АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 342
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Доста отдавна не съм писала нито тук, нито във фейс-а, но доста ни се понасъбра. Батко Дани хвана летния вирус с всичките му екстри. След него и аз се разболях - бях със страшно повръщане и температура. Резултатът след 48-часовото ми прегръщане на WC- то беше минус 3кг и много намаляла кърма. Много се притесних за Марти, пробвах да дам и АМ, но той не пие нищо от шише и различно от кърма. Както и да е - справихме се някакси и с малкото кърма, която имах. Слава Богу нещата се нормализираха след тези кошмарни 2 дни. Сега наддаваме като за световно, наваксва си малчо.
Отделно аз съм в момента на строга диета, че май му докарах на Марти някаква алергия. Целият се опъпчи. Бяхме на кожен лекар и ни изписаха Фенистил капки. Днес ни е втори ден и май положението е по-добре.
Оставям ви за сега, че сме гладни, а после се мятаме на колата и към градската градина - да използваме максимално хубавото време.

ПП. Грийни, благодаря за страхотната темичка!

# 106
  • Бургас
velv, благодаря ти за съдействието. Дано с общи усилия се справим с жълтеницата и с наддаването. Мен най-много жълтеницата ме притеснява, но пък казват че е от недостатъчно хранене.
Кърменето ни не е строго организирано. На денонощие се падат минимум 8 кърмения, понякога стигат и до 10-11. Паузите между тях са по 4 часа нощно време и около 2-3 часа през деня. Понякога и през 15 минути.
Памперсите до вчера бяха нацапани всичките. Сменям ги преди всяко хранене. Около 4-5 памперса силно нацапани, останалите - малко нацапани, но все пак нацапани. От вчера давам отново инфакол за коликите и вече 2 поредни памперса не са нацапани. Подозирам че се запича от инфакол-а. Иначе ненацапаните пелени задължително са намокрени. Дори понякога върши и двете нужди още докато сменяма памперса, а после и в новия Simple Smile
Не давам нищо друго освен кърма. Предлагах вода и глюкоза в началото, но не искаше категорично и вече не я мъча.
Цедя отскоро вечер между 12 и 1 часа. Успявам да изцедя около 50 мл след сукане. Иначе имах много запушени канали и цедях в началото, почнаха да ми се пълнят много начесто гърдите и спрях да стимулирам. Сега, откакто разбрах че сме наддали 600 гр.н се цедя отново с идеята дада видя колко изсуква. Една вечер изсука 70 мл наведнъж и ги повърна почти веднага след като я вдигнах да се уригне. Явно от бибата е по-лесно и суче по-лакомо и се натовари стомахчето й.
Наддаването от 600 гр. е за точно месед от 15 август до 15 септември. Изписаха ни 3240 сега сме 3840, а се роди 3500.

# 107
  • Бургас
Velv, благодаря ти за успокоението  bouquet

И продължавам с питанките към ЛЛЛ след днешното посещение за контролен преглед на бебчо. От изписването на 21 август до днес Ивко е качил точно 1 кг според кантара в отделението (естествено не е теглен точно на този при самото изписване) и лекарката каза, че това е малко множко и че трябва да намалим храненетата Rolling Eyes За бебе във 2-ия месец трябвало да има не повече от 8 до 10 на денонощие и то с не повече от 20 минути активно сукане. Сега, аз понякога стигам и до 12-13 на ден, ама част от тях са 5-минутни сукания тип "успокоителни" и не мисля, че трябва да се броят като "цели" кърменета newsm78 Пък и кърмаче на диета... Thinking Малко ми е странно, пък таткото само вика "Видя ли, аз като ти казвам, че е лакомо прасе като баща си и не знае кога да спре" Crazy А то, милото ми, си връща излишното, пък и си ака почти на всяко хранене и то обилно, та затова ми е странно малко това с диетата и да не му давам да суче толкова често Rolling Eyes А и щом имало повръщане на фонтан, макар и единично, това също било показател за прехранване, тъй като бебетата нямали насита и ядяли колкото им се даде Rolling Eyes
  Отделно от това, бях посъветвана да се доизцеждам след всяко хранене, заради опасенията на лекарката, че силиконовите ми зърна могат да доведат до намаляване на кърмата поради по-слабата стимулация. Аз мляко засега си имам достатъчно (според мен, пък и според бебко) и Ивко яде само от едната гърда на хранене - или я пуска омазан с мляко и доволна физиономия или си заспива със зърното в устата т.е. няма нужда от предлагане на другата, което съм го и пробвала няколко пъти без успех. Притеснявам се да изцеждам профилактично, преди да имам някакъв проблем с лактацията, та макар и само гърдата, от която е папкал дребко. Та и за това нещо питам - има ли резон отсега да се цедя, за да си поддържам лактацията или едва когато/ако се появят проблеми, тогава да почвам с цеденето, чайовете за стимулация и прочее? Та нали най-добрата стимулация е честото сукане, а ние това го имаме на поискване Rolling Eyes
  Иначе и ние сме още с лека жълтеничка, но за нея не са ни казали и препоръчали нищо конкретно. Ще видя и педиатърката какво ще каже в сряда на първата консултация (това днес беше закъснял контролен преглед при шефката на неонатологията в болницата, където родих).

