АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 053
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  bouquet Честито момичета ,много да ви радват и слушкат малките бебоци !!!
При нас почти след всяко хранене се оригва беба ,но по някой път ми заспива на рамото ...и после хълца ...при вас как е?
И още нещо ...придърпват ли ви вътрешните шевове ...? При мен мина вече месец и малко ,и отвреме навреме пак усещам дърпане ... Confused Cry newsm78

# 91
Привет и от мен и от бебе Митко,

радвам се,че ще продължим да си споделяме

Хубав ден!

# 92
Деспина  welcome, радвам се че се престраши да се запишеш  Grinning

Баба Вуна, честита ти Сияна, да е жива и здрава!  Hug

И Ясен се оригва след всяко хранене, но и често заспива, често и хълца, но нищо не помага да спре, оставям го 10 мин. и му минава.

# 93
Деспина,добре дошла сред нас и честита да ви е Милица  bouquet
Баба Вуна,честита Сияна  bouquet
За ръкавичките,ние доста дълго носихме че все се дереше но ги махнахме от около 2 седмици някъде,за оригването,много трудно с еоригваме,ако не го направим нервничем,после почваме да хълцаме,абе ужас,та я държа максимално дълго време изправена,за да свършим работата Peace
За хълцането,ако съм вкъщи,давам цица и след едно,две суквания и спира да хълцука Wink
Хубава и спокойна нощ ви желая Hug Hug

# 94
има въпростче към  ЛЛЛДнес забелязах че кърмата ми има друг цвят преди беше бяла сега полупрозрачна на какво се дължи това? Можели  да е знак че кърмата спира или това че пропускам някое ядене за деня и  поемам голямо количество вода или пък от притеснение защото малкото ми момче сега е болно и не мога да си намеря място smile3518

# 95
  • Бургас
ЛЛЛ, нормално ли е бебчо да върне храна 4 пъти след едно хранене? Не е сукал лакомо или много дълго, а след кърменето го изправих седнал в мен за да се оригне. Да, ама той през 5 минути връща кротко и май повече, отколкото изяде :-o Не знам какво му стана  Tired
Иначе е с настроение...

# 96
Здравейте момичета!От известно време като наблюдавам малката се оказа че спи само на едната страна,а когато се опитам да я обърна на другата не иска и това започна да ме притеснява,по принцип сме на една седмица и не знам дали е нормално това.А при раждането явно като са  я дърпали са и спукали ключицата,това после го откри педиатърката в болницата SadИ сега като знам това направо се побърквам Cry

# 97
ЛЛЛ, нормално ли е бебчо да върне храна 4 пъти след едно хранене? Не е сукал лакомо или много дълго, а след кърменето го изправих седнал в мен за да се оригне. Да, ама той през 5 минути връща кротко и май повече, отколкото изяде :-o Не знам какво му стана  Tired
Иначе е с настроение...

Брадичке и при нас това се случва , даже миналия вторник повърна два пъти на фонтан след две последователни хранения , което ни накара да ходим на доктор ... прегледаха ни и нищо му нямаше ... сега си връща по много малко едни гъсти като парцалчета , може би АМ а го дразни и така.

# 98
Здравейте момичета Hug
Гриини мерси за хубавата темичка Hug
Нямам грам време да влезна във форума,във фейсбук съм малко по редовна.
Искам и тук да питам,моят син е на един месец и не може да спи от една седмица,сънят му е много лек и спи само когато е гушнат,оставя ли го в креватчето като види че е сам пак рев и чудо,и денем не спи,само дреме,вече не знам какво да го правя

# 99
Здравейте, включвам се при вас, т.к дъщеря ми се роди на 23.08, а терминат ми беше на 02.09. Кажете ми как се справяте с коликите. Много я мъчат милата. Не може и да спи спокойно - непрекъснато свива крачета, напъва се. .. Давам и Инфакол преди всяко хранене и виднъж дневно Био Гая, но ефект почти няма. Тя е с колики още от първия ден от който сме си у дома- дано вече да намалеят

# 100
ралева,като давах инфалкон на сина ми беше много зле с коликите,после спрях и сега има нещо леко за 10-15 мин вечер,сега не му давам нищо само на кърма е,но и аз много внимавам какво ям,забелязах че плодовете не му понасят и почти не ям,само круши и банани и то не всеки ден,никакво газирано,пържено,мазно,лук и бобови

