло с всичките му простотии. Защото има неща, които са заложени в нейния характер, в нейната същност на Текин, които й пречат да бъде щастлива и успешна. Носейки гена на Текин, както казва djoleva  Simple Smile, и бидейки уверена, че това е точната формула, тази жена е неадекватна на съвременния променен, сложен, разбунен свят.

Единствено Неджля, понеже се откъсна от влиянието на Текин, разви заложбите си за успех, не говоря само за професията, а да се изгради като личност.

# 582
...... Фикрет ..... провалена съдба, живот, тегло с всичките му простотии. Защото има неща, които са заложени в нейния характер, в нейната същност на Текин, които й пречат да бъде щастлива и успешна. Носейки гена на Текин, както казва djoleva  Simple Smile, и бидейки уверена, че това е точната формула, тази жена е неадекватна на съвременния променен, сложен, разбунен свят.

Единствено Неджля, понеже се откъсна от влиянието на Текин, разви заложбите си за успех, не говоря само за професията, а да се изгради като личност.
Именно права си . Неджля се омъжи , попадна при влиятелни хора и  някак си родителите и не смееха много , много да се бъркат  и да и звънят както при Фикрет.Така Неджля успя да се откъсне. После си създаде своя среда  отдаде се на роботата и успя да се изгради идивидуално.За разлика от Фикрет Неджла не тичаше при родителите си при всяка създала си ситуация- това също и помогна да превъзмогне влиянието им. Тя първа осъзна че Шевкед за нищо не става и отказа да му помага. При Фикрет  влиянието на родителите особено на бащата е много силно изразено . Тя е готова да загърби собственото си Аз, готова е да се откаже от щастието си под влияние на баща си.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 15:38 от djoleva

# 583
Да, svetla, и аз мисля така, точно "понеже се откъсна". Продължава да уважава семейството си, то и така трябва да бъде с всеки един човек, но постави граници на някои неща, видя, че на този свят действат и други принципи и закони, различни от тези на баща й, които не са непременно лоши или неправилни. Дълбоко в себе си запазва привързаност към родното, към баща си, към главата, въпреки всичко, но тя е най-откъснатото листо, ако може така да се каже и с това или заради това най-добре плуващото в морето на живота.

# 584
Неджля и като характер е по различна. Някой беше писал че е студена- не съм съгласна . По скоро бих казала че е по осъзнала се. Тя разбира че начина им на живот , начина по който са възпитавани не е най правилния . Да уважава родителите си, почита ги но вече  държи на своето.

Общи условия

Активация на акаунт