# 108
Ей, вярно много ни зацикли темата, дано зимата сме по активни  Grinning

Ренка, добре че сте преодолели проблемите и болестите и се кърмите пак  Hug

Брадичке, никакви диети за Ивко, много добре си расте детето, Ясен за 1 месец беше качил 1600 гр, а не са ни карали да минаваме на диета  Simple Smile

# 109
Здравейте,
аз тук рядко пиша:/ във фейсбук съм по активна, че през телефона там ми е по лесно.
Брадата - та лекарка да си гледа работата, детенцето е наддало иделно, то по нейната логика всяко второ бебе трябва да е на диета:/ Коцето за 1 месец  наддаде 1150 и педиатърката каза, че е идеално! Хич не се мъчи теб и бебо, храни си го когато иска и не се вкарвай във филми:)))

# 110
Здравейте сладурки Simple Smile Ето ни и нас в новата темичка с бебе Павел  baby_neutral
Досега не ми оставаше време да се добера до компютъра, но се надявам скоро да наваксам
Лека нощ от нас и дано има по-малко ставания вечер  Hug Hug

# 111
Zdraveite momicheta v novata tema!!!! Ne sam pisala skoro, no niamahme internet okolo 1 mesec...
Nie s Luizka sme dobre, gledame se, karmim se. Tia e na 40 dni i e nadala okolo 1800 grama. Osven karma, davam 1-2 pati na den AM /karmata mi ne e dostatachna/ i chai protiv koliki na Hipp. Jaltinicata ni pochti izchezna, liceto i se opravi i ot papkite i ot beleneto na kojata... Sega e edno puhkavo i sladko bebe...
Koliki imame i davam Infacol, no si mislia che niama osoben efekt. Mislia da kupia drugi kapki ot aptekata...

Fentazi, i nie ne sme mnogo po spaneto, ne plache, gleda si i dreme, no ne spi dalboko... Ne iska da spi v kosharata si, zaspiva na race ili v shezlonga i kogato resha da ia premestia v kosharata vednaga se sabujda... Zatova prez denia spi v kosha na kolichkata i se lulee kogato se probujda...

Vie koga shte vadite balgarski akt za rajdane na Niki? Ima li srok za tova? A znaesh li procedurata? Na nas ni kazaha da napravim apostil na belgiiskia akt za rajdane i balgarski prevod /za tova ni iskat 180 evro  Shocked/ Posle toi se zaveriava v BG posolstvoto i se pravi pak tam palnomoshtno na niakoi, koito shte go nosi v obshtinata v BG za izvajdane na balgarskia akt za rajdane s EGN-to.... Sega si mislia dali niama nachin prevoda na balgarski i apostila da se napraviat v BG????? Ti kakvo znaesh po vaprosa?

# 112
Momicheta, kak se broiat 40-te dni ot rajdaneto? Denaia na rajdaneto broi li se ili se zapochva ot sledvashtia den? Hodeneto v carkvata s bebeto moje li da ne e tochno na 40-ia den, a sled tova? Kakvo se nosi v carkvata?