# 101
Здравейте, момичета! Нещо ни зацикли темичката, но с тези бебоци е така Wink

Днес Симона стана на 40 дни, правихме и погача и я водихме на църква. Бях поканила приятелки с малки дечица и една бъдеща мама, стана много хубаво детско тържество Simple Smile

В понеделник бяхме на консултация, станали сме 3500гр. и 51см. Сополите ни намаляват, но сега пък се е изринала от памперса, доки ни изписа едно правено кремче, та дано ни помогне, че ми е много гадно. Вие имали ли сте подобни проблеми и с какво кремче мажете при смяна на памперс?

# 102
има въпростче към  ЛЛЛДнес забелязах че кърмата ми има друг цвят преди беше бяла сега полупрозрачна на какво се дължи това? ...smile3518

Кивити,

Разбирам, че ти е притеснено Hug Цветът на кърмата може да се влияe от различни фактори – обикновено в началото на кърменето тя може да по –прозрачна, „сивкава“ или със „ синеещ“ цвят – това е предното мляко, което както сме си говорили е по-богато на течности и по принцип утолява жаждата на бебето. „Задното“ мляко може да е пък с по-наситен, „бял“ цвят – това се дължи на по-голямото количество мазнини Peace За това понякога млякото изцедено преди хранене изглежда „ по-прозрачно“, а това след – по- бяло. Случва се цветът да се влияе и от поетата храна – например при повече зелени зеленчуци – спанак, броколи, марули да е зеленикав, при храни богат на бета- каротин – да е има оранжев отенък Simple Smile
                Друг фактор е, че кърмата се променя непрекъснато според нуждите на бебето, дори и в рамките на едно кърмене, за това в повечето случаи промените в цвета не са повод за притеснение Peace Независимо от това, хубаво е , че приемаш повече течности, а ако положиш опиташ да се храниш по-редовно и да си малко по –спокойна – това ще е от полза и на Влади Hug Дано ързо да ти се орпавя!
                 Ето тук има повече за храненето по време на кърмене: http://missby.wordpress.com/2008/01/26/bf-food/ и как може да изглежда кърмата : http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk2/

# 103
ЛЛЛ, нормално ли е бебчо да върне храна 4 пъти след едно хранене? Не е сукал лакомо или много дълго, а след кърменето го изправих седнал в мен за да се оригне. Да, ама той през 5 минути връща кротко и май повече, отколкото изяде....
Брадичке,
               Сигурно малко си се разтревожила, но щом човекът е в настроение, сигурно нещата са наред Hug Grinning
                Повръщането при бебетата често  е техният естествен механизъм да върнат това, което им е излишно за момента Peace Ако бебето е щастливо, с добър тонус, наддава добре повръщането след хранене обикновено е в реда на нещата.  Пускам ти тук статия, http://missby.wordpress.com/2008/01/08/reflux/ в която можеш да прочетеш повече за повръщането при бебетата Hug

# 104
Въпрос към ЛЛЛ:
Михаела си суче доста често почти на час през деня /т.е. няма как да увелича броя хранения/. Ясно става, че нощните хранения спираме да ги пропускаме. Какво да направя за да увелича сукането. Кърма имам със сигурност!....

Анито,

Привет Hug! Разбирам, че консултацията те е притеснила. Добре е да се има предвид, че измерването на тегло е само един от показателите за доброто развитие на бебето – тонус, тургор на кожата, жизненост, брой наакани/намокрени пеленки – това са само част от признаците за здраво бебе Peace  Може да е излишно да казвам, но се случва при измерването да се допускат грешки или да има разминавания- недобре калиброван кантар, слаби батерии, неточно записване на предишното мерене, измерване на бебето с или без памперс  - това са само някои от факторите, които биха оказали влияние Peace
              Може би, ако ми кажеш как е организирането кърменето при вас – колко пъти за денонощие, дали даваш водичка/чай/нещо друго, нацапани/ напишкани памперси, дали цедиш - ако да кога- преди/след кърмене, както и за колко време е това наддаване от 600 грама, ще мога да ти предложа някои идеи, от които да си избереш тези, които най-добре ще ви паснат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт