Подсъзнанието може всичко 44 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 60 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Tам през Атлантическия океан

ВИЖТЕ камилите много внимателно и после прочетете съобщението надолу:

Това е снимка направена точно над камилите в пустинята по залез. Смята се за една от най-добрите фотографии за годината. Ако се вгледате внимателно, ще видите че всъщност камилите са малките бели линии в снимката. Черните изображения всъщност са техните сенки Simple Smile

По някога нашите проблеми изглеждат големи както сенките ... но всъщност са малки като камилите. Хубава вечер

Из ФБ  Wink

# 511
Благодаря, Desss    bouquet 

# 512
Снимката наистина е чудесна!Благодаря Dess! newsm10

# 513
Някой ще ми обясни ли това:

Цитат
Всъщност, не е възможно деактивирането на нещо, което не искаме. Когато се изкушаваме да "изключим" нежеланите неща, ние включваме вибрацията на нежеланото, и затова започваме да привличаме още повече от това. "Опитайте се да не мислите за слон"

Дессс много хубава снимка  Simple Smile

# 514
  • I want it all and I want it now.
Цитат
Всъщност, не е възможно деактивирането на нещо, което не искаме. Когато се изкушаваме да "изключим" нежеланите неща, ние включваме вибрацията на нежеланото, и затова започваме да привличаме още повече от това. "Опитайте се да не мислите за слон"
Дессс много хубава снимка  Simple Smile
Здрасти.  Има ,някой неща ,които са свързани с позитивното мислене. Нашите мисли са сили и привличаме ,нещата за който мислим. Дори и тези ,който не искаме. Подсъзнанието не различава това Не. Затова трябва да си прочистваме всички отрицателни мисли. Ето тука има обяснения. http://astroartis.com/forum/index.php?topic=337.0 и http://dreamland-bg.com/index.php?topic=64.0

# 515
......

Ами колкото повече се съсредоточаваш да не мислиш върху нещо, толкова повече се съсредоточаваш ... върху нещото.
Това със слона ми хареса  Peace

# 516
Мерси момичета  Hug

# 517
  • Tам през Атлантическия океан
Намерих интерсно инфо във форумите на Спиралата. Дискутирали сме много тази тема, но ето още едно мненние, което споделям :

Друнвало Мелхиседек (авторът на "Цветето на живота"):

Въпрос: Какво бихте казали за заплащането на семинарите?

„... когато започнах да обучавам, открих, че не е важно каква цена определяш за своите занятия и семинари. За някои тя във всички случаи ще е висока. Има толкова бедни хора, особено в другите държави, че всяка разумна цена, каквато и да е тя, за тях ще бъде неприемлива.
Отначало реших да позволя на онези, които не могат да платят, да посещават занятията безплатно. И точно тогава стигнах до разбирането защо суфите считат, че никога не трябва да се дава духовно знание просто така. Дотогава действително не разбирах защо те са толкова силно убедени, но сега отговорът се разкри непосредствено пред очите ми.
Получи се така, че именно в групата, в която бяха хората, които не можеха да платят обучението си, не разбираха онова, на което ги обучаваха. Дори установих, че ако за някого платеше някой друг, то с него се случваше същото. Точно тези „безплатни” ученици почти винаги закъсняваха, тръгваха си по средата на занятията, проспиваха ги или бъбреха по време на целите занятия. И което беше най-важно – след завършване на курса точно те не практикуваха медитациите. Причините, поради които суфите никога не са давали безплатно знанието, бяха твърде очевидни. Стигнах до извода, че обменът има първостепенно значение. Ако учениците получават учението безплатно, за тях то няма никаква стойност. Но не е задължително обменът да бъде финансов. Може да се отдава време, енергия. Когато постъпва така, човек поема върху себе си задължението да се учи и за него това ще има смисъл”.

Намасте   bouquet
Peace Това е и мойто мнение  Grinning но това се случва не само с духовните неща но и матерялните които сме получили даром  Rolling Eyes

Винаги се цени повече нещото което само сме достигнали/платили/изстрадали и т.н.  Thinking не че неценим подаръците , просто има разлика  Rolling Eyes 

Фу заплетох сА  Mr. Green

Сега ми идва нещо да попитам  Wink Даровете/подаръците  хубаво нещо ли са или не  Crazy ?
Може би са хубави и ценени когато сме си ги заслужили т.е. един вид награда  Grinning
Примерно като ученика който получава стипендия Grinning

# 518
Деска, супер е снимката  Peace за толкова много неща е валидна  Hug

Браво на суфите, и аз достигнах до този извод скоро. Когато си готов да платиш за знание което ще ти спаси емоционалния живот, здравето и т.н. значителна сума, тогава си готов и да имаш емоционален и изпълнен живот, здраве и там каквото ти липсва. Лазарев казва, че не ни спасяват лекарствата от аптеката а жертвата да дадем пари, да отидем до там, не ни спасява лекаря ,а жертвата да му платим и т.н. Абсолютно точно.