# 113
Въпрос към ЛЛЛ:

Moje li 1 chasha kafe s mliako na den  morning da "iznervia" bebka chrez karmata i ot tova da ne spi i da se kokori i iska na race pochti prez celia den /leko spane, po-skoro dremene/... Ima dni obache v koito spi pochti postoianno, kato se karmim v saneno sastoianie prez 2 chasa... Na kakvo se dalji tova - den spim, den buduvame, a sme samo na 40 dni????!!!! Vecher sled bania i hranene zaspivame mnogo trudno /prispivaneto trae 2-3 chasa i zavarshva kam 23.00-23.30h/  newsm78 newsm78

# 114
lunna pateka,  аз раждах в Италия и вече моят юнак си има бг акт за раждане. Това което направихме е следното: Сложихме апостил на итал. акт за раждане. Тук се прави в префектурата, но доколкто знам в Белгия се прави във външно министерство. Но все пак можеш да провериш. След това го пратихме в бг по майка ми. Тя го занесе в преводаческа агенция. Нормалната поръчка за легализиран превод е около 70 лева (ние платихме повече, защото превеждохме 2 документа и искахме експресна порчка). Но доколкото знам, ако си вземеш само превода от агенцията и го занесеш лично в МВнР в София, нищо не плащаш за легализацията. След това майка ми, която има пълномощно, занесе легалзирания превод в общината във Варна, където по принцип живеем, и е попълнила молба по образец за издаване на бг акт за раждане. Има и още нещо : ако имаш истински белгийски акт за раждане (нашия не беше истински италиянски акт , т.к. и аз и мъжа ми сме българи и сме временно в Италия) трябва да си направиш дубликат на белгийския акт за раждане и него да дадеш за превод и легализация, защото после в общината ти го взимат и го съхраняват 30 години.
Надявам се да съм ти била полезна. Ако имаш още въпроси може да ми пишеш на лични.

# 115
galencia, mersi za otgovora... Nie se hvanahme v Belgia da pravim prevoda na balgarski, za koeto sega sajaliavam, che e dosta skapo, kato e mojelo v BG da se napravi... A zashto na nas ni kazaha, che prevoda i belgiiskia akt s apostila se zaveriavat v BG-posolstvoto? Ima li takova neshto? To i tova shte struva pari predpolagam? Apostila e sashto 15 evro ako sam otidesh da ti go slojat vav vanshno minesterstvo... Da ne govorim za palnomoshtnoro, zaverka za dvata podpisa /na maikata i bashtata/ - po 30 evro na podpis... Shocked
A dali ima srok za izvajdane na balgarskia akt za rajdane? Niakade chetoh za 1 godina, drugade za 2 godini ot datata na rajdane....

# 116
lunna pateka , на колега на мъжа ми преди 3 години му се ражда дете в Белгия и от него знаем, че слагаха апостил във външно министерство. Но не знам колко струва. В Италия е абсолютно безплатно поставянето на апостил. На майка са й казали, че няма срок за издаване на бг акт за раждане. На нас ни тряваше акта и затова го издадохме толкова бързо.

# 117
  • Германия
Въпрос към ЛЛЛ:

Moje li 1 chasha kafe s mliako na den  morning da "iznervia" bebka chrez karmata i ot tova da ne spi i da se kokori i iska na race pochti prez celia den /leko spane, po-skoro dremene/... Ima dni obache v koito spi pochti postoianno, kato se karmim v saneno sastoianie prez 2 chasa... Na kakvo se dalji tova - den spim, den buduvame, a sme samo na 40 dni????!!!! Vecher sled bania i hranene zaspivame mnogo trudno /prispivaneto trae 2-3 chasa i zavarshva kam 23.00-23.30h/  newsm78 newsm78
Лунна пътека, споменатите от теб 40 дни ме навеждат на мисълта, че това може да е скок в растежа, защото обичайно към 40ти ден доста бебета се държат ...странно. Някои са неспокойни, спят, сучат накъсано, търсят внимание, близост с мама...и скоро след "бурята" отново изгрява слънце и родителите биват изненадани с някое ново умение.
От друга страна, може би си имаш едно чудесно развиващо се, активно и любознателно към света детенце  Wink
Ако подозираш, че кафето би могло да е причината, можеш да го спреш или да го пиеш непосредствено след кърмене, така има време да се преработи от организма ти до следващото кърмене. Макар че, повечето справочници казват, че 1 чаша кафе или чай на ден са приемливи по време на кърмаческия период.
Вечерното приспиване мислиш ли, че би могла да изтеглиш по-рано, да хванеш момента, когато бебето е още активно, тогава да е банята? Идеята е, че някои бебета /че и възрастни/ като преминат през пикът на умората се разсънват и после заспиването става по-трудно.
Прецени, кое е е най-удобно и приложимо за теб и семейството ти и със сигурност ще намериш идеалното решение.
 Peace