Духовното знание е на разположение на всеки, ако се е потрудил да си сваля и да си ползва .... бол информация. Ако не е да си плати и да получи мъничко зрънца да си засити глада  Peace

Даровете са хубаво нещо , те се спускат при заслуги  Peace

# 519
Здравейте, за пръв път се включвам да пиша тук, но все пак ще си позволя да споделя моето мнение относно въпроса на Desss :

Цитат
Сега ми идва нещо да попитам  Wink Даровете/подаръците  хубаво нещо ли са или не  Crazy ?
Може би са хубави и ценени когато сме си ги заслужили т.е. един вид награда  Very Happy
Примерно като ученика който получава стипендия Very Happy

Смятам, че истински заслужените подаръци са и най-ценените. Точно такива са и подаръците, дарени от сърце. Те идват при нас заедно с цялата положителна енергия на подаряващия, която ние няма начин да не усетим и да не ни повлияе добре. Към това се добавя и нашето дори и подсъзнателно удовлетворение и така тази положителна енергия се удвоява. И може би са най-ценени всъщност точно заради огромния положителен заряд, който носят със себе си.

А снимката с камилите е страхотна! Peace

# 520
  • на острова на мечтите
Dess, много е хубава снимката, но повече ми допада поуката:че понякога не виждаме истинската същност на нещата, защото не сме избрали правилната гледна точка! Предполагам, че се е случвало на всеки да попадне в подобна ситуация, да не вижда ясно истинският проблем.
 Мила, мислех си за твоято сравнение със слънцето, и накак си ми дойде на ум, че всъщност слънцето не огрява еднакво всичко. Често много части остават в сянка, или в низините, където слънчицето хич не надниква newsm78 разбирам какво искаш да кажеш и също така, че звучи много оптимистично, но някак си сравнението със слънцето дет огрява навсякъде днес не ми звучи много точно Crossing Arms
 Как може да се приложи съветът за общуване с висшият аз, когато се общува с повече граждани?
Или  може би е редно да питам, при общуване с група хора, как може да се подобри връзката newsm78
 И понеже обикновенно не получавам отговор, когато питам, БлагоДаря на всеки,който ми подшушне някакъв отговор или ми покаже поне вярната посока! Hug

# 521
danilu и на мен не ми отговарят винаги и веднага,но защо си останала с такова усещане? Чувстваш се пренебрегната ли? Каква точно и колко голяма група от граждани? Ако ще действаш като търговец и ще продаваш нещо на някого,то приложи индивидуален подход. Обаче все си мисля,че няма как да повлиеш на група хора. Дай някакъв жокер де.

# 522
  • София

......

Това не е ли същото като твърдението, че вселената не познава отрицателната частица НЕ. Когато ти си мислиш и се молиш да НЕ ти се случи нещо, то ти се случва въпреки това. newsm78 newsm78

# 523
danilu , интересен въпрос задаваш  Simple Smile
Аз лично бих се опитала да "поговоря" с егрегора на въпросната група от хора. Все пак тази "група" трябва я обединява нещо общо. Мисля си, че подобен подход би проработил например, ако иккаш да подобриш общуването си с клас от ученици или нещо подобно  Hug

# 524

......

Това не е ли същото като твърдението, че вселената не познава отрицателната частица НЕ. Когато ти си мислиш и се молиш да НЕ ти се случи нещо, то ти се случва въпреки това. newsm78 newsm78

Мисля че е точно така...
А мисля, че освен това има и нещо друго, даже ще го задам като въпрос понеже много пъти съм се чудила дали има нещо такова:
Възможно ли е да част от хората по личностни характеристики да са тип драматични(а драма има винаги, когато се случва нещо негативно) и те изпитват някакъв подсъзнателен стремеж вечно да са в някаква драма, даже често драматизират дори и по-обикновени случки, та дори и уж да се молят нещо да не им се случва, то въпреки това им се случва точно поради дълбокото подсъзнателно привличането на негативното???  newsm78 newsm78 newsm78
Този въпрос особено много ме вълнува понеже имам в близкото си обкръжение хора, които познавам вече от много години и все им се случват разни неприятни неща(уж са позитивни, уж са добри пък... но е и вярно и това, че напр. нещо което аз не смятам за кой знае колко драматично, те охкат и ахкат все едно това е едно от най-лошите неща, които могат да им се случат.)

danilu , не знам как да отговоря на твоя въпрос, иаче с удоволствие бих... Peace

Общи условия

Активация на акаунт