# 118
  • Германия
Velv, благодаря ти за успокоението  bouquet

И продължавам с питанките към ЛЛЛ след днешното посещение за контролен преглед на бебчо. От изписването на 21 август до днес Ивко е качил точно 1 кг според кантара в отделението (естествено не е теглен точно на този при самото изписване) и лекарката каза, че това е малко множко и че трябва да намалим храненетата Rolling Eyes За бебе във 2-ия месец трябвало да има не повече от 8 до 10 на денонощие и то с не повече от 20 минути активно сукане. Сега, аз понякога стигам и до 12-13 на ден, ама част от тях са 5-минутни сукания тип "успокоителни" и не мисля, че трябва да се броят като "цели" кърменета newsm78 Пък и кърмаче на диета... Thinking Малко ми е странно, пък таткото само вика "Видя ли, аз като ти казвам, че е лакомо прасе като баща си и не знае кога да спре" Crazy А то, милото ми, си връща излишното, пък и си ака почти на всяко хранене и то обилно, та затова ми е странно малко това с диетата и да не му давам да суче толкова често Rolling Eyes А и щом имало повръщане на фонтан, макар и единично, това също било показател за прехранване, тъй като бебетата нямали насита и ядяли колкото им се даде Rolling Eyes
  Отделно от това, бях посъветвана да се доизцеждам след всяко хранене, заради опасенията на лекарката, че силиконовите ми зърна могат да доведат до намаляване на кърмата поради по-слабата стимулация. Аз мляко засега си имам достатъчно (според мен, пък и според бебко) и Ивко яде само от едната гърда на хранене - или я пуска омазан с мляко и доволна физиономия или си заспива със зърното в устата т.е. няма нужда от предлагане на другата, което съм го и пробвала няколко пъти без успех. Притеснявам се да изцеждам профилактично, преди да имам някакъв проблем с лактацията, та макар и само гърдата, от която е папкал дребко. Та и за това нещо питам - има ли резон отсега да се цедя, за да си поддържам лактацията или едва когато/ако се появят проблеми, тогава да почвам с цеденето, чайовете за стимулация и прочее? Та нали най-добрата стимулация е честото сукане, а ние това го имаме на поискване Rolling Eyes
  Иначе и ние сме още с лека жълтеничка, но за нея не са ни казали и препоръчали нищо конкретно. Ще видя и педиатърката какво ще каже в сряда на първата консултация (това днес беше закъснял контролен преглед при шефката на неонатологията в болницата, където родих).

bradata, майчиният ти инстинкт ти подсказва верният отговор. Ето виж, че сама усещаш, Ивайло е доволен, суче прилично, наддава завидно, "радва" те редовно с ароматични бомби  Mr. Green....Сама казваш, че бебе на диета някак ..не пасва.
Няма по-добър съветник от майчиният инстинкт! Силиконовите зърна не са обезателно пречка за лактацията, евентуално, ако не прилягат добре, може да влиза и въздух заедно с кърмата и затова и при оригване Ивайло да връща освен въздуха и малко кърма, но..така, както описваш положението, вероятно всичко е тип-топ от към наддаване и развитие. Изцеждането..също сама си вадиш изводите, дали е нужно.  Wink
Не може всички бебета да са по калъп и таблиците и графиките са само средностатистическо описание, а не предписание   Peace

# 119
  • Бургас
 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт